July 30, 2018

Praetor's Orders: Children of the Third

Here we follow the build-up progress of two Horus Heresy Legions preparing for Armies on Parade 2018! How shall War Head troopers Ollie (Alpha Legion) and Noa (The Emperor's Children) manage their timetables during the summer, and how are their entries going to fare in the competition at Warhammer Helsinki? Tune in to find out!

Noa: Aloitin hiljattain Iron Warrior -kokoelmani rinnalle ihka uuden Horus Heresy -armeijaprojektin ja nyt kesällä oon viimein päässyt työstämään sitä eteenpäin. Luvassa on lähtökohtaisesti 2000:n pisteen Emperor's Children armeija (joka tulee toki aikanaan laajentumaan isommaksi) ja pian kameran eteen saadaankin muiden muassa Fire Raptor, Javelin-speedereitä ja monen sortin jalkaväkiyksiköitä sekä sankareita. Lista on suunniteltu peli- ja turnauskelpoiseksi, fluffikkaaksi ja kaikkea ennen fiilistelymielessä. Valitsin armeijalistaan nimenomaan yksiköitä, jotka olisivat minulle uusia tuttavuuksia, eikä niitä olisi ennestään muissa Horus Heresy -projekteissani; näin pelityyli vaihtelisi legioonien välillä enemmän.

Valitsemani maalaustyyli ja armeijalista pohjautuvat fluffillisesti Heresy-ajanjakson alkumetreille sekä Istvaan III:en. En halunnut figuihin sekalaisia värejä tai että korruptio olisi jo alkanut näkyä taistelijoissa. Oma näkemykseni Heresy Emperor's Childrenistä (ennen Slaaneshin tihutöitä) on, että vaikka monet tykkäävät kyseisellä legioonalla erittäin yksityiskohtaisista ja villeistä freehandeistä, ei tavan linjajalkaväellä mielestäni kuulu olla kaiken sortin kultakiekuroita ja ornamenttia ornamentin päällä. Legioona on legioona!

Huomasin legioonan tunnusmerkintöjä ja heraldiikkaa tutkiskellessani, että niistä ei oikeastaan ole juuri kirjoitettu selkeitä linjauksia. Haarniskan tai vaatetuksen valkoinen väri on kuitenkin merkki kunnioituksesta ja soturin arvostetusta asemasta omassa osastossaan. Forge Worldin studion maalaustyyli ja näiden käyttämät värisävyt ovat olleet osa inspiraatiotani ja olen koettanut replikoida joukkoihin "virallisen" fiiliksen. Haarniskan taisteluvauriot ja weatheringin halusin myös jättää vähemmälle - olen lähiaikoina fiilistellyt paljon puhtaamman näkösiä figuja ja koen, etteivät nämä pojat halua kutrejansa likaisiksi, ellei tarve ehdottomasti vaadi. Armeijan beissausteeman idea lähti Istvaan III -kirjasta, jossa Emperor's Children taistelee Siren Holdissa pettureita vastaan; pienimuotoisena maalauskokeiluna halusin kokeilla marmoritekstuurin toteuttamista. Marmorialustat toimivat muutenkin hyvin ylväässä ja uljaassa EC-fiiliksessä ja antavat kivan kontrastin liilalle panssarille.

Tekniikkapuolella halusin projektia starttaillessani oppia maalaamaan kynäruiskulla nopeuttaakseni työn tekemistä - joukkojen panssarit on ruiskumaalattu ja loput osat on tehty perinteisesti siveltimellä. Työkaluiksi valikoituivat Sparmaxin Max-3 ja Panzag-kompressori War Headin valikoimasta. Isoksi ongelmaksi osoittautui ”oikean” ja omaa silmääni miellyttävän liilasävyn saavuttaminen - testien myötä päädyin Forge Worldin maaleihin. Nämä ovat kuitenkin valitettavasti poistuneet myynnistä hiljattain, joten nähtäväksi jää kuinka kauas Heresy-tulevaisuuteen hankkimani maalivarasto riittää!

Ensimmäiset kunniakkaat Emperor's Children -rynnäkköjoukot Noan tulevaan Armies on Parade -kokonaisuuteen!

Kokonaisuutta on valittu johtamaan kokenut Apothecary. Jatkoa seuraa!

No comments:

Post a Comment