May 31, 2015

Triad Conquered!
Turnaus on ohi ja Triad valloitettu! Lähes neljätuntiseksi trilleriksi venyneessä finaalissa Joonas Nevan onnistui lopulta kukistaa kilpakumppaninsa Joona Pöppönen ja lunastaa kuuden turnauspelin päätteeksi Triad-sotajumalan titteli. Isot onnittelut Joonakselle koko War Head Crew'n puolesta!

Triad 2 -lopputulokset

1. Joonas Neva, Eldar + Dark Eldar
2. Joona Pöppönen, Dark Eldar + Eldar
3. Eetu Peltola, Daemons
4. Otto-Ville Virkkunen, Farsight Enclaves + Tau Empire
5. Niko Ärväs, Grey Knights + Astra Militarum
6. Jouni Haavisto, Orks + Daemons
7. Pekka Koskivirta, Daemons
8. Miika Kalliokari, Eldar + Dark Eldar               
9. Lauri Koistinen, Necrons
10. Joonathan Suvanto, Space Wolves + Imperial Knight
11. Antti Haapaniemi, Necrons + Tau Empire
12. Teemu Juselius, Space Wolves + Sentinels of Terra
13. Aleksi Meuronen, Tau Empire + Eldar
14. Emppu Niemi, Farsight Enclaves + Tau Empire
15. Tapio Apajalahti, Eldar + Space Marines
16. Eetu Torikka, Necrons

Lisäraporttia seuraa, tätä odotellessa turnaustunnelmia voi fiilistellä kuvagallerian avulla. Kiitokset pelaajille ja turnausta paikan päällä tai netin välityksellä seuranneille!

May 30, 2015

Hammerhead: Triad 2 Live CoverageWar Headin eeppinen kutsuturnaus Hammerhead: The Triad 2 on käynnissä! Tähän postaukseen päivitetään paritukset, matsitulokset, kuvia ja linkki live streamiin, jota voi seurata kumppanimme Poromagian Hitbox-kanavalla. Kuvavirtaa pyritään ohjaamaan pääasiassa War Head Facebook -kanavalle.

Live Streamiin ei valitettavasti tänä vuonna saatu selostusta, mutta operaattorimme valvoo kanavan chattiosiota ja kuvailee pelin tapahtumia tekstimuodossa.

Hammerhead: The Triad 2 Live Stream

Ensimmäisen päivän kuvagalleria

Kierros 1: Vanguard Strike, Purge the Alien, Tactical Escalation

11 Jouni Haavisto vs Miika Kalliokari 9
15 Pekka Koskivirta vs Teemu Juselius 5
13 Eetu Peltola vs Lauri Koistinen 7
5 Eetu Torikka vs Emppu Niemi 15
20 Joonas Neva vs Joona Pöppönen 0
0 Joonathan Suvanto vs Aleksi Meuronen 20
5 Tapio Apajalahti vs Niko Ärväs 15
10 Otto-Ville Virkkunen vs Antti Haapaniemi 10

Kierros 2: Hammer and Anvil, The Relic, Contact Lost

20 Joonas Neva vs Aleksi Meuronen 0
14 Niko Ärväs vs Eetu Peltola 6
16 Pekka Koskivirta vs Emppu Niemi 4
11 Jouni Haavisto vs Otto-Ville Virkkunen 9
12 Antti Haapaniemi vs Miika Kalliokari 8
17 Teemu Juselius vs Eetu Torikka 3
8 Tapio Apajalahti vs Lauri Koistinen 12
8 Joonathan Suvanto vs Joona Pöppönen 12

Kierros 3: Dawn of War, Crusade, Cleanse and Control

16 Joonas Neva vs Pekka Koskivirta 4
15 Niko Ärväs vs Antti Haapaniemi 5
16 Jouni Haavisto vs Teemu Juselius 4
9 Lauri Koistinen vs Miika Kalliokari 11
15 Otto-Ville Virkkunen vs Aleksi Meuronen 5
1 Emppu Niemi vs Eetu Peltola 19
0 Tapio Apajalahti vs Joona Pöppönen 20
20 Joonathan Suvanto vs Eetu Torikka 0

Ensimmäisen päivän tulokset ja toiselle jatkava TOP8

Ensimmäisen päivän sodat on sodittu ja kuumottavien tunnelmien jälkeen jännitys raukesi juuri TOP8-julkistukseen! Taktikoinnin, hienojen otteiden ja kiivaiden nopanheittojen jälkeen ensimmäisen päivän kärkimieheksi oli selviytynyt Joonas Neva. Tätä seurasi kavalkaadi värikästä armeijavalikoimaa ohjastavia kenraaleita, jotka jaetaan huomenna bracketeihin pudotuspelejä varten.

Huomenna jatketaan ja aavikko palaa!

1. Joonas Neva, Eldar + Dark Eldar, 56
2. Niko Ärväs, Grey Knights + Astra Militarum, 44
3. Jouni Haavisto, Orks + Daemons, 38
4. Eetu Peltola, Daemons, 38
5. Pekka Koskivirta, Daemons, 35
6. Otto-Ville Virkkunen, Farsight Enclaves + Tau Empire, 34
7. Joona Pöppönen, Dark Eldar + Eldar, 32
8. Miika Kalliokari, Eldar + Dark Eldar, 28
_____________________________________________________

9. Lauri Koistinen, Necrons, 28
10. Joonathan Suvanto, Space Wolves + Imperial Knight, 28
11. Antti Haapaniemi, Necrons + Tau Empire, 27
12. Teemu Juselius, Space Wolves + Space Marines, 26
13. Aleksi Meuronen, Tau Empire + Eldar, 25
14. Emppu Niemi, Farsight Enclaves + Tau Empire, 20
15. Tapio Apajalahti, Eldar + Space Marines, 13
16. Eetu Torikka, Necrons, 8

Triad 2 Quarterfinals

Joonas Neva vs Miika Kalliokari
Pekka Koskivirta vs Eetu Peltola

Otto-Ville Virkkunen vs Jouni Haavisto
Niko Ärväs vs Joona Pöppönen

Triad 2 Semifinals

Joonas Neva vs Eetu Peltola
Joona Pöppönen vs Otto-Ville Virkkunen

Triad 2 Finals

Joona Pöppönen vs Joonas NevaMay 28, 2015

I am Kroot: The Kindred SpiritsKun päätökset armeijan visuaalisesta ilmeestä ja tyyliseikoista oli tehty, päästin viimen figujen kimppuun. Aloitimme rakentamisen eniten pilkkomista ja sahailua vaativista ajoneuvoista, sillä tiesimme niiden olevan aikaavievimpiä ja työläitä rakennuskohteita. Kaikkein hauskinta oli kuitenkin jalkaväkijoukkojen tekeminen, sillä niissä saattoi keskittyä aina jokaiseen figuun yksilönä ja koettaa konvertoida toinen toistaan persoonallisempia kroottisotureita. Lisäksi sokerina pohjalla oli armeijalistaan valittujen erikoisjoukkojen rakentaminen; Swooping Hawkit, Grotesquet ja Beast Pack odottivat vuoroaan.

Tavan tallaajat meidän armeijassa noudattivat Dark Eldarien Kabalite Warriorien sääntöjä, mikä kuvasi mun mielestä Krooteja hyvin vikkelinä mutta vähän heiveröisinä, myrkyllisiä aseita käyttävinä palkkasotureina. Power from Pain oli sekin ihan omiaan kuvaamaan säälimättömien metsästäjien opportunistisuutta ja eläimellistä verenjanoa. Vaikka kaikille Kabaliteille kuuluisi käteen Splinter Rifle, emme kuitenkaan tehneet kaikista figuista kiväärimiehiä; pieni taiteellinen vapaus sallittakoon rakennettaessa persoonallista teema-armeijaa. Kukin yksikkö listassa oli kuitenkin varustukseltaan samanlainen, joten sekoittamisen mahdollisuutta ei ollut olemassa.

Armeijan dynamiikka perustui osittain Kabalite Krootien ja näiden kuljetuskiiturien ympärille ja ryhmillä oli tietty merkitys Troop-slotteja ja Objective Secured -vaatimuksia täyttävinä valintoina. Lisäksi listan runkona oli jossain mielessä klassinen Venom-armeija, jossa pakollisiin Troop-valintoihin saadaan sisällytettyä paljon liikettä ja tehokasta tulivoimaa. Vaikka yksiköt olivat keskenään sääntöteknisesti samanlaisia, halusimme hakea kuhunkin oman persoonallisen teeman: yksiköistä tehtiin konvertoiden hiukan toisistaan poikkeavia ja myös ryhmän kuljetuskiituri customoitiin erilaisin osalisäyksin mätsäämään kuljettamiinsa sotureihin.

Alkuperäinen armeijalistamme oli tehty 1850:een pisteeseen, mutta kuullessamme Ropeconin turnauksen pelattavan 1500:lla, pudotimme listasta muun muassa yhden jalkaväkiryhmän Venomeineen. Nämä joukot maalataan kuitenkin myöhemmin täysimittaisen listan tarpeisiin muiden vahvistusten ohella. Idiksiä on paljon!

Rakentelupäivien zen-menovetenä toimi tietysti pechiläisessä eränkävijähengessä Green Gunpowder.

Venom-konversiot pohjamaalattiin ajansäästämiseksi kynäruiskulla. Pehmeä ruiskujälki tulisi kuitenkin peittymään klaaniväreihin, naarmuihin, ruosteeseen ja metallinvärisiin yksityiskohtiin. Lentotikkujen käyttämisen sijaan laitoimme jokaiselle kiiturille korkean 60-millisen alustan ja lisäsimme vahvan rautalankatangon läpinäkyvän tikun tilalle.

Keskeneräiset joukot odottivat viikkojen ajan vuoroaan laatikostossa, josta ne nostettiin aina kroottimiiteissä työstettäväksi. Maalasimme ensimmäisissä sessioissa Jetbiket ja ekat Venomit, joiden Krootox Ridereista tehdyt ampujat maalattiin samaan aikaan jalkaväen kanssa. Projektin työstäminen oli suunnitelmallista ja eteni aikataulussa kohti deadlinea - Ropecon 2015:a.

Insinööri/pioneerijengi oli yksi ensimmäisistä ideoistamme. Viisikko tekisi tiivistä yhteistyötä armeijan Haemonculus-tohtorin kanssa ja vastaisi Venom-kiiturien korjaamisesta ja ryöstettyjen vihollisvarusteiden käyttöönotosta. Figuihin tuli paljon häthätää tehtyjä bionisia modifikaatioita, joiden tekemiseen käytettiin plasticardia, Necron Warriorien luurankoraajoja, Dark Eldar -sotakoneiden teriä ja muita bitsejä. Mukana oli myös vähemmän sotaisia työkaluja, kuten porakone akkulaatikoineen, palokirves, pieni vasara ja tietysti kenttälapio. Yksi mun suosikkiyksityiskohdista oli yhdelle krootille asennettu, metallinen häntä.

Metsästäjät/polunetsijät olivat lähimpänä krootien perinteistä ranger- ja fieldcraft-teemaa. Näiden varustuksessa esiintyi pitkäpiippuisia kivääreitä, enemmän laukkutyylisiä kantamuksia, veitsiä ja käytännöllisiä esineitä kuten kaukoputki. Ryhmänjohtaja oli varustautunut tyylikkäästi varsijousella ja metsästyshaukalla. Ryhmän viidettä jäsentä kuvasi metalliraajalla ja -monokkelilla varustettu ajokoira. Leikkelemällä raajoja tavallista erikoisempiin asentoihin saatiin figuihin hyvää dynamiikkaa. Metsästäjien Venomeissa näkyi myös muun ryhmän tavoin eränkävijähenkisyys ja sen kyydissä oli lisäkivääreitä, naamioverkkoja, ammuslaatikoita ja esimerkiksi köysivyyhtejä ryhmän tarpeisiin.

Kolmannen ryhmän nimesimme gladiaattoreiksi ja niihin tuli muita enemmän aggressiivisuutta ja tietynlaisia psykologisia elementtejä. Vaikka mukaan tehtiin yksi blaster-konversio, mietimme että näitä voisi joskus pelata myös Wychien säännöillä. Erikoisvarusteena oli vanhoilta Necron Flayed Oneilta ryöstetyt pelottavat saksikädet, joista yksikin krootti nuolee parhaillaan veripisaroita pois. Ryhmän tunnuksena olivat myös päät peittävät naamiorätit, jotka tekivät sotureista kasvottomia ja uhkaavia.

Viimeinen ryhmä oli eräänlainen Command squad ja henkivartiokaarti armeijan komentajalle. Mukana oli tietysti lipunkantaja fileerausveitsellä, radisti eldar-piraateilta keikatulla sädepistoolilla, kaksi Tyranid-mutatoitunutta esitaistelijaa sekä hurmoksessa irtileikattua sydäntä fiilistelevä lääkintämies. Etenkin nidikrootit olivat ahkerasti konvertoituja ja niiden pohjana käytettiin Bloodletterin kroppaa tavallista harteikkaamman lookin aikaansaamiseksi. Saaliista tehdyt varusteet, kuten Scything Talon -miekka tai Carnifexin hännästä tehty nuija kuuluivat teemaan; näille krooteille nidipitoisen ruokavalion johdosta oli myös kehittynyt niskapiikkien sijaan lonkerolocksit. Myös ryhmän Venomiin oli köytetty irtihakattu Trygonin Scything Talon.

Armeijan Farseer Jetbikella noudatti alkuperäisen Kroot Mercenaries -kirjan teemaa shamaaneista ja siivekkäistä Vulture-Krooteista. Tämänkin pohjana käytettiin leikeltyä Bloodletteriä ja siiviksi valikoituivat osat Bretonnian Pegasos-kitistä. Nokkaa pidennettiin lintumaiseksi Green Stuffilla ja niskaan lisättiin pitkät tietäjän quillit Vampire Countien Vargheist-sprueista. Myös vänkä sauva löytyi Vampire Counts Necromancer -blisteristä.
Oikealla seisova Huskbladein varustautunut Archon taas käytti vähän green stuffilla beeffattuja kroottijalkoja, mutta kropan pohjana oli lihaksikkaamman habituksen tavoittamiseksi örkin keskivartalo. Myös käsiä on hiukan kasvatettu käyttämällä oikeassa kädessä Necron Warriorin raajaa ja vasemmassa korvaamalla kaikki kyynärvarresta ylöspäin Catachanin haballa ja olkapäällä. Green stuffista on lisäksi tehty hihat, huivi ja kevyt chestrig-mallinen kantolaite. Muita yksityiskohtia ovat reisipaneelit (kotelo wysiwyg Splinter Pistoolille), örkkimallinen selkäreppu vanhan isännän päällä varustettuna sekä kivikon lomasta pilkistävä lemmikkikobra Kai.

Krootox-figuilla toimivat Beast Packin Clawed Fiendit muodostui lopulta mun koko armeijan suosikkiyksiköksi. Paloittelemalla hiukan Finecast-osia saatiin tavallisesti vähän möllöttäviin Oxeihin eri tavalla vauhtia ja vaihtamalla kuljettajat saatiin liikkeentuntua lisättyä entisestään. Ratsastajat on taas tehty käyttäen hyväksi Juggernauteilla ratsastavien Bloodletterien osia. Yhdelle Oxille on myös tehty vähän bionisia päivityksiä, kuten Centurionilta pöllitty power fist ja Eldar War Walkerin jalasta rakenneltu alaleuka. Vasemmanpuoleisin ratsuritari haluaisi jo liittyä rynnäkköön, mutta tämän Krootox on pysähtynyt aterioimaan kivikkoon murskaamansa kultistin kustannuksella.

Sekä Venomien ampujiksi laitetut Krootoxien alkuperäisampujat, että nämä lähitaisteluasein varustetut ratsastajat on kiinnitetty paikoilleen magneetein, joten voimme halutessamme laittaa ampujat takaisin otuksien selkään ja pelata niitä tavallisten Krootox-ratsukoiden säännöillä. Myös oikealla cattleprodin kanssa liitelevä Beastmaster on ollut Tyranid-dieetillä.

Kun kaikki ryhmät oli rakenneltu valmiiksi ja beissattu, pohjamaalasimme ne kaikki kerralla. Sovittuamme testifigujen perusteella tehdyt värivalinnat otimme Ollin kanssa maalattavaksemme aina ryhmän kerrallaan. Kuvan vielä alustoiltaan keskeneräisessä squadissa toistuvat maanläheiset sävyt sekä punaiset kontrastivärit ruosteessa, veriroiskeissa sekä henkilökohtaisessa varustuksessa. Valkoiset sotamaalaukset tuovat lisää kontrastia ja saavat aikaan makean tribal-fiiliksen.

Kun armeija alkoi ottaa muotoaan ja yksikkö toisensa jälkeen valmistui odottamaan loppusilausta ja beissausurakkaa, oli aika aloitella myös display-alustan tekoa. Ropeconiin oli vielä pari viikkoa ja projekti oli aikataulussa, miten kävisi viimeistelyvaiheessa?

May 27, 2015

Road to Triad: The Brave SixteenPääkaupunkiseudun 40K:n kovin turnaushaaste lähestyy! Odotettu Hammerhead: The Triad 2 pelataan ensi viikonloppuna Pasilan Fight Clubilla kuudentoista eliittisoturin kesken. Kaksipäiväisessä turnauksessa sovelletaan erityistä pudotuspelijärjestelmää ja haastavaa skenaariopakettia. Vaakalaudalla on huippupalkintoja ja ikuinen kunnia Triadin pääkallovuoren valloittajana.

Triadin sivutapahtumana järjestetään tänäkin vuonna myös yleisövisa! Tsekkaa turnauksen armeijalistat läpi, poimi niistä voittajasuosikkisi ja postaa sen jälkeen pelaajan nimi Sotavasaran seurantaketjuun viimeistään perjantain 29.5. aikana. Triadin voittajalistan ennustaneiden kesken arvotaan teemanmukainen figutuotepalkinto!

Hammerhead: The Triad 2 -armeijalistat

Emppu "emniemi" Niemi
PRIMARY DETACHMENT: Combined arms detachment - Farsight Enclaves

HQ1 - Warlord: Commander(85) 2 Missile pods(2*15) Target lock(5) Drone controller(8) 2 Marker drones(2*12) [152]
Elite1: Riptide(180) Early warning override(5) Velocity tracker(20) Earth caste pilot array(30) [235]
Elite2: Riptide(180) Early warning override(5) Velocity tracker(20) [205]
Elite3: Riptide(180) Ion accelerator(5) Early warning override(5) [190]
Troop1: Crisis team(22) 2 Additional crisis shas'ui(2*22) 6 Missile pods(6*15) 3 Target locks(3*5) 6 Marker drones(6*12) Bonding knife ritual(3*1) [246]
Troop2: Crisis team(22) 2 Additional crisis shas'ui(2*22) 5 Missile pods(6*15) 3 Target locks(3*5) 5 Marker drones(5*12) Bonding knife ritual(3*1) [234]
HS1: Skyray(115) Twin-linked smart missile system(0) Blacksun filter(1) Sensor spines(5) [121]

SECONDARY DETACHMENT: Allied detachment - Tau Empire
HQ1: Commander(85) Command and control node(15) Multi-spectrum sensor suite(20) Puretide engram neurochip(15) XV8-02 crisis 'iridium' battlesuit(25) Drone controller(8) Stimulant injector(15) 2 Marker drones(2*12) [212]
Elite1: Riptide(180) Ion accelerator(5) Early warning override(5) [190]
Troop1: Kroot carnivore squad(60) Hound(5) [65]


[1850]

Aleksi "A.M€nen" Meuronen

Tau Empire CAD

HQ 1: Commander (85) XV8-02 crisis 'iridium' battlesuit (25) command and control node (15) Puretide engram neurochip (15) Multi-spectrum sensor suite (20) Vectored retro-thrusters (5) Drone controller (8) 2 Marker drones (2*12) [197] warlord
Elite 1: Crisis team (22) 2 additional crisis shas'ui (2*22) 6 Missile pods (6*15) 3 Target locks (3*5) 4 Marker drones (4*12) [219]
Elite 2: Riptide (180) Ion accelerator (5) Twin-linked Fusion blasters (0) Early warning override (5) [190]
Elite 3: Riptide (180) Twin-linked smart missile systems (0) Velocity tracker (20) Early warning override (5) [205]
Troop 1: Kroot squad (60) Kroot hound (5) [65]
Troop 2: Fire warrior squad [54]
HS 1: Broadside team (65) 2 additional broadside shas'ui (2*65) 3 High-yield missile pods(3*0) Target lock (5) [200]
HS 2: Skyray (115) Twin-linked smart missile system (0) [115]
HS 3: Skyray (115) Twin-linked smart missile system (0) [115]

Craftworld Eldar AD

HQ 2: Farseer (100) skyrunner (15) [115]
Troop 3: Windrider jetbikes (51) 2 additional jetbike (2*17) 5 scatter laser (5*10) [135]
Troop 4: Windrider jetbikes (51) 2 additional jetbike (2*17) 5 scatter laser (5*10) [135]
FA 1: Warp spiders (95) exarch (10) [105]

Total 1850

Eetu "Eduboy94" Torikka

Codex Necrons: (Combined Arms Detachment)

HQ1 - Warlord : Catacomb Command Barge (135), Gauss Cannon (0), Phase Shifter (25), The Nightmare Shroud (35), Warscythe (20), Gauntlet of Fire (10) – [225]
Troop1: Necron Warriors (130), Transport 1 – [235]
Troop2: Necron Warriors (130), Transport 2 – [235]
Troop3: Necron Warriors (130), Transport 3 – [235]
Troop4: Necron Warriors (130), Transport 4 – [235]
FA1: Canoptek Wraiths (120), 3 additional members (120), 6x Whip Coil (18) – [255]
FA2: Canoptek Wraiths (120), 2 additional members (80), 5x Whip Coil (15) – [215]
FA3: Canoptek Wraiths (120), 2 additional members (80), 5x Whip Coil (15) - [215]
Transport1: Ghost Ark – [105]
Transport2: Ghost Ark – [105]
Transport3: Ghost Ark – [105]
Transport4: Ghost Ark - [105]

TOTAL: 1850

Miika "Vasara" Kalliokari

Combined Arms Detachment: Codex Eldar: Craftworlds

HQ1: Farseer(100), Skyrunner(15), Stones of Alanath(15) [130] Warlord
HQ2: Farseer(100), Skyrunner(15), Shard of Anaris(40) [155]
Troop1: 4 Windrider Jetbikes(68) 4 Scatter Lasers(40) [108]
Troop2: 4 Windrider Jetbikes(68) 4 Scatter Lasers(40) [108]
Troop3: 4 Windrider Jetbikes(68) 4 Scatter Lasers(40) [108]
Troop4: 4 Windrider Jetbikes(68) 4 Scatter Lasers(40) [108]
Troop5: 4 Windrider Jetbikes(68) 4 Shuriken Cannons(40) [108]
Fast1: Hemlock Wraithfighter [185]
Fast2: Hemlock Wraithfighter [185]
HS1: 2 Vaul's Wrath Support Battery(60) 2 D-Cannon(50) [110]
Fortification: Bastion(75), Comms relay(20) [95]

Allied Detachment: Codex: Dark Eldar

HQ1: Lhamean[10] in transport1
Troop1: 5 Kabalite Warrior (40) Blaster(15) [55] in transport2
Fast1: 12 Reavers (192) 4 Cluster Caltrops(60) [252]
Transport1: Venom (55) Splinter Cannon(10) [65]
Transport2: Venom (55) Splinter Cannon(10) [65]

Total: 1847

Teemu "Nagarythes Heir" Juselius

Primary detachment: Space wolves Combined arms detachment

HQ1 - Warlord: Rune priest(60): ML2(25), Bike(20), Runic armor(25), Psychic hood(10), Runic axe(0), Wulfen stone(40). [180]
Troop1: Blood claws(60): meltagun(10). [70] in transport1
Troop2: Blood claws(60): meltagun(10). [70] in transport2
Elite1: Ironpriest(55): TWM(50), 4xcyber wolves(4x15). [165]
Elite2: Ironpriest(55): TWM(50), 4xcyber wolves(4x15). [165]
FA1: Thunderwolves(120): 1xadd. TWC(40), 3xshields(3x45). [205]
FA2: Drop pod[35]
FA3: Drop pod[35]

Transport1: Drop pod[35]
Transport2: Drop pod[35]

Secondary detachment: Sentinels of Terra Allied detachment

HQ1: CM(130): Bike(20), Artificer armour (20), Storm shield (15), Power fist (25). [210]
Troop1: Tactical squad(70): meltagun(10), combi-melta(10). [90] in trasport1
Elite1: Centurion devastators squad(190): 3xGrav-cannons(3x20), omniscope(10). [260]
HS1: Centurion devastators squad(190): 3xGrav-cannons(3x20), omniscope(10). [260]

Transport1: Drop pod[35]

Lauri “kojo” Koistinen

Army Primary Detachment Type and Codex: Combined Arms Detachment (Necrons)

HQ1 - Warlord: Nemesor Zahndrekh [150]
HQ2: Orikan the Diviner [120]
Troop1: 5 x Necron Immortal [85]
Troop2: 5 x Necron Immortal [85]
Elite1: 10 x Triarch Praetorian [280]
Elite2: Triarch Stalker (125) Twin-linked Heavy Gauss Cannon (10) [135]
FA1: 4 x Canoptek Wraith (160) Whip Coil (3) [163]
FA2: 4 x Canoptek Wraith (160) Whip Coil (3) [163]
FA3: 6 x Tomb Blade (108) 6 x Particle Beamer (12) 6 x Nebuloscope (12) 6 x Shieldvane (12) [144]
HS1: 3 x Heavy Destroyer [150]
HS2: 3 x Heavy Destroyer [150]
HS3: 3 x Heavy Destroyer [150]
Fortification: Skyshield Landing Pad [75]

ARMY TOTAL: 1850

Antti "Slooten" Haapaniemi

Combined Arms Detachment: Necrons

HQ1 - Warlord : Nemesor Zahndrekh [150]
HQ2: Orikan the Diviner [120]
Troop1: Immortals (85) [85]
Troop2: Immortals (85) [85]
FA1: Canoptek Wraiths (120) 3 additional Canoptek Wraiths (3*40) 3 Whip coils (3*3) [249]
FA2: Canoptek Wraiths (120) 3 additional Canoptek Wraiths (3*40) 3 Whip coils (3*3) [249]
FA3: Canoptek Wraiths (120) 2 additional Canoptek Wraiths (2*40) [200]

Allied detachment: Tau Empire

HQ1: Commander (85) Command and Control Node (15) Multi-spectrum Sensor Suite (20) Iridium Armor (25) Puretide Engram Neurochip (15) Vectored Retrothrusters (5) Stimulant Injector (15) [180]
Elite1: Riptide (180) Ion accelerator (5) Twin-linked smart missile systems (0) [185]
Troop1: Kroot Carnivore Squad (60) Kroot hound (5) [65]
HS1: XV8 Broadside Team (65) 2 additional Broadside Shas'ui (2*65) 3 Twin-linked High Yield Missiles (3*0) 3 Twin-linked Smart Missile Systems (3*0) 3 Target locks (3*5) 6 Missile drones (6*12) [282]

ARMY TOTAL: 1850

Eetu "HerraMauno" Peltola

ARMY DESCRIPTION: Daemons of Chaos combined arms detachment

HQ 1 - Warlord: Kairos Fateweaver [300]
HQ 2A: Herald of Tzeentch (45) Exalted Reward (30) Psyker (Mastery Level 3) (50) Disc of Tzeentch (25) [150]
HQ 2B: Herald of Tzeentch (45) Exalted Reward (30) Psyker (Mastery Level 3) (50) Disc of Tzeentch (25) [150]
HQ 2C: Herald of Tzeentch (45) Psyker (Mastery Level 3) (50) Exalted Locus of Conjuration (25) Disc of Tzeentch (25) [145]
HQ 2D: Herald of Tzeentch (45) Psyker (Mastery Level 3) (50) Disc of Tzeentch (25) [120]
Troop 1: Pink Horrors of Tzeentch (90) additional Pink Horror (9) [99]
Troop 2: Pink Horrors of Tzeentch [90]
FA 1: Screamers of Tzeentch (75) 6 additional Screamer (6*25) [225]
FA 2: Screamers of Tzeentch (75) 6 additional Screamer (6*25) [225]
HS 1: Daemon Prince (145) Warp-forged armour (20) ML 3 (75) Demonic Flight (40) daemon of tzeentch (25) 2 Greater reward (2*20) [345]

Total: [1849]

Joona "Strangelove" Pöppönen

Dark Eldar - Combined Arms Detachment

HQ1: Warlord: Archon(60) Webway Portal(35)[95] in Transport 1
Elite1: Kabalite Trueborn(55) 2x Dark Lance(40)[95] in Transport 2
Troop1: Kabalite Warrior(40) Blaster(15)[55] in Transport 3
Troop2: Kabalite Warrior(40) Blaster(15)[55] in Transport 4
Troop3: Kabalite Warrior(40) Blaster(15)[55] in Transport 5
Troop4: Kabalite Warrior(40) Blaster(15)[55] in Transport 6
FA1: Reavers(48) 3 additional Reavers(48) 2x Blaster(20) 2x Cluster Caltrops(30)[146]
FA2: Reavers[48]
FA3: Raider(55) Night Shields(15)[70]
HS1: Ravager(110) 3x Replace weapon with a Dark Lance(15)[125]
HS2: Ravager(110) 3x Replace weapon with a Dark Lance(15)[125]
HS3: Ravager(110) 3x Replace weapon with a Dark Lance(15)[125]
Transport1: Venom(55) upgrade weapon to Splinter Cannon(10)[65]
Transport2: Venom(55) upgrade weapon to Splinter Cannon(10)[65]
Transport3: Venom(55) upgrade weapon to Splinter Cannon(10)[65]
Transport4: Venom(55) upgrade weapon to Splinter Cannon(10)[65]
Transport5: Venom(55) upgrade weapon to Splinter Cannon(10)[65]
Transport6: Venom(55) upgrade weapon to Splinter Cannon(10)[65]

Craftworld Eldar - Allied Detachment

HQ1: Farseer Skyrunner(115) Singing Spear(5) [120]
Elite1: Wraithguard (160) D-scythes (50) [210]
Troop1: Windriders(51) 3x Scatter Laser (30) [81]

Pekka "Ishmael" Koskivirta

Army Primary Detachment Type and Codex: Combined Arms Detachment (Chaos Daemons)

HQ1 - Warlord: Kairos Fateweaver (300) [300]
HQ2A: Herald of Tzeentch (45) Exalted Reward (30) Mastery Level 3 (50) Disc of Tzeentch (25) [150]
HQ2B: Herald of Tzeentch (45) Exalted Reward (30) Mastery Level 3 (50) Disc of Tzeentch (25) [150]
HQ2C: Herald of Nurgle (45) Greater Reward (20) Mastery Level 2 (50) Greater Locus of Fecundity (25) [140]
HQ2D: Herald of Nurgle (45) Greater Reward (20) Mastery Level 2 (50) [115]
Troop1: Pink Horrors of Tzeentch (90) 1 additional Pink Horror (1*9) [99]
Troop2: Pink Horrors of Tzeentch (90) [90]
FA1: Screamers of Tzeentch (75) 5 additional Screamers (5*25) [200]
FA2: Screamers of Tzeentch (75) 5 additional Screamers (5*25) [200]
FA3: Plague Drones of Nurgle (126) 5 additional Plague Drones (5*42) Venom sting (8*5) Plaguebringer (5) Greater Reward (20) [401]

ARMY TOTAL: [1845]

Niko "Nickor" Ärväs

Grey Knights Combined Arms Detachment

HQ1: Librarian (110) ML3 (25) [135] - Warlord
HQ2: Librarian (110) ML3 (25) Nemesis Daemonhammer (5) [140]
Troop1: Strike Squad (110) Incinerator (5) [115]
Troop2: Strike Squad (110) [110]
HS1: Nemesis Dreadknight (130) Personal teleporter (30) Nemesis Greatsword (10) Heavy incinerator (20) [190]
HS2: Nemesis Dreadknight (130) Personal teleporter (30) Nemesis Greatsword (10) Heavy incinerator (20) [190]
HS3: Nemesis Dreadknight (130) Personal teleporter (30) Nemesis Greatsword (10) [170]

Astra Militarum Allied Detachment

NFOC1: Ministorum Priest (25) Autogun (0) [25]
NFOC2: Ministorum Priest (25) Autogun (0) [25]
NFOC3: Primaris Psyker (50) ML2 (25) Force Axe (0) [75]
HQ1: Commissar Yarrick (145) [145]
Troop1: Infantry Platoon [530]
Troop1-1: Infantry Squad (50) Lascannon (20) [70]
Troop1-2: Infantry Squad (50) Lascannon (20) [70]
Troop1-3: Infantry Squad (50) Lascannon (20) [70]
Troop1-4: Infantry Squad (50) Lascannon (20) [70]
Troop1-5: Infantry Squad (50) Lascannon (20) [70]
Troop1-6: Conscripts (60) 30 additional conscripts (90) [150]
Troop1-7: Platoon Command Squad (30) [30]

Total: 1850 points

Otto-Ville "ovv" Virkkunen

Primary detachment: Combined Arms Detachment - Farsight Enclaves

HQ1: Commander (85), 2x Missilepod (2*15), Target Lock (5) [120] WARLORD
ELITE1: Riptide (180), Heavy Burst Cannon (0), TL Fusion Blaster (0), Eart Caste Pilot Array (30), Early Warning Override (5) [215]
ELITE2: Riptide (180), Ion Accelerator (5), TL Fusion Blaster (0), Early Warning Override (5) [190]
ELITE2: Riptide (180), Ion Accelerator (5), TL Smart Missile System (0), Early Warning Override (5) [190]
TROOP1: Crisis team (22), 2 additional Crisis (2*22), 6 Missile pods(6*15), 3 Target locks(3*15), 4 Marker drones(4*12), Bonding knife ritual(3*1) [222]
TROOP2: Crisis team (22), Flamer (5), Bonding knife ritual (1) [28]
HEAVY1: Skyray(115), TL Smart Missile System (0) [115]
HEAVY2: Skyray(115), TL Smart Missile System (0) [115]
HEAVY3: Broadside team (65), 2 additional Broadside (2*65), 3 TL High Yield Missile Pod (3*0), 3 TL Smart Missile System (3*0), Bonding knife ritual(3*1) [198]

Allied Detachment - Tau Empire

HQ1: Commander (85), Multi-Spectrum Sensor Suite (20), Puretide Engram Neurochip (15), XV8-02 Crisis 'Iridium' battlesuit (25), Drone controller (8), Vectored retro-thrusters (5), 2 Marker Drones(2*12) [197]
TROOP1: Kroot Carnivore squad (60), Kroot Hound(5) [65]
HEAVY1: Broadside team (65), 2 additional Broadside (2*65), 3 TL High Yield Missile Pod (3*0), 3 TL Smart Missile System (3*0) [195]

Joonathan "Remanso" Suvanto

Space Wolves Combined Arms Detachment

HQ1: - Warlord: Wolf Lord (105), Runic armor (20), Storm Shield (15), Thunderwolf mount (50), Black Death (25), 2 Fenrisian wolves (16)
HQ2: Ulrik the Slayer (145)
Elite1: Arjac Rockfist (115)
Elite2: 3 Wolf Guard Terminators (99), 3 Combi-melta (15), 1 Storm Shield, 1 Power Axe, 1 Power Sword
Elite3: Iron Priest (55), Thunderwolf mount (50), 4 Cyberwolves (60)
Troop1: 10 Grey hunter (140) 2 Flamer (10)
Troop2: 10 Grey hunter (140), 2 plasmagun (30),
Fast attack1: 5 Thunderwolves (200), 3 Storm Shield (45), Power Fist (25)
Fast attack2: Drop Pod (35)
Dedicated Transport2: Drop Pod (35) Deathwind missile launcher (15)
Dedicated Transport3: Drop Pod (35)

Oathsworn Detachment

Knigh errant (370)

ARMY TOTAL: 1850


Jouni "Inouj" Haavisto

Combined Arms Detachment: Orks

HQ1: Warboss (60) Mega Armour (40) Pole (5) Finking Cap (10) Cybork (5) [120] WARLORD
HQ2: Warboss (60) Mega Armour (40) Pole (5) Lucky Stikk (25) [130]

Elite1: 3 Mega Nobs (3*40) Pole (5) Kombi-Skorcha (5) [130]
Elite2: 3 Mega Nobs (3*40) Pole (5) Kombi-Skorcha (5) [130]

Troop1: 10 Boyz (10*6) Nob (10) Klaw (25) Pole (5) [100]
Troop2: 10 Boyz (10*6) Nob (10) Klaw (25) Pole (5) [100]

Fast1: 23 Storm Boyz (23*9) Nob (10) Klaw (25) Pole (5) [247]

Heavy1: 10 Lootas (10*14) [140]
Heavy2: 3 Smasha Guns (3*30) 3 Ammo Runts (3*3) [99]
Heavy3: 3 Traktor Kannons (3*30) 3 Ammo Runts (3*3) [99]

Transport1: Trukk (30) Rokkit (0) Ram (5) [35] Elite1
Transport2: Trukk (30) Rokkit (0) Ram (5) [35] Elite2
Transport3: Trukk (30) Rokkit (0) Ram (5) [35] Troop1
Transport4: Trukk (30) Rokkit (0) Ram (5) [35] Troop2

Allied Detachment: Chaos Daemons

HQ1: Herald of Nurgle (45) Exalted Reward (30) Mastery Level 2 (50)[150]

Troop1: Nurglings [45]

Heavy1: Soul Grinder (135) Daemon of Tzeentch (5) Phlegm Bombardment (30) [170]

Fort: Landing Pad [75]

Total: 1850

Tapio "kwazky" Apajalahti

Eldar CAD

HQ 1 Warlord: Eldrad [195]
HQ 2: Farseer (100) skyrunner (15) spirit stone of anathlan (15) [130]
Troop 1: Windrider jetbikes (51) scatter laser (3*10) [81]
Troop 2: Windrider jetbikes (51) Additional Jetbikes (3 x 17) shuriken cannon (5*10) [152]
Troop 3: Dire Avengers [65], In transport 1
FA 1: Hemlock wraithfighter [185]
Heavy 1: Dark Reapers (75) Dark reaper exarch (40) Star swarm missiles (32) [147]
Heavy 2: Dark Reapers (75 Additional Dark Reaper (25) [100]
LOW: Avatar [195]
Transport 1: Wave Serpent (110), Bright lance (5) [115]

Allied: Ultramarines

HQ: Tigurius [165]
Troop: Tactical squad (70), Melta (10), Combi Melta (10), [90], In transport 1
Heavy: TFC [100]
Transport 1: Drop pod [35]

Fortification: Bastion, comms relay (20) [95]

Total: [1850]

Joonas "Aven" Neva

Craftworld Eldar Combined Arms Detachment

HQ1: Farseer, bike, spirit stone of alanath, spear 135 wl
HQ2: Eldrad 195
TROOP1: 5 Scatterbikes 135
TROOP2: 3 Scatterbikes 81
TROOP2: 3 Scatterbikes 81
TROOP4: 3 Scatterbikes 81
TROOP5: 3 Scatterbikes 81
TROOP6: 3 Scatterbikes 81
FA1: Hemlock Wraithfighter 185
FA2: Warp Spiders, exarch 105
FA3: Warp Spiders, exarch 105
FORT: Bastion, comms relay 95
LOW: Avatar 195

Dark Eldar Allied Detachment

HQ1: Lhamean 10
TROOP1: Kabalite Warriors 40
TROOP2: Kabalite Warriors 40
TRANSPORT 1: Venom, splinter cannon 65
TRANSPORT 2: Venom, splinter cannon, chain snares 70
TRANSPORT 3: Venom, splinter cannon, chain snares 70


Viikonloppuna aavikko palaa, jengii kuolee ja rokki soi. Tervetuloa seuraamaan matseja livenä tai verkossa!


May 22, 2015

I am Kroot: GenesisTämän vuoden Ropecon-displayn ja I am Kroot -projektin valmistelu alkoi jo hyvissä ajoin 2014:n puolella. Siinä missä viime vuoden Tau-armeijan rakentaminen oli tosi välitöntä, oli Krootien kanssa enemmän aikaa visioida ja hakea armeijalle tyylisuuntaa. Silti kokoontuessamme Ollin kanssa ensimmäisten protofigujen rakenteluun tulevan kroottijengin fiilis ei ollut mitenkään kiveenkirjoitettu.

Ollin ajatuksena oli tehdä aika maanläheisiä krooteja hyvin samankaltaisessa hengessä, kuin aiemman Tau-armeijankin figut. Näin niillä olisi ollut myös yhtenäinen beissausteema, mikä olisi mahdollistanut molempien armeijoiden käyttämisen yhtenäisenä kokonaisuutena; meidän vihreällä Tau-armeijallahan ei ollut vielä ollenkaan kroottifiguja. Mun alkuperäisidiksenä oli kuitenkin ollut auxiliary-jengi, jossa olisi vähän tavallisia kroot-yksiköitä enemmän särmää ja synkempiä sävyjä - siis palkkasoturilauma, joka ei välttämättä palvelisikaan Tau-isäntiään. Päädyimme tekemään krooteista siis itsenäistä kokonaisuutta ja ihan omanlaistaan porukkaa - moodboardeissa oli postapokalyptisia maisemia, vanhaa ja uutta Mad Maxia, Gorkamorka-viboja, aavikkoa, merirosvohenkeä ja figuharrastuksen näkökulmasta klassista scratchbuild-iloittelua.

Mulle on armeijaprojekteissa aina tärkeää niiden käytettävyys peliteknisesti. Figujen rakentelua rytmittää etukäteen valmisteltu armeijalistarunko ja counts as -yksiköt tehdään aina kuvaamaan jotain tiettyä yksikköä sekä temaattisesti, että wysiwyg-teknisesti. Krootit oli siitä kiintoisa rotu, että niille ei ole enää omana armeijanaan ajantasaisia sääntöjä ja "proxyttamisen" pohjaksi piti siis valita jokin olemassa oleva Codex. Ajattelimme, että örkeistä voisi tulla hyvä runko, sillä Ork Hybridit olivat osana muinoin Chapter Approved -materiaalissa ilmestyneessä Kroot Mercenaries -armeijalistassa. Päädyimme kuitenkin lopulta Dark Eldareihin, sillä halusimme tehdä kiituriajoneuvoja ja Deldarit on armeijana vähän vihernahkoja eksoottisempi. Mikään ei kuitenkaan estäisi laajentamasta örkkipuolelle myöhemmin; esimerkiksi kenttätykkejä ja nelipyöräisiä olisi hauska rakennella samassa hengessä.

Muistan, kuinka ennen ensimmäisen rakentelupäivän sopimista juttelimme Ollin kanssa siitä, kuinka synkäksi Dark Eldar -armeijataustan valitseminen veisi projektin fiilistä. Olisiko figut täynnä piikkejä, käyttäisivätkö ne combat drugseja, olisiko asevalikoima Dark Eldar -vaikutteinen ruoskineen, verkkoineen ja kettinkiaseineen ja kuinka pahansuopa figujen lookki ylipäätään olisi. Tuumimme, että synkimmät sävyt jätettäisiin pois ja muukalaispalkkasotureista tehtäisiin enemmänkin viekkaita ja opportunistisia. Ensimmäisiä figuja rakennellessamme kävi kuitenkin ilmi, että armeija haki oman teemansa ja fiiliksestä alkoi joka konversion myötä tulla makaaberimpi ja kieroutuneempi. Viattomammaksi aiotusta kroottijengistä alkoikin muotoutua viheliäinen, sotaisa ja alkuperäisajatusta epäsympaattisempi. Ei siis mitään kivoja tyyppejä.

Making of -kuviksi saavat kelvata vähän sumeammat kännykkäräpsyt, sillä meidän järkkärin figukuvauslinssi meni päreiksi leffan kuvauksissa helmikuussa. Saimme onneksi vastikään uuden, jolla ottaa kuvat valmistuneesta Kroottijengistä.

Ajoneuvojen tuotantolinjasto. Kiiturien ja Jetbikejen pohdalla käytettiin Manticin osia, tarkemmin sanottuna Orxien autoja ja Forgefatherien telatykkejä. Vaikka firman "plastresin" on todella ikävää työstää ja sikäli vähän kehno scratchbuild-materiaali, osia oli paljon ja ne mahdollistivat yhtenäisen yleisilmeen, mitä tuli armeijan ajoneuvoihin. Niissä oli myös hyvä, teemaansopiva henki. 


Ekassa kroottimiitissä teimme vähän luonnoksia ja aloittelimme protofiguja. Kun tiesimme, mitä osia mihinkin yksikkötyyppin menisi, kokosimme kaikki bitsit omaan pussiinsa odottelemaan rakentelua. Näin työhön oli kiva tarttua seuraavalla kerralla ja osat pysyivät tallessa. Tietty järjestelmällisyys on aina kivaa ja selkeyttää tehokkaita rakentelupäiviä!

Aloitimme rakentelun Jetbikeista. Meidän listassa oli Eldar-liittolaisten ansiosta kahdenlaisia bikeja, joista rammaavia Reavereita rakennettiin kuvaamaan vähän raskaammat mopot. Mun nähdäkseni konversioissa haastavinta oli saada ne näyttämään vakuuttavilta; pahinta olisi, jos raakalaismaisista kroottiryöstelijöistä jäisi jotenkin huvittava fiilis samaan tapaan kuin hattupäisistä simpansseista, jotka ajaa kolmipyöräisillä sirkuksessa. Vanhat kroottifigut pilkkoutuivat kuitenkin aika nätisti leijumopojen puikkoihin.

Contestoinnin erikoisjoukoille, eli Windrider Jetbikeille tuli vähän Reavereita virtaviivaisempi lookki. Molempiin yksiköihin on käytetty pohjana Forgefatherien tykkivaunua, jonka on ollut myös aika suosittu konffipohja Thunderfire Cannoneille.

Päästessämme jalkaväen pariin olin jo kerännyt varastosta pari pussillista aiheensopivia bitsejä konversioita varten. Kroottien jäntevään fysiikkaan lisäiltiin bionisia osia ja erilaisia taisteluvarusteita, kuten reppuja, laukkuja, kranaatteja ja pistoolikoteloita. Ajatus oli tehdä joukoista tavallisista samoojakrooteista selkeästi poikkeavia ja hakea enemmänkin low-scifististä ryöstelijäfiilistä. Mad Max Fury Roadin teaser julkaistiin jossain vaiheessa rakenteluprojektia ja siitä saatiin paljon uutta drivea alkuperäisajatuksiemme viitoittamalle tielle.

Armeijan kaikki figut tultaisiin konvertoimaan joko aseistukseltaan, varustukseltaan tai dynamiikaltaan perus kroottikittiä mielenkiintoisemmiksi. Figumäärältään aika pieneksi jäävässä armeijassa halusimme myös panostaa alustoihin, vaikka se tekisikin viimeistelystä vähän pitkäveteisempää. Mitä tuli green stuffista muovailtaviin konversioihin, erilaiset kaasumaskit ja naamiot olivat meidän molempien suosikkielementtejä.

Johtajissa konversiot ja modailut kävivät myös perinteen mukaan kunnianhimoisemmiksi. Meidän krooteista tulisi vähän Taun tavallisia eränkävijäliittolaisempia teknisempiä ja sikäli sivistyneempiä, mutta niissä olisi edelleen primitiivinen fiilis ja esimerkiksi bioniset osat olisivat vähän arveluttavasti väsättyjä.

Konversioita eri yksiköihin. Haasteena oli tehdä monenkokoisia krootteja, sillä Dark Eldar -listan yksikkövalikoima ei suinkaan koostu vain miehenmittaisista sotureista. Krootien fluffi antaa kyllä aika paljon vapauksia konversioille, sillä niiden vikkelästi ravinnon perusteella muuttuva fysiikka mahdollistaa monenlaisia mutaatioita ja kehonkuvia.

Kaikenlaisia konsepteja tuli testailtua, mutta vakuuttavuuden nimissä osa sai jäädä suunnitteluasteelle! 
Seuraavaksi paneudutaan valmiiksi kasattuihin ryhmiin, yksiköiden tematiikkaan sekä armeijan erikoisjoukkoihin!

May 19, 2015

Kroot Loot Jar

Ropecon on tältä vuodelta ohi. Pitkä valmistautuminen, hurja inspiraatio, projektin viimeistelyn hektisyys ja lopulta displayn valmistuminen huipentuivat aina yhtä eeppiseen coniviikonloppuun. Tämänkertainen tapahtuma oli kuitenkin erityinen, sillä oli aika jättää jäähyväiset jo ikoniseksi tapahtumapaikaksi muodostuneelle Dipolille. Sokkeloisessa rakennuksessa on jotain sellaista tunnelmaa ja mystiikkaa, mitä mikään toinen mesta ei ehkä koskaan voi korvata. Remonttiin menevää Dipolia jää ikävä, mutta oli hienoa vierailla paikan päällä Ropeconissa neljättätoista kertaa ja jättää hyvästit upealle lokaatiolle.

Meidän pääfokus oli tälläkin kertaa figupeleissä ja 40K-turnauksessa, jota varten loimme perinteen mukaan täysin uuden armeijakokonaisuuden. Projektiksi valikoituivat isäntänsä pettäneet Kroot-palkkasoturit, joiden inspiraatio juontaa juurensa mun junnuaikojen figuhankkeisiin ja silloiseen Chapter Approved -säännöillä toimineeseen Kroot Mercenaries -armeijaan. Tuolloisen armeijakokonaisuuden myyminen oli jäänyt harmittamaan siinä määrin, että halusin palata aiheen pariin näin vuosien päästä uudella otteella ja draivilla. Aisapariksi sain parhaan mahdollisen, eli Ollin, jonka kanssa työskenteleminen on vaan siisteintä ja äärimmäisen palkitsevaa.

Tavan mukaan pidimme armeijahankkeen edistymisen salassa ennen Conia ja toimme valmistuneen kokonaisuuden paikalle yllätyksenä, mikä käänsi moniakin päitä. Ainoa todellinen tavoitteemme 40K-turnauksessa oli tänä vuonna voittaa Paras Armeija -palkinto, eikä armeijalista tavoitellut varsinaista pelimenestystä. Pelasimme kuitenkin turnauksen kaikki viisi peliä niittäen tasaisen saldon voittoja ja tappioita ja pitäen hauskaa koko pääsylipun edestä. Aina ei tarvitse olla niin vakavaa!

Ennen kuin päästään puimaan armeijan rakentamista, inspiraation lähteitä ja laittamaan kasaan kuvagallerioita, pitää kuitenkin käydä läpi meidän myöskin Krootteihin liittyvä sivutempaus. Viime vuonna järkkäsimme Ropeconissa Space Marine -teemaisen figunäyttelyn ja halusimme tehdä jotain pientä ekstraa tälläkin kertaa.


Muiden maalailujen ohessa teimme vanhasta hillopurkista Kroottien viimeisten sotaretkien ryöstösaaliin sisältävän "Loot Jarin". Kyseessä oli siis iso kasa eri armeijoiden figujen osia, joka suljettiin piripintaan täyttyvään, teeman mukaan koristeltuun purkkiin. Ideana oli, että kyselimme conivierailta arvauksia siitä, montako osaa purkki sisältää; lähimmäs veikannut saisi lopulta koko satsin omakseen!


Muoviosia oli monipuolisesti eri peleistä ja neljältä eri valmistajalta. Ajatuksenamme oli, että niitä voisi käyttää esimerkiksi konversioihin, scratch-buildeihin, alustojen ja maaston koristeluun tai inspiraationa kokonaisiin figuihin. Bitsit eivät myöskään olleet mitään harmaata massaa, vaan mukana oli oikeasti makeita osia, kuten Morkanaut Kustom Force Field, Riptiden Heavy Burst Cannon, Space Marine Bike, kokonainen Icarus Lascannon ja seinäpala Fortress of Redemptionista.

Keräsimme huvittuneilta vierailta pikku lapuille arvauksia koko viikonlopun ajan ja vastauksia tulikin hyvä läjä. Jotkut veikkasivat reippaasti ylä- ja toiset alakanttiin, mutta emme antaneet muita vihjeitä, kuin että kannattaisi arvata epätasaisia lukuja tasapelien välttämiseksi. Osat olivat myös niin eri kokoisia, että oikean määrän arvioiminen oli todella haastavaa.

Hyvät, vain parinkymmenen osan päähän päätyneet arvaukset toimittivat muiden muassa Eetu Peltola ja Riku Valli. Oikea vastaus oli kuitenkin 479 ja lähimmäs pääsi hienolla arvauksella 470 Forge World -keisari Oskari Holm! Onnittelut, bitsikasa toimitetaan uudelle omistajalle yhdessä sovitulla tavalla.

Kroottistooria myöhemmin viikolla! Kraa!

May 13, 2015

Road to Triad: Chosen of the Immaterium

Ishmael, Love Doctor, Penetraatio-Pekka, Tuntematon Lepakko - kyvykkäällä kenraalilla on monta titteliä. Pekka Koskivirta on yksi Triadin voittajasuosikkeja ja ETC-kapteenin viittaakin kantanut kenraali on viime aikoina hionut Demoniarmeijaansa tikkiin kevään kovinta turnaushaastetta varten. Miehen pelihistoriaan kuuluu kymmeniä pelitapahtumia ja lukuisia kärkisijoja; yli viidenkymmenen pelaajan Ropecon 2010 -turnauksen voitto ja vanhan Codexin romu-Necroneilla valloitettu Helsinki Fanatic 2007 nousevat ekoina mieleen.

Kuluneella kaudella Pekka on palannut kriittisimmältä lapsenhoitokomennukselta ja on astunut takaisin Suomen Warhammer 40K European Team Championships -joukkueen palvelukseen. Treenipelitiheys on kiihtynyt ja värikkäitä Demoneita on nähty myös tiistaisin Fight Club -taistelukentillä. Navakat Warp-tuulet ja kärpästen surina horisontissa povaavat kovaa haastetta Triadin voittopokaalia tavoitteleville haastajille...

Miten menee? Millaisessa osassa figut on tällä hetkellä arkirutiineissa?

Menee suht lujaa. Ruuhkavuosien olemus alkaa avautua, mutta olen parhaani mukaan saanut mahdutettua mukaan rentoutumistakin. Tällä hetkellä figujen kanssa huomiosta kilpailee vaimo, tytär, koira ja 2 työpaikkaa. Maalaamattomat figut ovat onneksi ehtymätön luonnonvara ja olen lähes joka iltaan yrittänyt saada lyhyen maalaussession. Matsien mahduttaminen onkin jo mutkikkaampaa ja ne ovat jääneet aika vähiin turnauksien ulkopuolella. Pelin kehitystä olen yrittänyt seurata aktiivisesti.

Mitä turnauksia olet pelannut vuoden sisään ja minkälaisella menestyksellä?

7. edition julkaisun jälkeen jälkeen on tullut pelattua isoimmat Etelä-Suomen turnaukset eli Ropecon, Turku Syys- ja KevätFanaticit sekä Jatkosota. Menestys on ollut kelvollista, joka kerralta 4 voittoa ja 1 häviö, yksi hopea ja kaksi pronssisijaa plakkarissa.

Mitkä fiilikset jäi mieleen viime vuoden Triadista?

Hype, ennakkohehkutus, livestream, upeat maastot, tarkka pelaaminen, ykköskierroksen mirror matsi, Tyranidien munan näköistä Relicciä vuorotellen hautova lintupari Fateweaver & Lord of Change, Eetun rumat pinkit Eldarit, minä ja Jouni vuorotellen unohtamassa voiton avaimet ja antamassa neljännesfinaalin voitto pois, Eetun rumat pinkit Eldarit taas, kiristyvä hirttosilmukka, moka jolla siirsin sen omaan kaulaan ja karvas tappio. Kaksi parasta Suomessa (ehkä missään?) pelattua peliä.

Minkälaista armeijaa pelasit turnauksessa viime vuonna? Olitko tuolloin tyytyväinen armeijalistaan?

Pelasin lähes suoraan Nick Nanavatin Adepticonin voittaneita FMC demoneja. Isoimpana omana mausteena oli pelata Heldrakella Hades Autocannonia itsestään selvän Baleflamerin sijaan. Jos figut olisivat antaneet myöten olisin pelannut trooppeina kaksia Daemonettejä yksien ja yksien Horrorien sijaan. Olin erittäin tyytyväinen listaan, siinä tuntui olevan voiton avaimet.

Minkälainen armeija tällä "kaudella" on ollut ensisijaisesti kehitystyön alla?

Demonit, tällä kertaa runsaslukuisempina ja vähemmän lentävinä. Syksy meni aggressiivisesti varhaista murskaavaa assaulttia hakevalla rushilistalla ja kevään olen opetellut raskaan ja mutkikkaan psychic phasen pelaamista jälleen Nickiltä lainatulla Plague Drone -kärpässtaralla.

Mitä tavoitteita asetat itsellesi tämän vuoden Triadiin?

Vain voitto kelpaa tavoitteeksi, tietysti.

Osallistuitko tavoitteellisesti Triadin Qualifier-turnauksiin?

Osallistuin, mutta paikkaa ei herunut. Jatkosodassa karsintapaikka jäi 2 turnauspisteen päähän ja KevätFanaticissa kanssa muutama piste olisi tuonut Team Isoille Pojille ykkössijaan oikeuttavan erotuksen.


Mitä mieltä olet turnauspelaajana GW:n suunnittelutyöstä seiskaedikan sääntöjen ja codexien osalta?

Kokonaisuutena tuntuu, että muutoksia on ollut sekä hyvään, että huonoon suuntaan. 40k saa nyt enemmän huomiota kuin koskaan – suunnilleen joka viikko ilmestyy jotain uutta – ja se on vain hyvä asia. Sääntöjen pelkistämisestä on menty taas rikastamisen aikaan, ja erilaisia erikoissääntöjä on niin monta, että ei niissä pysy perässä vaikka yrittäisi. Peli hidastuu kun täytyy aiemman lisäksi ratkoa fearia, blindiä, soul blazea ynnä muuta. Toisaalta taas jotkut pelin kannalta oleellisemmat osiot, kuten maastosäänöt, ovat jääneet tyngiksi. Tehtäväkortit ovat nerokkaita ja ne on tuoneet paljon hauskuutta peleihin. Vapaus armeijanrakentamisessa, rajattomat detachmentit, formaatiot ja ”keräilykaaviot” , jotka ovat vieneet battle-forged armeijatkin lähelle unboundia taas vähän ahdistaa, ei kai tosissaan Jani-Petterikään halua listaansa Space, Marineita, Tyranideja, Necroneita ja Eldareita sekaisin?

Miten parantaisit Suomen 40K-turnausskeneä?

Paras parannus olisi saada lisää aktiivisia turnauspelaajia, mikä ei ole ihan helppo juttu. Figupelien aloituskynnys on korkeampi kuin melkeinpä missään muussa. Erityisesti netti- ja somenäkyvyyttä pitäisi saada lisää, ja vanhat aktiivit, joihin itsekin kuulun, eivät jaksa kuin keskittyä omiin peleihinsä. Sitten, kun turnauksissa alkaa paikat loppua kesken, olisi luonnollisesti seuraava vaihe järjestää lisää turnauksia. Tässä suhteessa 40k:lla olisi opittavaa esim. keräilykorttipeleiltä. Jos pelaajat saa kiinnostumaan seuraamaan kotisohvalta, kiinnostus lähteä itse kokeilemaan taitojaan pitäisi syntyä itsestään.

Mitkä kolme codexia arvioisit tällä hetkellä itsenäisinä kokonaisuuksina kolmen parhaan joukkoon?

Ei missään järjestyksessä Chaos Daemons, Necrons ja Eldar. Tyranidit vaanivat heti näiden alapuolella nilkkoja näykkimässä.

Teet tänä vuonna paluun ETC-joukkueeseen parin off-vuoden jälkeen. Mikä oli päällimmäinen motivaatiosi paluulle kansainvälisiin kahinoihin?

Mieluiten en olisi pitänyt yhtään off-vuotta, vaan ETC on alusta alkaen ollut koko vuoden kohokohtia. Eli motivaatiota on aina ollut, nyt on lisäksi mahdollisuus jättää perhe oman onnensa nojaan matkan ajaksi ja edes välttävästi harjoitusta alla.

Mikä on paras ETC-kisamuistosi peleistä tai niiden ulkopuolelta?

Peleistä Espanjan tähtipelajan Julio Torresin voittaminen, pelien ulkopuolelta 2011 Sveitsin matka aika hulppeissa maisemissa ja tietysti myös siellä Suomeen mennyt 40K European Single Championshipien voitto!

Mikä olisi unelma-matchup Triad-finaaliin 2015?

Filmaattisin olisi tietysti revanssi Eetu Peltolaa vastaan 2014 välierätappiosta, mutta mulla ei ole kovin hyvä saldo Eetua vastaan (1-3 7. editiossa), eli voittamisen kannalta mikä tahansa muu?

Mikä on suosikki Tactical Objective -korttisi?

Khorne Cares Not (Khorne Daemonkin n:o 11) – Verrrta Verijumalalle!

Miksi Plague Dronet kantavat Plaguebearereita?

Kaikkihan nyt sen tietävät, että Plague Dronet ovat korkea-arvoisia Plaguebearereita, jotka ratsastavat Rot Flieseilla. Eivät ne itseään tai ketään muutakaan Plaguebeareria kanna, tyhmäkö olet kun tommoisia kysyt ;)


Road to Triad on War Headin artikkelisarja, joka seuraa kevään kovimpaan kompetitiiviseen nelkkarihaasteeseen valmistautuvia turnauspelaajia. Hammerhead: The Triad 2 pelataan 30.-31.5. War Head Fight Clubilla.

May 8, 2015

Road to Triad: Invitation spreeSuomen 40K-turnausvuoden kovimman turnaushaasteen lähtölaukaus lähestyy ja Triad 2 -sääntöpaketti on rakennettu! War Headin toista kertaa järjestettävä kutsuturnaus häämöttää loppukuisessa horisontissa, mutta valmistelut ovat jo täydessä käynnissä. Pidätämme vielä oikeuden sääntöpaketin tehtäviä, aikatauluja ja armeijanrakennusspeksejä koskeviin muutoksiin.

Suomen Ranking-sijoituksiin, aktiivisuuteen ja turnausmenestykseen perustuvia kutsuja julkaistaan tästä päivästä lähtien yksi päivässä marssittaessa kohti viimeistä Qualifier-turnausta Ropeconissa! Viimeiset paikat jaetaan coniviikonlopun aikana ja pyydämme kutsuttuja sankareita varmistamaan osallistumishalunsa mahdollisimman pian.

Kutsu 1: Pekka "Ishmael" Koskivirta
Pekka on yksi Suomen 40K-turnausskenen kovimmista veteraaneista ja pitkään peliuraan mahtuu isoja ja pieniä turnausvoittoja sekä useampi reissu ETC-leijonapaidassa. Kutsuperusteiksi sopivat myös ensiluokkainen Ranking-sijoitus, Turku Kevät Fanatic -menestys sekä sijoittuminen TOP8:iin viime vuoden Triadissa.

Kutsu 2: Esa "Black scars" Ristisuo
Esa tunnetaan yhtenä suomen figuskenen legendoista ja on monille vanhemmille pelaajille tuttu GW:n molempien pääpelien turnauksista (ja niiden kärkisijoilta). 40K:n seiskaedikka on houkutellut kokeneen kenraalin takaisin pelin pariin ja pistetili avautui tyylikkäästi ansaitulla kakkossijalla Turun Kevät-Fanaticissa.

Kutsu 3: Miika "Vasara" Kalliokari
Tänä vuonna ETC-joukkueen kapteenina toimiva Miika on tuttu näky pääkaupunkiseudun 40K-turnauksissa. Dark Eldarien erikoismies on niittänyt menestystä niin fluffikentillä kuin turnaustasollakin ja pistekuninkuus Kevät-Fanaticissakin jäi vain parin pojon päähän.

Kutsu 4: Niko "Nickor" Ärväs
Huippuaktiivinen Fight Club  -kenraali debytoi tänä vuonna European Team Championships -joukkueessa ja on tullut tutuksi erityisesti Grey Knight -vahvisteisia Astra Militarum -blobeja työntelevänä kenraalina. Muiden meriittien lisäksi nuorella komissaarilla on myös kauden näkyvin Ranking-kehitys!

Kutsu 5: Teemu "Nagarythes Heir" Juselius
Moninkertainen turnausvoittaja Teemu Juselius tuntuu teroittaneen pelikyntensä kuluneen kauden aikana ja on kiertänyt ahkerasti turnaustapahtumia myös Helsingin ulkopuolella. Mustien Marineiden vannoutunut komentaja oli myös osana Turku Fanaticin voittanutta iskuryhmää.

Kutsu 6: Jouni "Inouj" Haavisto
Jouni on Suomen 40K-turnauspiirien ehdottomia kärkinimiä ja myös ETC-ringin epävirallinen "isähahmo". Kutosedikan lopun kuiva kausi päättyi hiljattain sarjaan turnausvoittoja, joista yksi oli örkeillä valloitettu Fanatic-yksilöturnaus. Triadin yllättävin armeijavalinta saattaa tälläkin kertaa tulla Jounin taholta.

Kutsu 7: Emppu "emniemi" Niemi
Triad 2014:n ensimmäisen päivän yllätysvoittaja sekä TOP8-mies on myös yksi Suomen aktiivisimmista pelaajista. Emppu on suoraselkäinen Fight Club -aktiivi, jolla on reilusti codex-kohtaista kokemusta, pelisilmää sekä halua kehittyä. Vaikka kauden sijoitukset ovat toistaiseksi jääneet vaatimattomiksi, Farsight Enclave-joukkojen turnausvoitto vain odottaa toteutumistaan.

30.-31.5.2015 aavikko palaa, jengii kuolee ja rokki soi. Bring it!

May 7, 2015

Rising TideGovernor Axival stood upon a stripe-marked steel platform and watched an Arvus skimmer descend on the shipyard's bay area. Around him a sizeable formation of Elysian Drop Troops stood at ease, accompanied by their command staff and the representatives of the Commissariate. Alongside each platoon a Sentinel walker could be seen towering over the infantry. Bearing their regimental colours the company was ready to welcome the Astartes officer.

As his guest emerged from the skimmer carrier, Axival could see that Captain Taelos had come alone, unescorted by other Space Marines. The immense figure was clad in the yellow power armour of the Imperial Fists but the captain was bareheaded, his stern face turning to greet the welcome. The god of war walked through the Elysian ranks, casting a divine shadow over the mortal men as he went. Captain Taelos was wearing a ceremonial fur cape and carried a sheathed blade strapped to his belt along with a number of grenade pouches.
"I bid you welcome, Captain Taelos" Governor Axival said and took a bow, gesturing the Space Marine to follow him to the operational quarters. "We're most pleased you've decided to aid us in our quest."
"The alien presence in Nimbosa is strong. The Emperor is not pleased with the combat prowess displayed by the Militarum." Taelos spoke softly but with a little impatient tone of voice.

"I'm certain to see the Imperial Campaign take a new turn now that you've taken charge, Captain" Axival consented as the men walked side by side through another massive bulwark. "The Tau and their allies are accustomed to the traditional infantry tactics displayed by our Guard Regiments, but they are not prepared for the mind of an Astartes."
"What can you tell me about the battles in the region so far?" Taelos asked, remediating the position of his left, skull-decorated gauntlet. The Governor took his time before answering, obviously choosing his words with care. They were almost at the end of the glass-walled corridor when he finally spoke.

"The Tau Empire has had time to prepare for our invasion. Their positions are fortified and the regular infantry is systematically backed with air support and rapidly deploying battle suits. Their counter-attacks are invariably mechanized and constantly leave us in need of more anti-tank supplies" Axival explained, as the pair ascended the short steps onto a balcony, where the entire Naval Base could be seen bathing in the light of a setting sun. "The Tau are however only part of the challenge. When trying to reach the actual battle line our forces are continuously harassed by their alien mercenaries, strong and savage scavenger-creatures originating from planet Pech. These auxiliary warbands form the backbone of hostile forces on this quadrant and we're losing precious time undergoing tiring guerilla warfare against these mercenaries."
"I want to have a word with your Fleet Admiral about our bombing run capacity." Taelos grunted. "We need constant fire missions to slow enemy armour in order to breach the Tau defense lines. The aliens are dug in and as we concentrate aerial and artillery efforts we will be able to conquer a stronghold at a time."
"I'll set up a tactical briefing at once." Axival bowed.
"Make sure the Militarum command staff is present. I want to know more about the way the Tau have formed their defensive strategy. Their forces are stretched wide and operate without a solid leadership; their tactical acumen will be relying on theoretical standards."
"As you wish. But aren't you at all concerned about the influence of the primitive mercenary savages? The contrast they bring to the Tau tactica in ferality and bloodthirst has been quite intimidating on our ground troops."
"No. Mercenaries are my favorite kind of adversaries. It's rare to be given such a choice in warfare. The xeno scum you mentioned are no different. They can be fought..." Taelos said, turning to gaze the red horizon. "...or bought."

May 2, 2015

Warhammer Helsinki


Pari fiilistelykuvaa vanhalta liikkeeltä
Kävimme tänään Ollin kanssa tutustumassa Games Workshopin uuteen Warhammer-kauppaan Helsingin Kampissa. Aiemman, jo vuosikaudet Narinkkatorin laidalla vaikuttaneen alkuperäismyymälän korvannut kauppa vietti parhaillaan avajaisiaan ilmapallokoristeluissa. Uusi myymälä oli loppujen lopuksi aika helppo löytää ja se on edelleen keskeisellä paikalla Anttilan liepeillä Kampin Graniittitalossa. Ulkoapäin aika askeettisesti valkoisin tekstein brändätty liike oli jo paikalle päästyämme kerännyt sisäänsä joukon uusiin toimitiloihin tutustuvia pelaajia. Isoja näyteikkunoita vasten oli pari vitriiniä ja scratch-built Titaani.

Jostain kummasta syystä uusi Warhammer-myymälä oli korvannut koko aiemmasta liikkeestä tutun henkilökuntansa ja paikalla oli GW-paidoissa täysin uusia naamoja. Kaikesta päätellen ainakin osa henkilökunnasta oli brittejä ja pohdimme, että Englannista oli varmaan lähetetty uudisraivaajia kouluttamaan Games Workshopin nykymeiningin mukaista henkilöstöä. Aiemman henkilökunnan makeilla figukokoelmilla täytettyjä vitriinejä sekä hyllyvalikoimaa tsiikaillessamme saimme olla rauhassa, eikä kukaan oikeastaan sanonut meille mitään koko vierailun aikana.


Uusi liike vaikutti aiempaa tilavalta, vaikka järjestys oli hyvin samankaltainen kuin vanhassa. Pitkä päätyseinä oli täytetty 40K-figuilla, Fantasy Battlelle oli luultavasti tulevia muutoksia ennakoiden säästetty vain alle puolikas scifiveljensä hyllymetreistä. Myymälän keskiosassa oli muutama pieni pöytä, joista yksi oli pyhitetty maalaukseen ja toinen demopeleille. Harmiksemme kauppaan ei ainakaan vielä oltu rakenneltu mitään uutta display-maastoa tai muuta katseenkääntäjää, jotka on perinteisesti olleet Games Workshopin valttikortteja moniin tavanomaisiin harrasteliikkeisiin verrattuna. Mulle ainakin jäi vähän sellainen fiilis, että vaikka tilaa oli, sitä ei oikein oltu käytetty mihinkään; pelitilan lisäämisen sijaan oltiin menty Apple-tyylisellä minimalistisuudella, kirkkailla pinnoilla ja leveillä shoppailukaistoilla. Luultavasti pieniä pelejä tukevien peli-iltojen trendi siis jatkuu ja pöytiä yhdistellään tarvittaessa Mega Battle -tapahtumia varten.

GW:llä on merkittävä rooli Suomen figuskenen rekrytointitoiminnassa, mistä syystä kivijalkamyymälä on tärkeä ja sen haluaisi nähdä menestyvän. Nähtäväksi jää, minkälaista tapahtumatoimintaa uusi Warhammer-liike tulee tarjoamaan, vai onko ajatuksena ollakin vain kauppa ja noutopiste Mail Order -tilauksille. Nykyinen liike on vasta aloittanut, joten voi olla että meininki vielä kasvaa ja kaupasta saataisiin kliinisen kirjaston sijaan tuttu inspiraation aarreaitta. 

Liike toimii ensi viikon pidennetyillä aukioloajoilla, joten vierailulle ehtii illemmallakin!

Monday: 11 - 19
Tuesday: CLOSED (jengi tietää, että kaikki on Fight Clubilla!)
Wednesday: 11 - 19
Thursday: 11 - 19
Friday: 11 - 19
Saturday: 11 - 18