December 31, 2014

Fortune is fickle

Ja kuten luvattiin, seuraa arvottu osallistujalista alkuvuoden räjähtävään Hammerhead: Alliances 2 -fluffitiimiturnaukseen! Nimiä saatiin ennakkoilmoittautumisessa hyvä liuta ja arvonta suoritettiin vastikään salaisessa tukikohdassa Korvatunturin nurkilla. Nyt pelaajat päästetään punomaan taistelusuunnitelmiaan ja viilaamaan armeijalistat sotakondikseen.

Koska varasijoilla on paljon innokasta jengiä, vetoamme jälleen pelaajiin ottamaan vastuuta omasta osallistumisestaan tai ilmoittamaan perumisesta mahdollisimman ajoissa. Turnauksen luonteesta johtuen tarvitaan joka slotille pelaaja.

Muistakaa listojenpalautusdeadline 30. tammikuuta!

Ilmoittautuneiden nimisuikaleet valmiina tarttumaan kohtalon haaviin.


Ketkä pääsevätkään marssimaan avaruussotaan oman Allianssinsa riveissä?

Kaksikymmentä onnekasta! Nähdään helmikuussa, ellei peruja tapahdu.

Lisäksi varasijat järjestyksessä ylhäältä alas. Turnausthreadiin vastaanotettiin eilen myös Noa Kaistisen ilmoittautuminen, mutta arvonta oli valitettavasti tuolloin jo suoritettu. Noa kuitenkin miehittää kahdeksannen varasijan.

December 28, 2014

Ranks of the Seventh

Lataa ja varmista, tänä sunnuntaina olisi luvassa lisää lojaaleja Space Marineita! Viime vuoden viimeinen päivitys koski Ollin Imperial Fisteja ja perinne jatkuu nyt, kun armeija on saanut runsaasti vahvistuksia vuoden mittaan. Keltainen Space Marine -kokoonpano rakentuu Ollin perinteisen hobbyfilosofian ylle, eli sekoitus moderneja sekä klassisia malleja, pikku konversioita ja reipasta liukuhihnamaalausta. Armeijan ensimmäinen osasto valmistui viime kesän Armies on Parade -kilpailuun ja sitä on nähty pelikentilläkin poikkeuksellisen usein, ainakin Front Armour Ollien omalla mittapuulla.

Piirityssodankäynnin spesialisteja johtaa tietysti kokenut komentoryhmä.

Johtavan upseerin varustuksena on Chapterin hengen mukaisesti Power Fist ja Storm Shield. Hihnasta roikkuu olalla myös komentajan lojaali boltgun.

Ryhmään kuuluu spesialisteja joka lähtöön.

Johtoportaaseen kuuluu myös Force Staffilla varustautunut Imperial Fists Librarian.

Komentoryhmä matkustaa tyylillä klassisessa Land Raiderissa.

Ollin silmäterä ovat tunnetusti Boltgunein varustautuneet Space Marinet, joita ei voi olla liikaa.

Kersantit neuvonpidossa. Uusi Tactical Squad -boksi on tuonut hyvää ilmettä moniinkin ryhmiin viime aikoina, sillä erityisesti uudet kypärättömät päät tuo freesiä ilmettä hahmoihin.

Uudessa Tactical-boksissa on myös siistejä gun poseja. Huomaa olkasuojusten Chapter-tunnukset.

Taisteluvaurioituneita Power Armour -joukkoja tuottaa Ollin mukaan näppärästi ryhmän päivässä. Tästä on blogissa todisteena myös artikkeli!
Uusin lisäys armeijaan on Plasma-asein varustautunut Sternguard-ryhmä, joka maalattiin Oh My Game -pelikaupan talviseen maalauskilpailuun.  Kersantti kantaa Combi-Plasmansa lisäksi myös meltapommia sekä Templar-kuvioista tabardia viittauksena muuan Imperial Fist Successor Chapteriin.

Krak-kranaatit on keisarillisen ohjesäännön mukaan maalattu punaisiksi.

Myös Devastator Squad on uusi näky keltaisissa riveissä.

Tulitukijoukkojen vähän perinteisiä kevyemmät Heavy Bolterit on rakenneltu Centurionien aseosista ja ne sopii jalkaväen kannettavaksi näppärästi. Tavalliset Devastatorit mittavine ammusreppuineen eivät välttämättä mahtuisi vanhan Razorbackin sisään, joten laatikkolippaat on varmasti kätevämmät!

Lisää tulitukea ja lähitaistelutehoa tarjoaa Contemptor Veteran Sergeant.

Vanhan mallin Dreadnoughtit ovat tunnetusti Forge Worldin tuotantoa.

Eeppiset Autocannon-Predatorit ei sponsoneita kaipaa!

Taktiset Marinetkin sen tietävät; linnoituksia piirittäessä pitää keskittyä olennaiseen, eli pääaseella ampumiseen.

Predatorin sivustaa suojaavat raskaasti haarniskoidut MkIII Tactical Marinet.

Veteraanit johtavat joukkonsa sotaan.

Tyylikkäät Sternguardit tähystävät raskaasti panssaroituja maajoukkoja hävitettäväkseen.

Devastator-kersantti määrittää ryhmänsä tulialueet. Kohta ilmassa on lyijyä.

Pirteänkeltainen iskujoukko erottuu varmasti pelipöydillä ja on myös fluffimielessä tyylipuhdas kokonaisuus! Seuraava välitavoite voisikin olla rakentaa lisää Tactical Marineita objectives massively secured -taktiikkaa hyödyntävän Drop Pod -armeijalistan kasaamiseksi; suoraviivainen ja lähikantaman Boltgun-tuleen nojaava pelityyli saattaisi olla Ollin mieleen. 2015 näyttää, mihin Dornin uljaat soturit seuraavaksi ryhtyvät!


December 24, 2014

Agents of Talas

Joulutohinat saattaa olla täydessä käynnissä, mutta hobbyhiitti ja fiilistely ei laannu aatoksikaan! Pyhien armeijagallerioissa on tällä kertaa vuorossa ahkeran maalaajan ja väsymättömän koirankouluttajan Antti Halosen Deathwatch-teema-armeija, joka rakentui reilun vuoden mittaan Attican-kaartiarmeijan lojaalista liittolaisosastosta omaksi, täysimittaiseksi Primary Detachmentikseen.

Antin armeija on rakennettu Codex: Grey Knightsia käyttäen Ordo Xenos Deathwatch Kill Team -iskujoukoksi, johon kuuluu johtajia ja spesialisteja lukuisista Space Marine -jaostoista. Inkvisition alaisuudessa toimiva erikoisosasto on lukumäärältään harvalukuinen, mutta raskaasti varustettujen joukkojen laatu korvaa yleensä määrän... ainakin jos Librarianit osuvat Invisibilityyn!

Adeptus Custodes -sotamarsalkka toimittaa Lord Kaldor Draigon virkaa. Pohjana on käytetty Hi-Tech Miniaturesin avaruussankaria.

Salamanderien Brother-Captain ja White Scarien Librarian toimivat Deathwatch Kill Teamin vastuu-upseereina.

Ryhmänjohtajina toimivat samoin psyykikot Ultramarineiden ja Exorcistien jaostoista.

Kun vanhalla GK-kirjalla terminaattoriryhmät saivat vielä lippuja, esittivät moraalia kohentavat Chaplainit Death Spectres- ja Dark Angels -jaostoista lipunkantajien roolia.

Samoin "rivijoukoissa" on käytetty hienosti eri chapterien tunnusomaisia osia ja niissä on saatu raa'an sotilaallisuuden lisäksi hyvin heraldiikkaa ja kulttuuria mukaan. Taistelijoiden chapterit vasemmalta lukien Minotaurs, Blood Angels ja Carcharodons.

Antin mukaan tämän Deathwatch-joukot kenttätestaavat päivitettyä MkX-haarniskaa, joka on yhdistelmä power armouria ja raskasta terminaattoripanssaria. Uusittu laitteisto poistaa erillisen repun tarpeen ja sallii raskaidenkin aseiden kantamisen liikkeessä. Kaukopartiossa Mortifactor, Howling Griffon ja Raven Guard -tunnustelija.

Eri Chapterien fiilis on hyvin esillä konversioissa, joiden pohjana on käytetty virallisia GK Terminatoreita, mutta joihin on lisätty Tactical Marineiden green stuffin avulla levennetty torso. Black Templarin takana näkyy myös Imperial Fist -haulikkospesialisti.

Raskaat aseet toimivat pelissä Psycannonien säännöillä. Tykistöä kantamaan ovat valikoituneet herrat Iron Handeista, Mantis Warrioreista ja Crimson Fisteistä.

Neljäs tykkimies kantaa ylpeästi Sons of Medusa -jaoston kirkkaanvihreää olkasuojusta. Toisella olalla on kaikilla Deathwatch-jäsenillä tietysti Keisarillisen Inkvisition tunnus.

Armeijan sotakoneena toimii villi Dreadnought/Dreadknight-konversio liekinheittimellä ja miekalla.

Muinainen soturi kuuluu olkasuojuksen mukaan Dusk Raiders -jaostoon.

Dreadknight on tallonut maahan oven. Kohtaus on osa Antin armeijalleen väsäämää display-pöytää, jossa Kill Team rynnäköi osin raunioituneeseen temppeliin.

Armeija on tosi vaikuttava, sillä kaikki hahmot on raskaasti konvertoituja ja aidosti persoonallisia yksilöitä. Lisäksi Force Weaponein aseistettuina Terminatoreina niiltä voi odottaa myös silloin tällöin aikamoisia sankaritekoja, kuten Deathwatchin luonteeseen kuuluu.

Armeija koostuu johtajista, Dreadknightista sekä kahdesta täysikokoisesta Deathwatch Tactical Squadista, jotka toimivat Grey Knight Terminatorien säännöillä.

Antilla on viime aikojen peleissä ollut usein käytössä aggressiivinen ja aloitteen ottava Nemesis Strike Force.

Angels of Death. Armeija voitti parhaan kokonaisuuden palkinnon hiljattain järjestämässämme special forces -teemaisessa 40K-turnauksessamme.

Hieno yksityiskohta ovat myös Forge Worldilta tilatut, varustellut Boltgunit.

Uudempi taktinen ryhmä spesialisteineen...

...ja vanhempi, kaartin rinnalla taistellut ryhmä nyttemmin lisättyine jäsenineen.

Koko turnauskokoinen armeija yhteispotretissa ja valmiina muukalaisjahtiin!

Deathwatch-armeijan valmistuttua maalaaja ei kuitenkaan jäänyt lepäilemään laakereilleen, vaan luvassa oli heti uusi mariiniprojekti Space Wolf -kirjan uudistuttua.

Ensimmäinen Grey Hunter -tiimi ja scoutti toimikoon maistiaisina siitä, mitä tuleman pitää... Ulvonnan saattaa jo kuulla horisontissa Antin valmistautuessa maalausurakkaan deadlinenaan kevään turnaustapahtumat.

Tiedustelijankin on aika suunnata pelipöydiltä joulupöydän ääreen. Hauskaa joulunaikaa joka iikalle!