June 25, 2018

The Aspect Host
The displayed Eldar Aspect Warrior Army is one of our recently completed painting commissions, and the first one to be finished in our brand-new, dedicated studio space! This time we got to propose a colour scheme for the army and went with a bone base colour accompanied by vibrant accents. This way we could include the classic, symbolic Aspect Warrior colours without giving up the uniform overall look. An all-elite army should be fun to play; let's hope it represents the Craftworld in many Fight Club tournaments to come!

Juuri ennen Juhannusta saimme valmiiksi armeijalaajuisen 40K-keikan, kun Eldar Aspect Warrior -teema-armeija sai viimeiset vahvistukset riveihinsä. Täysin Eldarien eliittijoukkoihin perustuva armeija oli hauska työstää ja saimme myös vaikuttaa merkittävästi väriteemaan; ehdotimme koko joukolle yhtenäistä luunväristä haarniskaa, jota Aspect-temppelien tunnusvärit sopivasti maustaisivat. Näin koko jengiin saataisiin yhdenmukainen lookki, mutta myös Eldareille ominainen värikkyys olisi mukana. Koruttomat, talvista vuoristomaisemaa kuvaavat alustat antoivat lämpimille ja kirkkaille väreille kalseamman kontrastin.

Osa figuista tuli meille koottuina ja maalattuina, osa rikkinäisinä ja osa bokseissaan, joten ensimmäinen työvaihe oli saattaa kaikki figut samaan starttikuosiin. Preppasimme ja kasasimme kokoamattomat muovifigut, poistimme paksuimmat maalit klassikkoraudasta ja korjasimme hajonneet napit ennen koko setin beissaamista. Modernimmille figuille lisäsimme beissaukseen myös maastonmuotoja, mutta vanhojen nappien kontaktipinnat (etenkin jaloissa) on usein niin pieniä, ettemme riskeeranneet niiden käyttökestävyyttä. Tämän jälkeen teimme pohja- ja perusvärit koko armeijaan sekä viimeistelimme koko armeijan alustat - sirotteina käytettiin Army Painterin Frozen Tufteja ja Citadelin Valhallan Blizzard -lunta, joka on kyllä loistotuote.

Maalasimme tämän jälkeen figut yksikkö kerrallaan, pitäen saman värityksen haarniskoissa ja aluspuvuissa, mutta poimien eri yksityiskohtia Aspect Temppelin -tunnusvärillä kontrastiksi; esimerkiksi Howling Bansheen hiukset tulivat liekkienvärisiksi, Skropparien aseet ja olkasuojukset maastonvihreällä, Swooping Hawkien siivet sinisellä ja Dark Reaperien lannevaatteet violetilla. Muukalaismaisuutta saatiin mukaan myös kultaisilla aseilla. Kaikenkaikkiaan väriteema toimii mielestämme hyvin ja eri edikoiden metallifigut näyttävät omaperäiseltä yhtenäisenä kokonaisuutena. Mun oma suosikkiyksikkö armeijassa ovat Rangerit, jotka ovat olleet kautta aikain varsin tunnelmallisia figuja ja myös hyvä aihe Eldar Codexien taidekuvituksessa.

Toivottavasti armeija saa pian paljon pelejä alle ja Aspect-temppelit suoriutuvat hyvin nyky-40K:n taistelukentillä. Tervetuloa Fight Club -fluffiturnauksiin kesän ja syksyn mittaan!

June 18, 2018

Back to the Breacher's GroveA few of years back we organized a mad Storm of Vengeance campaign weekend, arranged after the classic 40K scenario supplement. This time it was about a conflict between the Carcharodon Space Marines and two Ork Klans, who fought it out for the control of Kadillus Isle. I don't think I'll ever forget the experience, and wanted to repost the old battle reports that I recently ran into. Stuff of legends!

Järkkäsimme pari vuotta sitten War Head -jengillä huikean kampanjaviikonlopun, jonka aikana koettiin muinoin ilmestyneen Storm of Vengeance -lisärin tehtäviä ja tunnelmia nykyaikaiseen nelkkariin sovitettuna. Vanhat parrat saattaakin muistaa teoksen kahden örkkiklaanin ja Dark Angelien välisenä konfliktina - itse vaihdoimme sopasta vain vihreät Marinet harmaisiin Carcharodoneihin! Vaikka alkuperäiskampanjan skenaariot oli tehty kakkos- ja kolmosedikan mallien mukaan, saattoi niitä käyttää teemojensa ja osittain myös tavoitteidensa osalta aihioina modernia 40K:ta pelatessa. Lähinnä halusimme lisätä peleihin mukaan Maelstrom-objektiivit, sillä ne nyt vain on hauskoja ja tuo peleihin mielikuvituksen kanssa nautittuna kivasti tarinallista narratiivia.

Yksi fiilistelyn aihe mulle on ollut aina miten eri taustoilla ja näkökulmilla meidän porukka figupelejä ja 40K:ta pelaa. Tällä kertaa kampanjassa oli kolme osapuolta, joita kaikkia valikoitui edustamaan yksi kenraali. Toinen örkkikomentajistamme on kasuaali fluffipelaaja henkeen ja vereen ja ei ollut tuolloin osallistunut mihinkään megabattlea "vakavampaan" turnaustapahtumaan. Toiselle taas maalaaminen ja rakenteleminen on kaikki kaikessa ja pelit ovatkin lähinnä deadlineja uusien joukkojen valmistumiselle. Mun peliharrastuksen skaala on aika laaja, sillä pelaan hyvässä seurassa mielelläni kaiken maailman fluffivetoisia teemapelejä, mutta oon käynyt myös kaksi huippukilpailullista ETC-reissua 40K:n leijonapaidassa. Siksi olikin hauska rakentaa kampanja, josta kaikki saisivat hyvän kokemuksen taustoista ja motiiveista riippumatta. Erityisen vaikeaa se ei ollut, sillä koko War Head crew on samalla aaltopituudella; meille kaikille tärkeintä on tunnelma, jonka rakennuspalikoita ovat 40K:n taustatarina, valmiit figut ja hienot maastot.

Kampanjan rakentaminen alkoi fluffimiitistä ja alkuperäisen Storm of Vengeance -kirjasen tutkiskelusta, jonka jälkeen rakensimme pelejä varten ihan uuden maastosetin lähdeteoksen materiaalia kunnioittaen. Pelipöydän ja lisäjoukkojen askartelua seurasi peliviikonloppu, jonka lauantain aikana pelattiin useita pienempiä asymmetrisiä skenaarioita ja sunnuntaina luvassa oli tietysti planeetan kohtalon määrittävä megapeli.

Vaikka kampanjasta on jo pari vuotta aikaa, halusin nostaa sen taas etusivulle vanhoihin battle reporteihin törmättyäni. Storm of Vengeance oli meille huikea pelikokemus, mikä toivon mukaan välittyy kuvista ja tarjoilee inspistä muillekin harrastajille!

June 17, 2018

Soul Wars - Support your local!

Nyt on aika ennakkovarata uusi ja uljas Age of Sigmarin kakkosedikka ja vimpan päälle siisti aloitussetti! Tekemällä varauksen War Headin kautta osallistut samalla arvontaan, jossa luovutamme kaksi tuotepakkausta (Age of Sigmar Malign Portents -lisäosakirja, vapaavalintainen Warhammer Underworlds: Shadespire -faktio ja kaksi kappaletta War Head -turnauslahjakortteja) parille onnekkaalle ennakkovaraajalle! Laita siis tilaus sisään nettikaupan kautta, myymälässä tai sähköpostitse contact@gowarhead.com!June 12, 2018

The Scorpion Swarm
The "Dune Scorpions" force we painted over the spring recently came back for some squad markings and a parade; the troops had never been photographed in their full force. As a painter it's very rewarding to see what your time and effort has created and that the fruits of the labor have been put to use - the Primaris Devastator army (played with Raven Guard Chapter Tactics) has been a regular contender in our Fight Club gatherings and tournaments. We hope to see them in action in the future, too!

Aiemmin keväällä maalaamamme Skorpionikuninkaat tulivat hiljattain takaisin alkulähteille yksikkömerkintälisäyksiä ja armeijaparaatia varten; oli hauska ikuistaa koko osasto yhteen otokseen ensi kertaa. Pääasiassa Devastatoreista, Primaris-joukoista ja näiden komento-osista koostuva jalkaväkiarmeija on jo aika vaikuttava näky! Ehkä duunataan seuraavaksi kuljetusvaunut mobiileille Astartes-rynnäkköjoukoille?

Tarvitsisitko täydennyksiä armeijaasi, mutta oma aika on kortilla?


June 10, 2018

Shared Glory Results and Coverage
This Sunday it was time for some twin-linked action as we threw another 40K Doubles Tournament on our Fight Club premises! The tourney featured our heavy hobby score system and a special side event - War Head's Classics Bazaar and a free-for-all miniatures flea market, which attracted a lot of attention! Many people got their old stuff sold and others made great deals out of the used models and books - a win-win hobby weekend for everybody. The event ended in great spirits with team Trigger Happiness securing the victory and Darryn Lee's Death Korps and Ukko Kaarto's Skitarii Maniple recording the Best Army Awards.

40K-tuplaturnauksessa oli tänään tupa täynnä ja (kuuma) kesätunnelma katossa, kun samaan tilaan ympättiin pelien vaatimat taistelukentät sekä mittava ja vilkkaasti liikennöity figukirpputori. Omien bitsboksiemme, klassikkoblisterien ja muiden varastojen aarteiden lisäksi myyntipöydille raahattiin mielenkiintoista second hand -kamaa useista pelijärjestelmistä ja edikoiden takaa. Oli jälleen hauska tarkastella innokkaiden shoppailijoiden ilmeitä näiden törmätessä nostalgisiin figuaarteisiin tai ohittamattomiin tarjouksiin päivän aikana.

Fluffiturnauksen palkinnot päätimme tällä kertaa painottaa erityisesti figujensa maalauksessa ja mallauksessa vaivaa nähneille ja lisäjoukot lähtivät varmasti oikeisiin osoitteisiin. Myös armeijalistat olivat varsin pehmeitä vaikka pari Knightia julkkariviikonlopun kunniaksi nähtiinkin. Kiitokset kaikille osallistujille, toivottavasti nähdään pian uudelleen!

First Round Pairings and Results
4 Fluffy Heralds of Armageddon vs Imperial Eagles 16
5 Team OMG vs Trigger Happiness 15
13 Rillikerho vs The Red Bastards 7

Second Round Pairings and Results
16 Trigger Happiness vs Imperial Eagles 4
11 Team OMG vs Rillikerho 9
10 Fluffy Heralds of Armageddon vs The Red Bastards 10

Third Round Pairings and Results
20 Team OMG vs Fluffy Heralds of Armageddon 0
8 The Red Bastards vs Imperial Eagles 12
20 Trigger Happiness vs Rillikerho 0

Final Standings
1. Trigger Happiness, Deathwatch + Imperial Guard 59
2. Team OMG, Dark Angels + Adeptus Mechanicus 52
3. Imperial Eagles, Space Marines + Adeptus Mechanicus 47
4. The Red Bastards, Grey Knights + Death Korps 43
5. Rillikerho, Skitarii + Space Wolves 37
6. Fluff Heralds of Armageddon, Chaos Space Marines 26

+Best Painted Detachments+
Darryn Lee - Death Korps of Krieg Lost Patrol
Ukko Kaarto - Skitarii War Maniple

June 3, 2018

The Red Gates - 30K ApocalypseApocalypse has arrived to the 31st millennium! We hosted our first Horus Heresy Mega-Battle for twelve generals, who were divided into two opposing alliances. The theme of the game was a siege with traitor forces holding a Feodal World city against the loyalist liberation army. As the game was purely fluff-based, we didn't use the traditional scenario structure with victory points, but instead each of the generals received a narrative brief with secret missions and a personal special skill to use during the conflict. Our two-part siege table was then surrounded by tactical wisdom, bloodlust and laughter throughout the event. We thank every player for sporting a great Apocalypse attitude!

Fight Clubin ensimmäinen organisoitu megapeli räjähti käyntiin kaupunkia ja sen johtolinnoitusta kontrolloivien petturien Seize the Initiativella - kaupunkia piirittävien lojalistijoukkojen ei auttanut kuin halata suojaa ja valmistautua rynnäkköön tulta vastaan. Kaksiosaisen, joen halkaiseman pöydän eteläisellä laidalla Keisarille uskollisten joukkojen massiivinen tankkirintama eteni nuijimaan puolustusmuuria, kun taas toisaalla piiritystaisteluihin erikoistuneiden, lojaalien Iron Warriorien armeijakunta mursi Salamanderien vahvistamana pohjoiset portit. Kaikki tähtäsi rynnäkköön Word Bearerien hallitsemaa johtolinnoitusta vastaan - kunhan vain joen ylittävä laskusilta saataisiin alas...

Pelissä nähtiin monia eeppisiä hetkiä ja lähikantaman sotatoimien alkaessa heti ensimmäisistä nopanheitoista ei kummallakaan puolella myöskään säästytty mittavilta tappioilta. Väkivaltaisimpiin hetkiin kuuluivat ehdottomasti World Eaterien rynnäkköjoukkojen hyppyreppuisku Iron Hands -tankkirintamaa vastaan, sekä Space Wolfien murhapartioiden ilmestyminen maanalaisista tunneliverkostoista petturilinjojen sydämeen. Erikoisjoukkojen ja deep strike -reservien suorittamia kirurgisia iskuja nähtiin ympäri taistelukenttää koko piiritystaistelun ajan.

Seitsemän kierrosta ja lounastauko pelattiin Heresy-tyyliin ripeässä aikataulussa noin kahdeksaan tuntiin - tarinan päättämisen ja kättelyiden jälkeen jaettiin vielä palkinnot kivoimmiksi ja suoraselkäisimmiksi pelaajiksi äänestetyille kenraaleille. Järjestäjän näkökulmasta takana oli mahtava pelipäivä upeilla figuilla maustettuna; erityisen hienoa oli nähdä kauempaa paikalle matkustaneet Space Wolfit, kokonaan konvertoitu Solar Auxilia -armeija sekä edelleen sangen eksoottiset Salamanderit. Iso käsi ahkerille harrastajille näiden panostuksesta!

Oskari Holmin suuria ja suurempia sotakoneita. Taustalla raivovat Antti Lahtelan World Eeaterien sekopäiset kultistiorjat, jotka ottivat haltuunsa nostosillan heti sen laskeuduttua pöytien välille.

Karri Kauppilan Salamanderit toimivat lojalistien rearguardina ja relief forcena, tarjoten apua toveriensa piiritysoperaatiolle siellä missä sitä tarvittiin. 

Jupe Heikkisen Sons of Horukset joutuivat lihamyllyyn ensimmäisenä puolustuslinjana Iron Warriorien mekanisoitua päällekarkausta vastaan. Warmasterin valitut onnistuivat pidättelemään hyökkääjiä riittävän kauan outflank- ja deep strike -vahvistustensa saapumiseen saakka.

Lojalistien kuumottava vaunurintama onnistuttiin lopulta pysäyttämään, eikä sen onnistunut tunkeutua kaupungin pääbulevardin yli uhkaamaan kriittistä johtolinnoitusta. Leman Russien ja Land Raiderien yhteistulitus tuhosi kuitenkin ainakin kilometrin kaupunkia ympäröivää muuria, jonka raunoiden yli Imperial Fistien ja Solar Auxilian jalkaväkijoukot nousivat liput hulmuten.

Oskari Holmin Warlord-Mastermind komensi puolustustehtävää johtolinnoituksen parvekkeelta menestyksekkäästi Breacher-henkivartiokaartinsa ympäröimänä. Kaupungin keskusta jäi tällä kertaa petturien haltuun - mutta jatkuuko tarina myöhemmin?