March 30, 2013

Megalodon gathering...

Space Sharks Task Force Megalodonin valmistuminen jatkuu... Pari ekaa ryhmää on nyt valmiina ja sain väsättyä myös pätkän Aegis-aitaa!

Haifiilikset on korkealla ja oli vapauttavaa saada jalkaväkiryhmät valmiiksi. Jannujen maalaaminen vie tosi paljon enemmän aikaa ja vaivaa kuin ajoneuvojen duunailu, joten päätin hoitaa troopit tieltä ja sit palkita itseni isommilla maalauspinnoilla. Välitavoitteet pitää hyvin draivin elossa ja yksikkötyyppien vaihtelu saa myös projektin tuntumaan freesiltä.

Oon nyt suunnitellut Forgetilausta, josta pitäisi ottaa ainakin pari Dreadnoughtia armeijalistaa varten. Kelailen nyt lähinnä otanko yhden vai kaksi MKIV-mallista Ironcladia Furioson ja Death Company Dread -konversioiden pohjaksi. Lisäksi haluaisin tilata Dredeille samalla isommat Podit sekä Space Marine Support -osastolta pari ADF:ää esittämään Thunderfire Cannoneita. Forgetilauksen järjestelyjä odotellessa tarkoitus olisi paneutua toiseen kymmenen miehen hairyhmään ja metsästää samalla metallisia haulikkoscouteja.

Tau-codexin julkaisu vain kuumottelee, kun mun ja Ollin yhteinen projekti ois niin siistiä potkaista käyntiin. Luultavasti Sharkit jäävät pienelle välitauolle siksi aikaa, että maalaamme Taufiguista pikapikaa uuden armeijan 6th Edition -pelejä varten. Tarkoitus on jakaa uuden codexin kunniaksi tulisotureille viidakkounivormut! Teimme pientä inventaariota yhteisistä figuvarastoista ja näyttää, et meillä on aika lailla FOC-slotit täyteen kaikkea Broadsideista Sniper Drone-tiimeihin. Luultavasti uuteen listaan tarvitseekin hankkia lähinnä lentsikoita ja ehkä Riptide-kolosseja!

Tactical Squad Cetorinos täydessä vahvuudessaan! Jannuilla on irroitettavat reput siltä varalta, että niille haluaa joskus heittää jump packit selkään. Lisäksi meltagunit on vain pinnattu kiinni, jos plasmalle tai lieskarille tuntuis olevan tarvetta.

Ryhmän varajohtajalla on MkIV-kypärä ja vähän tavallista vaaleampi haarniska. Lisäksi Veteraanikersantin oikeana kätenä soturi on jättänyt rituaalinomaisesti käsivartensa panssaroimatta. Viekas backhand-sivallus on juuri tehnyt örkistä suihkulähteen.

Myös puukossa on kalatunnelmaa. Olkasuojuksessa roikkuvat hainhampaat.

Puinen runko boltgunissa jatkaa yksikön teemaa.

Tulitukimies ampuu laatikkolippaallisella (ja kantokahvallisella) boltgunilla suojatulta.

Meltagun-operaattori tietää, että Drop podista rynnäköidessä pitää osua kerrasta, joten cookeriin on asennettu etujalat... Olen laittanut johtajille ja erikoisasemiehille vähän enemmän mustia panssariosia erottamaan ne muusta ryhmästä.

Cetorinos-ryhmä kuvaa sääntöteknisesti Sternguard Veteraneja.

Metallinen scouttiryhmäkin tuli valmiiksi. Jäljitän nyt haulikoin ja lähitaisteluasein varustautuneita yksilöitä.

Koska snipereissa on pari tupla-asentoa, tein pieniä greenstuff-konffeja tuomaan nappeihin yksilöllisyyttä ja heitin myös sekaan pari Imperial Guard Cadian -tarkka-ampujaa. Camoviitan alta eriävät varusteet eivät juuri näy ja meininki on just oikea.

Scoutit on olleet kivoja maalata, mutta odottelen kyllä jo kuumeisesti, että armeijalla pääsee pelaamaan. Vielä tosin riittää työstämistä, ennen kuin suunniteltu armeijalista on kasassa...
Tein Aegis Defence Line -aitoihin vähän battledamagea ja "scenic-elementtejä", etteivät ne näyttäisi ihan samalta kuin kaikki viereiset. Hajotin aidan paikoin sivuleikkureilla ja porasin sitten rautalanganpätkät törröttämään tukirakenteina murtuneesta aidasta. Lisäksi tein puukolla kaivertaen meltagun-osumia, jotka ovat sulattaneet muuriin ammottavia aukkoja. Ruostevalumat, chipping, naarmut ja veriroiskeet ovat myös nopeita ja helppoa tehdä ja kuuluvat asiaan.

Tein myös aitojen etupuolelle "baset" jotta sain vähän yksityiskohtia ja maastoelementtejä mukaan. Näin aita sointuu myös paremmin muun armeijan beissaukseen. Aidat on suihkittu ensiksi tummanruskealla spraymaalilla ja sitten kellertävällä khakilla. Raamit on sitten washattu muutaman kerran Seraphim Sepialla ja Agrax Earthshadella, jonka päälle tuputeltiin sitten Rhinox Hidella kulumaa. Sinne tänne vedeltiin lopuksi naarmuja mithril silverillä korostaen erityisesti aitojen teräviä kulmia.

Osa aidanpätkistä on liimattu ihan hajalle ja osassa on kiinni myös finnfoamista tehtyjä lohkareita. Defence Lineen pitää maalata vielä Quad gun -ilmatorjuntatykki.

Hommasin ja kokosin myös pari Podia, jotka oli aika kivoja rakentaa vaikka sisäosissa riittikin mouldline-veistelyä... Ajattelin odottaa Dreadnought Drop podien saapumista, ennen kuin heitän pohjamaalit kaikkiin pudotuskapseleihin kerralla.

Valmiit yksiköt päivystävät nyt War Head Fight Clubin vitriinihyllyllä. Peli-illat on muuten lähteneet tosi kivasti käyntiin ja tiistain klubipäiville onkin muodostunut jo ahkera vakkariporukka. Paikalle saapuu kuitenkin jatkuvasti myös uusia kasvoja ja on ollut hauska tehdä tuttavuutta eritaustaisten harrastajien kanssa. Lisäksi maksamaton mainos; nyt kun Poromagia vasaroi figuhinnoistaan kymmenen pinnaa pois, Fight Club -sessioiden yhteydessä kenraalien on myös mahdollista täydentää armeijoitaan vähän valtavirtaa edullisemmin!

Kalpeita niittäjiä avaruuden syövereistä.

Yksikön lihakset, silmät ja aivot.

Cetorinos taisteluasemissa. Tykkään aika paljon figujen pelkistetystä heraldiikasta ilman turhia killuttimia ja koristeita.

Uusi Meltagunner "poraa" Aegikseen tuoreita koloja.

Tuli hyvä fiilis kun ryhmät valmistuivat ja nyt odotellaankin innolla seuraavaa Astartes-miittiä jotta maalailut saadaan jatkumaan! Death Companya kuvaava kymmenen miehen väkivaltaistakin brutaalimpi hairyhmä odottaa rakentelua... Hooah!

3 comments:

  1. On tämä hai-armeija vaan niin tyylikäs, tehty fiiliksellä ja se näkyy tuotoksessa!

    ReplyDelete
  2. Jos ei tällä voita, niin millä sitten?

    ReplyDelete
  3. Nää on kyllä makeita. Sattumalta muuten juuri itsekin haalin ryhmällisen metallisia haulikko-scoutteja omaa pientä Raven guard projektia varten...

    ReplyDelete