April 23, 2017

War Head at Model Expo & Horus Heresy
Kuluva viikonloppu keväisessä Pasilassa on ollut erityisen jännittävä, War Head on nimittäin osallistunut yrityksenä ensi kertaa alan harrastemessuille! Koko viikko onkin kulunut suunnitellessa ja pystyttäessä myyntipistettä ja turnausaluetta Messukeskukseen, joka viihdyttää vieraitaan useiden tapahtumien voimin loppuviikon mittaan. War Headin näkökulmasta näistä tärkein on tietysti Suomen valovoimaisimpiin pienoismallialan tapahtumiin kuuluva Model Expo, jonka perinteinen maalauskilpailu, junaradat ja dioramat saivat tänä vuonna rinnalleen vaikuttavan kattauksen miniatyyripelejä.

Kyseessä on War Headin ensimmäinen messutapahtuma, ja muutimmekin koko tavallisesti tukijamme Poromagian tiloissa sijaitsevan myymäläosastomme hetkellisesti Helsingin Messukeskukseen. Pisteellämme on saatavilla monien eri valmistajien miniatyyrituotteita, figulautapelejä ja luonnollisesti paljon harrastustarvikkeita - kaikkia tietysti intohimolla ja ammattitaidolla esiteltyinä! Messutarjoukset olemme suunnanneet erityisesti aloitteleville harrastajille, mutta toki myös veteraaneille on tarjolla kertaluontoisia "Flash Bundleja" ja tietysti kiinnostavia uutuustuotteita.

Osastomme on auki vielä huomenna sunnuntaina ja reippaat operaattorimme perehdyttävät messuvieraita figupelien maailmaan - piileviä Warhammer 40K -kenraalinkykyjä on koko viikonlopun päässyt testaamaan esimerkiksi esittelypöydällämme, jolla mittavat Tyranid ja Space Marine -armeijat ottavat toisistaan mittaa! Nähtävillä on myös monia figuja vitriinilasien takana sekä uudenkarheat ja tunnelmalliset War Head -bannerit, jotka valmistuivat juuri ajoissa Expoon. Tervetuloa messuille!


War Head toi tänä vuonna Model Expoon myös hyvin huomiota herättäneen pelitapahtuman järjestäessämme messulauantaina WH40K Horus Heresy -turnauksen. Varasimme myyntipistemme vierestä pelialueen, jossa pelattiin päivän mittaan War Head -perinteen mukaan makein figuin ja maastorikkain pöydin viimeiseen asti jännittävä kolmen kierroksen turnaus. Pientä lisämaustetta pelipäivään toi "Crucial Ground" -turnauksen kaupunkitaisteluteema, johon osallistuvat kenraalit olivat varautuneet esimerkiksi ahtaaseen korttelisodankäyntiin soveltuvin yksikkövalinnoin.

Turnauksessa kaikilla pelaajillaan oli 1750:n pisteen armeijoidensa lisäksi järjestäjien jakama, kertakäyttöinen Cityfight Stratagem, joka saattoi olla mitä tahansa ovelien sissitaktiikoiden, tykistökeskitysten tai linnotteiden väliltä. Persoonallista särmää toivat mukaan myös kaikille pelaajille jaetut yksilölliset ja henkilökohtaiset tehtävät, jonka suorittamalla pääsi mukaan palkintojenjaon yhteydessä tehtyyn spessupalkintoarvontaan. Tällä kertaa onni suosi Jussi Nurroa, joka voitti uuden War Head "Tyrannic Park" t-paidan vakuuttavasta aluehallintasuorituksestaan!

First Round Pairings and Results
4 Mikko Pyhäjärvi vs Sampsa Lahti 16
9 Miika Kalliokari vs Roni Landgrén 11
9 Oskari Holm vs Roman Dulik 11
13 Jupe Heikkinen vs Tomi Sikanen 7
1 Jarmo Airaksinen vs Ville Suominen 19
3 Antti Halonen vs Esko-Jaakko Lehti 17
0 Eetu Torikka vs Noa Kaistinen 20


Second Round Pairings and Results
11 Noa Kaistinen vs Esko-Jaakko Lehti 9
13 Jupe Heikkinen vs Sampsa Lahti 7
12 Roni Landgrén vs Roman Dulik 8
16 Miika Kalliokari vs Oskari Holm 4
8 Mikko Pyhäjärvi vs Tomi Sikanen 12
18 Antti Halonen vs Jarmo Airaksinen 2
4 Eetu Torikka vs Jussi Nurro 16

Third Round Pairings and Results
0 Jupe Heikkinen vs Noa Kaistinen 20
0 Miika Kalliokari vs Esko-Jaakko Lehti 20
12 Roni Landgrén vs Sampsa Lahti 8
11 Antti Halonen vs Roman Dulik 9
7 Ville Suominen vs Tomi Sikanen 13
14 Oskari Holm vs Jussi Nurro 6
10 Eetu Torikka vs Jarmo Airaksinen 10

Final Standings
1. Noa Kaistinen, Iron Warriors 55
2. Esko-Jaakko Lehti, Alpha Legion 47
3. Roni Landgrén, Iron Hands 38
4. Antti Halonen, Space Wolves 36
5. Sampsa Lahti, Death Guard 35
6. Tomi Sikanen, Imperial Militia 35
7. Roman Dulik, Raven Guard 31
8. Oskari Holm, Word Bearers 30
9. Ville Suominen, Death Guard + Word Bearers 29 (vain kaksi peliä)
10. Miika Kalliokari, Blood Angels 28
11. Jupe Heikkinen, Sons of Horus 28
12. Jussi Nurro, Iron Warriors 27 (pelasi vain kaksi peliä)
13. Jarmo Airaksinen, Emperor's Children 18
14. Eetu Torikka, Sons of Horus 16
15. Mikko Pyhäjärvi, Dark Angels 15 (pelasi vain kaksi peliä)

"First Class -asennepalkinto": hyvähenkinen ja vaivalla maalatuin miniatyyrein taisteleva herrasmiespelaaja: Sampsa Lahti

"Ristiretkeläiset": pitkän matkan turnausreissaajat ja Suomen Horus Heresy -skenen airuet, turnausjärjestäjät ja promoottorit: KuoFi Ry

"Taistelupioneeri": tunnustus skenetyöstä, pääkaupunkiseudun 30K-tapahtumatoiminnan sytyttämisestä ja aktiivisuudesta: Miika Kalliokari

Turnauksen voittajaksi kruunattiin Iron Warrioreita työnnellyt Noa Kaistinen ja makeimmaksi armeijaksi valittiin Antti Halosen vastavalmistuneet, mekanisoidut Avaruussudet. Pääpalkinnot jaettiin kuitenkin muista kuin pelillisistä "suorituksista" ja Cityfight-turnauksessamme ansioituneet saivatkin kotiinviemisiksi ikiomat korttelit juuri valloittamastaan kaupungista!

Kiitokset kaikille pelaajille, messuvieraille ja Messukeskuksen henkilökunnalle tyylikkäästä tapahtumasta!April 15, 2017

The 9th Age "Burning Banners" Coverage


Parhaaksi armeijaksi valitsimme
Vilhelm Metsalon vaivalla konvertoidun
ja maalatun Warriors of Chaos -armeijan,
jonka eheä ja tunnelmallinen Nurgle-teema
jatkuu läpi monipuolisen yksikkövalikoiman.
War Head Fight Clubin turnaustoiminta ei tauonnut pääsiäisenäkään, vaan päästimme Old Worldin uljaat armeijat ja kummalliset olennot irti rennossa The 9th Age Fantasy Battles -turnauksessa! Tällä kertaa sotakentillä pärjäsivät parhaiten Olli Mikkasen kipparoimat Ogret, jotka möyhensivät tieltään Ville Oinion pippuriset Kääpiöt, Olli Katilan viekkaat Savage Orcit ja lopulta Vilhelm Metsalon upean ratsuväkiteemaisen Mortal Chaos -armeijan. Parhaiten menestyneitä kenraaleita palkittiin monivaiheisen pelipäivän päätteeksi tuotepalkinnoilla ja vapaalipuilla ensi viikonlopun Model Expo -pienoismallitapahtumaan, jossa myös War Head on tänä vuonna näytteilleasettajana! Kiitokset jälleen kaikille pelaajille ja tsemppiä kevään maalaussessioihin!

The 9th Age on ilmaiseksi jaossa oleva, faniyhteisökehitteinen sääntöjärjestelmä ja päivitetty sekä tasapainotettu versio Warhammerin kahdeksannesta laitoksesta. Vuosia kehitystyön alla ollut "ysiedikka" on nyt viimein jäädytetty hetkeksi pitkäkestoisempaa yksikkötestausta ja turnauspelaamista silmälläpitäen - samalla T9A-tekijätiimi keskittynee viilaamaan esimerkiksi armeijakirjojensa kuvitusta ja fluffiosuuksia. Peli on ehkä paremmin balanssissa kuin koskaan ja neliöbeissien sekä rykmenttimuodostelmien perintö elää!

First Round Pairings and Results
1 Julius Castrén vs Olli Katila 19
13 Lasse Lindström vs Vilhelm Metsalo 7
3 Ville Oinio vs Olli Mikkanen 17
10 Tom Jansson vs Mikko Savolahti 10

Second Round Pairings and Results
12 Olli Mikkanen vs Olli Katila 8
11 Lasse Lindström vs Mikko Savolahti 9
0 Tom Jansson vs Vilhelm Metsalo 20
0 Ville Oinio vs Julius Castrén 20

Third Round Pairings and Results
20 Veeti Laine vs Tom Jansson 0
15 Olli Mikkanen vs Vilhelm Metsalo 5
7 Julius Castrén vs Mikko Savolahti 13
7 Lasse Lindström vs Olli Katila 13

Final Standings
1. Olli Mikkanen, Ogre Khans 47
2. Olli Katila, Orcs & Goblins 42
3. Mikko Savolahti, Vampire Covenant 37
4. Vilhelm Metsalo, Warriors of Chaos 37
5. Lasse Lindström, Dwarfs 35
6. Julius Castrén, Saurian Ancients 29
7. Ville Oinio / Veeti Laine, Dwarfs/Beastmen 23
8. Tom Jansson, Ogre Khans 10


April 8, 2017

"Out of the Shadows" 40K Coverage and Results

War Head Fight Clubilla palattiin taas vajaan vuoden tauon jälkeen kilpailullisen Warhammer 40K:n tunnelmiin "Out of the Shadows" -turnauksen myötä! Chicagon AdeptiConista palattuamme järkkäsimme pika-aikataululla turnauksen, joka keräsi parin viime hetken peruutuksen jälkeen reilun tusinan voitonnälkäisiä kenraaleita tavoittelemaan keväisen pelitapahtumamme ykkössijaa.

Käyttämämme sääntöpaketti nojasi vahvasti Nopat & Taktiikka Ry:n Talvisota-figupelitapahtuman ja sen European Team Championships -aktiivien järjestämän 40K-turnauksen säännöstöön. Monipuolinen Eternal/Maelstrom/Kill Points -tehtävärakenne ja liberaalit armeijanrakennusvaatimukset takasivat tasaisen pelikentän, jossa monentyyppisillä armeijoilla olisi mahdollisuus tavoitella voittoa. Mukana oli tietysti "flavour of the month" -armeijoita, kuten monet Ynnari-listat, sekä luultavasti joidenkin trendsetterien esimerkin inspiroimana lukuisia Gladius Strike Forceja. Myös modernit klassikot War Convocation ja Fenrisian Wolf Star olivat edustettuina.

Turnauksen voittoon kiri loppujen lopuksi koko kuluvan kauden vahvoja näyttöjä antanut ja myös ETC-tiimipaikan lunastanut Riku Saressalo, jonka Ynnari Eldarit nojasivat parin Wraithknightin suojelemaan Seer Counciliin ja näiden Windrider-tulitukeen. Riku kaatoi tieltään Eetu Torikan Imperial Knight Baronial Courtin, Miika Kalliokarin pelaamat Ynnarit sekä finaalissa lopulta myös hyvään lopputulokseen yltäneen Karri Reunasen White Scar Battle Companyn.

Makeimmaksi armeijaksi valittiin tällä kertaa Jere Kopun tyylinmukainen War Convocation, jonka Ryza-henkinen väriteema Mechanicus-symboleineen oli jatkunut myös itse kenraalin vaatetukseen. Huolellisesti maalatut ja beissatut joukot muutamine pienine konversioineen herättivät huomiomme; armeijaan oli myös valittu pari eksoottisempaa yksikköä, kuten Belisarius Cawl ja Kastelan Robotit. Vinkkinä jatkoon rohkaisisimme kokeilemaan erityisesti isompien figujen alustoissa scenic basing -elementtejä, sekä testaamaan esimerkiksi sotilaallisia freehandeja laajoissa panssaripinnoissa. Pienin panostuksin olisi netottavissa vielä lisää maalauspisteitä!

Kiitokset kaikille pelaajille hyvästä turnaushengestä ja maalauspanostuksista - tapahtumaa varten valmistui taas (myös perinteen mukaan edeltävän aamuyön aikana...) monia uusia figuja! Ensi kerralla sitten taas tupa täyteen!

First Round Pairings and Results
0 Henry von Keler vs Vili Urpilainen 20
8 Aapo Tommila vs Emppu Niemi 12
0 Jupe Heikkinen vs Miika Kalliokari 20
0 Eetu Toiviainen vs Karri Reunanen 20
8 Jere Kopu vs Akseli Dekker 12
8 Jupi Ottelin vs Joonas Neva 12
0 Eetu Torikka vs Riku Saressalo 20

Second Round Pairings and Results
16 Karri Reunanen vs Vili Urpilainen 4
11 Riku Saressalo vs Miika Kalliokari 9
9 Emppu Niemi vs Joonas Neva 11
20 Aapo Tommila vs Jere Kopu 0
20 Jupi Ottelin vs Akseli Dekker 0
0 Eetu Torikka vs Henry von Keler 20
20 Jupe Heikkinen vs Eetu Toiviainen 0

Third Round Pairings and Results
14 Riku Saressalo vs Karri Reunanen 6
0 Jupi Ottelin vs Vili Urpilainen 20
8 Aapo Tommila vs Miika Kalliokari 12
18 Emppu Niemi vs Henry von Keler 2
0 Jupe Heikkinen vs Joonas Neva 20
10 Jere Kopu vs Eetu Toiviainen 10
10 Eetu Torikka vs Akseli Dekker 10

Final Standings
1. Riku Saressalo, Ynnari Eldar 47
2. Vili Urpilainen, Castellans of the Imperium + Ynnari 46
3. Karri Reunanen, White Scars + Inquisition 44
4. Joonas Neva, Craftworld Eldar 44
5. Miika Kalliokari, Ynnari Eldar 43
6. Emppu Niemi, Tau Empire 41
7. Aapo Tommila, Iron Hands 39
8. Jupi Ottelin, Dark Angels + Space Wolves 31
9. Akseli Dekker, War Convocation + Ultramarines 25
10. Henry von Keler, White Scars 24
11. Jere Kopu, War Convocation 22
12. Jupe Heikkinen, Renegade Knights + Dark Eldar 22
13. Eetu Toiviainen, Astra Militarum 13
14. Eetu Torikka, Imperial Knights 12

Paras Armeija: Jere Kopu, Ryzan Cult Mechanicus
Fight Club -tsemppipalkinto: Eetu Torikka, Imperial Knights

"Out of the Shadows" 40K-turnauksen armeijalistakokoelmaApril 3, 2017

Field Couture: Extended Carapace

Vitsailimme aprillipäivänä Facebookissa War Headin muuttuvan muotiblogiksi, mikä ei (takuulla monien pettymykseksi...) pitänyt paikkaansa, mutta josta saatiin kyllä hyvä aasinsilta huomiseen "Tyrannic Park" -paitajulkkariin! Fight Club -peli-illan aikana lanseerataan siis eka WRHD Field Couture -tuote. Tämä päällä osoitat tukesi FLGS:lle ja saat aina turnauksissamme high fiven!

Paitoja on äärimmäisen rajattu erä ja vain muutama kutakin kokoa Mediumista XXLargeen. Uunituoreet Fight Club -haarniskat ovat saatavilla ainoastaan myymälästä hintaan 25,00€, Adrenal Glandit myydään erikseen.