June 13, 2015

Back to the Wreckage Valley
Pari viikkoa sitten pelatun eeppisen 40K-turnaus Hammerhead: The Triad 2:n oheisohjelmana järjestettiin tälläkin kertaa megasota. Koska turnaus perustui pudotuspelikonseptiin, jossa puolet pelaajista eliminoitui ensimmäisen päivän jälkeen (ja loput neljännes- ja semifinaaleissa), järkättiin näille sunnuntaina kevytmielinen Participation Battle päätapahtuman katkerien tappioiden unohtamiseksi. Konsepti oli omista hobbymiiteistämme tuttu sekopäinen Walker Brawl, johon voi osallistua monta pelaajaa kerrallaan.

Matsin aluksi kaikki heittävät nopalla itselleen sotaisan kävelijän, joka voi olla mistä tahansa Codexista ja millä tahansa varustuksella. Tällä kertaa tarjolla oli muun muassa monenlaisia Space Marine Dreadnoughteja, Kaaoksen demonikoneita ja örkkien sotakalustoa. Riveissä päivysti myös pari vaunujokeria, kaikkien yksiköiden ei siis välttämättä tarvitse olla Walkereita. Monstrous Creaturet olemme kuitenkin yleensä jättäneet sivuun voimasuhteiden ylläpitämiseksi, niillä on yleensä kestoa ja liikkumiskykyä liiaksi Walker Brawlin mittasuhteisiin.

Koko kenttä on täynnä "hot spoteja", jotka toimivat yksiköiden respawn-paikkoina ja silloin tällöin niihin myös ilmestyy erilaisia Mysterious Objectiveja. Kun osallistujat ovat arponeet itselleen taistelijan ja aloitusalueen, laitetaan peli käyntiin!

Keskustan gladiaattoriaukealle deployannut pelaaja saa aloittaa pelin, jonka tarkoituksena on murjoa mahdollisimman paljon peltiä ruttuun! Ampumalla suoritetusta taposta saa pisteen ja lähitaistelussa tehdystä kaksi. Lisäksi jos vihollisyksikön tuhoaa keskustan gladiaattorikeitaalla ollessaan, saa tästä aina yhden bonuspisteen. Tämä ohjaa taistelua kohti keskustaa ja tekee matseista tapahtumarikkaampia!

Brawlissa aggressiivisuus on kaikki kaikessa. Mikäli oma purkki kaatuu tantereeseen, saa Walker Poolista heittää oitis uuden satunnaisrobon jolla jatkaa pelaamista ensi vuorolla. Näin myös voimasuhteet saattavat vaihdella, kun kentällä on yhtä aikaa Soul Grindereita, Imperial Guard Sentinelejä ja vaikka Contemptor Dreadnoughteja.

Örkkien Deff Dread vaanii vihollisklaanin Gorkanautin takapanssaria. Isostakin kaadosta saa kuitenkin normipisteet...

Ironclad haastaa Tzeentchin Soul Grinderin!

Space Sharks Death Company Dreadnought jahtaa Killa Kania (joka on tietysti tällaisessa matsissa pelaajalleen aikamoinen lottovoitto).

Dredipainia! Imperial Fists Contemptor on niskan päällä.

Muinainen World Eater -talsija siirtyy parempiin asemiin.

Toinen Contemptor ei huomaa lähestyvää Maulerfiendia...

...ja joutuu pian Magma Cutterien uhriksi!

Liberators Ironclad, Mentorien klassinen Dreadnought sekä Slaaneshin Helbrute kolmiottelussa.

World Eaterien kaksi sukupolvea selvittävät, onko vanhassa vara parempi!

Lopuksi poolin tyhjennyttyä kaksi eniten pisteitä kerännyttä heitti itselleen uudet yksiköt ja kävivät lopulliseen finaalisotaan. Turnaukseenkin osallistuneen Eetu Torikan onnistui heittää itselleen kaikkien ajoneuvojen joukosta Gorkanaut jo toistamiseen! Vastustajan yksiköksi osoittautui Vindicator, joka kurvasi kentälle ottamaan haasteen vastaan. Vaikka voittajasuosikki oli useimpien seuraajien mielestä örkkien valtaisa sotakone, onnistui Vindicatorin Demolisher Cannon halvaannuttamaan taistelurobotin niille sijoilleen heti kättelyssä, eikä Gorkanautin auttanut muuta kuin yrittää räiskiä ohjuksia kohti vihollisvaunun raskasta etupeltiä. 

Lopulta Imperiumin tehokas vaunukuski kruunattiin teknisellä tyrmäyksellä Triad 2 Walker Brawlin voittajaksi! Onnittelumme ja kiitokset kaikille oheisohjelmaan osallistuneille.

June 10, 2015

Excessive CacophonyYmpyrä on sulkeutunut - kaikki kaaoksen neljä jumaluutta löytyvät nyt Frontside-Ollin armeijavalikoimasta! Synkän palapelin viimeinen osa oli Slaaneshia seuraava Emperor's Children -legioona, jonka parissa Olli työskenteli alku- ja loppuvuoden. Aiemmat Chaos Space Marine -armeijagalleriat kannattaa myös selata läpi, joukoissa on kekseliäitä konversioita ja hyvää temaattista särmää.


Ollin Emperor's Childrenit ovat itseasiassa toinen versio samasta armeijasta. Aiempaa jengiä johti Be'lakorista rakennettu demoniprinssi ja se nähtiin aikoinaan jossain kokoonpanossa edesmenneen Stadin Pelikaupan vitriinissä. Sittemmin Slaaneshin kulttimarinet joutuivat pitkäksi aikaa komeroon, kunnes Olli sai otettua itseään niskasta kiinni "Seasons of Chaos" -projektin viimeistelemisen kanssa. Hyvää deadline-tsemppiä antoi myös tänä vuonna etuajassa järjestetty Ropecon, jonka maalauskilpailun ryhmäkategoriaan Olli vihdoin viimeisteli Demoniprinssin.

Myös muut skabat ovat rytmittäneet joukkojen valmistumista. Armeijan Raptor-ryhmä matkasi Games Workshopin Fang-kilpailussa aina Tukholmaan asti voitettuaan ensiksi paikallismyymälän kategoriansa. Tuliaisina oli kunniakirja ja -maininta, samoin kuin Demoniprinssin johtamalla kolmikolla Ropeconistakin. Ollin Raptorit on rakennettu Heresy-henkisiksi käyttäen Blood Angels Sanguinary Guardin osia.

Armeijan kenraalilla sen sijaan alkaa näkyä jo demonisoitumisen merkkejä. Eri Emperor's Children -yksiköihin on käytetty myös Forge Worldin upgrade kitin osia.

Seiskaedikan armeijalistassa pitää toki olla myös noita.

Armeijan selkärangan muodostavat tyylipuhtaasti kolme kulttinumero kuuden vahvuista Noise Marine -ryhmää.

Aseet ovat jälleen Pre-Heresy -materiaalia. Vihreät hiustupsut toimivat kontrastivärinä armeijassa.

Lisäksi Slaaneshin Chaos Space Marineiden käyttämät Blastmasterit on konvertoitu tavan Devastator -tykeistä.

Figuissa on viljelty paljon kalpeita, kypärättömiä päitä. Ryhmänjohtajat tunnistaa usein jostain lähitaisteluvarusteesta.

Tulivoimaiset joukot etsivät ampuma-asemia.

Pinkit panssariosat, nahkaiset varusteet ja vaalea ihonväri erottuvat hyvin synkästä haarniskasta.

Slaaneshin valitut etenevät raunioiden halki.

Armeijaan on saatu hyvä, ylimielinen Slaanesh-tunnelma ilman mutaatioiden käyttöä.

Osan kypärissä tosin on demonimaisempaa meininkiä, kuten asiaan kuuluu.

Eliittijoukkoina toimivat Heresy-aikaisiin sotisopiin sonnustautuneet Terminatorit.

Aspiring Champion käyttää samanlaista eleetöntä naamaria, kuin armeijan Sorcerer.

Eliittijoukot valmiina keihästämään Slaaneshin nimeen. Armeijan alustat on tehty muistuttamaan murtunutta asfalttia, jonka koloista puskee jo hiljalleen rikkaruohoja. Siellä täällä leijailee keisarillista propagandaa levittäviä lentolehtisiä.

Kulttiarmeija tarvitsee toki aina myös demonista tukea.

Juan Diazin aiemmat Daemonette-figut on keräilijöiden keskuudessa huippusuosittuja.

Ollin kokoelmaan kuuluu neljä kuuden Daemoneten ryhmää, sekä isommista saksista tunnistettava Slaanesh Herald.

Warp-läsnäolon kruunaa tietysti häijy demoniprinssi.

Konversion pohjana on tavallinen muoviprinssi, mutta siihen on yhdistelty osia Helbrutesta, Dark Eldar Talosista, Tyranideista sekä Chaos Forgefiendista. 

Kammottavan demoniprinssin etualalla astelee jotain yhtä synkkää ja mystistä...

Warpin hirviö valmistautuu ylittämään suojatien.

Sotajoukot ovat kasassa. Chaos Lord ohjaa joukkonsa kohti hävityksen iloja.

Raptorit ottavat tunnustelijan tehtävän innolla vastaan. First to the fray...

Koko Emperor's Children -armeija yhteiskuvassa. For the Emperor!

June 6, 2015

I am Kroot: The Scavenger Kabal


Imagine a wasteland. Imagine drought, sand, speartip cliffs and valleys too threatening to approach. Imagine sandstorms, the minefields and the sinister creatures of the desert. 
Imagine oil fires lighting up the skyline.

Picture a scavenged pile of junk you call your belongings. Picture rust. Picture looted armour, chains, dripping warpaint and tucking the last batteries into your NVG's.  Picture hot machine gun shells piling to your feet as you blast away to the distance. Picture the dust filling your mags, your equipment and eventually your lungs.

Think about fear. Think about the raids, the savages, the bellow of the engines and the war cries in the dusk. Think about your last day in this hellhole. 

Welcome to the hunt.


Aika käydä lopullisen armeijaesittelyn pariin! WIP-kuvia ja tarkempia selityksiä konversioista ja osien alkuperästä voi tiirailla aiemmasta postauksesta. Ensimmäisenä kameran eteen asteli Shapemaster Krebain Surefoot. Pelissä Warlord toimii Dark Eldar Archonin säännöillä.

Osittain bioninen raaja kannattelee Huskbladea. Varustus on kähvelletty muilta autiomaan armoille joutuneilta joukoilta. Kammottava sotamaalaus kuvaa Armour of Miserya, vyöltä löytyy wysiwygin mukaisesti Splinter Pistol kotelossaan.

Artificer-Shaman Krok toimii Haemonculuksena.

Ihan itse rakennetut bioniset raajat toimittavat myös työkalujen virkaa. 
Tarina ei kerro, onko takki parsittu kasaan itse, vai ryöstetty autiomaan uhrilta.

Master Shaman on laskeutunut liikennemerkille tähystämään. Peliteknisesti figu toimii Windrider Farseerina. Kirjavat siivet kertovat olennon taikavoimista.

Taisteluun shamaani kantaa kotiplaneettansa puusta veisteltyä sauvaa.

Alustassa murenee valtatien kovia kokenut asfaltti.

Insinöörit valmiina irroittamaan vihollisen ajoneuvoraadoista kaiken käyttökelpoisen.

Näiden Venom-kiiturissa on useita teknisiä parannuksia ja ryöstöretkillä hyödyllisiä laitteita.

Gladiaattorien tehtävänä on toimia Master Shaperin henkivartijoina.

Näiden Venom on koristeltu makaaberein voitonmerkein.

Metsästäjien vastuulla on tiedustelu ja reittisuunnittelu aavikon halki matkattaessa.

Myös näiden Venomiin on kiinnitetty metsästysmuistoja ja tehtävää tukevia varusteita.

Ampujat suojaavat ajoneuvokolonnan etenemistä moottorimarssin aikana.

Master Shaperin henkilökohtainen Venom on suljettua mallia. Katto suojaa herkkiä radiolaitteita myrskyiltä.

Katolle on kiinnitetty sisältä operoitava konetykki.

Johtokiituri kantaa myös klaanin tunnusta.Krootesquet ovat olleet örkkiruokavaliolla, mutta Artificer-Shaman on kiihdyttänyt niiden mutaatiota viheliäisin seurauksin. Myös taisteluvarusteet ja aseet on pihistetty lyödyiltä vihernahoilta.

Näiden kyytinä toimii pitkärunkoinen ja turbomoottorein varustettu Raider-alus.

Tämän pääaseena toimii Darkmatter Ballista.

Ajoneuvomuodostelmien sivustoja suojaavat kovaääniset Jetbiket. Pelissä yksikkö toimii Reaverien säännöillä ja niille on modellattu näiden erilaisia varusteita, kuten Heat Lanceja ja Cluster Caltropseja.

Metsälle lähtiessään murhaajat varustautuvat keihäin ja pistimin.

Suosittu toimenpide on myös lentää suoraan päin saalista.

Vauhdikkaammat Jetbike-mallit kuvaavat Windridereita.

Näiden tehtävänä on objektiivien haltuunotto, kun vihollisen pääjoukko on nujerrettu.

Vulture Kindred on yksi armeijan tiedustelu- ja vastaiskuosastoista.

Pelissä siivekkäitä Krooteja voi käyttää esimerkiksi Swooping Hawkien tai Scourgejen säännöillä.

Näiden kypärät on yhdistelty Dark Eldar Scourge-päistä Krootien alaleukoihin. Näin takaraivoista kasvaa piikkien sijaan sulkia.

Siivekkäiltä metsästäjiltä luonnistuvat myös PST-tehtävät.

Swooping Hawkeja johtaa yksi armeijan upseereista. Figu on kasattu siten, että sitä voi käyttää myös Baharrothin säännöillä.

Yksityiskohtiin lukeutuvat kaasunaamari, housut ja kaksipiippuinen laserkivääri kantohihnassa.

Petolauma pääsee sinnekin, mihin ajoneuvot eivät voi lentää! Onko kukaan turvassa?

Konvertoidut Krootox-ratsastajat kuvaavat pelissä Beast Packin Clawed Fiendeja.

Armeijan arvostetuilla ritareilla on muiden joukkojen tapaan improvisoidut haarniskat ja aseistus.

Beastmaster pitää huolta Khymera-Houndeista.

Chow time!

Armeijan kruununjalokivi on nykyään jo melko harvinainen Knarloc. Vaihdoimme otuksen kädet LotR Fellbeastin kouriin ja taivutimme ne laajasta halauksesta vähän T-Rex-malliseen asentoon.

Myös Knarlocin aseena on vahva varsijousi. Spotter tähystää kohteita hiekkapölyn lävitse.

Knarlos on päässyt jo palalle. Kentällä yksikkö käyttäytyy Talos-profiililla.

Moottorimarssin johtaja henkivartijoineen laskeutuu ajoneuvostaan tarkistamaan komento-Venomin suihkumoottorit.

Knarloc etenee rinnallaan vähäisemmät serkkunsa.

Synkät ja säälimättömät muukalaisolennot etsivät seuraavaa uhriaan.

Splinter Cannon -ampuja vahtii horisonttia tauon ajan.

Alustoissa näkyy joutomaan aarteita.

Tauko on ohi. Ratsuväki valmistautuu siirtymään väijytysasemiin läheiseen solaan.

Klaanin läsnäolo on tehty selväksi myös muille valtatietä käyttäville...

Kroot Scavengerit kiittävät! Sitten vain lisää pelejä alle!