January 8, 2015

Greenside Cadre

























Joulun alla armeijagallerioita kuvatessamme ajattelimme ottaa myös uudet kuvat Ropeconiin rakennetusta Tau-armeijasta, jonka intensiivinen valmistuminen reilussa viikossa oli yksi hienoista, kesäisistä harrastuskokemuksista. Vihreäsävyinen ja lopulta aika persoonallisen näköinen kokonaisuus syntyi vikkelästi perinteisin armeijanmaalauskonstein, jonka kulmakivinä olivat tiivis yhteistyö, selkeä väriteema kontrastiväreineen, weathering yksityiskohtien ja tunnelman tuojana sekä kynäruiskutyöskentely pohjamaalausvaiheessa. Näyttävän turnausarmeijan pystyttäminen pika-aikataulussa oli myös pikku kannanotto maalaamattomia armeijoita vastaan; kenelläkään figupelejä harrastavalla ei pitäisi olla tekosyitä pelata keskeneräisiä figuja kuukaudesta toiseen. ;)

Yksi armeijan teemaelementtejä ovat kiiltävän mustat varusteet, joita on käytetty maajoukkojen suojakypärissä sekä ajoneuvojen sekä dronejen aurinkopaneeleissa. Joukkojen operoidessa erityisen kirkkaalla planeetalla on niille jaettu olosuhteiden mukainen varustus. Yhden Fire Warrior -tiimeistä kokosimme Pulse Carbinein ja ilman olkapanssareita, jotta niitä voisi silloin tällöin pelata Pathfindereina. Meillä on tosin nurkissa vielä roppakaupalla vanhoja hienoja metallipathfindereita, jotka tulee varmasti maalattua jossain vaiheessa.

Muilla Fire Warrioreilla on Pulse Riflet, bonding katanat ja liput, jotta tulitukijoukot erottavat tulialueidensa rajoilla etenevät, mekanisoidut maavoimat kauempaakin.

Devilfishit on mun henkilökohtainen suosikkiyksikkö armeijassa ja niitä oli hauska maalata. Meidän ajoneuvoilla on myös isot ovaalialustat, jotka tekee figuista miniatyyrimaisempia ja tuo niihin myös näyttävyyttä.

Risujen ja pusikoiden läpi ajaneiden vaunujen maalipinta on paikoin päässyt kärsimään. Syksyisissä metsissä partioidessa runkojen päälle on myös tipahdellut kellastuneita lehtiä. Pathfinderien Devilfishissa on myös lisäantennit.

Dronet ottavat mustilla paneeleillaan virtansa auringosta. Aseina meillä on ollut näillä Smart Missilet ja Burst Cannon sekä lisävarusteina usein Disruption Pod ja Sensor Spines.

Alustojen maisemoinnissa on käytetty perinteisesti hiekkaa, finnfoam- ja korkkilohkareita, oikeista risuista murrettuja tikkuja, Woodland Scenicsin tai Gale Force Ninen sammalmatskuja sekä koivunsiemeniä.

Komentaja on Crisis Suit, jolle on lisäilty erilaisia antenneja ja laitteita kuvaamaan monituisia tukijärjestelmiä. Apuna on myös pieni komentodrone.

Komentajan Multi-Spectrum Sensor Suitea on modellattu kuvaamaan yökiikarimainen, otsalle nouseva lisälaite.

Konvertoitu, agiili Riptide on armeijan centerpiece-figu. Kiviröykkiötä ylittävä, aggressiivinen asento tuo figuun lisää meininkiä. Varusteina toimivat Ion Accelerator ja Fusion Blaster.

Päästä on konffattu ritarillinen maski. Normaalisti käteen sijoittuva kilpi on nostettu olkasuojukseksi Fire Warrioreilta tuttuun tapaan.

Aurinkonenergialla toimivat voimaterät antavat vähän lähitaistelutehoa, miekat on napattu Eldar Wraithbladeilta. Eldar-kitistä on lainattu myös Wraithknightin käsi, mikä tuo aika paljon inhimillisyyttä figuun. Taun battlesuitien kädettömyys on ollut mun mielestä vähän laiskaa suunnittelua.

Maalaustyö on vikkelästi tehty, eikä yritäkään olla enempää kuin on; viikossa tehty armeija on "pikamaalattu" ja tarkoitettu pelipöydille. Jos tuntuu, että oma maalaustyö junnaa paikallaan ja kaverit kuittailee aina maalaamattomista figuista, kannattaa harkita josko omia standardeja voisi laskea, jotta se jengi tulisi joskus valmiiksikin! Henkilökohtainen perfektionismi on tylsä syy sille, että armeija ei valmistu koko harrastusuran aikana.

Riptiden vara-ase on sijoitettu Droneen!

Vanhat Stealthsuitit on olleet näppärä apu seiskaedikan Maelstrom-tehtävien suorittamisessa.

Broadsidet on konvertoitu kantamaan rakettikivääreitä. Myös näiden asentoja on modattu vähän dynaamisemmiksi.

Armeijan teeman mukaiset kupolikypärät on lainattu Eldar Wraithguardilta.

Tuhovoimainen jengi on monesti näkynyt meidän listoissa Firebase Support Cadre -formaationa.

Broadside on polvistunut tähystämään vihollisen lentokoneiden lähestymistä. Kohta lähtee raketteja...

Toinen selviytyy matalikosta kuivalle maalle.

Sky Ray "Swordfish" on ehkä kuitenkin mun oma suosikkifigu. Se on rakennettu Devilfish-runkoon poistamalla katto ja lisäämällä sisään miehistöä. Antennit viestivät sen erikoisroolista taistelukentällä, tavallisesti tornissa sijaitsevat Markerlightit on lisäksi sijoitettu Droneihin.

Sisällä toimivat tiiviissä yhteistyössä vaununjohtaja ja Drone-pilotti. Näillä on panssarijoukkojen mustat univormut.

Vaunun takapuolen parvekenäkymästä voi spotata dronekomentajan työssään.

Tämän ohjattavana on UAV, joka ampuu ohjukset Sky Rayn puolesta. Pelillisesti tämä on tietysti vain rekvisiittaa, mutta fiilistelyelementtinä ripaus nykyaikaisen taistelukentän realismia. Konversioon on käytetty Piranhan moottorit, Pathfinderien Recon Drone sekä Sky Rayn tykkitorni.

Armeijaa on ollut hauska pelata ja se myös vei Ropeconin maalauspalkinnon display basen mitalla hienoista kilpakumppaneistaan.

Bunkkerin piha on viimein haravoitu lehdistä ja päästään ansaitulle Recon Missionille! For the Greater Good!


2 comments:

  1. wow very amazing!!!!!! and inspiring!!!!! how did you do the head and fins on the crisis commander?

    ReplyDelete
  2. Cheers! The Commander's head was made years ago, but I think it was built out of Space Marine tank accessories combined with the regular XV8 head and green stuff. The fins are out of Broadside kit, it comes with a number of cool parts for conversions!

    ReplyDelete