March 30, 2013

Megalodon gathering...

Space Sharks Task Force Megalodonin valmistuminen jatkuu... Pari ekaa ryhmää on nyt valmiina ja sain väsättyä myös pätkän Aegis-aitaa!

Haifiilikset on korkealla ja oli vapauttavaa saada jalkaväkiryhmät valmiiksi. Jannujen maalaaminen vie tosi paljon enemmän aikaa ja vaivaa kuin ajoneuvojen duunailu, joten päätin hoitaa troopit tieltä ja sit palkita itseni isommilla maalauspinnoilla. Välitavoitteet pitää hyvin draivin elossa ja yksikkötyyppien vaihtelu saa myös projektin tuntumaan freesiltä.

Oon nyt suunnitellut Forgetilausta, josta pitäisi ottaa ainakin pari Dreadnoughtia armeijalistaa varten. Kelailen nyt lähinnä otanko yhden vai kaksi MKIV-mallista Ironcladia Furioson ja Death Company Dread -konversioiden pohjaksi. Lisäksi haluaisin tilata Dredeille samalla isommat Podit sekä Space Marine Support -osastolta pari ADF:ää esittämään Thunderfire Cannoneita. Forgetilauksen järjestelyjä odotellessa tarkoitus olisi paneutua toiseen kymmenen miehen hairyhmään ja metsästää samalla metallisia haulikkoscouteja.

Tau-codexin julkaisu vain kuumottelee, kun mun ja Ollin yhteinen projekti ois niin siistiä potkaista käyntiin. Luultavasti Sharkit jäävät pienelle välitauolle siksi aikaa, että maalaamme Taufiguista pikapikaa uuden armeijan 6th Edition -pelejä varten. Tarkoitus on jakaa uuden codexin kunniaksi tulisotureille viidakkounivormut! Teimme pientä inventaariota yhteisistä figuvarastoista ja näyttää, et meillä on aika lailla FOC-slotit täyteen kaikkea Broadsideista Sniper Drone-tiimeihin. Luultavasti uuteen listaan tarvitseekin hankkia lähinnä lentsikoita ja ehkä Riptide-kolosseja!

Tactical Squad Cetorinos täydessä vahvuudessaan! Jannuilla on irroitettavat reput siltä varalta, että niille haluaa joskus heittää jump packit selkään. Lisäksi meltagunit on vain pinnattu kiinni, jos plasmalle tai lieskarille tuntuis olevan tarvetta.

Ryhmän varajohtajalla on MkIV-kypärä ja vähän tavallista vaaleampi haarniska. Lisäksi Veteraanikersantin oikeana kätenä soturi on jättänyt rituaalinomaisesti käsivartensa panssaroimatta. Viekas backhand-sivallus on juuri tehnyt örkistä suihkulähteen.

Myös puukossa on kalatunnelmaa. Olkasuojuksessa roikkuvat hainhampaat.

Puinen runko boltgunissa jatkaa yksikön teemaa.

Tulitukimies ampuu laatikkolippaallisella (ja kantokahvallisella) boltgunilla suojatulta.

Meltagun-operaattori tietää, että Drop podista rynnäköidessä pitää osua kerrasta, joten cookeriin on asennettu etujalat... Olen laittanut johtajille ja erikoisasemiehille vähän enemmän mustia panssariosia erottamaan ne muusta ryhmästä.

Cetorinos-ryhmä kuvaa sääntöteknisesti Sternguard Veteraneja.

Metallinen scouttiryhmäkin tuli valmiiksi. Jäljitän nyt haulikoin ja lähitaisteluasein varustautuneita yksilöitä.

Koska snipereissa on pari tupla-asentoa, tein pieniä greenstuff-konffeja tuomaan nappeihin yksilöllisyyttä ja heitin myös sekaan pari Imperial Guard Cadian -tarkka-ampujaa. Camoviitan alta eriävät varusteet eivät juuri näy ja meininki on just oikea.

Scoutit on olleet kivoja maalata, mutta odottelen kyllä jo kuumeisesti, että armeijalla pääsee pelaamaan. Vielä tosin riittää työstämistä, ennen kuin suunniteltu armeijalista on kasassa...
Tein Aegis Defence Line -aitoihin vähän battledamagea ja "scenic-elementtejä", etteivät ne näyttäisi ihan samalta kuin kaikki viereiset. Hajotin aidan paikoin sivuleikkureilla ja porasin sitten rautalanganpätkät törröttämään tukirakenteina murtuneesta aidasta. Lisäksi tein puukolla kaivertaen meltagun-osumia, jotka ovat sulattaneet muuriin ammottavia aukkoja. Ruostevalumat, chipping, naarmut ja veriroiskeet ovat myös nopeita ja helppoa tehdä ja kuuluvat asiaan.

Tein myös aitojen etupuolelle "baset" jotta sain vähän yksityiskohtia ja maastoelementtejä mukaan. Näin aita sointuu myös paremmin muun armeijan beissaukseen. Aidat on suihkittu ensiksi tummanruskealla spraymaalilla ja sitten kellertävällä khakilla. Raamit on sitten washattu muutaman kerran Seraphim Sepialla ja Agrax Earthshadella, jonka päälle tuputeltiin sitten Rhinox Hidella kulumaa. Sinne tänne vedeltiin lopuksi naarmuja mithril silverillä korostaen erityisesti aitojen teräviä kulmia.

Osa aidanpätkistä on liimattu ihan hajalle ja osassa on kiinni myös finnfoamista tehtyjä lohkareita. Defence Lineen pitää maalata vielä Quad gun -ilmatorjuntatykki.

Hommasin ja kokosin myös pari Podia, jotka oli aika kivoja rakentaa vaikka sisäosissa riittikin mouldline-veistelyä... Ajattelin odottaa Dreadnought Drop podien saapumista, ennen kuin heitän pohjamaalit kaikkiin pudotuskapseleihin kerralla.

Valmiit yksiköt päivystävät nyt War Head Fight Clubin vitriinihyllyllä. Peli-illat on muuten lähteneet tosi kivasti käyntiin ja tiistain klubipäiville onkin muodostunut jo ahkera vakkariporukka. Paikalle saapuu kuitenkin jatkuvasti myös uusia kasvoja ja on ollut hauska tehdä tuttavuutta eritaustaisten harrastajien kanssa. Lisäksi maksamaton mainos; nyt kun Poromagia vasaroi figuhinnoistaan kymmenen pinnaa pois, Fight Club -sessioiden yhteydessä kenraalien on myös mahdollista täydentää armeijoitaan vähän valtavirtaa edullisemmin!

Kalpeita niittäjiä avaruuden syövereistä.

Yksikön lihakset, silmät ja aivot.

Cetorinos taisteluasemissa. Tykkään aika paljon figujen pelkistetystä heraldiikasta ilman turhia killuttimia ja koristeita.

Uusi Meltagunner "poraa" Aegikseen tuoreita koloja.

Tuli hyvä fiilis kun ryhmät valmistuivat ja nyt odotellaankin innolla seuraavaa Astartes-miittiä jotta maalailut saadaan jatkumaan! Death Companya kuvaava kymmenen miehen väkivaltaistakin brutaalimpi hairyhmä odottaa rakentelua... Hooah!

March 24, 2013

Primal Wrath

Wiry, copper-red hair curled away from a high brow, pale eyes sat deep behind cheekbones that angled down like axe-strokes to an aquiline nose and a broad, thin-lipped mouth.
 
It was the face of a general to follow unto death, the face of a teacher at whose feet the wise would fight to sit, the face of a king made for the adoration of worlds: the face of a primarch.

  
Ollin World Eater Cataphract Terminatorit laskeutuivat hiljattain operaatioalueelle puolustamaan primarkkinsa henkeä ja kunniaa. Tyly ryhmänjohtaja varustautui kahdella sahakirveellä ja kantoi taisteluun mukaansa myös World Eater -ikonin. Olli teki bosspolen Ogre Kingdoms- figun vatsapanssarilevystä.
Ryhmän erikoisaseita - Autocannon ja Combi-Plasma gun. Armeijansa plasmakennojen väriksi Olli valitsi kirkkaan ja kuuman keltaisen.


Mutantit jäävät Mariinieliitin jalkoihin, mutta pahin on vielä epäsikiöiden edessä...

Forge Worldin Angron oli tietysti paras tapa saattaa projektin ensimmäinen osa päätökseen. Superdynaaminen figu on kyllä hieno taidonnäyte Forgelta ja on jättänyt ihan odottelemaan minkälaiset versiot omista suosikkiprimarkeista tehdään osaksi Horus Heresy -sarjaa.

Alaisistaan poiketen Angron on panssaroitu kuparinvärisin haarniskalevyin. Primarkin ympärillä Imperial Fistien taktiset joukot ottavat vähän kipeää.

Makea turkis- ja kalloviitta.

Olli teki display-alustan kuolonuhreihin vähän ylimääräistä splatter- ja gore-efektiä rautalangasta ja green stuffista. Veriroiskeisiin lisättiin kuvan ottamisen jälkeen vielä kiiltävä lakka niljaisen ja märän lookin saavuttamiseksi. Musta oli hyvä veto maalata uhrit jonkin vihollischapterin väreillä, sillä itse en oikein koskaan hiffannut Forgen näkemystä siitä, että Angron painelee omiensa läpi leikaten taisteluveljet osiin. Ehkä se on sit jokin fluffijuttu...

Renegade Trench Assault!

Redsplatter Touchdown.

Fire Support Crew.

Primarch-Progenitor.

Ollin World Eaterit tämänhetkisessä kokoonpanossaan. Rakentelulistalla on vielä Rhinoja ja ja pari Predatoria, mutta jalkaväki ja armeijalistan selkäranka alkaa olla pelikunnossa!

I have you now!

March 21, 2013

Hammerhead Comeback


14.4 aavikko palaa, jengii kuolee ja rokki soi...

Turnaussarjana tutuksi tullut Hammerhead saa nyt jatkoa pienimuotoisempien pelitapahtumien muodossa War Head Fight Clubilla! Sunnuntaina 14.4.2013 pelataan ensimmäinen kolmen kierroksen Warhammer 40,000 -turnaus 1850 pisteen armeijoin. Sääntöpaketti löytyy War Head -sivuston lisäksi myös Sotavasara.netistä.

Turnausprofiili

- Turnaukseen mahtuu 16 kenraalia.
- Osallistumismaksu 10€.
- Ensimmäinen Hammerhead tähtää rentoon mutta kilpailuhenkiseen ilmapiiriin.
- Käytettävien figujen tulee olla valmiiksi maalattuja, beissattuja ja erikoisaseistuksiltaan wysiwyg-säännön mukaisia. Tämä tarkoittaa, että kaikkien kranaattien ja pistoolien ei välttämättä tarvitse näkyä figuista, mutta niiden optioneina ostettujen varusteiden, kuten spesiaaliaseiden, lähitaisteluaseiden ja esimerkiksi lippujen kylläkin.
- Voittaja palkitaan 40k-henkisin tuotepalkinnoin. Lisäksi War Headin Operation Arrowhead -agentit scouttaavat turnauksessa upeita armeijakandidaatteja palkittaviksi!

Sääntötarkennuksia

- Pistemäärä 1850.
- Kaikki viralliset Codexit ja tämän hetkiset White Dwarf -lisärit ovat käytössä.
- Lentokonelisäosa Death from the Skiesista on käytössä yksiköiden sääntö- ja hintapäivitykset.
- Forge World -yksiköt eivät tällä kertaa ole sallittuja.
- Fortificationeista sallittuja ovat Aegis Defence Line, Bastion ja Skyshield Landing pad
- Warlord Traitit ja Mysteeriobjektiivit ovat käytössä.
- Turnauksessa käytetään GW ja ETC FAQ:ta. Lisäksi paikalla on tuomari, joka ratkaisee polttavat kysymykset esimerkiksi Dire Avenger Exarchin power weaponista.
- Secondary objektiiveista ovat käytössä Slay the Warlord, Linebreaker sekä First Blood seuraavalla lisäyksellä. Payback: First Blood -pisteen tehneestä yksiköstä saa vastapelaaja sen tuhottuaan tasoittavan pisteen. Jos ensimmäisen yksikön tuhonnutta vihollista ei pystytä määrittämään (se tuhoutui esimerkiksi Deep strike -mishapin tai Demonien warppimyrskyn tuloksena) tasoittavaa pistettä ei jaeta.
- Ensimmäisen kierroksen peliparit arvotaan, lopputurnaus pelataan Swiss-muotoisesti. Tasapelitilanteet lopputuloksissa ratkaisee ensisijaisesti keskenäinen ottelu ja toissijaisesti "maalauspisteet".

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen hoituu postaamalla nimensä tähän viestiketjuun. Ennakkomaksua ei tällä kertaa vaadita, mutta pyydämme sitovia ilmoittautumisia. Mikäli turnauksia kohtaa pelaajakato viime hetkillä täytyy jatkossa siirtyä tilisiirtoilmoittautumisiin. Pelaajamääriltään kompaktit turnaukset eivät oikein kestä drop outeja ja varapelaajien hakeminen viime tingassa on aina epäkiitollista duunia. Jos  siis ilmoittaudut, peru tarvittaessa ajoissa tai saavu turnauspäivänä paikalle. Kiitos!

Aikataulu

09:00-10:00 Ilmoittautuminen
10:00-13:00 Peli 1
13:00-14:00 Lounastauko
14:00-16:50 Peli 2
17:00-20:00 Peli 3 ja palkintojenjako

Pisteytys

-VP:itä on jaossa kokonaisuudessaan kymmenen pistettä, neljä ykköstehtävän voitosta, kolme kakkostehtävän voitosta sekä yksi kustakin Secondary Objectivesta. Pelaajien saamat turnauspisteet selviävät voittopiste-erotuksen perusteella. Koko vastapuolen armeijan tuhonnut pelaaja saa 20 pistettä.Pelin aloittaminen

1. Pelaajat sopivat siitä, miten pöydällä olevia maastoja pelataan.
2. Valitaan Warlord-taulukko ja sen jälkeen heitetään Trait.
3. Valitaan ja heitetään mahdolliset Psyykkiset voimat.
4. Heitetään Night Fightista.
5. Heitetään noppaa objektiivien asettelusta, isomman saanut aloittaa. Emperor's Will objektiivit asetetaan sääntökirjan mukaan deploymentin aluksi.
6. Heitetään noppaa, isomman saanut päättää kumpi valitsee deployment zonen, deployaa Fortificationinsa, deployaa joukkonsa ja aloittaa pelin.
7. Pelaajan halutessa heitetään Sieze the initiative.

Skenaariot

1. Kierros
Deployment: Dawn of War
Tehtävä 1 - Emperor’s Will (4 pistettä)
Objectives: Molemmat pelaajat asettavat objectiven omalle deployment zonelleen.
Tehtävä 2 - Crusade (3 pistettä)
Objectives: Kolme objectivea asetetaan minne tahansa deployment zonejen ulkopuolelle.
Secondary Objectives: Slay the Warlord, Linebreaker, First Blood + Payback

2. Kierros
Deployment: Vanguard Strike
Tehtävä 1 - Purge the Alien (4 pistettä)
Tehtävä 2 - Big Guns Never Tire (3 pistettä)
Objectives: Kolme objectivea.
Secondary Objectives: Slay the Warlord, Linebreaker, First Blood + Payback

3. Kierros
Deployment: Dawn of War
Tehtävä 1 - The Scouring (4 pistettä)
Objectives: Viisi objectivea.
Tehtävä 2 - Purge the Alien (3 pistettä)
Secondary Objectives: Slay the Warlord, Linebreaker, First Blood + Payback
Huom: The Scouringin Fast Recon -yksiköt toimivat vain Scouring-tehtävän objektiivien metsästämiseen ja luovuttavat tuhoutuessaan pisteitä normaalisti.

Ota messiin

Maalattu ja wysiwyg armeija lisätarvikkeineen
Nopat, templatet, sääntökirja, oman armeijasi FAQ
Printattu tai huolellisesti kirjoitettu armeijalista
Tarjotin tai levy, jolla onnistuu armeijan siirtely pöytien välillä
Eväät (paikalta on ostettavissa virvoitusjuomia)

Pelipaikka ja saapumisohjeet: http://www.gowarhead.com/p/fight-club.html


March 20, 2013

Fighting chance

Royal Familyn pääsiäisturnaus kolkuttaa jo oven takana! Suomen turnausskenen ja ETC-miehityksen legendaariset oranssipaidat järjestävät perinteisen pääsiäisriehan 31.3-1.4 jo ties kuinka monetta kertaa. Kyseessä on kivoissa puitteissa järjestettävä rento pelitapahtuma "no strings attached" -meiningillä, mikä takaa kodikkaan ja lämpimän tunnelman.

Tapahtumaan kuuluvat kovat pelit, kovaakin kovemmat jälkipelit ja jännittävää, hyvinorganisoitua turnausnelkkaria kahden päivän täydeltä. Vaikka turnausta on joskus mainostettu sloganilla "kevään viilein sauna ja seura sekä lämpimimmät bisset" on jokaisen figupelaajan koettava Royal Familyn pääsiäisturnaus uransa aikana! Jos tämäkään ei vakuuttanut, tsekkaa War Headin selonteko viime vuoden meiningistä linkin takaa. Ja sitten ripeästi ilmoittautumaan!March 18, 2013

Brothers Quintus

Sunnuntain myöhäisillan kunniaksi lisää Frontside-Ollien pölyisiä ja verisiä gladiaattorimariineita! Angronin valitut ovat täydentyneet Pre-Heresy Assault Squadilla, Devastatoreilla sekä parilla isommalla pojalla, joista voisi olla painikaveriksi itsellensä primarkillekin...

MKIV-haarniskoituja rynnäkköjoukkoja sahakirveineen. Forgen aseissa on sellaista asennetta, mikä kelpaisi Space Sharkeillekin. Kelasin kuitenkin tilata ensiksi pari Dreadnoughtia sekä Space Marine Support-osiosta ohjuspattereita kuvaamaan haipuolustuslinjan Thunderfire Cannoneita. Haluaisin myös sijoittaa Dreadnought Drop Podeihin, mutta ne taitaa olla niin paljon isommat GW:n versioihin verrattuna, että jättiläispodeista voisi tulla turnauksissa mankumista.

Backhand-sivaltaja on saanut silmilleen veripesun. Ollin maalausresepti valkohaarniskaisten Marineiden maalaukseen löytyy aiemmasta World Eater -artikkelista täältä. Ollin jump packit on muuten konvertoitu Heresymaiseen teemaan käyttämällä normireppuja, mutta lisäämällä niiden päälle Drop podin moottorien propellit. Tehokas konffi, figuista välittyy heti "vanhanaikainen" lookki.

Ryhmä sisältää monta yksilöllisesti posetettua soturia. Vähän poikkeavilla asevalinnoilla tai kombottamalla jollekulle esimerkiksi kaksi miekkaa on helppo tehdä särmää yksikköön.

Raskasta tulivoimaa! Heavy bolter nyt vaan on munakkain Devastator-tykki ja Olli iski niitä Mariineille kantoon nelin kappalein. Kersantti radiorepulla ja rannetietokoneella johtaa tappavan tarkkaa tulitoimintaa juoksuhaudoista. Konversio on tehty Marineiden Auspexista.

Back to back! Never yield! Freehandit ja weathering on figuissa allekirjoittaneen mielestä etenkin pelinappien yksityiskohdiksi aika nautinnolliset.

Sotapurkkeja! Pre-heresy -armeija ei tietenkään olisi mitään ilman massiivisia Contemptor Dreadnoughteja. Ollin figut on aseistettu lähitaistelukourin sekä kaksipiippuisin autocannon-ilmatorjuntakonekiväärein.

World Eater -heraldiikka on näyttävästi esillä. Rinnassa oleviin scrolleihin on kuulemma tarkoitus vetää teemanmukaisesti gladiaattorinimet kun sopivat tittelit löytyy.

Rapaa ja freehand-kuvioita. Mmm...

Aseet on tietysti magnetisoitu, joten joissain peleissä Dredit voi varustaa "Furioso" tai "Rifleman" asekonfiguraatioin. Remember Bodt, remember Skalathrax!

March 14, 2013

Hobby Store Extravaganza

IWA-messujen lisäksi Nürnbergin reissulla tuli törmättyä yhteen aivan erityiseen lokaatioon vanhankaupungin sydämessä. Edu johdatti meidät paikalliseen Ultra Comixiin, jossa oli pyörähtänyt viime vuonna pikaisesti selaamassa sarjiksia. Edulla tai meistä kellään muullakaan ei kuitenkaan ollut aavistustakaan siitä, mitä ulkoa tarkasteltuna vähän kukkakaupan näköinen julkisivu todella piti takanaan.

Ultra Comix is by far the most impressive hobby store I've had the chance to visit. While it didn't boast a particularly wide selection of classic Games Workshop products, the rest of the assortment left our minds blown. Four busy and packed floors full of awesomeness took the most of our trip's only free evening, which none of us regretted afterwards. It was a pleasure to explore through the excelsior array of products and to chat with the friendly and forthcoming staff. They kindly allowed us to photograph the hell out of their magnificent store and the least we can do is to give a big thanks and shout-out to folks at Nuremberg's Ultra Comix! Cheers and hopefully we'll meet again!

Ulkoa kauppa näytti aika tavanomaiselta kirjakaupalta, jolla oli näyteikkunassaan tekokukkia, pari Magic the Gathering -pahvituubia ja villi kokoelma karnevaalinaamioita. Sisään astuessamme ei kyllä voinut arvata, että kreisifiilisteltävää (uusi vaihtoehto kreisibailaukselle) riittäisi tuntikausiksi.
Voi juma. Myymälän kokoisien kerroksien täydeltä röykkiöittäin hobby-, sarjis-, keräily- ja nörttikrääsää aseteltuna makeasti esille. Jopa liikkeessä aiemmin vieraillut Eric oli pyörällä päästään, sillä vuosi sitten myynnissä ei kundin muistin mukaan ollut alkuunkaan figuja ja kerroksiakin tuntui olevan vähemmän...
Games Workshop -osio kiinnitti ensimmäisenä huomiomme, sillä emme olleet vielä nähneet uusia demoneita livenä Suomessa. Seinät oli vuorattu coolisti linnamaisin sisustuslavastein.

Kirjallinen matsku oli käännetty joten siitä ei ollut meille paljon iloa, mutta kaikki uutuudet olivat nätisti esillä.

Sitten käännyimme ympäri ja törmäsimme aikamoiseen aarreaittaan. Maxminin, Sciborin, Puppetswarin ja muiden spessuvalmistajien figuja suoraan hyllystä? Hese meni sekaisin ja alkoi lappaa spesiaaleja örkkifiguja ja irtopäitä ostoskoriin.

Fiilistelyä ja tauotonta penkomista. Löysimme niin siistejä juttuja, että hyllyä selatessa oli miltei pakahtua. Tiedättekö sen fiiliksen, kun jokin siisti osa tai konversioidea herättää kokonaisia projektisuunnitelmia ja inspiraatio ryöppyää yli äyräiden? Esimerkiksi Maxminin irtoaseet ja boonie-päät herättivät taas uskomattoman vimman aloittaa mun ja Edun yhteinen klassiseen tyyliin toteutettu Catachan-teema-armeija. Mahdollisuus ostaa osia suoraan hyllystä ja pidellä niitä ovat ihan eri juttuja kuin selata nettikaupan katalogia.

Vaihtoehtovalmistajan Mycetic Spore. Meidän Alienid-armeija tarvitsisi yhden, mutta podi jäi vielä toistaiseksi kauppaan...

Sciborin sikamakeita hartsifiguja käytettäväksi esimerkiksi Space Wolffeina. Osa figuista oli avattu pakkauksistaan ja asetettu näytille vitriineihin.

Sciborin Spartan-henkisiä scifijoukkoja. Näistä saisi makeat eliittijannut vaikkapa Minotaurs-chapterille.

Jos matkabudjetti vain olisi antanut myöten, olisivat laukut täyttyneet äkkiä. Tällainen spessukama on vain niin upeaa nähdä kerrankin hyllyssä, sillä Suomen asiakasvolyymeilla ja kysynnällä sellainen ei vain taida olla kotimaassa mahdollista. Silti sopii toivoa, että jokin pääkaupunkiseudun figukauppa ottaisi vaikka riskin ja panostaisi täntyyliseen meininkiin. Ehkä se pitää tehdä itse...

Teeman ympärille rakennetut intropelipöydät kutsuivat kokeilijoita taisteluun. Ultra Comixissa henkilökunta ei demottanut pelejä kaiken aikaa, vaan viikottain oli tietyt kellonajat, jolloin myymälässä järjestetiin ohjattua opastusta. Varsin hyvä menettelytapa ja antaa varmasti tilaisuuden panostaa introaktiviteettiin hätäistä demoa tehokkaammalla tavalla.

Dark Angelit suojelevat pyhää mausoleumia. Näin ne maastot juuri pitää tehdä, ei suoraan bokseista, mutta osia ja perusmateriaaleja hyödyntäen ja mielikuvitusta käyttäen.

Fantasy Battlen puolella kääpiöt ja haltiat olivat unohtaneet muinaiset kaunansa ja käyneet puolustukseen Skavenien ja Goblinien liittoumaa vastaan. Intropelissä yhdistyivätkin siis vanhan Battle for Skull Passin ja nykyisen Island of Bloodin joukot. Kääpiöiden linnoite oli hieno.

LOTRin kompaktilla introlaudalla käytiin ikoninen matsi Balinin haudalla.

Slayer tulee näyttämään miekkamestareille miten niitä tuholaisia torjutaan.

Takaseinällä taas oli kipeät määrät blistereitä lattiasta kattoon. Sekaan mahtui Reaperin, Battletechin, Aerotechin, Privateer Pressin ja Rackhamin figuja, joista osa oli myynnissä alennushinnoin. Ihan kreisiä, sillä fluffipelaajalle valikoimassa olisi ollut miljoona heräteostosmahdollisuutta teemapeleihin ja tapailimme blistereitä tärisevin käsin.

Vaikka kyseessä ei ollut mikään tukku ja tuotteet oli järjestetty siististi ja ryhdikkäästi esille, tavaraa oli vain niin paljon että kaikki ei mahtunut hyllyyn. Seasta löytyi myös harvinaisuuksia, kuten jo lopetettujen Starship Troopers ja Confrontation -pelien bokseja.

Uncharted Seas -merialuksia voi käyttää ainakin Dystopian Wars -peleissä, josta järjestettiin viime vuoden Ropeconissa näyttäviä demopelejä siistein maastoin.

Joukkoja kaikkiin Warmachine ja Hordes factioneihin sekä peleihin, joista emme olleet aiemmin kuulleetkaan. Hinnat vastasivat normaaleja jälleenmyyntihintoja, mutta kamaa oli hintalaputettu aika paljon myös alennukseen. Etenkin vanhemmat kirjat ja figuboksit joilla kartuttaa kokoelmaa olivat aika usein tarjouksessa.

Edu nappasi poskettomassa alennuksessa olleita AT-43 pelin panssaroituja gorillafiguja teema-armeijansa pohjaksi. Scifiapinoista on tarkoitus tulla Pre-Heresy-teemaisia alieneita, joita pelataan Tau-säännöin. Eric on suunnitellut armeijaa jo pidempään ja nyt kun figut vain putosivat alennuksessa syliin, emme antaneet kaverin poistua kaupasta ilman bokseja.

Historiallisiille peleille oli omat hyllynsä ja Victrixin, Perryn ja Warlordsin figuja oli saatavilla näyttävät rivit. Kirjahyllyissä oli sekä figupelien sääntökirjoja, että uniformuista ja historiallisista taisteluista kertovia kuvitettuja oppaita.

Vitriinilasien läpi saattoi kuvata hienoja dioramoja. Keisarillinen kaarti perusti leiriä ja kuulusteli kaapattuja muukalaisia murskattuaan näiden puolustusasemat.

Mahtava rautakarhu NMM-panssareineen.

Goblin uskaltautui ulkoiluttamaan jättiläissquigia.

Makeasti maalattuja Khadorin warjackeja ja -castereita.

Mammutti scenic-basella.

Sateenkaari-Teclis omassa persoonassaan.Maaleja löytyi sekä GW:ltä, että Vallejolta ja... the hell? Onko noi haarniskoja?


Figuosaston vieressä oli hieno display- ja myyntiosasto teemallisille propeille joita myytiin ilmeisesti liveroolipeli- ja re-enactment käyttöön. Kokoelmaan oli päässyt esimerkiksi Empiren State Troopien kilpi, Saksassa kun oltiin. Tässä vaiheessa meistä alkoi päästä sellaisia outoja geek-kiljahduksia.

Makeita fantasia-, scifi- ja steampunk-teemaisia lateksimiekkoja.

Jedin, ritarin ja Chaos Warriorin uniformut. Haarniskat oli väännelty metallista autenttiseen tapaan.

Kaaoksen synkkä sotisopa, kirottu tähtikuvio ja kohtalokasta riimukirjoitusta.

Panssarin kantaja vannoi uskollisuutta verijumalalle.

Vallan merkkinä oli sauva.

Seinää koristi haltiatyylinen kilpi.

Ritarien työasuja.

Panssaripaloja saattoi ostaa myös erikseen.

Dark Angel Scout with a steampunk chainsword.

Joel ja synkkien voimien asevarasto.

Esineet olivat niin hienoja, että tuli melkein surku, kun ei vain voinut ostaa kaikkea tuliaisiksi itselleen ja frendeille. Thorinin avaimellekin olisi löytynyt varmasti aika monta ottajaa.

Pelihenkiseen sisustukseen oli panostettu.

Hyllyn päällä lepäsi yksi Don Postin tekemistä Boba Fett Deluxe-kypäristä. Niitä tehtiin vuonna 1996 750 kappaletta ja se oli pitkän aikaa yksi hienoimpia versioita ennen kuin viimeisen päälle tehtyjä faniversioita alkoi ilmestyä "markkinoille". Mun hyllyssä on numero 230, mutta Ultra Comixin kypärän numeroa en kysynyt.
Hieno Star Wars -aiheinen keräilytavara oli näyttävästi esillä ja erityisesti action-figuureita ja niiden lisävarustesettejä oli niin paljon että osasto olisi jättänyt varjoonsa minkä tahansa näkemäni lelukaupan valikoiman.

Force was strong with life size Yoda.

Predatoreja myytiin 18" figuureina.

Prometheukselle ja monille muille viime vuosien elokuville löytyi omat figuurisettinsä.

Edu löysi tosi upean Goblin King -pehmon.

Myös pelimaailman figuuriosasto oli katettu.

Videopelifani olisi varmasti löytänyt jotain mieluista hyllynsä täytteeksi.

Tiedänpä erään N7-operaattorin, jolle Ezio-settikin olisi varmaan kelvannut osaksi sisustusta...

Team Fortressin sarjakuvamaiset figuurit oli coolisti tehty ja niistä huokui hyvin pelin henki.

Sonic seikkaili olkalaukussa.

Anime-patsaille oli oma vitriininsä sarjakuvapuolella.

Ilmeikkäitä patsaita erikoisemmistakin sarjissankareista.

Scifi- ja fantasiakirjallisuutta aika monen illan lukuhetkiin.

Roolipelimatskua ja lautapelilisäreitä.

Kliksuja ja keräilytavaraa.

Kirjapuolella katutasossa oli jokunen albumi japanilaista manga-sarjakuvaa...
...ja kerrosta ylempänä tutumpaa länkkärimeininkiä. Osasto jatkui vielä hyllymetreittäin ja sen päädyssä oli artbookeja ja kuvitettuja behind the scenes -matskuja isoista leffa- ja pelituotannoista. Edu taisi harkita ottavansa pankista lainaa...

Hyllyjen päällä oli teemoittain hienoja patsaita.
Kaupan oli kirjoista sovituksina tehtyjä sarjisalbumeita...

...ja tuttujen ikonien viimeisimmät numerot.

Joelin leuka loksahti lattiaan kun pääsimme lautapeliosastolle. On vaikea kuvailla kaupan maagista fiilistä, mutta se tuntui ihan täydelliseltä kivijalkamyymälältä, sillä kaikkea oli ihan kipeät määrät mutta myymälästä ei tullut yhtään markettimainen tunnelma, vaan mestasta välittyi juuri sellainen kuva, että paikalle tullaan hengailemaan limukaapista ostettu limu kourassa, keskustelemaan uusimmista julkaisuista myyjien kanssa ja ostamaan sitten mitä ikinä mieleen pälkähtääkään.

Lauta- ja korttipelejä oli jokaiseen makuun. Joka kerroksessa oli myös kassa, eli asiakkaiden ei tarvinnut lähteä etsimään myyntipistettä voidakseen maksaa ostoksensa.

Hese arvioi lautapelivalikoimaa. Kaikki Tapiolassakin kovaa myyvät hittituotteet löytyivät hyllystä.

Jokin lautapeli olisi ollut hauska tuliainen, mutta isommat setit olisivat olleet vähän konstikkaita kuljettaa.

Henkilökunta jäi juttelemaan kanssamme, kun kehuimme mahtavaa liikettä ja vaihdoimme käyntikortteja kun kerroin tekevämme pienen jutun myymälästä blogiimme. Myyjistä jäi rento ja asiantunteva kuva ja eurooppalainen asiakaslähtöisyys oli nähdäksemme hyvin hallussa myös Ultra Comixin henkilöstöllä.

Sarjispaitoja roikkui portaikoissa kerrosten välissä.

Aloin miettiä, että eihän tästä paikasta puutu mitään muuta kuin pelitilat ja no niin. Neljäs kerros oli tietenkin pyhitetty asiakkaiden pelejä varten. Kuulimme myöhemmin, että kerroksia oli vielä monta lisää, joista viides oli rakennettu MTG:n irtokorttilajittelua ja -myyntiä varten ja paria käytettiin varastona. Myymälä veikin siis korttelista kerrostalonomaisen tilan!

Paikalla oli perjantaina käynnissä tietenkin Friday Night Magic ja kiinteille levyille rakennetut raunio- ja niittyteemaiset figupelimaastot oli kannettu sivummas pinoihin. Emme saaneet tunnelmavalaistussa tilassa oikein hyviä kuvia maastoista, mutta korttipelaajien lapunläiskintä ikuistui kameralle. Toivottavasti jannut osaavat arvostaa mieletöntä pelipaikkaa ja -kauppaa.
Juttelimme yhden omistajan kanssa kaupasta ja kaveri valotti hiukan myymälän historiaa. Ultra Comix oli eri puolella Saksaa alunperin vaikuttaneiden toimijoiden yhteisprojekti ja yrittäjät olivat päättäneet alkaa puhaltaa yhteen hiileen kilpailun sijaan. Nürnbergiin kasvoikin siis oikea nörttiharrastuksien mekka kun kokeneet kaverit löivät viisaat päänsä yhteen. Myymälä toimii vielä täysin omillaan ilman verkkokauppaa ja pelkästään vuokrakustannukset ovat ihan ydinkeskustassa varmasti huikeat, joten kaupan pitää myydä ihan älyttömästi. Paikalla oli kyllä paljon asiakkaita tyypilliseen asiakasprofiiliin sopivista miesasiakkaista sarjisosastolla pyöriviin tyttöporukoihin.

Haastattelemamme kaveri oli työskennellyt pelialalla ja erityisesti sarjisten parissa jo kolmatta vuosikymmentä ennen Ultra Comixiin saapumistaan. Toistaiseksi bisnes on kannattanut ja ilmeisesti Saksan väkiluvun Suomea reippaasti tehokkaampi ostovoima vain riittää pitämään valtavan erikoisliikkeen pystyssä Nürnbergin kokoisessa kaupungissa. Vaikka varsinaista verkkokauppaa yrityksellä ei olekaan, Ultra Comix toimittaa pyynnöstä tavaraa myös postitse ja asiakaspalvelualttiisti toiveiden mukaan myös tilanteen salliessa ulkomaille. Mikäli satut pyörimään saksanmaalla ja figu-, sarjis- tai pelimeininki saa viisarin värähtämään, on upea myymälä ehdoton ihastelu- ja shoppailukohde!