January 29, 2018

Classics Bazaar @ Talvisota 2018!Talvisotaviikonloppu on pian täällä ja myös War Head osallistuu Nopat & Taktiikka Ry:n vuosittaiseen figupelitapahtumaan! Huippusuosittu klassikkobasaarimme on paikalla varustettuna hengästyttävällä valikoimalla nostalgisia blister- ja boksituotteita 40K-, WHFB- ja Lord of the Rings -mallistoista, siis sitä kunnon wanhan ajan Citadel-rautaa ja OOP-herkkuja keräilijöille ja fiilistelijöille. Myyntipisteemme on auki Talvisotaviikonloppuna lauantaina 10-18 ja sunnuntaina 10-16. Otamme vastaan sekä käteis- että korttimaksuja.

Nähdään Niittykummussa!

 
Lead your party to Niittykumpu this weekend! Nopat & Taktiikka Ry will arrange their traditional Talvisota weekend, an awesome multi-tournament wargaming event with open painting competitions and a second-to-none atmosphere!

War Head will also be present and we'll be bringing our grand Classics Bazaar along - dozens upon dozens of oldschool blisters and boxed sets from WH40K, WHFB and Lord of the Rings ranges! Our stand will be open for purchases on Saturday (10-18) and Sunday (10-16).

See you in Talvisota 2018, come check out our stuff and chat wargaming!


January 27, 2018

Talvisota Warm-up Results and Coverage
First Round Pairings and Results
0 Roni Landgrén vs Marko Haatio 20
11 Jouni Haavisto vs Touko Kästämä 9
10 Emppu Niemi vs Vili Urpilainen 10
12 Teemu Juselius vs Varapelaaja 8
1 Eetu Torikka vs Jukka Halme 19
0 Eetu Toiviainen vs Eetu Peltola 20
9 Riku Saressalo vs Sami Keinänen 11

Second Round Pairings and Results
19 Teemu Juselius vs Jukka Halme 1
3 Eetu Peltola vs Marko Haatio 17
4 Touko Kästämä vs Vili Urpilainen 16
18 Sami Keinänen vs Jouni Haavisto 2
0 Eetu Toiviainen vs Roni Landgrén 20
20 Emppu Niemi vs Eetu Torikka 0

Third Round Pairings and Results
20 Marko Haatio vs Teemu Juselius 0
6 Emppu Niemi vs Sami Keinänen 14
6 Eetu Peltola vs Vili Urpilainen 14
17 Roni Landgrén vs Jukka Halme 3
20 Touko Kästämä vs Eetu Toiviainen 0
0 Eetu Torikka vs Jouni Haavisto 20

Final Standings
1. Marko Haatio, Imperium 57
2. Sami Keinänen, Imperium 43
3. Vili Urpilainen, Craftworld Eldar 40
4. Roni Landgrén, Tyranids 37
5. Emppu Niemi, Tyranids 36
6. Jouni Haavisto, Tyranids 33
7. Touko Kästämä, Chaos Daemons 33
8. Teemu Juselius, Space Marines 31
9. Eetu Peltola, Craftworld Eldar 29
10. Jukka Halme, Chaos 23
11. Eetu Torikka, Imperium 1
12. Eetu Toiviainen, Astra Militarum 0

January 20, 2018

The Broken Blade Results and Coverage
First Round Pairings and Results
0 Veeti Laine vs Ville Saloranta 20
20 Julius Castrén vs Herman Mäenalanen 0
5 Juhani Kukkanen vs Olli Mikkanen 15
19 Lasse Lindström vs Ville Oinio 1
10 Ville Virtanen vs Teemu Kantola 10
1 Juuso Sipiläinen vs Olli Katila 19
10 Juha Tuominen vs Olli Kanninen 10

Second Round Pairings and Results
10 Julius Castrén vs Ville Saloranta 10
13 Lasse Lindström vs Olli Katila 7
20 Olli Mikkanen vs Olli Kanninen 0
18 Juha Tuominen vs Teemu Kantola 2
5 Juhani Kukkanen vs Ville Virtanen 15
7 Ville Oinio vs Juuso Sipiläinen 13
17 Herman Mäenalanen vs Veeti Laine 3

Third Round Pairings and Results
14 Olli Mikkanen vs Lasse Lindström 6
14 Ville Saloranta vs Olli Katila 6
14 Julius Castrén vs Juha Tuominen 6
13 Herman Mäenalanen vs Ville Virtanen 7
15 Juuso Sipiläinen vs Teemu Kantola 5
9 Juhani Kukkanen vs Olli Kanninen 11
19 Ville Oinio vs Veeti Laine 1

Final Standings
1. Olli Mikkanen, Empire of Sonnstahl 50
2. Ville Saloranta, Dread Elves 47
3. Julius Castrén, Vampire Covenant 46
4. Lasse Lindström, Dwarven Holds 41
5. Juha Tuominen, Highborn Elves 37
6. Ville Virtanen, Highborn Elves 35
7. Herman Mäenalanen, Undying Dynasties 33
8. Olli Katila, Kingdom of Equitaine 32
9. Juuso Sipiläinen, Warriors of the Dark Gods 29
10. Ville Oinio, Dwarven Holds 27
11. Olli Kanninen, Undying Dynasties 25
12. Juhani Kukkanen, Saurian Ancients 22
13. Teemu Kantola, Dread Elves 19
14. Veeti Laine, Kingdom of Equitaine 6

Paras armeija: Ville Saloranta, Dread Elves


January 14, 2018

The Green Zone

War Headin WhatsApp-ryhmä on käynyt kuumana monenlaisten projektien tiimoilta viime aikoina - 2018 aikana tulee valmistumaan monia siistejä armeijakokonaisuuksia ja peliprojekteja! Pari mielenkiintoisinta hanketta on startattu jo viime vuoden puolella pitkän aikavälin Armies on Parade -suunnitelmina sekä osana loppuvuoden Civil War IV -valmisteluita.

Ollin Primaris Space Marine -projekti (työnimenään Celtic Circle) oli sisällissodan uusin armeijakokonaisuus ja pitääkin sisällään hienoa tematiikkaa, inspiroivan väripaletin ja tyylikkäitä konversioita. Hiukan Raptors-henkinen, kevyesti varustettu varjoisien metsien tiedustelijajoukko on täynnä SpecOps- ja Recon-fiilistelyä ja siinä on mukana osia kautta modernin Primaris-tuotelinjaston. Armeijan ensimmäinen detachment valmistui ajoissa Civil Wariin, mutta synkmetsän suojelijat saavat Ollivanderin mukaan vahvistuksia pian kevään aikana.

Armeijan johtajissa on primitiivistä druidifiilistä - Librarianin haarniskaa koristavat sarvet ja aseena on puinen Force Staff, kun taas Chaplain on vaihtanut perinteisen kallonaamarinsa eläimelliseen malliin.
Primaris Marinet ovat vaikuttavia jo sellaisenaan, mutta pienillä konversioilla ja bitswapeilla saa ryhmiin paljon lisää persoonallisuutta ja dynamiikkaa. Scout-sprueista ryövätyt NVG-yksiköt operaattorien kypärissä on todella cool yksityiskohta ja menee hienosti yksiin modernin aselookin kanssa.

Reivereihin saatiin lisää meininkiä konvertoimalla osa figuista polvistuneeseen asentoon - outoa ettei GW:n kiteissä ole enemmänkin realistisia ampuma-asentoja. 

Kasausvaiheessa on hyvä visioida myös beissausta ja sitä miten soturit olisivat yhteydessä ympäristöönsä - jalkojen alle voisi tulla maisemointivaiheessa vaikkapa kiviä, kantoja tai kaatuneita puunrunkoja.

Scoutteihin haettiin omaleimaista fiilistä Cadianien kypärillä, jotka viilattiin virtaviivaisemmiksi ja joihin sculptattiin green stuffista myös hengityssuojaimet. Samoin huput ja camoviitat on parin pienen mutta tehokkaan konversion ohella tehty itse muovailumassasta.

Olli on vannoutunut Heavy Bolterien puolestapuhuja, eivätkä Celtic Circlen Scoutitkaan voineet jäädä ilman ikonisia tulitukiaseita.

Kolmas tiedustelijaryhmä on lähetetty tehtävälle kevyin konepistoolein - Primaris-pistooleista sai siistit rynkyt Direct Action -tiimille.

Sankariosastolle kuuluu myös tulenjohtaja rannetietokoneineen, radioreppuineen ja kantohihnallisine boltereineen.
Figujen rajattu väripaletti on todella siisti ja toimii upeasti realistisen maisemoinnin kanssa - aina selkeitä kontrastivärejä ei tarvita vaan harkitut värivalinnat ja armeijan yhtenäinen lookki kannattelevat sen koko tunnelmaa. Lisäkuvia maalatuista joukoista ja sen kiituripainotteisesta kalustosta piakkoin!

January 9, 2018

War ProgramWar Headin turnausvuosi 2018 rullaa käyntiin! Kattauksessa on heti kärkeen tiukkaa lämmittelyä Nopat & Taktiikka Talvisodan kaksipäiväisiin koitoksiin sekä kevyempiä fluffiturnauksia fiilistelynnälkäisille. Mars maalaamaan!

The 9th Age: The Broken Blade 21.1.
War Headin turnausvuoden korkkaa The 9th Age -tapahtuma, joka on myös ensimmäinen lajiaan pelin jouluna päivittyneellä sääntöpaketilla. The 9th Age on Warhammer Fantasy Battlen kasiedikan pohjalta fanivoimin pystytetty fantasiapeli, joka on saavuttanut suuren suosion "the rykmenttihammerina" turnauksissa ympäri maailman. Säännöt ja armeijakirjat ovat ladattavissa ilmaiseksi täältä ja kaikki vanhat rodut ovat käytettävissä.

40K Talvisota 2018 Warm-Up 28.1.
Kaksipäiväisen Nopat & Taktiikka Talvisodan Warhammer 40K -turnaus on yksi kansallisen turnausvuoden kompetitiivisia kiintopisteitä ja kova näytönpaikka kaikille European Team Championships -joukkuepaikkaa havitteleville. Järkkäämme Talvisodan sääntöpakettia mukaillen "etkot" viikko ennen päätapahtumaa Espoon Niittykummussa - tule mukaan ja laita viimeisin armeijalistaiteraatio kovaan testiin kolmen kierroksen Warm-upissa!

40K: First Contact Rookies 11.3.
War Headin kolmas "First Contact" -aloittelijaturnaus jatkaa aiempien episodien teemaa; rentoa 40K-pelailua ilman paineita kaikkien sääntöjen osaamisesta tai hampaat irvessä vääntämistä. Päivä alkaa kevyellä briiffillä turnauskäytännöistä sekä huomionarvoisista tekijöistä ja jatkuu kolmella opastetulla kierroksella. Elokuvamaisiin tilanteisiin tähtäävät pelit pelataan hieman tavallista pienemmillä listoilla maalaustaakan keventämiseksi.

30K: Lines in the Sand 25.2.
Forge Worldin tuottama Horus Heresy jatkaa Warhammer 40K:n kahdeksannen laitoksen ilmestymisestä huolimatta tutulla säännöstöllä. Legioonien sisällissotaan keskittyvä miljöö on ollut yksi Fight Clubin suosituimmista turnauspelijärjestelmistä ja jatkamme innolla 40K-galaksin historiallisilla taistelukentillä! Lines in the Sandissa tullaan näkemään erityislaatuinen tiimiasetelma kolmen pelikierroksen kampanjahenkisessä sotapäivässä.

Fight Club Blood Bowl Bash 4.3.
Vuoden ensimmäinen NAF-sanktioitu Blood Bowl -turnaus pelataan Fight Clubilla heti maaliskuun alussa. EuroBowl 2018 -säännöillä pelattava turnaus on kevyesti kompattu versio klassisesta Blood Bowlista. Myös makein joukkue palkitaan! Turnauksen oheisohjelmana järjestetään Knight Modelsin Batman-miniatyyripelin tutustumispäivä, lisätiedot myöhemmin Sotavasara.netistä.

Age of Sigmar: Code of Honour 11.3.
General's Handbook on päivittänyt Age of Sigmar -universumin uuteen uskoon ja Mortal Realmeihin palataan kolmen kierroksen ja 1500:n pisteen turpakäräjissä maaliskuussa. Jaossa on perinteiseen tapaan myös maalauspisteitä peleistä ansaittujen pongojen kyytipojaksi ja kannustammekin panostamaan maalaukseen ja armeijan oheiselementteihin!


Tervetuloa Fight Club -turnauksiin vuonna 2018!