January 20, 2015

Road to Triad: The Title HolderViime toukokuussa Aleksi "A.M€nen" Meuronen teki suomalaista turnaushistoriaa nousemalla vastoin kaikkia odotuksia Hammerhead: The Triad -turnauksen voittajaksi ekan kierroksen katastrofin jälkeen. Kipuaminen Triad-kukkulan huipulle ja lopulta pääpalkinnon voittajaksi ei ollut ihan mutkaton ja kuuden kierroksen huipputasoisen turnauksen harjaaminen vaatii jo kovien otteiden lisäksi vähän hyvää tuuriakin!

Pelaamalla matsit periksiantamattomalla sinnikkyydellä loppuun asti Allun onnistui kuitenkin edetä finaaliin ja loppuottelussa myös kammeta jo lähes varmaksi todettu voitto pois Eetu Peltolalta, samalta kenraalilta, joka tarjoili Aleksille turpasaunaa turnauksen ensimmäisellä kierroksella. Ensimmäinen osa Triad-sankaritarinaa oli kirjoitettu, mutta mitä tapahtuu tänä vuonna, kun peli on luonut nahkansa ja uusia haastajia ilmaantuu horisonttiin paraikaa...

Mitä kuuluu? Onko alkuvuoden aikana tullut maalailtua, metailtua tai pelailtua?

Mitäpä tässä, asuntovelallisen arkea. Pelailtua ja metailtua on tullut valitettavan vähän. Olen kyllä aktiivisesti seurannut ETC-joukkueen edesottamuksia foorumilla ja yhteisöllisen ATK:n välityksellä. Maalailun aloitin pitkästä aikaa varovasti viime viikolla, kun ajattelin saada kolmannen Wraithknightin pelikuntoon hyvissä ajoin ennen seuraavaa turnausta, eli Nopat & Taktiikka Jatkosotaa. Eiköhän se kuitenkin jää viimeisen viikon paniikkimaalaukseen, kuten aina.

Mitä turnauksia olet pelannut vuoden sisään ja minkälaisella menestyksellä?

Kaikki pääkaupunkiseudun turnaukset olen pyrkinyt järjestään koluamaan. Nyttemmin ollaan uskallettu pari kertaa käymään myös Tampereella ja Orivedellä edustamassa ja varmasti tullaan jatkossakin. Terveisiä vaan sinnepäin. Sijoitus on usein ollut sellainen turvallinen kärjen tuntuma. Joitain heikompia ynnä muut –sijoituksia mahtuu tietysti mukaan, mutta myös muutama ykkössija. Mainittavimpina joulun alla pelattu ETC-joukkueen kutsuturnaus ja tietysti viime vuoden Triadi.

Mitkä fiilikset jäi mieleen viime vuoden Triadista?

Hiki, adrenaliini, hermoja raastava jännitys, vauhti ja vaaralliset tilanteet, ripulit housussa, uzit, sukellusvene, nopeita autoja, kauniita naisia, ydinsota.

Minkälaista armeijaa pelasit turnauksessa viime vuonna? Olitko tuolloin tyytyväinen armeijalistaan?

Viime vuoden Triad-lista oli rakennettu kolmen Riptiden ja yhden Wraithknightin ympärille. Tukiosastossa vaikutti Taun Bufficommanderi, yhdet Broadsidet, Farseeri ja yksi Wave Serpenti. Pelasin pitkään sellaista versiota listasta, jossa oli vain kaksi Riptideä ja Wraith Knight sillä järkeilyllä, että Farkulla ja Buffmanderilla saa rerollit kolmelle monsterille, mutta ei neljälle. Neljännen mahduttamisen perustelin itselleni sillä, että todennäköisesti joku Riptide reputtaa Novareaktorin ja on auttamatta kesympi kuin muut. Pakkohan siihen listaan oli olla tyytyväinen. Jokaisella yksiköllä oli siinä selkeä rooli ja lista oli muutenkin aika hyvä toolboxi, mistä löytyi avaimia moneen lukkoon.Minkälainen armeija tällä "kaudella" on ollut ensisijaisesti kehitystyön alla?

Viime kauden loputtua ETC:n jälkeen käteen jäi Eldarit. ETC-listaan en lopulta ollut aivan tyytyväinen ja niitä särmiä nyt on hiottu pois puolen vuoden ajan. Ainakin kolmas Wraithknight on tullut vähäksi aikaa jäädäkseen.

Mitä odotuksia sinulla on tämän vuoden Triadille? Mitä ehdotuksia tekisit sääntöpaketin suhteen?

Odotan vuoden mukaansatempaavimpaa turnausta valtakunnan rajojen sisällä, jännittävää karsintakierrosta sekä ahdistavan armottomia pudotuspelejä. Samaa pakettia siis kuin viime vuonnakin. Sääntöpaketissa pysyisin jossain hyväksi todetussa ja varmassa turnauspaketissa. Triad ei ehkä ole oikea paikka lähteä progeilemaan ja kokeilemaan jotain uutta ja outoa mekanismia.

Aiotko osallistua Triadin Qualifier-turnauksiin?

Tottakai!

Mitä mieltä olet turnauspelaajana GW:n suunnittelutyöstä seiskaedikan sääntöjen ja codexien osalta?

Seiskan julkaisua pidin aluksi suruttomana rahastuksena, koska kuutonen oli aivan uunituore. Olisin toivonut kuitenkin että sillä olisi korjattu muutamat älyttömimmät kutosedikan kombot: 2+ rerollattavat seivit ja battle brothereista saadut buffit. Näin ei kuitenkaan pettymyksekseni käynyt.

Seiskaedikka on kuitenkin ottanut paikkansa hyvin ja uusi Psychic Power–systeemi sekä Maelstrom-missionit toimii todella hyvin turnausympäristössä (pienellä hienosäädöllä). Seiskaedikka on loppujen lopuksi osoittautunut miellyttävämmäksi pelata kuin kutonen. Risuja antaisin liian vapaille ja epäselville armeijanrakennussäännöille ja sisäinen fluffipelaajani kääntyy haudassaan aina kun joku mainitsee Daemonit ja Daemonhunterit samassa listassa. Uudet codexit ovat pysyneet aika kivalla tasolla. Kovia, muttei övereitä. Power creep on pientä, mutta siihen tietysti vaikuttaa se, että Eldar- ja Tau-codexit olivat ilmestyessään niin mielisairaita, että niissä on kiinniotettavaa.Rankkaisitko seiskaedikan parhaaksi pelaamaksesi 40K-laitokseksi? 

En rankkaisi. Olen pelannut 40K:ta kolmoslaitoksesta asti ja parhaan laitoksen tittelin antaisin näistä vitosedikalle. Vitosessa oli totta kai omat huonot puolensa, mutta se tankkishakki oli minusta 40K:ta parhaimmillaan. Seiska on kyllä mun listalla hyvä kakkonen.

Mitkä kolme codexia arvioisit tällä hetkellä itsenäisinä kokonaisuuksina kolmen parhaan joukkoon?

Eldarit, Space Marinet ja Daemonit. Eldarit on selkeä valinta, kakkos- ja kolmossijalle voisi varmasti laittaa monia muitakin. Tyranidit, Tau ja Kaarti ovat ainakin huippukamaa, mutta ne mielellään pelaa jotain oman codexinsa ulkopuolelta.

Mikä olisi unelma-matchup Triad-finaaliin 2015?

Unelma-machuppi olisi varmasti sellainen, jota vastaan olisi haastavaa pelata, mutta mikä olisi kuitenkin voitettavissa. Tietenkään se ei saisi olla mikään piñata, koska kukaan ei unelmoi sellaisen hakkaamisesta. Hyviä, vaikeita ja tasaisia matseja saa varmasti ainakin Tausta ja Mariiniprätkistä.

Mikä on suosikki Tactical Objective -korttisi?

Secure objective 4. Ei vaineskaan. Suosikki pelin voittamisen kannalta, eli siis paras kortti mun mielestä on Ascendancy. Suosikki peli-ilon kannalta, eli siis hauskin pelata on varmaan No Prisoners. Siinä keskitytään olennaiseen, niuhottamatta siitä tapahtuuko se shootingilla tai combatilla vai ei.

Uusiiko sotajumala Meuronen tittelinsä tänä vuonna?

Sillä oletuksella lähdetään kevääseen.

Road to Triad on War Headin artikkelisarja, joka seuraa kevään kiivaimpaan kompetitiiviseen nelkkarihaasteeseen valmistautuvia turnauspelaajia. Hammerhead: The Triad 2 pelataan 30.-31.5. War Head Fight Clubilla.

No comments:

Post a Comment