July 31, 2014

Armour Invasion

Tämän vuoden Ropeconia suunniteltaessa kävi mielessä, että voisimme järjestää pienen figunäyttelyn. Se olisi hauska keino luoda sisältöä tapahtumaan, sillä siitä voisi olla monille iloa ja se olisi iisiä myös järkkärille, sillä näyttelyyn ei liittyisi staattista päivystämistä kuten esimerkiksi demopelauttamiseen. Lisäksi Juha oli jo perinteen mukaan menossa introttamaan Force on Forcea, mistä on alkanut tulla jo aika klassinen Ropecon-ohjelmanumero.

Ensimmäinen idis oli tehdä kaaosteemainen näyttely, koska War Headin "Season of Chaos"-projekti oli lopuillaan ja Ollin viisi Chaos Space Marines -armeijaa demoniliittolaisineen olivat lähes valmiit. Tuntui kuitenkin vähän tylsältä laittaa War Head -näyttelyyn vai Frontside-Ollin figuja, joten päätimme laajentaa spektriä. Loppujen lopuksi suurin osa paraatiin osallistuvista armeijoista oli kuitenkin Ollin käsialaa, sillä kaveri nyt vain sattuu olemaan jengimme ahkerin Power Armor -maalari!

Ropeconin teema oli tänä vuonna valta ja Space Marine -teemainen näyttely sopi siihen mielestämme hyvin. Rautalankaa ei tarvinnut vääntää paljoakaan, sillä Adeptus Astartes käyttää Imperiumissa lähes korkeinta sotilaallista valtaa ja näiden piikikkäät serkut hamuavat valtaa oikeastaan kaiken muun ylitse. Splittasimme siis kymmenen armeijavalintaa puolet lojalisteille ja puolet pettureille ja pakkasimme koko joukon nappeja foameihin Ropeconia varten.

Tällainen siitä sitten tuli. Varasimme saman loistosijainnin jo viime vuoden Conin jälkeen ja spotti oli kyllä hyvä; heti portaiden yläpäässä tultaessa figusaliin ja vastapäätä oli figuinfo sekä maalauskilpailun vitriinit. Ropecon tarjosi pöydät, joten meidän tarvitsi tuoda mukanamme vain rekvisiitta. Sorry, että kuvat on vähän rakeisia, ne on otettu keskellä yötä figusalin vähän heikossa valaistuksessa.

Armeijat oli aseteltu kokonaisuuksiksi lojalistit vasemmalle ja petturit oikealle. Lisäksi kunkin armeijan edessä oli printattu ja laminoitu tunnuskyltti.

Kaikissa kylteissä oli kappale Chapterin tai Legioonan fluffifiilistelyä ja toinen triviaa sen historiasta sekä saavutuksista War Head -armeijana. Loppuun oli merkitty vielä tekijä, kymmenestä armeijasta kahdeksan oli Ollin käsialaa, yksi mun ja yksi Juhan. Jätimme kyllä joitain Marine-armeijoita vitriiniin ja valkkasimme näyttelyyn parhaat kokonaisuudet, Ollin joukot vain on niin makeita et ne pääsi kaikki mukaan!

Koska armeijat asetettiin arvokkaasti mustalle kankaalle, tilasimme niistä myös parisataa valokuvaa pelitilanteissa ja maastolavasteissa. Kuvat ovat samoja tuttuja, joita on näkynyt myös blogissa maalausfiilistelyissä ja battle reporteissa. Lisäksi saimme mukaan muutaman kuvan parhaista hobbypäivistämme ja Work in Progress -kuvia näytteillä olevien Space Marine -armeijoiden valmistumisvaiheista.

Armeijoita oli mukana näyttelyssä Imperial Fists, Space Sharks, Black Templars, Mentors, Pre-Heresy World Eaters, nykyajan Khornate World Eaters, Death Guard, Emperor's Children, Thousand Sons ja Black Legion.

Valokuvat on tosi makeita ja tunnelmallisia, niitä näkee nykyään oikeastaan tosi harvoin. Meillä on hyvän mielen valokuvaseinä myös War Head Fight Clubilla ja sitä katsellessa muistaa aina, mitä kaikkea on tullut yhdessä koettua ja rakennettua.

Uusin kokonaisuus on tyylikkäät Emperor's Childrenit, joihin Olli on hommannut aika paljon Forge World -tavaraa. Näiden Daemonettet ja Demoniprinssit olivat vielä vaiheessa, mutta ne nähdään varmaan syksyn aikana valmiina.

Muinaiset ysärillä maalatut, vihreät Mentorit edustivat näyttelyssä vanhaa rautaa. Pistemääräisesti niitä on kaikkein eniten, mutta koko 7000 pisteen armeijaa ei oikein voinut laittaa näytille! Poimimme siis tunnelmalliset klassikot edustamaan wanhan ajan asennetta.

Näyttelyä kävi katsomassa ja kuvaamassa aika paljon ihmisiä, toivottavasti siitä oli iloa! Ainakin joku sanoi ääneen, että oli ollut siistiä nähdä niin paljon erikoisia Forge World -figuja livenä.

Näyttely oli menestys, eikä mitään rikkoutunut tai kadonnut Conin aikana. Ehkä keksitään jotain vastaavaa myös ensi vuodelle!

Emperor's Children Raptor Lord kiittää ja kuittaa!

July 30, 2014

Cadre Codename: Poets of the FallRokkenroll, jatkoa edelliselle postaukselle ja edelleen conitunnelmissa! Tänäkin vuonna laitettiin siis kasaan uusi armeija Ropeconin turnausta varten, jatkumosta on kehittymässä hyvä perinne. Ote hankkeeseen oli samanlainen kuin viime vuonna ja figuja kasattiin armeijalistan tarpeisiin, mutta tavoitteena olisi ennemminkin maalauspalkinnon kuin turnausvoiton tavoittelu. Pientä painetta laittoi kehiin henkilökohtainen haaste siitä, että armeijan viedessä 40K-turnauksen Army Awardin olisi se kolmas perättäinen samaan osoitteeseen (ja toki eri armeijoilla!). Aikaa ei ollut liiaksi ja heti inspiksen saatuani oli ryhdyttävä toimeen. Armeijalistan kehittelin pian idean saamisen jälkeen ja varmistin että setti sopi Ollille, sillä useat figut on meidän yhteisiä. Listan löytää postauksen kommenteista.

Sain projektin alustamiseen jeesiksi Johanneksen ja Ollin, jotka olivat kumpainenkin mukana päivän verran jeesaamassa rakentelu- ja esimerkiksi sculptaustyövaiheissa. Maalausurakan tärkein aisapari oli kuitenkin Niko, joka vietti pitkät illat mun seurana täysin pyyteettömästi jeesaten. Ylimääräiset käsiparit on tosi arvokkaita deadline-maalauksessa ja sain tälläkin kertaa keskittyä avainjuttuihin kuten korostuksiin ja weatheringiin Nikon puurtaessa perusvärien kanssa.

Niin vain kävi, että armeija valmistui ajoissa ja osallistui uutena kokonaisuutena Ropeconin kaksipäiväiseen 40K-turnaukseen. Pelimenestyksessä ei ollut tällä kertaa kehumista, mutta tapahtumasta saatiin se mitä lähdettiin hakemaankin; sunnuntaina Tau Empire Hunter Cadre "Poets of the Fall" voitti palkinnon turnauksen parhaasta armeijakokonaisuudesta! Mukana oli paljon muitakin hienoja jengejä (muun muassa Jussi Nurron tunnelmallinen Astartes, J-P Kumpulaisen tehokkaasti toteutetut Blood Ravenit, Emppu Niemen teemanmukainen Farsight Enclaves...), mutta display base ja konversiot kuulemani mukaan jeesasivat Tau-joukot täpärästi haastajien edelle. Kunniamaininta ja pokaali olivat hieno palkinto ja muisto urakasta, suorituksesta ansaitun lahjakortin annoin Nikolle kiitokseksi kovasta yhteistyöstä jota ilman setti ei millään olisi tullut valmiiksi. Niko oli suureksi avuksi ja piti paikkansa, kun armeijan valmistuttua pistin vähän joraten ja Niko heitti beissinreunoja viimeistellessään, että "Pari päivää sitten ei paljon tanssittanut..."

Kuinka tähän sitten päästiin? Alla on yhdeksän päivän resepti heikkopäiselle maalausmaratoonille!

Keskiviikko: Ensimmäisen Broadside-prototyypin rakentaminen ja tutustuminen Support Cadren osiin
Torstai: Broadsidet, Fire Warriorit ja Objective Markerit kasaan, figujen beissaus
Perjantai: Riptide Battlesuit, "Swordfish" Drone ja panssarivaunut kasaan, figujen beissaus
Lauantai: Broadside-konffien viimeistely, Stealth Suitien beissaus, pohjavärit ja shadet, display basen pohjustus
Sunnuntai: Yhteneväisiä panssaripintoja koko armeijaan, valkoiset paneelit, metallit, harmaat
Maanantai: Broadside Battlesuitit maaleihin
Tiistai: Fight Club -peli, Stealthsuitien pohjamaalaus ja starttailu, Dronen päävärit ja weathering
Keskiviikko: Kaikki tankit maaleihin, koko armeijan beissien koristelu
Torstai: Riptide Battlesuit maaleihin, Stealthsuitien viimeistely, Display basen koristelu ja viimeistely
Perjantai: Uusi Hunter Cadre tehtävälle Espoon Ropeconiin!

Ekassa protofigussa tutustuin vähän Broadside-kitin muokattavuuteen ja eri osiin. Halusin ehdottomasti "kaksin käsin" kannettavat kiväärimalliset High Yield Missilet, koska nyrkkirakettipaketit on vaan vähän kömpelöt ja tavanomaiset. Halusin tehdä pikku päämodaukset figuihin ja Target lock -pidennys vaikutti hauskalta; bitsejä ei kuitenkaan löytynyt tähän hätään koko kuusikon tarpeisiin joten vain "luutnantille" jäi tämänmallinen kypärä. Smart missilet laitoin aina sellaiseen vinkkeliin, että ne olivat valmiit ampumaan ohjuksia taistelupuvun katseen suuntaan. 

Kun resepti oli kasassa, saattoivat liukuhihnatouhut alkaa. Johannes irroitteli osia sprueista ja järkkäili ne kekoihin, itse poistin niistä flashit ja enimmät mouldlinet ja liimailin osat kasaan.

Koska objektiivit ovat niin olennainen osa seiskaedikkaa, päätin tehdä ylimääräistä Broadside-osista markerit armeijan teemaan samalla vaivalla.

Halusin figuihin asemodausten lisäksi muutaman vähän dynaamisemman asennon. Remmiin tuli siis astuvia, juoksevia, polvistuvia ja esimerkiksi lammesta nousevia battlesuiteja. Tein muuten projektia salaa muilta frendeiltä ja turnausosallistujilta, jotta uusi Tau-armeija tulisi yllärinä Ropeconiin ja oli hauska yhteensattuma, että ahkera Fight Club -aktiivi Emppu Niemi oli samaan aikaan rakennellut itselleen polvistuvan kivääriraketti-XV88:n. Pienillä konversioilla saa luotua tehokkaasti tunnelmaa ja yksilöllisyyttä yksiköihin.

Penkereelle on ajautunut ajopuuta ja ruostuvia teräslevyjä. Vedenpinta väreilee Braodsiden noustessa kuivalle maalle.

Samalla laitettiin kasaan armeijaan tarvittavat Fire Warriorit. Päätimme kasata yhden tiimin Pulse Rifleilla ja jättää niiltä raskaat Fire Warrior -varusteet kuten reput ja olkasuojat pois, jotta niihin tulisi tiedustelufiilistä ja niitä voisi ehkä joskus käyttää Pathfindereina. Meillä on kuitenkin iso kasa vanhoja metallisia Pathfindereita ja uusikin boksi on niin makea, että jalkaväen Recon-rooliin hommattaneen ihan omat figut.

Mun armeijassa myös tankeilla olisi isot displaymaiset alustat, joilla niistä tuntuu jotenkin tulevan "miniatyyrimäisempiä" ja vähemmän lelumaisia. Kiekot on ostettu Hobby Pointista ja kuumaliimasin niihin tapit flying standeiksi.

Yksi mun alkuperäisistä visioinneista oli tiedustelulennokki, joka tähystäisi vihollisen olinpaikkoja ja lähettäisi matkaan tappavan tarkkoja Seeker missileitä. Rakensin sellaisen Sky Rayn tornista, Piranhan turbiineista ja Pathfinder-kitistä napatusta Recon Dronesta. Koska tällaiselle figulle ei löydy virallisesta Codexista sääntöjä, yhdistin sen armeijan teemaan; konvertoitu panssarivaunufigu toimisi mobiilina tulenjohtoasemana käyttäen Sky Ray -sääntöjä ja UAV olisi ajatukseen sopivaa rekvisiittaa taistelukentällä.

Sky Ray -figusta poistettiin katto, jotta ohjaamo tulisi näkyviin ja sinne saisi laitettua miehistöä. Ajattelin, että kaksi operaattoria olisi siisti crew; toinen ohjaamaan pilvissä lentelevää Dronea ja toinen ampumaan Predator mis... siis Seeker Missileitä maaliinsa. Käytin pilotille Scout Bikerin jalat, kavioiden puute ei kuitenkaan näkyisi kun figut olisi liimattu kiinni.

Avonaisen katon lisäksi vaunuun tuli myös antenneja terästetyn kommunikaatiolaitteiston kuvaamiseksi. Oikeasti torniin kuuluvat Markerlightit sijoitin Smart Missile System -droneihin.

Ohjaamoon tuli konvertoidun pilotin lisäksi myös yksi Ollin lukuisista Sniper Drone -spottereista, joka sopi hyvin ohjusmieheksi.

Avomalliseen vaunuun tuli myös pikku terassi, jossa miehistön kelpaa paistatella päivää onnistuneiden tiedusteluoperaatioiden jälkeen.

Armeijan teemaan kuuluvat olennaisesti kiiltävänmustat paneelipinnat erityisesti kypärissä. Tämä viittaa armeijan fluffiin toiminnasta planeetalla, joka sijaitsee niin likellä järjestelmän kahta tähteä, että sen pinnalla operoivat joukot tarvitsevat erikoisvalmisteiset Blacksun Filter -kypärät. Lisäksi Dronejen kupolipinnat ja joidenkin asejärjestelmien anturit on maalattu samaan tapaan; ne toimivat tietenkin aurinkoenergialla. Ajan säästämiseks jätimme Broadside-päiden sculptailun sikseen ja ostimme konversiota varten boksin Eldar Wraithguardia.

Myös Riptide tuli valmiiksi yhtenä rakentelupäivistä. Lennokas astuva asento onnistui, kun kokosi figun sääret väärinpäin. Modailin myös repun korkealle figun niskaan olkapäiden sijaan ja rakensin maskimaisemman pään Tau-figujen osista. Kypärän otsa on Riptiden varsinainen kaulasuojus ja kasvo-osuus puolikas "tynnyristä", jonka sisällä Hammerhead-kittien vaununjohtajat seisovat tähystäessään tankin tornissa.

Battlesuitien kädettömyys on aina vaivannut mua (se tuntuu Kriisipukujen tönkköjalkojen ohella jotenkin laiskalta suunnitelulta) joten laitoin Riptidelle Wraithknightin käden ja siitä tuli heti elävämpi. Wraithguard-boksista saatiin irti onneksi muutakin kuin päät, Wraithblade-miekoista tuli näppärät Wolverine-kynnet. Toissijaisena asejärjestelmänä toimiva Fusion Blaster on Dronella.

Viikonlopuksi armeija on koottu ja asettelin sen tulevalle display-alustalle. Kyseinen alusta on aikoinaan Helsingin GW:ltä roskiin mennyt diorama, jonka pelastimme tuholta. Nyt siitä tulisi korjattuna, modailtuna ja vähän koristeltuna display-alusta syksyiselle Tau-armeijalle.

Oli hauska nähdä figut kasassa ja muodostelmassa, mutta paljon oli vielä duunia maalauksen kanssa.

Tuumasta toimeen, pohjavihreitä niskaan. Käytimme ensiksi vaaleampaa karkkivihreää pohjamaaliksi ja sävytimme sitä sitten tummemmalla vihreällä ja GW:n washeilla. Avainsävyt olivat Vallejon Model Air sarjan Pale Green ja GW:n Athonian Camoshade.

Tällaisina kirkkaan vihreinä joukot olis kyllä jääneet aika kauheaan kuosiin. Onneksi oli tummempia värejä joilla sävytellä!

Oikealla perusvärit, vasemmalla washikerros niskassa. Beisseissä on kaatuneita puunrunkoja, jotka Broadsidet ovat potkineet pois tieltä valituista ampuma-asemista.

Sitten mentiinkin aika haipakkaa inspiraatiomyrskyssä seuraavat viisi päivää ja kamera jäi paitsioon. Lopulta kasassa oli taisteluvalmis Hunter Cadre, jonka toimintaa suojasi yläilmoista prototyyppimallinen Swordfish Drone.

Ajoneuvojen maalaaminen oli tosi kivaa, sillä ruiskulla toteutettujen pohjasävyjen jälkeen niihin jää oikeastaan vain yksityiskohtia, säistämistä, kontrastivärejä ja sen sellaista. Beissi on tehty Dreadnought-alustasta ja lisäsin siihen muutaman oikean kiven tuomaan painoa ja vakautta.

Tulenjohtovaunu ohjaa miehittämätöntä lennokkiaan. Armeijan alustoihin tuli paljon pieniä koivunsiemeniä kuvaamaan pudonneita syksyisiä lehtiä ja muistellessani lapsuuden syksyjä tuli mieleen autot, joiden tuulilasiin ja renkaiden vierustoille oli kerääntynyt kasoittain värikkäitä lehtiä. Liimailin lehtiä siis jonkin verran myös vaunujen päälle sinne tänne.

Rapier, Rapier, this is Swordfish Actual, target acquired, coming in hot, over.

Myös Broadsidet tulivat maaleihin, vaikka niihin menikin tuplasti aikaa kaikkiin muihin yksiköihin verrattuna. Kiiltävät kupolikypärät suodattavat auringonvaloa ja suojaavat taistelupukujen herkkiä sensoreita.

Uuden malliset Broadsidet on kyllä tosi makeita, mun yhdeksän vanhaa XV88:a taitaa joutaa nyt eläkkeelle tai purettavaksi Crisis Suiteiksi. Firebase Support Cadre -boksissa on vaan niin hyvät valuet, että ei haitannut päivittää vanhoja figuja uusiin. Taustalla muuten näkyy yksi objective markereista, joista unohtui ottaa tarkempi kuva. 

Meidän Pulse Rifle Fire Warrioreilla on samuraimaiset liput ja kaikilla kevyillä jalkaväkifiguilla katanat bonding knifeina. Soluttautumistehtäviin koulutetut karbiiniwarrut kuitenkin liikkuvat muuten kevennetyssä varustuksessa ja niiden Devilfishissa on vähän lisälaitteita ja antenneja. 

Koska raskaammat tulisoturit lähetetään usein aggressiivisina mekanisoituina iskujoukkoina etulinjaan, nämä käyttävät varustuksessaan huomiolippuja, jotta raskaat tulitukiyksiköt eivät vahingossa ammu ohjusmyrskyään blue on blue.

Komentajalla on koko joukko antenneja ja myös kustomoitu "yökiikari". Alustassa lentelee pikku komentodrone.

Panssarivaunut on ehkä mun armeijan suosikkiyksikkö ja ne oli myös tosi hauskoja pelata turnauksessa. Devilfish on ehkä vähän kallis auto, mutta sen aseistus on yllättävän kova ja ne myös kestävät rankaisua aivan eri tavalla kuin esimerkiksi Imperiumin yleisimmät transportit.

Syksyistä asemasotaa juoksuhaudoissa!

Stealthsuitit jatkavat kiiltävää mustaa haarniskateemaa. Vanhat figut on niin sikamakeita ja niitä konffailtiin vain vähän; kypäristä viilattiin linssiosuus pois samaan tapaan kuin Fire Warrioreilta. Näiden maalaus jäi ehkä vähän yksinkertaiseksi viime metreillä, mutta niitä voi vielä jatkaa myöhemmin. Toisaalta simppeli teema sopii häiveyksikölle. Display-alustan puut on muuten Hobby pointista ostettu ja ne oli paketista avattaessa kesäisen vihreitä. Jotta ne matchaisivat paremmin pöytään ja armeijaan, suihkin niihin ensiksi ruskeaa ja hiekankeltaista spraymaalia. Tämän jälkeen tein suihkepulloon cocktailin vedestä ja erikeeperistä ja suihkin puut kauttaaltaan ohennetulla liimaseoksella. Sitten ne saattoi kieritellä siemenboksissa ja pieni syksyinen metsä oli valmis.

Firebase Support Cadren hurja Riptide vastaa armeijan anti-tankista. Pitää kyllä ottaa kaikista yksiköistä vielä selkeämpi yleiskuva, nämä tuli vähän roiskittua valmistunutta jengiä fiilistellessä.


For the Greater Good. Hauska projekti, kiitokset pikku apulaisille sekä Conin maalaustuomareille.

July 28, 2014

Morning afterOlipa huisa Ropecon! Pakko fiilistellä vähän onnistunutta tapahtumaa, vaikka kamera ja muistikortti jäivätkin töihin. War Headilla oli tänä vuonna siisti näkyvyys oman pikku näyttelyn, Noppakerhon kanssa yhteistyössä järkätyn demotoiminnan ja maalauskisaentryjen muodossa ja viikonloppu kului hujahtaen. Mun pääohjelmaan kuuluivat tänä vuonna kaksipäiväinen 40K-turnaus sekä MTG-pelit, joita halusin kokeilla tänä vuonna ensi kertaa. Team Sealed oli aika hauskaa ja draftit mainiota yöohjelmaa!

Conivalmistelut alkoivat mun kohdalla toden teolla kahdeksan päivää ennen h-hetkeä. Mietin sitä, miten viime vuonna näihin aikoihin maalasin hiki hatussa Space Sharkeja yli figun päivätahtia jotta saisin ne valmiiksi Ropeconin turnausta varten. Kaipa hipiään iskivät jonkinlaiset deadline-niksat, sillä huutelin pian Ollia mukaan maratonimaalaukseen. Koska meidän Tau-projektissa oli jo pari yksikköä väreissä, ei voisi olla kovin paha homma pistää maaleihin 1500 pisteen armeijan loputkin osat ennen ensi viikonlopun Ropeconia. Sain värvättyä mukaan pari War Head -apuria, joiden kanssa pikaprojekti saatiin kuin saatiinkin juuri ajoissa pakettiin!

Tällaiset maratonimaalaukset ovat projekteina tosi ristiriitaisia tunteita herättäviä. Tavallaan ne on tosi hauskoja, sillä aikaansaaminen on parasta ja intensiivisesti työskennellessä voi nähdä isojenkin hankkeiden ottavan muotoa ja valmistuvan ripeään tahtiin. Toisaalta ne ovat taas tosi uuvuttavia, sillä tälläkään kertaa en ehtinyt tehdä viikkoon työpäivien jälkeen mitään muuta kuin häthätää safkailla ja käydä nukkumaan. Vastoinkäymisiä kohdatessa ongelmat on vaikeampi ylittää pikku stressin ja ajanpuutteen vuoksi. Loppujen lopuksi palkintona on kuitenkin ihan uusi armeija, jota pääsee sitten esittelemään ja pelaamaan.

Armeijasta tuli lopulta aika näyttävä! Tykkään erityisesti konffeista, yhtenäisestä väriteemasta ja syysteeman beissauksesta, jota oli huippuhauskaa tehdä ja se sopi aiheeksi myös display-alustaan. Kuten totesin, tähän hätään ei juuri ole esitellä kuvia, mutta ajattelin muutenkin tarinoida vielä paremmin meidän Coniohjelmasta ja esimerkiksi (aika etelään menneistä) turnauspeleistä. Palataan siis ihan pian lisäkuulumisien ja Akun Captain's Login kanssa; ETC:hen lähdetään jo ensi viikolla ja sotahiitti kasvaa!


July 19, 2014

Marathon manRopecon 2014 lähestyy! Joka kesän kohokohtaan on enää viikko ja suunnitelmat viikonlopun varalle rakentuvat kaiken aikaa. Tänä vuonna olisi hauska osallistua paitsi kaksipäiväiseen 40K-turnaukseen, myös ensi kertaa johonkin Magic the Gathering -ohjelmaan. Lisäksi Coniin kuuluu tänäkin vuonna War Headin omaa näkyvyyttä tällä kertaa pienen näyttelyn muodossa. Koska koko miehityksemme on kiinni eri toimitsija-, pelaaja- ja työtehtävissä koko viikonlopun, ajattelimme järkätä tähän Coniin jotain vähän staattisempaa joka ei vaadi päivystämistä!

Viime vuonna samoihin aikoihin panikoin Space Sharks -armeijaprojektin valmistumisen kanssa, huh. Se oli kyllä aikamoinen setti, joskin kiireen ja paineiden purkauduttua armeijan valmistuttua myös tosi, tosi palkitseva hanke. Ehkä pienten Deja Vu -vibojen ja deadlineaddiktion kannattelemana mua puri alkuviikosta jokin inspispöpö ja taas mennään; all-nighter-malliin Ropecon-valmisteluja toistaiseksi salaisen projektin tiimoilta! Dipolissa nähdään taas, ehtikö mies apureineen maaliin.

Tän vuoden Coni tulee joka tapauksessa olemaan muistettava. Ikoniseksi conipaikaksi kehittynyt sokkelomainen Dipoli menee nimittäin kuulemani mukaan ensi vuonna remonttiin, minkä jälkeen tiloja tuskin vuokrataan enää laajempaan messu- tai tapahtumakäyttöön. Ropecon 2014 saattaakin olla viimeinen Ropecon legendaarisessa rakennuksessa, mikä herkistää kyllä pitkäaikaista conivierasta aika tavalla. Mikä tahansa messukeskus ei kuitenkaan voi palvella Ropeconia samaan tapaan tai samanlaisella tunnelmalla; Dipoli on ollut Ropecon kaikki ne kaksitoista vuotta kun olen tapahtumassa käynyt. Nyt kolmannestatoista otetaan kaikki irti.

Tavataan valtateemaisessa Ropeconissa viikon kuluttua!

July 13, 2014

Continuum

Ropecon ja ETC 2014 lähestyvät! Valmistautumista tahdittaa palkkamaalausduunien viimeistely, turnaustreenaaminen ja pikku inspis väsätä jotain ihan kasuaaliin käyttöön; siitä on jo hetki kun Carcharodonit saivat viimeksi vahvistuksia. Jaoin War Head Facebookiin teaser-kuvan mariiniprätkästä, siitä pitäisi syntyä pian jonkinlainen Chapter Master -figu. Jos saisin sopivan listarungon kasaan, olisi hauskaa rakentaa sille myös moottoripyörin operoiva komentoryhmä kolmosedikan Command Squad -boksin hengessä (eli jokaisella hahmolla olisi jokin erikoisrooli). Toisaalta unitin voisi kyllä kasata muuten vain vaikka War Headin ja GW Helsingin suunniteltua Apocalypse-ottelua varten! Joka tapauksessa on kiva päästä taas rakenteluun kiinni.

Reissukuvien purkaminen kamerasta jatkuu edelleen, sillä löysin muutaman otoksen sattumalta löytämästämme pienestä GW-myymälästä. Hobbybongailu ei tällä kertaa ollut lontoonreissun ohjelmalistalla, mutta olisihan se ollut jo pieni ihme, jos kaiken sen kiertelyn ja kaartelun aikana ei olisi törmännyt yhteenkään hobby centeriin. Meininki oli sama kuin aina, innokasta asiakaspalvelua ja henkilökohtaista myyntityötä. Myymälöihinkin jatkuva tulevien julkaisuiden salailupolitiikka saa kyllä mut aina pyörittelemään silmiäni, vaikka päätös ei kai olekaan henkilökunnan tai myymäläpäällikön. Nytkin viikkoa ennen örkkikodeksin julkaisua jutellessamme uusista figuista henkilökuntaan kuuluva keskustelukumppanini esitti täysin tietämätöntä tulevasta codex-julkkarista ("Oh yeah, let's hope they'll get a new book too eventually"), vaikka kaupan oli jo tuolloin pitänyt tehdä kirjoista tilaukset jotta ne ehtisivät julkaisupäiväksi lauantaiksi. Tästä tulee aina hiukan awkward fiilis ja GW:n vanhanaikainen policy saa firman vaan näyttämään vähän hölmöltä.

Isot linjaukset kuitenkin taitaa tulla korkealta hierarkiapyramidin huipulta, joten liikkeiden henkilöstöä meiningistä ei voi syyttää. Vaikka myymälöistäkin on tullut takavuosia geneerisempiä, on niissä silti aina hauska piipahtaa tsiikaamassa vitriinien sisällöt ja ikkunadisplayt!

Mulla riittää rakkautta tosi monelle faba-armeijalle. Vaikka sitä tulee pelattua aika vähän, kiertää kaikkien jengien rakenteluinspis vuorotellen pääkopassa. Vanhan koulun Skavenit olis tosi hauska toteuttaa jonkinlaisena teemajenginä tai vaikka Mordheimiin. Clan Pestilens toimis hienosti myös rottien ja liskomiesten välisissä teemavälienselvittelyissä.

Hurja konffattu Abaddon osana mageeta Black Legion -kokonaisuutta. For the dark gods!

Demonien raskaat taustajoukot.

Imperial Knightit on kovassa nosteessa Sanctus Reach -kampanjan ja uuden WD-characterin myötä.

Dynaaminen Gorkanaut oli tosi vaikuttava mustassa maalipinnassa. Goff-ajoneuvot on muutenkin tosi rajun näköisiä ja painostin Heseäkin vähän kantamaan Abaddon Blackia örkkipajansa motor poolille.

Sairaan siisti Meganob-iskujoukko!  
Perjantaina funtsittiin Ollin kanssa, mitä lisäyksiä tämän armeijaan tulisi tehdä... Jalkaväkeä ei koskaan ole liikaa ainakaan nyt örkkikirjan yksiköiden sisäisen balanssin ollessa aiempaa vakaampi.

Nähtäväksi jää, onko vihernahoista turnauksien kärkisijojen tavoitteluun? Ainakin Stormboy Rush jyräsi testimatsissa rumasti mun varomattomien Necronien yli.

Saman armeijan hulppeat Kopta Kanit!

Tomb Kingit on toinen mun pitkäaikaisista fiilistelyjengeistä... Jengi maalaa ne usein vaan mun makuun vähän liian värikkäiksi ja sarjismaisiksi.

Yhtenäisyys kuitenkin tekee kokonaisuuden!

Intro- ja displaypöydillä fiilisteltiin Lontoossa lumiteemaa. Dark Vengeancen joukot ottivat yhteen pommitetulla raja-asemalla.

Ikkunan asetelma kertoi Ultramarineiden ensimmäisen komppanian sankariteoista Macraggen napajäätiköllä.

Hive Fleet Behemoth teki selvää jälkeä Imperiumin puolustusjoukoista, mutta näiden onnistui ostaa riittävästi aikaa sodan voittamiseen.

More bugs into the meat grinder.

Ravenerit ja Trygon kaivautumassa puolustajien selustaan. Venerable Dreadnought säntää hätiin.

Katossa killui Hive Crone.

Ihan näppärässä displayssa oli hyviä yksityiskohtia.

Nyt kun Helsinkiinkin on saatu kunnolla auringonpaistetta, jatkuu lomafiilis kotonakin. Nyt illaksi ehkä vähän rullailemaan ja huomenna töiden sekä raksailujen pariin!