May 27, 2017

9th Age Blood Oath Results and Coverage



Sunnuntaina pelattiin 9th Agea vähän tiiviimmällä jengillä, mutta samassa hyvässä hengessä kuin yleensä! Tällä kertaa voittoon ylsivät Nurglea seuraavat kaaossoturit - kolmen kärkeen mahtuivat myös liskomiehet ja ogret. Kiitokset herrasmiehille leppoisista sodista!

First Round Pairings and Results
20 Julius Castren vs Olli-Pekka Värri 0
20 Lasse Lindström vs Teemu Kantola 0
0 Ville Oinio vs Vilhelm Metsalo 20
20 Juuso Lähdekorpi vs Mikko Savolahti 0

Second Round Pairings and Results
1 Lasse Lindström vs Vilhelm Metsalo 19
5 Julius Castren vs Juuso Lähdekorpi 15
10 Olli-Pekka Värri vs Teemu Kantola 10
0 Ville Oinio vs Mikko Savolahti 0

Third Round Pairings and Results
5 Juuso Lähdekorpi vs Vilhelm Metsalo 15
9 Lasse Lindström vs Olli-Pekka Värri 11
15 Julius Castren vs Teemu Kantola 5
0 Mikko Savolahti vs Ville Oinio 0

Final Standings
1. Vilhelm Metsalo, Warriors of the Dark Gods 55
2. Julius Castren, Saurian Ancients 43
3. Juuso Lähdekorpi, Ogre Khans 41
4. Lasse Lindström, Dwarven Holds 33
5. Olli-Pekka Värri, Daemon Legion 21
6. Teemu Kantola, Dread Elves 18
7. Mikko Savolahti, Vampire Covenant (pelasi vain yhden pelin)
8. Ville Oinio, Dwarven Holds (pelasi vain yhden pelin)


May 20, 2017

40K Swan Song Results and Coverage





Seiskaedikka on paketoitu! Sunnuntaina kokoonnuttiin tuttujen armeijalistojen ja skenaarioiden ääreen viimeistä kertaa 40K:n nykysääntöjen jäähyväisturnauksessa ennen tulevaa päivitystä, joka uudistaa lähes koko paketin. Games Workshop on tiputellut tiedonmurusia uudesta laitoksesta jo hyvän aikaa ja uutisointia seuranneilla faneilla onkin jo käsitys siitä mitä tuleman pitää; luvassa on ainakin nopeampi ja aloituskynnykseltään matalampi peli samassa tutussa universumissa. Sunnuntaina pelattiin kuitenkin hyvällä jengillä seiskaedikkaa ja annettiin antoisalle laitokselle sen ansaitsemat jäähyväiset!

First Round Pairings and Results
0 Jere Kopu vs JP Kumpulainen 20
6 Jesse Lehto vs Jaakko Järvenkylä 14
13 Emppu Niemi vs Jarkko Kortemaa 7
13 Niilo Kalakoski vs Karri Reunanen 7
8 Eetu Torikka vs Björn Söderström 12
18 Tapio Apajalahti vs Juha Kortemaa 2
18 Henry von Keler vs Eetu Toiviainen 2
8 Jaakko Mikkola vs Jonny Brown 12

Second Round Pairings and Results
7 Henry von Keler vs Jaakko Järvenkylä 13
16 JP Kumpulainen vs Tapio Apajalahti 4
15 Niilo Kalakoski vs Emppu Niemi 5
11 Björn Söderström vs Jonny Brown 9
3 Eetu Torikka vs Jaakko Mikkola 17
6 Karri Reunanen vs Jarkko Kortemaa 14
5 Jesse Lehto vs Eetu Toiviainen 15
0 Jere Kopu vs Juha Kortemaa 20

Third Round Pairings and Results
12 Niilo Kalakoski vs JP Kumpulainen 8
2 Henry von Keler vs Björn Söderström 18
11 Jaakko Mikkola vs Jaakko Järvenkylä 9
14 Tapio Apajalahti vs Jonny Brown 6
0 Juha Kortemaa vs Jarkko Kortemaa 20
14 Emppu Niemi vs Eetu Toiviainen 6
9 Jere Kopu vs Jesse Lehto 11
8 Eetu Torikka vs Karri Reunanen 12

Final Standings
1. JP Kumpulainen, Ultramarines 48
2. Niilo Kalakoski, Daemons + Death Guard 44
3. Jarkko Kortemaa, Ultramarines 44
4. Björn Söderström, Iron Warriors 42
5. Tapio Apajalahti, Blood Angels 41
6. Jaakko Järvenkylä, Ultramarines 39
7. Jaakko Mikkola, Tyranids + Genestealer Cult 36
8. Emppu Niemi, Tau Empire 35
9. Henry von Keler, Ultramarines 30
10. Jonny Brown, Dark Eldar 30
11. Karri Reunanen, Death Korps + Inquisition 28
12. Eetu Toiviainen, Astra Militarum 26
13. Juha Kortemaa, Iron Warriors 25
14. Jesse Lehto, Tyranids 22
15. Eetu Torikka, Necrons 19
16. Jere Kopu, Iron Hands 12

Paras Armeija: Niilo Kalakoski, Nurgle Warband
Asennepalkinto: Jere Kopu, Iron Hands

+++Army List Compilation+++

May 19, 2017

Guiding Blessings

Tällä kertaa on Ollin vuoro edustaa War Headia maailmalla - kundin tänään alkanut euroopanreissu johtaa viikon mittaan lopulta Englantiin ja Warhammer Fest -tapahtumaan! Toivon mukaan saadaan taas ihastella perinteistä kuvapäiväkirjaa ja kuullaan myöhemmin tarinoita festariviikonlopun tarjonnasta. Olin ensin itsekin aikeissa lähteä mukaan reissuun, mutta kevään mittaan on tullut jo matkusteltua aika paljon; Nottingham-pyhiinvaellus pitää kuitenkin toteuttaa pian!

Warhammer Festin legendaarisen Golden Demon -maalauskilpailun erikoiskategoriana on tänä vuonna 'Eavy Metal Paint Masters Category, johon kaikki osallistuvat Games Workshopin studiotiimin määrittämällä ja konvertoimattomalla figulla. Tänä vuonna skaban aiheena on Farseer, jonka Olli toteutti sinertävällä väripaletilla lämpimin kontrastivärein.

Kuvataan Farseer paremmin kun se palaa Suomeen (ajattelin myös kiristää Ollia maalaamaan samaan aiheeseen jonkin Kill Teamin tai Shadow War -jengin!). Tsemppiä ja hauskaa reissua!

May 11, 2017

Through the Realmgate



Koko skene tuntuu parhaillaan odottelevan varpaillaan ja sormet ristissä Warhammer 40,000:en kesäksi luvattua kahdeksatta laitosta. Ilmapiiriin mahtuu paljon toiveikkuutta ja uutta intoa, kun sääntömuutoksia ja tasapainoa puidaan ja arvioidaan foorumiketjuissa, ryhmäkeskusteluissa ja somekanavissa. Liikkeellä on tietysti myös lukuisia naysayereita, joiden mielestä peli tai jokin tietty armeija on jo pilalla, vaikka sääntöjä ei ole vielä edes julkaistu armeijakirjoista puhumattakaan.

Mun mielestä edikoiden väliset siirtymävaiheet on olleet aina vähän raskaita ja oon tälläkin kertaa ottanut tietoisesti etäisyyttä huhumyllyyn ja foorumikeskusteluihin - uskon että myös miniatyyripeliä on parasta arvioida valmiina tuotteena. Tietysti on mielenkiintoista kuulla, kuinka säännöt tulevat muuttumaan ja Games Workshop ja sen Warhammer Community ovatkin tehneet tosi hyvää työtä markkinoinnin ja tiedotuksen kanssa tänä keväänä.

Ihan samaa ei voitu sanoa ajanjaksosta, jonka aikana klassinen Warhammerin Old World -maailma torpattiin uuden Age of Sigmar -pelin tieltä pari vuotta sitten. Jo fluffipuolen muutokset olivat faneille kova pala sulateltavaksi, eikä pelikään ollut sellaisenaan ihan valmis paketti olemassaolevalle harrastajakunnalle. Nyt kuitenkin tuntuu että GW on viestinnällisen täyskäännöksensä ansiosta pelastanut maineensa lisäksi myös Warhammerin perinnön, kun pistejärjestelmän ja turnaustoiminnan huomioimisen myötä myös Age of Sigmarista on tullut vakavasti otettava miniatyyripeli. 

Myös Fight Clubilla päästiin sunnuntaina ekaa kertaa Mortal Realmien sotakentille, kun järjestimme War Headin ensimmäisen Age of Sigmar -pelitapahtuman. Kasuaali pelipäivä kokosi kevyen kampanjateeman houkuttelemana kymmenen pelaajaa Pasilaan pelaamaan kolme kierrosta kompakteilla armeijoilla. Oli hauska nähdä uusia figuja ja olin aika yllättynyt siitä, miten monet armeijoista olivat ihan virallisia Age of Sigmar -kokonaisuuksia (siis Stormcast Eternaleja, Fyreslayereita, Ironjawzeja...) sen sijaan että ne oltaisiin kursittu kasaan vanhasta WHFB-kokoelmasta. Kaikki armeijoista olivat hienoja ja tykkäsin myös niiden "dynamiikasta"; kokonaisuudet näyttivät armeijoilta ja siltä, että niitä varten olisi hauskaa keräillä ja maalata figuja.

"Turnauksessa" ei tällä kertaa laskettu pelipisteitä tai tavoiteltu sijoitusta lopputuloksissa, vaan kerättiin taisteluiden tuoksinnassa eri tavoin toimivia aarremerkkejä, jotka toimivat lopuksi arpalippuina palkintojenjaossa. Halusimme ensimmäisen Age of Sigmar -tapahtumamme olevan mahdollisimman rento ja pelaajat suhtautuivatkin meininkiin hyvällä otteella. Kilpailullista särmää voi sitten lisätä jatkossa palautteen perustella ja seuraaviin tapahtumiin aiommekin jo nostaa pistemääriä. Treasure Quest -pelipäivä oli hauska kokemus ja lupaava näyttö Age of Sigmar -turnausskenen kasvun puolesta!

Saman päivän aikana pelattiin myös Blood Bowl -turnaus lämmittelynä kesäiseen BeerBeer Openiin! Turnauksen lopputulokset löytää täältä.

May 7, 2017

Iron Within

Fight Club -turnausaktiivi ja Armies on Parade -pronssimitalisti Noa Kaistinen suoriutui Iron Warrioreineen Model Expossa järjestetyn War Head 30K-turnauksen voittajaksi. Rautasoturien sadanpäämies kirjoitteli iloksemme tiiviin raportin turnausvalmisteluista ja pelikokemuksistaan Helsingin Messukeskukseen pystytetyn kaupunkitaisteluvyöhykkeen ytimessä...

"From iron, cometh strenght. From strenght, cometh will. From will, cometh faith. From faith, cometh honour. From honour, cometh iron."

Armeijalistani suunnittelu tapahtui turnausviikolla muutamia päiviä ennen tapahtumaa. Halusin ottaa kyseisen cityfight-teemaisen 30K-turnauksen vähän kevyemmin ja tarkoituksena olikin mennä jälleen pitämään hauskaa kavereiden kanssa sekä tietysti fiilistelemään siistejä armeijoita. Halusin listaan muutamia yksiköitä, joita en ole pelannut aikasemmin - vaikka toki tietyt hyväksi havaitut vakkarit pysyivät edelleen kokoonpanossa.

Pohdin pitkään kahden Rite of Warin välillä; Fury of the Ancients vaiko Pride of the Legion. Halusin listan sisältävän parit Contemptor Dreadnoughtit, Quad Mortar patteristot, Terminaattorit sekä veteraaneja. Molemmat listatyypit soveltuivat tarpeisiini hyvin, koska Elite-sloteille oli käyttöä. Koska kyseessä oli kuitenkin turnaus ja kaksi victory pointia Dreadnoughtin tuhoamisesta kuulosti hieman heikohkolta, päädyin Pride of the Legion Rite of Wariin, johon myös pisteet tuntuivat loksahtavan paremmin.

Koska odotin kaupunkitaisteluun runsaita line of sight -blokkeja, jäivät Iron Havoc Support Squadit tällä kertaa pois. Ennustin myös turnaukseen tulevan aiempaa enemmän lentokoneita, mistä syystä myös anti air -ominaisuudet olisivat olleet poikaa, mutta tällä kertaa Vindicatorit Machine Spiriteillä veivät voiton. En ollut aiemmin pelannut spiritejä turnauksissa, mutta jatkossa ne tulevat luultavasti olemaan must have -valintoja armeijalistoissani. Mahdollisuus asettaa Vindicator rakennuksen taakse piiloon ja sitten liikkua ensimmäisellä vuorolla 12" jakamaan Demolisher Cannon -blasteja teki vaunuista huomattavasti suorituskykyisempiä.

Pohdin myös, että turnauksen aikana käytäisiin varmasti lukuisia lyhyen kantaman rähinöitä ja että olisi järkevää ottaa listaan yksiköitä, jotka pitäisivät puolensa myös lähitaistelussa. Päätinkin maalata mukaan ryhmän Terminatoreita ja aseistin toisen Contemptor Dreadnoughtin raskaalla liekinheittimellä. Itse peleissä dredi ja termikset suorittivat ehkä hiukan alakanttiin, mutta en ollut pettynyt valintoihin, sillä eliittijoukot ainakin panivat hanttiin kaikelle vihollisvastarinnalle.

Viimeinen elementti listaan olivat Quad Mortarit, joita kokeilin nyt ensi kertaa - niitä vastaan on tullut pelattua monia kertoja ja päätin nyt itsekin ottaa tykistön käyttöön. Tulella tulta vastaan, eikö se niin mennyt? Epäsuoran tulen jälki oli rumaa useissa peleissä kun Quad Mortarit pääsivät loistamaan ja välillä teki miltei pahaa katsoa kun Space Marine -ryhmät ottivat kymmeniä haavoja tykistökeskityksissä. Iron Warrior -pelaajana olin tietysti elementissäni kun isot pyssyt paukkuivat säälittä!



Kaikki turnauspelit olivat hyviä, War Headin cityfight-kentät hienoja ja los-blokkeja oli paljon. Mukaan oli myös sekoitettu tavallisen turnauskokemuksen maustamiseksi pari erikoistehtävää ja pelaajakohtaisia tavoitteita, sekä kertakäyttöisiä cityfight stratagemeja. Ensimmäisen pelin pelasin Sons of Horus -armeijaa vastaan, mutta vastapelaajan reservitaktiikka epäonnistui huonon nopan ansiosta pahanpäiväisesti ja nappasin 20-0 voiton. Toinen peli taas oli Alpha Legionia vastaan ja tulialueet deployment zoneilta olivat todella tiukassa, mistä kärsivät niin Quad Mortarit kuin Vindicatoritkin. Alpha Legion -pelaaja sai valita Warlord Traitinsa ja sai yksiköilleen 3+ cover saven raunioissa, mikä söi tulitehoani entisestään. Onnistuin kuitenkin pelaamaan tehtävää ja lujat Iron Warriorini lunastivat pienen 11-9 voiton.

Kolmannen pelin pelasin taas Sons of Horuksia vastaan. Tässä pelissä nopat olivat todella puolellani ja kun vihollinen ei saanut varastettua aloitusta, pääsin heti ampumaan Infiltroineita Tactical Marineita kunnon keskityksellä. Vindicatorit, Quad-Mortarit ja Master of Signalin ilmakehästä kutsuma tykkituli tekivät Sons of Horus -rintamasta savuavan kraaterin. Noppa otti viholliselta aika tavalla enemmän kuin antoi - esimerkiksi kahdenkymmenen Assault Marinen ja Praetorin rynnäkkö Contemptorini kimppuun päätyi Dreadnoughtin voittoon ja koko Sons of Horus -iskujoukko pakeni taistelusta avoimelle kaikkien tykkieni eteen. Terminatorieni avustuksella Sons of Horus -komentoryhmästä tehtiin silppua.

Turnauksessa oltiin jaettu kaikille pelaajille oma salainen, taktinen kyky, jonka pystyi käyttämään kerran päivän aikana. Oma stratagemini oli "Rogue One", joka antoi yhden reserviin jätetyn non-transport vehiclen saapua kentälle vihollisen pöydänreunalta. Olin säästänyt kykyä viimeiseen peliin asti ja otin siitä nyt kaiken hyödyn irti Vindicatorin saapuessa toisella vuorolla vihollisen selustaan. Yllätysisku onnistui ja Demolisher Cannon räjäytti Volkite Culverinein varustautuneen Heavy Support -ryhmän taivaan tuuliin ja outflankaavien Veteraanien panoksen avulla vastapuolen takalinja oli murskattu. Loput vuorot olivatkin sitten pienien yksiköiden metsästelyä ja peli loppui vitosvuorolla lujaan kättelyyn Iron Warriorien 20-0 -voiton merkiksi.

Tällä kertaa tuli kuin tulikin napattua ihka ensimmäinen henkilökohtainen 30K-turnauksen ykkössija! En osannut yhtään odottaa menestystä, mutta tuntui tosi makealta maistaa voittoa monien tapahtumien jälkeen. Näin jälkikäteen olisin ehkä yrittänyt änkeä listaan mukaan Iron Havocit Flak-missileillä ja ehkä vaihtanut Terminatorit johonkin halvempaan lähitaisteluryhmään. Yhdeltä Contemptorilta olisin vaihtanut Twin-linked Heavy Bolterin pois toiseen lähitaistelukouraan.

Mielestäni turnaus oli hienosti järjestetty, vaikken toki odottanutkaan War Headilta mitään vähempää. Kiitokset turnaustoimikunnalle, vastustajille sekä muille osallistujille! Iron within, Iron without!

- Noa

Turnauksessa nähtiin myös Jussi Nurron Iron Warrior -armeija, joka metsästi tälläkin kertaa mittavat maalauspisteet. Jussin listassa oli Vindicatorien sijaan artillery-vaunuja ja muun muassa Dreadnought Drop Podilla matkustava Contemptor.