July 31, 2019

War Head at Ropecon 2019

Ropecon is one of Finnish wargaming scene's mainstay events and a staple in the annual calendars of many painters and gamers. With over fifty miniature-related program features Ropecon's wargaming side was especially interesting this year - an open Army Parade competition, several tournaments, demo games, the traditional painting contest and Mordheim's 20th anniversary celebrations kept the visitors busy. War Head held its traditional classics bazaar with dozens of oldschool blisters for sale, and recorded some awards in the painting competitions. Thanks for the fun weekend!

Ropecon on aina hieno tilaisuus, mutta tänä vuonna organisaatio oli saanut uuden figuconiittinsa johdolla erityisen hyvän ohjelmakattauksen miniatyyripeleille. Useiden toimijoiden puhaltaessa yhteen hiileen saatiin jälleen kerran kasaan vaikuttava turnaustarjonta, monipuolinen demoalue sekä perinteinen maalauskilpailu, mutta mukana oli myös uutta ohjelmaa kuten avoin Games Workshopin Armies on Parade -konseptia jäljittelevä Armeijaparaati. Lisäksi Mordheimin 20v -juhlavuosi toi paikalle pelin suunnittelijan Tuomas Pirisen ja monia kansainvälisiä vaikuttajia, joiden #Mordheim2019 -projekti on ihastuttanut muun muassa Instagramissa ja Ironsleet.comissa kevään ja kesän ajan.

Omasta puolestamme järkkäsimme jo perinteeksi muodostuneen War Headin klassikkobasaarin, josta monet nostalgiannälkäiset löysivät lisäyksiä teema-armeijoihinsa viikonlopun mittaan. Myynnin ohessa osallistuimme myös maalauskilpailuihin ja toimitimme maalaustuomarointia ja -palkintoja Games Workshop -pelien turnauksiin; War Head on toiminut turnauksien maalauskilpailuiden suojelijana jo vuosia ja myöntänyt kehystetyt kunniakirjat kunkin turnauksen parhaille armeijoille. Upean kokonaisuuden tuottamiseen tarvitaan aina paljon näkemystä, taitoa sekä aikaresursseja, eikä sellainen saa koskaan palkintoa turhaan.

Figutiimimme isku maalauskilpailuihin tuotti myös tänä vuonna tulosta, kun World Eaterit onnistuivat voittamaan yleisöäänestyksellä toteutetun Armeijaparaatin ja Olli teki selvää jälkeä voittaen ryhmäkategorian ja showcase singlen Rogal Dornillaan. Kirsikkana kakun päällä oli Dornin maalauskilpailun kokonaiskisan voitto "best of show". Suuret onnittelut Ollille hienosta saavutuksesta!


Sweeping advance!

July 21, 2019

AoS Heroic Resonance Results & Coverage
Ropecon practice battles in the Mortal Realms!

First Round Pairings and Results
0 Erkki Virtanen vs Anton Patrikainen 20
20 Ville Kariola vs Janne Tiihonen 0
20 Kimmo Kokkarinen vs Eetu Torikka 0

Second Round Pairings and Results
0 Ville Kariola vs Kimmo Kokkarinen 20
0 Erkki Virtanen vs Eetu Torikka 20
0 Janne Tiihonen vs Anton Patrikainen 20

Third Round Pairings and Results
0 Ville Kariola vs Eetu Torikka 20
0 Kimmo Kokkarinen vs Anton Patrikainen 20
5 Erkki Virtanen vs Janne Tiihonen 15

Final Standings
1. Kimmo Kokkarinen, Skaventide 62
2. Eetu Torikka, Flesh-eater Courts 45
3. Anton Patrikainen, Ironjawz 41
4. Ville Kariola, Gloomspite Gitz 25
5. Janne Tiihonen, Fyreslayers 18
6. Erkki Virtanen, Disciples of Tzeentch 9

Best Army: Flesh-eaters by Anton Patrikainen


July 16, 2019

Mountain FortressAs we were planning our move to the new store premises, Ollie had a great idea for an unused draught lobby situated at our miniatures section. Instead of building shelves in front of the door and the windows, we decided to turn the glass box into a display cabinet, creating a custom scenery piece to fit the entrance's measurements. We had a couple of days to make it happen, so we gathered our tools and begun to work...

Ollin hyvästä ideasta päädyimme suunnittelemaan käyttämättömän uloskäynnin tuulikaappiin mittojen mukaan rakennettua displayta, joka tukisi myymäläosastomme aavikkoteemaa ja hyödyntäisi isojen ikkunoiden potentiaalin - olisi tuntunut vähän haaskaukselta peittää eteinen hyllyillä. Korotimme hiukan pöydistä rakentamaamme alustaa ja veistelimme sitten kaksi finnfoam-levyä tuulikaapin pohjapiirroksen mukaan, tehden esimerkiksi kolot sen seinustalla oleville putkille.

Mittaillen kriittiset seinämitat ja haluamamme korkeuden, kiinnitimme ensiksi pahvista niin sanotun backdropin erilliseen finnfoam-pohjaan. Tämän jälkeen perustaan teippailtiin kiinni erikokoisia pahvilaatikoita, joihin alettiin sitten kuumaliimata kiinni erilaista runkoainesta - pahvilevikkeitä, finnfoam-paloja, limsatölkkejä ja niin edelleen. Osan perustuksista saattoi vain teipata kiinni ja säästää liimapuikkoja, sillä tärkeimpänä raaka-aineena toimiva polyuretaanivaahto kyllä sitoisi kaiken kiinni.

Työn edetessä mietimme, missä olisi hyvä olla tasoja miniatyyreille ja miten display kertoisi tarinaa - vuoressa tuli tietenkin olla pari isompaa luolaa ja kallionkielekettä, joihin tärkeimmät johtajat saataisiin poseeraamaan. Tässä vaiheessa rakennettiin siis isoja linjoja ja ikäänkuin luuranko kallionmuodoille.

Kun perusta oli valmis, kuorrutettiin koko setti polyuretaanilla, johon painoimme kaarnanpaloja, korkkia ja pikkukiviä lisätekstuuriksi. Massa piti tietysti myös tässä vaiheessa hakata kalliomuotoon, mikä oli yksi projektin pitkäkestoisimpia työvaiheita vieden muutaman tunnin taltan ja veitsien kanssa, Lisäksi pahvisille tasanteille, joihin joukot lopuksi laitettaisiin, tehtiin korkkilevystä vähän lisäyksityiskohtaa, jotta kielekkeet eivät olisi ihan tasaiset. Nämä teksturoitiin myös kevyesti saumauslaastilla, jotta saatiin tarttumapinta kuivaharjaukselle.

Kun massat olivat kuivuneet, vuori pohjamaalattiin mustaksi spraymaalein. Tätä seurasi zenithal-periaatteella yläviistosta tehtyjä valkoisia korostuksia sinne tänne ja erityisesti eniten ulkoneviin kallionosiin. Mustavalkoinenkin väriteema tekee jo tosi paljon kokonaisuuteen, kun raaka-aineisiin tulee "materiaalintuntu" ja silmä alkaa havaita, miltä lopputuloksen olisi tarkoitus näyttää.

Kylmästä yleisilmeestä päästiin eroon sprayaamalla kielekkeet ja luolasta lähtevä tie ensiksi Leather Brownilla ja lopuksi Desert Yellow -korostuksella, jota suihkittiin myös ympäri kallioita levinneeksi hiekkapölyksi. Tässä vaiheessa myös kuvassa oikealla olevat finnfoam-levyt oli saumauslaastikäsitelty, ja ne maalattiin samoin sävyin vuoren kanssa.

Kun koko spraytyövaihe oli valmis, kuivaharjattiin koko setti luonnonvalkoisella talomaalilla, mikä sitoi kokonaisuutta vielä hiukan enemmän yhteen - sama sävy sopi myös alustalevyjen hiekan korostukseksi. Maalauksen jälkeen seurasi hauskin vaihe, eli palmupuiden, ruohotupsujen ja muun kasvuston kiinnitys - lehvästöihin sprayattiin vielä vähän hiekansävyä poistamaan puiden muovisuutta ja sitomaan niitä kokonaisuuden kuivaan yleisilmeeseen.

Valitsimme Ollin Imperial Fistit ensimmäiseksi displayarmeijaksi - B'rakkan vuoristolinnoitus oli nyt valmis ja palvelee tällä hetkellä Rogal Dornin joukkojen paraatikenttänä ennen marssia kohti Terraa.

Tuulikaapin suurten ikkunoiden ansiosta displayta ja joukkoja pääsee tarkastelemaan kahdesta suunnasta rakennettuamme maaston takanurkkaa vasten. Toisella seinustalla on ovi, josta pääsemme asettelemaan figuja tarvittaessa.

Ollin uusi Leviathan Dreadnought ja Phalanx Warder -erikoisjoukot ottivat yhden kielekkeistä haltuun.
Taistelukomppanian taktiset ryhmät järjestyvät paraatikentälle odottamaan Rhino-kuljetusta.

Ylpeä Primarch seuraa mobilisaatiota vuoren huipulta, joka on display-maastossamme suunnilleen keskimittaisen guardsmanin katseen korkeudella.

Kokonaisuus tunnelmavalaistuna uudella myymäläosastollamme. Tervetuloa tsekkaamaan setti livenä!

July 15, 2019

Summer HobbyingIt's been a while since we last shed light to our personal hobby front - the store's moving (and seemingly never-ending tasks related to it) and tournament arrangements have taken a lion's share of our time. In July our focus has shifted back to painting and gaming however, and it's nice to get the groove back on before Ropecon at the end of the month. We've got some exciting commission projects going on, and a couple of personal schemes in the making as well. Time will tell!

Viimein kesä ja hobbyfiiliksiä! Lähes koko kesäkuun tekeillä ollut muutto on viimein valmis ja uusi tukikohta palvelee vihdoin Fight Club -pelaajia ja figuharrastajia täydellä sykkeellä. Kun pitkä projekti on tullut päätökseensä, tuntuu helpottavalta siirtää muuttojutut to do -listalta ja keskittyä taas harrastustoimintaan. Kun katsoo viikkoja muiden maalaustuloksia, turnauskuvia ja huikeita community-projekteja kuten #Mordheim2019, alkaa työpöydän ääreen tulla jo kova hinku!

Tältä näyttää 2000p Necroneita hauta-arkuissaan.
War Head -jengin inspiraatiopolttopisteessä on tällä hetkellä vahvasti Horus Heresy, kun tiimimme lähes kaikilla jäsenillä on käynnissä (tai ainakin takaraivossa) 30K-projekti. Eric on rakennellut jo viikkoja Dark Angel -nappeja truescale-periaatteella pieniä teemaskirmishejä varten ja on saanut jo ekat tunnelmalliset väriteemaprotot tehtyä. Ollin Imperial Fistit taas ovat vahvistuneet parilla sankarilla ja kokonaisella Breacher-detachmentilla, jonka yritämme kuvata ensi sunnuntaina turnausjärkkäilyn yhteydessä. Myös Noa, Ville ja Johannes ovat työstäneet Heresy-figuja, ja omallakin wip-hyllylläni on edelleen liittolaisprospekteja World Eaters -armeijaan.

Olemme myös Heresyyn liittyen jutelleet tovin minikampanjasta, jossa yhdistettäisiin parin suosikkifigupelimme sääntöjä Heresy-teemaisen tarinakokonaisuuteen - tähän olisi hienoa tehdä pienet henkilökohtaiset yksiköt ja hiukan miljööseen sopivaa maastoa. Säännöstöillä kuten Force on Force saataisiin mukaan tietynlaista lisärealismia ja narratiivista arvaamattomuutta perinteisen rintamasodan sijaan. Toki varsinaiset taistelutehtävät voitaisiin taas pelata virallisilla säännöillä. Toivottavasti saadaan päivitellä suunnitelman tilannetta syyskesän mittaan!

Monien komissioprojektien joukossa on tällä hetkellä erityisen inspiroiva Necron-armeijahanke, jonka European Team Championships -joukkueen Eetu Peltola tilasi "avaimet käteen" -pakettina henkilökohtaiseksi turnausarmeijakseen. Nykyaikainen Necron Battalion sisältää johtajien ja minimitroopien lisäksi tuhovoimaisia Doomsday Arkeja, Doom Scytheja, Destroyereita ja lentueen Tomb Bladeja. Jengi on määrä saada valmiiksi vielä heinäkuun aikana ja oon fiilistellyt aika paljon väriteemaa ja toteutusta. Laitetaan myös näistä tänne blogin puolelle wippikuvaa ja toki lopulta myös valmis galleria.

Loppuun vielä pari kuvaa lautapelimaalauskeikasta, jossa tuotimme Journeys in Middle-Earthin figut asiakkaan tunnelmallisia pelejä varten. Pelissä on kolmisenkymmentä sankari- ja vihollishahmoa.

Keski-Maan tyyliin hahmoissa on paljon maanläheisiä sävyjä, joita piristämään tehtiin varsin värikylläiset alustat.

Seikkailijajoukkoa uhmaavat perinteisten örkkien ja hukkien lisäksi haudanhaamut, peikko ja epäilemättä briiläiset tappelupukarit. Sitten vain sessiot käyntiin!

July 14, 2019

War Head Desert Base
War Head store section is open!

The theme of our brand-new store section is a Tallarn desert basecamp, where dutiful guardsmen arrive to get inspired and replenish their combat gear. Our aim is to stock interesting hobby products and always provide something new and exciting to look at - many miniature cabinets, props and displays are already present and several cool plans are in the works!

The store in Opastinsilta 8 is open every day of the week, with War Head's wargaming program arranged on Tuesdays and Sundays in our upstairs play area. Welcome one and all! 

Uusi, vastikään avattu myymäläosastomme Poromagian yhteydessä on rakennettu teemaltaan Tallarn-aavikkoleiriksi klassisen 40K -kuva-aiheiston inspiroimana. Desert Raiderien tukikohdassa voi shoppailla palmun varjossa, rekrytoida uusia joukkoja armeijalistaan ja täyttää maalivarannot seuraavaa tehtävää varten. Tavoitteenamme on myös tarjota asiakkaille aina jotain uutta nähtävää - War Head -vitriiniarmeijoiden ja temaattisten proppien lisäksi suunnitteilla on monia mininäyttelyitä. Tervetuloa tutustumaan ja pelaamaan, olemme auki joka päivä!


July 13, 2019

T9A Unbroken Spirit Results and Coverage


The first sunday tournament in the new premises was held for eager Ninth Age players, who practiced their craft in anticipation of Ropecon and the European Team Championships! War Head is one of the sponsors of the national team, and we got to hand out brand-new squad jerseys to their new owners. 

First round pairings and results
3 Ville Oinio vs Olli-Pekka Värri 17
20 Vilhelm Metsalo vs Martti Mikko 0
1 Herman Mäenalanen vs Olli Kanninen 19
14 Antti Häkli vs Pyry Peitso 6
14 Julius Castren vs Ossi Heinonen 6

Second round pairings and results
19 Antti Häkli vs Olli-Pekka Värri 1
20 Herman Mäenalanen vs Martti Mikko 0
19 Julius Castren vs Pyry Peitso 1
20 Ossi Heinonen vs Ville Oinio 0
14 Olli Kanninen vs Vilhelm Metsalo 6

Third Round Pairings and results
15 Ville Oinio vs Martti Mikko 5
5 Julius Castrén vs Olli Kanninen 15
10 Herman Mäenalanen vs Ossi Heinonen 10
8 Pyry Peitso vs Olli-Pekka Värri 12
6 Antti Häkli vs Vilhelm Metsalo 14

Final Standings with Hobby Score
1. Olli Kanninen, Undying Dynasties 52
2. Vilhelm Metsalo, Warriors of Dark Gods 45
3. Antti Häkli, Daemonic Legion 40
4. Julius Castrén, Vampire Covenant 40
5. Ossi Heinonen, Dread Elves 38
6. Olli-Pekka Värri, Infernal Dwarves 32
7. Herman Mäenalanen, Vermin Swarm 31
8. Ville Oinio, Dwarven Holds 22
9. Pyry Peitso, Infernal Dwarves 17
10. Martti Mikko, Infernal Dwarves 8

Army Award: Metsalo, Warriors of the Dark Gods