September 25, 2012

Hive Fleet Nostromo

Rakenteluhetket ovat hiukan hiljentyneet viime aikoina suunnittelun tieltä, mutta kokoelman ja vitriinien sisällön dokumentointi jatkuu! Alien-teemaiset Tyranidit ovat olleet pitkään mun ja Johanneksen yhteisprojekti ja merkittävä armeijakokonaisuus erityisesti tämän figuilu-uralla. Alienidit onkin siinä mielessä loistava armeija, että sen parissa on vietetty hyviä hetkiä niin hobby-mielessä figuja rakennellen ja maalaillen, kuin pelitilanteissakin ötököiden juoksennellessa turnauskentillä. Armeijalistat ovat useimmiten olleet vähän "kulmista pyöristettyjä" ja ovat kilpailuhenkisissäkin tapahtumissa nojanneet pitkälti fiilistelyyn ja henkilökohtaisiin mieltymyksiin.

Hive Queen Lahti Fanaticissa 2007
Armeija on alunperin Pekka "WarHound" Koukkulan työstämä teema-armeijaprojekti, jonka ostimme Johanneksen kanssa yhdessä 40K:n nelosedikan aikoihin. Silloin olin kohdannut Alienidit pariin kertaan pöydän toisella puolen esimerkiksi Tornion kuuluisassa kampanjassa, jossa Samu Lahtelan pelaamat ötökät Devourer-Flyranteineen räiskivät uskomattomalla vimmalla mun Krootit ja Battlesuitit pois pöydältä. Tajusin, että moista arkkivihollista ei voisi jättää vapaalle jalalle ja oli parasta lunastaa armeija itselle. Huh! Meidän hyllyt täydentyivätkin Pekan väsäämistä makeista konversioista, joihin kuuluivat Hive Tyrant, iso läjä troopeja ja valtaosa nykyisenkin Tyranid-armeijamme keskikokoisista figuista. Muita Monstrous Creatureita armeijassa ei tuolloin vielä ollut ja Hive shipin olikin varauduttava tuottamaan raskasta tukea lyhyellä aikavälillä...

Alkaneen kesän 2007 aikana vietettiin eeppisiä rakentelupäiviä Rovaniemen kerhotalolla, kun laitettiin uutta Alienid-armeijaa kuntoon omia armeijalistoja ja turnaustapahtumia varten. Nämä illat green stuffin, bitsien ja kiiltävän lakan kanssa ovat jääneet mieleen lämpiminä harrastusmuistoina ja esimerkiksi tuolloiseen projektisoundtrackiin kuuluvia biisejä ei edelleenkään voi kuunnella assosioimatta niitä Carnifexien scratchbuildailuun! Tuolloin päivitettiinkin armeijalista kevyeen Nidzillamaiseen suuntaan ja armeija kävi sotaan esimerkiksi Ropeconeissa sekä Oulun Fantasiapelien ja Lahden Puolenkuun Pelien turnauksissa. Raskaasti varusteltu lähitaistelufexi ja vikkelät Ravenerit oli ehdottomasti meidän suosikkiyksiköt!

Vitosedikassa aloin itsekin pelata enemmän Tyranideilla, niin hupi- kuin kilpailumielessä. Eritoten uuden Codexin ilmestyttyä ja lisättyäni pari Trygonia kokoelmaan löytyi armeijasta kiva, omaleimainen pelityyli ja figuja oli hauska ohjastaa kentällä. Näihin aikoihin armeijan maalipintaa uusittiin kautta linjan ja lisäilin kontrastia haavoilla, naarmuilla, pienillä freehand-yksityiskohdilla sekä muuttamalla koko armeijan alustojen reunavärin mustasta Tin bitz-kupariksi. Kun armeijan pääväri on kiiltävä musta, on kaikki kontrasti tarpeen! Vähän värikkäämpinä tummanpuhuvat Alienidit möyrivät (ilman Genestealer-spammia) kuudennelle sijalle Ropeconissa 2010. Tämä lienee toistaiseksi armeijan uskottavin saavutus parista pikkuturnauksen voitosta huolimatta. Armeijan pelityylissä sanoisin viehättävän yksiköiden välisen synergian, aggressiivisen pelityylin sekä pienen altavastaaja-leiman, joka on usein antanut mahdollisuuden yllättää vastustaja vähän tuntemattomammalla codexilla.

Uuden sääntökirjan myötä myös Tyranideja on päässyt hiukan ideoimaan uusiksi. Toistaiseksi kehitelty armeijalista on kuitenkin pysynyt lähes samana paria pienempää yksikkömuutosta lukuunottamatta. Psyykkiset voimat ja mahdollisuus suojata yksiköillä toisiaan tehokkaammin antavat uudenlaista terää hirviöiden kestoon. Toisaalta ilmatorjuntaelementtien ja liittolaisten puute vetävät hiukan mattoa alta. Toivonkin, että uusi codex ottaa nämä heikkoudet huomioon ja tuo Nidien Force Organisationin samalle viivalle muiden, liittolaissynergiasta nauttivien codexien kanssa. Toistaiseksi kuitenkin mennään sillä mitä on, avaruudessa kukaan ei kuule huutoasi!

Kammottava, eläimellinen kiljunta täyttää hylätyn avaruusaseman käytävät.
Hirviömäiset Genalienit ovat saalistusreissulla.

Green stuff-konversiot ja metallilattiabaset tuovat Tyranid-nappeihin Alien-fiilistä.

Hive Queen esiintyy nykyään useimmiten Swarmlordin säännöillä.

Swarm! The first flood of Hive Fleet Nostromo has arrived.

Kupariset beissinreunat ja veri- sekä limatahrat tuovat väriä muuten synkkiin musta- ja harmaapintaisiin figuihin. Oikeanpuolimmaisen Gauntin päässä on syöpynyt verkkokuvio nyökkäyksenä Alien vs Predator-leffan suuntaan. Kiiltävä lakkapinta on Alienideissä tärkeä viimeistelytekijä.

Tervigon-konversioita, jotka rakennettin Carnifexien pohjalta kauan, ennen kuin GW:n virallinen malli julkaistiin. Olemme ajatelleet hommaavamme pari uutta kolossia ja käyttävämme niitä HQ-Tervigonien säännöillä näiden vaatimattomampien toimittaessa Troopien virkaa.

Vastasyntynyt Gantti kurkistaa viemäriverkostoon rakennetusta pesästä.

Armeijan ensimmäinen Trygolien joka matkasi puolivalmiina Rovaniemeltä Helsinkiin muuttokuorman päällimmäisinä pari vuotta sitten! Hain figussa käärmemäistä fiilistä ja virtaviivaisen lookin luomiseksi poistin selkäpuolella normaalisti sijaitsevat "torvet". Myös ylimpiin käsiin on lisätty kynsiä vaarallisemman lookin saavuttamiseksi.

Kitiiniin sirpaloituneiden luotien jättämiä osumia ja pari Lightning clawin epätoivoisen huitaisun aiheuttamaa naarmua. Tyylikäs leuka on Carnifex-sprueista.

Toisen Trygonin scratchbuildasin ylijääneestä hännästä ja vitosedikan Tyranid-Codexin myötä vähän toimettomaksi jääneestä Carnifexista.

Alustassa on taas pieni Alien-fiilistely.

Kolmas Trygon on silloin tällöin myös Mawloc. Useampi käärmeluikuri samassa perusasennossa olisi ollut vähän tylsää, joten hain tähän dynaamisempaa lookkia, jossa peto syöksyisi maan läpi kaivamastaan tunnelista pahaa-aavistamattomien vihollisten niskaan. Ulkomuotoon inspis tuli Alien Resurrection-pätkän Newbornista.

Hännänpätkä tunnelin toisessa päässä... Tämä on aika kätevä pöydälle jätettävä marker, joka muistuttaa tuoda Mawlocin takaisin peliin jos se kaivautuu matsin aikana takaisin reserviin. Itse figun peräpää on kokonaan rautalankaluurangon ympärille muovailtua Green stuffia, Trygoneista ylijääneitä pikkukynsiä ja Carnifexin lisäpanssaripaloja aseteltuina hännän yläosan kattavaksi suomuhaarniskaksi.

Armeijan "esi-isä" Pekka Koukkulan näkemys avaruusalusten sopukoissa leijuvista Zoalieneista. Nykyään näilläkin on enemmän tekemistä, kuin vain koettaa osua Warp lancella!

Warrior-figut ovat nyttemmin saaneet luvan toimia Hive Guardien säännöillä. Koska pyssyn näköiset tuliaseet sotisivat vähän armeijan teemaa vastaan, laitoimme näille heiteltäväksi äkäisiä Spore miinoja, jotta ampuvan yksikön Wysiwyg-vaatimukset tulisivat edes jotenkin täytettyä! Kaiken kaikkiaan vastustajat ovat kuitenkin aina fiilistelleet mukana armeijan teemaa, eikä valituksia jonkin yksikön puutteellisesta kuvaavuudesta ole koskaan saatu.

Hive Mindin riivaama Alpha Psyker laahustaa parven keskellä ja räjäyttää hyväuskoiset, pelastusoperaatiota toteuttavat IG-veteraanit avaruuspölyksi heti tilaisuuden tullen. Privateer Pressin Warmachine-pelin Cryx-sarjan figusta tehty tyttönen toimii pelissä Doom of Malan'tain säännöillä.

Pari objective markeria.

Swarmlord ja Ravelienit etenevät kohti etulinjaa.

Mawlienin napsuva kieli antaa Aliegonille vauhtia.

Limaisten kuhnurien nälkäinen aalto.

Paljon on tapahtunut tämän artikkelin alkuperäisten kuvien ottamisen jälkeen... Tässä koko nykyinen parvi paria Aliectoria lukuunottamatta, kameleontteja ei vain saa ikuistettua kuviin!

September 13, 2012

With Vengeance

Nelkkarin uusi aloituslaatikko tuli ryminällä ulos ja sai odotetusti hyvän vastaanoton. Dark Vengeance oli mun mielestä hyvin suunniteltu ja kultistien palaaminen peliin virallisilla, tyylikkäillä figuilla enteilee uudesta Kaaos-codexista makeaa tavaraa. Aloitussetin asetelma on muutenkin mun mielestä ehkä eeppisin tähän mennessä, Marinet vs Marinet actionia lihamuurilla höystettynä, paljon charactereita ja erityisesti eri yksikkötyyppejä. En itse ole vielä hankkinut figuja, mutta mielenkiinnosta toki tarkastelin spruet läpi frendien hommatessa boksinsa. Yksityiskohtia on kyllä runsaasti ja peliporukan kuvat maalatuista napeista on olleet tosi makeita. Ehkä Kaaosfigujen uusi suunta on DV Choseneiden tapaan hiukan orgaanisempi, mikä voisi olla ihan kivaa vaihtelua.

Mäkin olen hamstrannut kaikenlaista Marinetavaraa varastoon uuden kaaoskirjan varalta. Mun tekisi mieli toteuttaa yksi vanha teema-armeijaprojekti berzerker-säännöillä, mutta vielä jännityksellä odotellaan mitä muuta kirja tarjoaisi armeijanrakennuksen perustaksi. Etenkin kultistit antavat kuitenkin mahdollisuuden vaikka minkälaisiin tyylikkäisiin warbandeihin (vähän kuin Grey Knight Henchmanit, mutta toivottavasti ilman pakollista special characteria) ja mikäli kolmosedikan tyylinen, monipuolinen ja huippumuokattava kaaoskirja tekee paluun, se vastaa varmasti monien harrastajien rukouksiin. Loppujen lopuksi melkein jokaisella tai ainakin joka toisella kenraalilla on Chaos Space Marine-porukka pölyttymässä kaapinnurkassa odottamassa paluuta tositoimiin.

Suomessa ja maailmalla on ollut paljon Dark Vengeanceen liittyviä tapahtumia ja hypetystä etenkin myymälöissä. Helsingissä Games Workshopin myymälä järjesti Dark Vengeance-maalauskilpailun, johon osallistuakseen tuli maalata yksi tai useampi figu uudesta aloitussetistä. War Headin Olli maalaili entrykseen koko Angels of Redemption Tactical Squadin, jotka ovat siis Dark Angeleiden jälkeläisjaosto. Tulokset tulivat julki lauantaina, voitto kotiin! Alla muutama kuva ja sutimisprosessin pääpiirteet askel askeleelta.

Kisafigujen resepti oli vikkelä ja tehokas ja sopii hyvin myös armeijanmaalaukseen, tämä squad valmistui ennen skabaa kolmessa illassa. Mikäli napeista tekisi rehellisiä Dark Angeleita, säästäisi tietty ajasta lähes puolet maalatessa vain yhtä pääväriä! Mustan pohjamaalin päälle puolitettiin figu Orkhide Shadella ja Calthan Brownilla.

Vaalea puoli kuivaharjattiin tämän jälkeen huolellisesti Dheneb Stonella. Tässä vaiheessa kannattaa varmistaa että sivellin on oikeasti riittävän kuiva, jotta figuista ei tule sotkuisia. Tämän jälkeen washailtiin hiukan lisää varjoja Devlan mudilla (nykyään Agrax Earthshade), jonka päälle tehtiin uusi Dheneb Stone drybrush.

Laakeampia kohtia korostettiin tämän jälkeen perinteisesti ensin Dheneb Stonella ja lopuksi puhtaalla valkoisella. Layerit saavat tässä vaiheessa olla aika ohuita, ettei maalikerrokset ala peittää yksityiskohtia tai nousta kohokuvien tasalle. Myös vihreään tehtiin tässä vaiheessa suurpiirteiset korostukset 50/50 Orkhide Shade + Goblin green sekoituksella.
Vihreiden alueiden reunakohdat, kulmat ja korkeimmat pinnat korostettiin varovasti puhtaalla Goblin greenilla. Mikäli tuntuu, että kontrasti pistää silmään, voi korostusten ja pohjavärin rajoja häivytellä hiukan vihreällä Washilla. Pelifiguissa vähän liioiteltu kontrasti on kuitenkin usein hyvä juttu.

Yksi otos takaapäin. Väriteema on aika iskevä!

Kun valtaosa panssaripinnoista oli maalattu, oli yksityiskohtien vuoro. Figujen punainen heraldiikka ja yksikkötunnukset tehtiin maalaamalla ensiksi pohjat Mechrite Redillä ja washaamalla hiukan varjostuksia Ogryn Fleshillä. Pesun kuivuttua maalattiin pintaan yksnkertaiset korostukset ensin Blood Redillä ja sitten Macharia Solar Orangella. Aseet ja yksityiskohdat duunattiin järjestyksessä Boltgun Metal, Nuln Oil wash, Mithril silver highlight ja kypärien linssit reseptillä Mechrite Red, Blood Red korostus, Baal Red wash ja Skull white kimme linssin kulmaan. Ollilla on vielä käytössä iso läjä vanhoja maaleja, mutta uusistakin pitäisi löytyä sopivat sävyt.
Scouting ahead! Valmiita nappeja taistelukentällä.


Plasma gun-mies. Musta oli hauska ylläri, miten aloitusboksin aseistus oli muodostettu. Olisin odottanut jotain vähän hölmöä tai fluffikasta, kuten Lascannon + Flamer, mutta joka jätkälle jopa kersantti mukaanlukien laitettiin Plasma-ase! Ryhmä on siis suoraan boksista ihan käypä jopa sellaisenaan.

Halkeilleet marmorilattia-alustat on tehty korkkilevystä, jonka päälle on aseteltu leikeltyjä Plasticard-siivuja. Laatat on maalattu Dheneb Stonella Bleached bone-korostuksin ja Gryphonne Sepia-sävytyksin, jonka jälkeen niiden pintaan maalailtiin ohuita raitoja Charadon Granitella.

Eeppinen plasmatykki. Sininen oli hyvä värivalinta voimakennoihin, sillä näin nappeihin saa erottuvan tehostevärin. Vihreät kennot olisivat voineet riidellä tummempien haarniska-alueiden kanssa. Näissä pohjavärinä oli Hawk Turqoise, jota korosteltiin pikku hiljaa Space Wolves Greyllä.

Ryhmänjohtajassa on vähän enemmän yksityiskohtia ja centerpiece-hahmona siihen tekee tietty mieli käyttää vähän enemmän vaivaa. Harmaa vaate toimii mun mielestä hyvin eikä se vie tehoa vaalealta panssarinpuoliskolta.

Angels of Redemption vastaan örkkien päällekarkaus. Overwatch!

Koko ryhmä Dark Vengeance Tactical Marineita. For the Emperor!

September 11, 2012

Regroup

War Head oli viime yönä pimeänä muutaman tunnin. Selvittelin asiaa, kun kuulin että joillain lukijoilla oli ollut vaikeuksia päästä sivustolle, joka jäi vain latailemaan ja päätyi lopuksi Palvelinta ei löydy-virheilmoitukseen. Asiaa sai hiukan selvitellä, mutta lopuksi löytyi käyttökatkoksen syy; meidän palveluntarjoaja Yhdysvalloissa oli joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Ilmeisesti Anonymous-ryhmällä on jotain figumeininkiä ja fiilistelyä vastaan, mutta ei hätää; lähetimme Ericin uudet Stormtrooper-erikoisjoukot kyberterroristien perään!

Nyt kaikki on kuitenkin about kasassa ja pysyvää vahinkoa ei aiheutunut, onneksi selvittiin säikähdyksellä. Tässä vielä linkki Helsingin Sanomien juttuun (myös Hesarin ja Iltiksen sivut olivat eilen ja tänään matalana hakkeroinnin takia). Stay frosty!

25th Vostroyan Stormtrooper Detachment "Crimson Lightning" hakkerimetsällä.

September 9, 2012

Persons of interest

Luutnantti Eric Botham, 101st Airborne, FOB Hurricane , Sep. 9, 0036

Operaatio on päättynyt... Luovutimme juuri vangit Julius-tukikohdan sotilaspoliisien haltuun. Päivän tapahtumat ravaavat mielessä ja yksittäisistä tapahtumista on vaikea saada otetta. Joukkue toimi urhoollisesti kaiken koulutuksen mukaan ja pojat suoriutuivat hyvin määrätietoista vihollista vastaan. Vuoristokylä näki tänään verisen päivän. Rukoilen johdatusta niin miehilleni kuin kylän asukkaillekin.

Osastomme jalkautui ajoneuvoista vuorenrinteen juurella aamutuimaan kylän häämöttäessä hiljaisena peltojen takana. Jossain kuului eläinten ääniä ja ehkä aggregaatin hurinaa. Muistan kerranneeni ohjeet tarkasti ryhmänjohtajan ja varajohtajien kanssa asettuessamme avoriviin. Oikeaan sivustaamme kävi asemiin tuliryhmä 75. Ranger-rykmentin joukkoja ja näiden mukana hiukan salaperäinen aurinkolasipäinen kaveri. En kuitenkaan voinut huolehtia erikoisjoukkojen toimista ja toivoin näiden suojaavan sivustaamme. Kapinallispäällikön vangitseminen ja raahaaminen kuulusteltavaksi oli tärkeä tavoite ja SOCOM oli halunnut antaa mukaan oman panoksensa. ISAF-joukkoihin kuuluva saksalainen osasto oli lainannut käyttöömme myös K9-pommikoirapartion IED-räjähteiden ja miinojen varalta. Otimme vastaan näiden avun kiitollisina.

Pelto esti näkyvyyden kauas eteen ja rivimme eteni varovaisesti sen lävitse, kuulostellen ympäristöä. Voidakseni koordinoida toimintaa paremmin johdin pian tuliryhmäni peltotilkkujen väliin, jotta säilyttäisimme näköyhteyden kaupungin toimintaan. Alikersantti Baxter meni edeltä M203-heittimen kanssa, pitäen silmällä kulmia ja kattoja. Kapinallispäälliköllä olisi varmasti kovat puolustukset ja tiesimme, että olisi vain ajan kysymys, ennen kuin helvetti pääsisi irti. Vahvistettu ryhmämme lähestyi pellon reunaa...

101st Airbornen vahvistettu ryhmä kävi lähtöasemiin vuoren juurelle.

Kapinalliset kävivät samalla asemiin ja pitivät innostavia puheita.

Liikkeelle!

Joukkueenjohtaja lähti etenemään rauhallisen koiran rohkaisemana.

Vähäpuheiset 75. Ranger-rykmentin sotilaat etenivät sivustasta.

Ensimmäiset tuliryhmät saavuttavat aukean rajan.


Komennot, havainnot ja huuto alkoivat Kalashnikov-tulen säksätyksen murrettua painostavan hiljaisuuden. Joukkomme kävivät maihin koettaen paikantaa vihollisen tuliasemat. Äkkiä jostain singahti RPG-raketteja ja ehdin seurata pienen hetken sen ujellusta syöksyessäni vaistomaisesti maahan. Taistelu oli todella alkanut, eikä pahin antanut odottaa itseään.

Kun nousin ylös näin lääkintämies Simonin kyyristyneenä maassa makaavien hahmojen ylle. Sotamies Romero taisteli viime sekunnit hengestään, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Myös Baxter oli saanut sirpaleosuman räjähdyksessä, mutta lääkintämies nosti tämän ylös haavoittumattomana. Korpraali pudisteli päätään, koettaen ravistaa korviavihlovan tinnityksen. Otin yhtyden tuliryhmiin pellon reunassa. Oli aika ottaa ohjat ja antaa samalla mitalla takaisin.

Tuliryhmä Knockout kävi tähystysasemiin pellonreunaan ja KK-taistelijapari ryhmittyi piikkaamaan vasenta sivustaamme. "Tuli ja liike!" huusin vahvistetun ryhmämme käydessä urheilulliseen sprinttiin aukean yli auringonporotuksessa täyden taisteluvarustuksen painon alla. Suojatulitus pureutui kattoparruihin ja muurinharjanteisiin siellä, missä overwatch-yksikkömme olivat nähneet suuliekkejä. Ryhmänsisäiseen radioon tulvi vahvistuksia kaatuneista Tangoista. Erikoisjoukot olivat kadonneet näkyvistä. Tehtävämme oli kuitenkin sama. Saadaksemme lisää taustatukea, päätin kutsua reserviin jättäneeni tarkka-ampujataistelijaparin mukaan operaatioon. Ylimääräiset silmäparit eivät olisi pahitteeksi.

Tulituksen alla saavutimme rakennukset. Kävimme seinustalle vetämään hiukan henkeä ja suojaamaan aukiota ylittävien joukkojen etenemistä, lääkintämies paikkasi lähistöllä ikävännäköisen naarmun saanutta spesialistia. Vilkaisin nopeasti nurkan taakse ja ohi viheltävä RPG-raketti oli polttaa kulmakarvani karrelle. Goddamn! Komento ei todella ollut merkinnyt aluetta kuumaksi sektoriksi turhaan. Nyt meidän oli vain paikannettava kapinallispäällikön olinpaikka. Jokin näistä rakennuksista...

Äkkiä konekivääritaistelijapari ilmoitti siirtyvänsä parempiin asemiin ja tehneensä havainnon rakennuksia lähestyvästä ajoneuvosta. Kapinalliset yrittäisivät varmasti viedä johtajansa turvaan ja meidän oli pakko pistää kaikki peliin. Viitoin vimmatusti tuliryhmät matkaan seinustoja halaten ja annoin Knockoutille käskyn pitää tähystysasemansa. Nämä mylvivät oitis radioon "Vihollisajoneuvo, sata metriä!" ja juuri näiden valmistautuessa avaamaan tulen täytti sankka hiekkapöly koko kylän. Hiekkamyrsky, olisi kai sittenkin pitänyt uskoa ilmavoimien säätohtoreita... Näkyvyys tippui rajusti ja kehotin eteneviä joukkoja pitämään varansa.

Silmäkulmastani näin Rangerien loikkaavan kastelukanavien ylitse M4- ja SCAR-kiväärit valmiusasennossa hiekalta suojaavat keffiyeh-huivit kasvoillaan. Nämä hiipivät varovasti pyhätön seinustalle ja kyyristyivät sen nurkalle odottamaan ryhmänjohtajan merkkiä. Taputusketju eteni tottuneesti häntäpäästä kärkimiehelle, joka tiputti eleettömästi sivustaamme uhanneen RPG-tiimin. SCAR-ampuja nyökkäsi suuntaani virnistäen, muodostaen peukalollaan ja pikkurillillään puhelimen korvalleen, "Anytime". Cocky motherfuckers...

Tarkka-ampujat tulivat mukaan radiokeskusteluun, kohde oli paikannettu! Kapinallisjohtaja olisi suoraan edessämme. Tämän ajoneuvo oli jossakin etumaastossa mutta paska sää haittasi ilmeisesti myös vihollisen toimintaa. Ehkä Abdulin Hiacesta oli keikattu pyyhkijät. Nyt oli kuitenkin tosi kyseessä, sillä kapinallispäällikkö ei takuulla jäisi lepäämään laakereilleen joukkojemme edetessä kohti kohdetaloa. Autoimme KK-taistelijaparia nousemaan hiekkatalon katolle parempaan tähyasemaan ja vedimme sitten henkeä, valmiina vyöryttämään kohdetalon ja nappaamaan sen minkä vuoksi olimme tulleet. Tätä ei voisi ottaa uudelleen...

Laivaston SEAL-joukot valvoivat salaa operaation kulkua vuorenrinteeltä.

Rangerit yllättivät vihollisensa edeten taktisesti näiden sivustaan.

Auto ajoi paikalle pölyvanan saattelemana ja ampuja viritti konekiväärinsä.

Joukkueenjohtajan ryhmä valmistautuu rynnäköimään taloon toveriensa tukemana.

Ovi sisään, kapinalliset yllätetty. Alikersantti Baxter survaisi kiväärinperänsä rumasti lähimmän kaverin leukaan, me taas heittäydyimme kapinallisten niskaan koettaen painaa nämä maahan. Kapinallisjohtaja perääntyi nurkkaan ja tämän karski henkivartija veti veitsen esiin, huitaisten sillä minua suojannutta sotamiestä. Tämän IOTV-liivin eSAPI-levy kuitenkin torjui teräaseen iskun. Ahtaassa talossa alkoi kaikkien aikojen painimatsi.

Samalla jossain jyrähti ja paineaalto tuntui huterissa seinissä ja ikkunoissa jopa myllyn keskellä. Erotin särisevästä radiosta osan tarkka-ampujatiimin havainnosta, iso kapinallissolu oli kai astunut omaan miinaansa. Kimppuumme ravasi nurkan takaa kuitenkin lisää täyttä kurkkua huutavia vihollistaistelijoita, jotka muiden ryhmien suojatulen aiheuttamista tappioista huolimatta taistelivat määrätietoisesti ja suojasivat johtajaansa kuolemaan saakka. Näiden silmissä oli todella uskonnollista hurmosta...

Jokin merkki kävi kuitenkin toteen, kun saksalainen sotakoira loikkasi ikkunasta sisään ja kävi raivokkaasti kiinni näiden kinttuihin. Koirapartio oli navigoinut itsensä hiekkamyrskyn lävitse ja liittyi käsikähmään. Eläin aiheutti oikeutettua epävarmuutta vihollisessa ja pääsimme niskan päälle, kersantti Smith ampui lähietäisyydeltä kapinallispäällikön henkivartijaa polvilumpioon. Kävimme joukolla johtajan niskaan ja tämä taisi menettää tajuntansa iskeytyessään nurkkaan lahojen kalusteiden pirstoutuessa painomme alla.

Lääkintämies Simon ryntäsi sisään arvioimaan meidän ja vankiemme kunnon. Samassa silmitön tulitus alkoi murtaa palasia rakennuksen seinistä ja heittäydyimme veriselle lattialle. Hullu teknikaali oli alkanut tulittaa lava-auton konekiväärillä rakennukseen ilmeisesti nähdessään ikkunoissa vain amerikkalaiskypäriä. Taistelija ei kai ymmärtänyt johtajankin olevan vielä talossa. Tarkka-ampujan luoti pamahti ikkunan läpi tavoitellen lääkintämiestämme, mutta Simon painui ajoissa seinää vasten. "Auto pois pelistä!" huusin joukoillemme, jotka havahtuivat toimimaan ja sekä konekivääri että oikealla seinustalla tukeneen tuliryhmän tulitus pureutuivat ajoneuvon konepeltiin. Samalla tuli eliminoitua myös sen vieressä kyyristellyt SVD-ampuja.

Nilkutimme ulos rakennuksesta vankejamme taluttaen juuri ajoissa nähdäkseni Rangereiden tiputtavan kranaatteja kaivoksi naamioituun tunneliverkoston suuaukkoon. Näiden aurinkolasipäinen seuralainen skannasi rauhallisesti ympäröivää maastoa. Lähdimme hitaasti vetäytymään peltojen suuntaan ja viitoin joukot suojaamaan selustaamme. Sisäpihalta hyökkäsikin näkyviin pieni ryhmä aiemmin paenneita kapinallistaistelijoita, jotka onnistuivat ampumaan naarmun urheasti meitä puolustaneeseen sotakoiraan ennen tuhoisaa vastaiskuamme. Eläin kuitenkin selviäisi.

Verinen lähitaistelu seurasi Airborne-joukkojen raivoisaa hyökkäystä kohderakennukseen. POI:t tuli kuitenkin viedä tukikohtaan elävinä, mikäli mahdollista, joten Point blank-kantamalta tulittaminen ei tullut kysymykseen...

Kapinallisten kotitekoinen dynamiitti otti ja räjähti perstaskuun.

Saksalaissotilas vapautti koiransa hyökkäämään taloon amerikkalaisjoukkojen tueksi. Hunde, die bellen, beißen nicht...NOT!

KK-taistelijapari taisteli täydellä liekillä ja tulitti kohdetalon käsirysyä häirinneen ajoneuvon renkaat riekaleiksi.

Rangerit valmistautuivat tuhoamaan vihollisen hot spotin.
Asetimme vangit seinää vasten ja muodostimme suojakehän pisteen ympärille. Vihollisvastarinta vaikutti laantuvan hiekkamyrskyn myötä ja ympäriltämme kantautui vain satunnaisia AK:n laukauksia. Joukkueemme varajohtaja keskusteli noudosta ajoneuvojen kanssa.

Kävimme asemiin pyhätön viereen odottamaan Humvee-kolonnan saapumista ja noutoa, kun Rangerien ryhmänjohtaja toi joukkonsa luoksemme. Tilanne eteni sekavasti, sillä seurasin sivustamme tapahtumia, jossa KK-taistelijaparin oli ollut laskeuduttava katolta vihollisen avatessa viimeisen myrskyisän tulituksen jostain kaukaisuudesta. Lääkintämies rynnisti näiden avuksi. Alikersantti Baxter möykkäsi jotain Rangereille ja kun ehdin paikalle, olivat erikoisjoukot ottaneet vangitsemamme kapinallispäällikön henkivartijan haltuunsa CIA-mandaatilla. Näiden tehtävä olikin ilmeisesti ollut hakea paikalta katala pommitehtailija, josta me emme tienneet mitään. Baxter syljeskeli näiden suuntaan, olimmehan tehneet lähes kaiken työn erikoisjoukkojen viedessä kunnian. Kävin rauhoittelemaan tätä, emme oikeastaan voineet asialle mitään ja oma Pakettimme oli kuitenkin hallussamme elossa sekä valmiina kuulusteltavaksi ja tehtävä oli suoritettu. Sotamies Romeron uhraus muistettaisiin. Myös vihollisen selkäranka näytti viimein murtuneen ja tulitus ympärillämme laantui. Kovia kokenut kaupunki jäi taaksemme Humveeiden rymistellessä alas harjanteelta.

Liittolaisten kitkerä loppupalaveri ennen ajoneuvoihin nousua. Rangerien johtaja hoiti puhumisen, mutta CIA:n SAD-operaattori sai mitä tuli hakemaan.

Viimeinen sprintti ajoneuvoille. Loppuilta olisi vapaa-aikaa!