April 3, 2013

Sector Clear

Promottuamme Royal Familyn perinteistä 40k-pääsiäisturnausta päädyimme lopulta Johanneksen kanssa itsekin mukaan peleihin. Mun pikkuveli Timka oli etelässä käymässä viikonloppureissulla ja aprikoin ennen ajankohtaa, että veisikö pelitapahtuma vähän liian ison lohkon vierailusta. Pari pelipäivää valokuvaamisen ja cheerleadaamisen merkeissä ei kuitenkaan kuulemma haitannut, joten ilmoittauduimme mukaan ilmapiiriltään rentoon mutta huipputasoiseen Pääsiäisturnaukseen.

Meditoin turnauspelaamista jossain blogientryssä taannoin ja manailin vähän sitä, miten mulla on ollut tapana pelata joka turnauksessa eri armeijaa, jolloin ei ole saanut erityisen varmaa otetta mistään tietystä jengistä. Nyt olen kuitenkin hitsannut lähes vuoden verran kasaan aika tasapainoista Necron-listaa, opetellut pelityyliä, vienyt kokoonpanoa turnauksiin ja kokeillut pieniä muutoksia armeijassa. Kilpailullista ETC-ympäristöä ajatellen kyseessä saattaisi olla "eteenlaitettava" armeija, jonka pitäisi pystyä taisteluvoittoihin tai tasaiseen vääntöön vastustajaa kuin vastustajaa vastaan.

Sää suosi ja pelit meni nappiin
Player: Teemu Valve
Codex Necrons 1850

HQ1: Imotekh the Stormlord, Warlord [225]
HQ2: Cryptek, Chronometron [40]
HQ3: Destroyer Lord, Mindshackle Scarabs, Sempiternal weave [160]

Troop1: 5 Necron Warriors in Transport1 [65]
Troop2: 5 Necron Warriors in Transport2 [65]
Troop3: 5 Necron Immortals, Tesla Carbines [85]
Troop4: 5 Necron Immortals, Tesla Carbines [85]

Fast1: 6 Canoptek Wraiths, Whip coil [220]
Fast2: 6 Canoptek Wraiths [210]
Fast3: 10 Canoptek Scarabs [150]

Heavy1: 3 Canoptek Spyders, Gloom prism [165]
Heavy2: Annihilation Barge, Tesla cannon [90]
Heavy3: Annihilation Barge, Tesla cannon [90]

Transport1: Night Scythe [100]
Transport2: Night Scythe [100]

[1850]

Kaikki viisi peliä (Imperial Guard + Grey Knights, Orks, Dark Eldar, Tau + Grey Knights, Blood Angels + Grey Knights) olivat haastavia ja avartavia. Väännöt erityisesti Paladin-tyylisiä keskikentän kauhu -ratkaisuja vastaan tuntuivat nyt viimein opettaneen varman peruskaavan matchupin pelaamiseen. Neljä voittoa ja tasuri toivat tänä pääsiäisenä turnausvoiton Royal Familyn perinnetapahtumasta, mikä taisi olla mun figuilu-uran paras pelisaavutus tähän mennessä! Myös Noppakerhon ylläpitämä Ranking-sijoitus koheni!

Vuosi on ylipäätään sujunut pelirintamalla hyvin eritoten Necroneiden osalta ja on ollut hauska paneutua yhden armeijan pelaamiseen syvemmin. Tarkemmat taisteluraportit jäävät tällä kertaa väliin, mutta haluan kiittää reiluja ja suoraselkäisiä vastapelaajia sekä ahkeria organisaattoreita mainiosta turnauksesta! Alla myös pari fiilistelykuvaa viikonlopun tunnelmista.

Pelipaikkana toimi tänäkin vuonna Espoon Otaniemen legendaarinen Smökki.

Aurinkoiset taistelukentät houkuttelivat paikalle 26 kokenutta kenraalia. Iso osa pelaajista oli European Team Championships -maajoukkueen pelaajia ja prospekteja, jotka viilasivat listoja ja pelitaitoja kuntoon loppukesän mestaruuskisoja varten.

Viime vuonna joukkueessa debytoinut ja tänä vuonna ensimmäisten joukossa mukaan valikoitunut Aleksi Lehtiö pelasi ilmeellä rottateemaista örkkiarmeijaa.

Henri "Zimu" Simelius on pysäyttämätön Paladin-kenraali, mutta pelasi tällä kertaa Stormraven-muodostelmaa.

Demonien ja Necronien nokkapokka. Taustalla Johanneksen Tyranidit ottavat mittaa Jesse Nurmisen Sisters of Battle + Grey Knight -liittolaisista.


Rauniokaupunki täyttyi rottaörkeistä ja Tyranidien ötököistä.

Pelasimme kakkoskierroksella ETC-kapteeni Jouni Haaviston kanssa Nob Bikerit vs Canoptek Wraiths -tuijotuskilpailun.

Wraitheja löytyi tietenkin myös muista listoista ja välissä ne joutuivat painimaan ihan keskenään.

Mukana oli uuden Codexin inspiroimana myös pari Demoniarmeijaa, joista Oskari Holmin ohjastama kokonaisuus piti ensimmäisen päivän jälkeen hallussaan ykkössijaa.


Teemanmukaisessa Necron-armeijakunnassa oli myös tyyliin sopiva Aegis Defence Line ilmatorjuntatykillä! Levyistä koottava rakennusarja oli ostettu Laser Cut Cardilta.

Turnauksessa näyttäytyi myös kipeitä teemayksiköitä, kuten Aleksi Meurosen upeat Samurai-Paladinit.

Tummiin sävyihin maalattujen soturien kypärät on tilattu erikseen Puppetswarilta.

Myös erikoisvarustus kuten Brotherhood Banner ja Psycannonit oli konvertoitu teemaan sopiviksi.

Coteazin säännöillä toiminut samppainkkari seisoi samanlaisella laattalattialla kuin haarniskoidut henkivartijansakin.

Allun Paladin-ryhmä oli siisti kokonaisuus jonka ympärillä haluaisi todella nähdä kokonaisen teema-armeijan.

Paladin-ryhmä pelilaudan keskikentässä on dominoiva elementti jolle ei oikein voi käydä keulimaan.

Toinen valmistuva makea armeijakokonaisuus kuului Antti Haloselle. Space Wolf -kenraalina tunnetun Halosen toinen projekti pyörii Imperial Guard -iskujoukkojen ympärillä.

Private Plissken toimi Marbon säännöillä.

Keisarillisen inkvisition mandaatilla toimivan kaartin osaston vahvuuteen oli liitetty myös sikamakea Deathwatch Kill team! Aurinko porotti niin kirkkaana pelipöydille, että figuista oli vaikeaa saada kunnon kuvia, mutta sovimme kuvaavamme yksikön reilun viikon päästä War Headin HAMMERHEAD-turnauksessa! Hyvää kannattaa odottaa...

Sponssasimme Royal Familyn turnaukseen maalauspalkinnon, jonka voittikin ansaitusti hyytävä ja pitkähampainen, voimahaarniskoitu armeijakokonaisuus... Siitä toivon mukaan lisää myöhemmin!

No comments:

Post a Comment