January 26, 2015

Road to Triad: The Cereal Killer
Alunperin Fantasy Battlesta ja sekä Games Workshopin, että edesmenneen Tapiolan Pelikaupan taistelukentiltä ponnistaneesta Eetu "HerraMauno" Peltolasta on viime vuosien aikana kehittynyt yksi Suomen turnauspiirien silmäätekevistä. Pelitapahtumien kärkisijoja aktiivisesti miehittävä kaveri ei ole tunnettu siimaa antavista armeijalistoista, vaan hiottuihin kokoonpanoihin sisältyy runsaasti out of the box -visiota ja voitonnälkäisen testailun tuomaa näkemystä. Eetu on yksi ETC-ringin ahkerimpia pelaajia ja lähes jokaviikkoinen vakkari tiistaisissa Fight Clubeissa.

Eetun kansallisiin turnausvoittoihin on jo kirjattu lähes kaikki voittamisen arvoinen, mutta viime vuonna War Headin Triad-kutsuturnauksen pääpalkinto lipsahti legendaariset mittasuhteet saavuttaneessa finaaliottelussa Aleksi Meuroselle. Tänä vuonna lasgunien akkuja on latailtu pitkään ja hartaasti, jotta kurinalainen jalkaväki voi toukokuussa marssia Leman Russien varjossa korjaamaan vääryyden...

Mitä kuuluu? Ehtiikö viikkojen aikana tehdä mitään muuta kuin siirrellä Conscript-lauttoja ja räiskiä Punishereilla?

Oikein hyvää kuuluu. Viikot kuluu blobien siirtelyn ja Punishereilla räiskimisen ohella opiskeluun ja opiskelun oheistoimintaan.

Mitä turnauksia olet pelannut vuoden sisään ja minkälaisella menestyksellä?

Molemmat Turun Fanaticit ja melkein kaikki pääkaupunkiseudun turnaukset on tullut tahkottua. Todella vähän on ollut sellaisia turnauksia, joissa en ole ollut ykkönen tai kakkonen, joten kaipa se menestys on ollut ihan kelvollista. Näiden lisäksi oli Ruotsissa Ulricehamns open, jossa oli paljon Ruotsin ja Tanskan ETC-joukkueiden pelaajia. Olin siellä myös toka. Ja tietysti ETC:ssä tuli käytyä!

Anna oma arviosi Suomen tiimin menestyksestä ETC:ssä ja kehitysajatus tälle vuodelle?

Viime vuoden sijoitus oli pettymys. Toisaalta mikään kierros ei jäänyt kaivelemaan sillein, että oltais hävitty huomattavasti huonommalle joukkueelle. Kaikki hävityt kierrokset oli kovia maita vastaan ja pärjättiin hyvin Walesille ja Venäjälle. Ruotsi-kierroksen voitto taas jätti kyllä todella hyvän maun suuhun!

Kehitysideana on pyörinyt mielessä Ruotsin muutaman vuoden takaisista meiningeistä pöllitty "tuuppaustiimi". Ideana olisi siis, että ollaan niin paljon parempia pelaamaan kuin ne joukkueet jotka voitetaan, että vähän huonoillakin parituksilla voitetaan ne kuitenkin. Vastaavasti sitten myönnettäisiin olevamme huomattavasti huonompia kuin esimerkiksi Saksa ja Puola, joten oikeastaan ainoa tapa voittaa ne on saada parituksissa huomattava etu. Tämän edun saamiseksi ei rakennettaisikaan joukkueen listoja perinteiseen tapaan, jossa on lista sekä puolustavaan että hyökkäävään rooliin, vaan painotettaisiinkin hyökkäävän roolin listoihin ja toivottaisiin, että ne saadaan hyviin matseihin. Tietysti enempi treenaaminenkin vois auttaa sen pelaamisen osaamisen kanssa!

Mitkä fiilikset jäi mieleen viime vuoden Triadista?

Päällimmäiseksi jäi tietysti pettymys, kun todella hyvin mennyt peli ja lähes varma voitto muuttuikin tappioksi. Toisaalta, kun on oppinut ajan myötä näkemään pettymyksen yli, niin olihan kyseessä ihan huikea eventti. Kaikki pelit tiukkaa vääntöö hyviä pelaajia vastaan. Tokan päivän pudotuspelit oli myös kaikessa jännityksessään mahtavia.

Minkälaista armeijaa pelasit turnauksessa viime vuonna? Olitko tuolloin tyytyväinen armeijalistaan?

Viime vuonna pelasin Eldar + Dark Eldar kansliaa kolmen Wave serpentin ja kahden Wraithknightin tukemana. Keskipisteessä oli siis Seer Council, jolla oli 2+ rerollattava save ja Hit and Run. Olin vielä ex-ETC-kapteeni Aleksi Lehtiön Adepticon-havaintojen pohjalta poistanut listasta Jetbiket ja ottanut niiden tilalle kolmannen Serpentin, jolloin lista oli huomattavasti parempi Demoneita vastaan. Lista oli mun suosikki kaikista kanslia-variaatioista joita vuoden mittaan pelasin ja jäikin vahän harmittamaan edikan vaihtuessa, ettei sillä saanut sitten enempää pelejä pelata.

Minkälainen armeija tällä "kaudella" on ollut ensisijaisesti kehitystyön alla?

Nyt on tullut työnneltyä tosiaan Astra Militarumia mallia jalkaväkilautat ja Punisherit. Lista on lähtenyt liikkeelle viime ETC:tä dominoineesta Puolan Astra-listasta. Mulla on nyttemmin Allyt vaihtuneet ja Infantryn määrä muuttunut. Tällä hetkellä testissä on Astra + White Scars, jossa Marineilta on lainattu mukaan Scoutit, Centurion-ryhmä Grav Cannoneilla sekä Chapter Master tuomaan blobiin tappelukykyä, kestoa sekä Hit and Runin.

Mitä odotuksia sinulla on tämän vuoden Triadille? Mitä ehdotuksia tekisit sääntöpaketin suhteen?

Odotan samanlaista kovaa kilpailua ja jännittäviä pelejä kuin viime vuonnakin. Sääntöpaketista en osaa paljoa sanoa, mutta toivottavasti saataisiin sellainen paketti, jossa olisi useita tapoja voittaa joka peli ja pelit olisivat jännittäviä loppuun asti.

Aiotko osallistua Triadin Qualifier-turnauksiin?

Varmasti ainakin osaan. Toivottavasti kaikkiin.Mitä mieltä olet turnauspelaajana GW:n suunnittelutyöstä seiskaedikan sääntöjen ja codexien osalta?

Tykkään seiskaedikasta todella paljon. Sen sanottua en ole kovin innostunut esimerkiksi Super Heavyistä ja unbound-armeijoiden rakennussäännöistä. Toisaalta turnauspakettiin on helppo ilman miljoonan sivun komppejakin kirjoittaa, että noita ei ole käytössä, joten ongelma ei ole niin paha. Codexit ovat olleet kaikki ainakin minua miellyttäviä. Niissä ei ole enää aivan kamalia ylilyöntejä, mutta samalla kaikissa on omia juttujaan, joilla ne pystyy haastamaan kovimpiakin Codexeja.

Rankkaisitko seiskaedikan parhaaksi pelaamaksesi 40K-laitokseksi? Miksi? Miksi et?

En. Seikaedikka on tosi hyvä, mutta vitosedikka oli vaan niin hyvä ennen Grey Knightien ilmestymistä, ettei seiska sille vaan pärjää.

Mitkä kolme codexia arvioisit tällä hetkellä itsenäisinä kokonaisuuksina kolmen parhaan joukkoon?

Eldar, Space Marines, Tyranids. Eldar ja SM olisivat varmaan suurimman osan Top 3 -listauksessa. Metan muutokset, uudet Detachmentit, uudet yksiköt ja uudet Formationit ovat omissa kirjoissani nostaneet Tyranidit huipulle. Demonitkin voisivat ihan yhtä hyvin olla tossa listauksessa, mutta päädyin tällä kertaa tähän.

Mikä olisi unelma-matchup Triad-finaaliin 2015?

Sellainen, joka olisi jännittävä ja tiukka, mutta haluisin mä sen tällä kertaa voittaa.

Mikä on suosikki Tactical Objective -korttisi?

Domination. Monet ei tykkää, mutta mikään ei voita sitä tunnetta, kun huomaa, että sen suorittaminen on oikeasti mahdollista ja pääsee rakentamaan sitä palapeliä!

Corn Flakes vai Coco Pops?

Cheerios.

Road to Triad on War Headin artikkelisarja, joka seuraa kevään kiivaimpaan kompetitiiviseen nelkkarihaasteeseen valmistautuvia turnauspelaajia. Hammerhead: The Triad 2 pelataan 30.-31.5. War Head Fight Clubilla.

No comments:

Post a Comment