November 22, 2018

Hound the Stars: World Eaters 308th Void AssaultHere we'll introduce our Armies on Parade World Eaters ensemble from 2018, completed after a little over a year of planning, converting and painting. It's always amazingly satisfying to finish a project and we're really happy having executed our initial vision of a brutal, space-faring breaching force. Work in progress articles can be found browsing down here. For the Red Angel and the Warmaster!

Tämän postauksen kirjoittaminen - siis valmiin teema-armeijaesittelyn teko - tuo harrastajalle aina varsin huikean fiiliksen. Vaikka figuja tulee maalattua vuosittain vaikka millä mitalla ja armeijoitakin on bokseissa, foameissa ja vitriineissä jo lukuisia, on pitkäaikaisen vision toteuttaminen aina erityinen juttu. Mielikuvituksellisen taustatarinan innoittaman "figutaiteen" luominen on mulle aivan ehdotonta sielunruokaa ja joskus jopa tuntuu, että sitä elää projektista seuraavaan. Valmista ei kuitenkaan tule itsestään, ja usein palatessa tarkastelemaan jotain vanhempaa armeijaa tulee ihmeteltyä, miten oikein on jaksanut nähdä kaiken sen vaivan näpertelyn ja yksityiskohtien kanssa. Käsillä olevaa työtä käsittelee kuitenkin eri tavalla ja (usein GW:n ainutlaatuisen imageryn tuottama) inspiraatio saa aikaan palon viedä projektia eteenpäin ja lopulta päätökseen.

Tavoitteellisuus, käyttötarkoitukset ja deadlinet ovat tärkeitä armeijanrakennukselle. Mikäli tähtäimeen on otettavissa jokin pelitapahtuma, näyttely, maalauskilpailu tai muu tilaisuus esitellä valmista armeijaa, koko projekti saa suunnan ja aikataulun. Figupelien hienous on siinä, että hyvin suunniteltuna vaivalla tehdyn pienoismallikokoelman ei tarvitse valmistuttuaan jäädä vain hyllynkoristeeksi, vaan se toimii pelivälineenä ja käyntikorttina muiden harrastajien kanssa koetuissa tilaisuuksissa. Olenkin viime vuosina ottanut asiakseni tsempata jengiä osallistumaan maalauskilpailuihin ja panostamaan myös turnausarmeijoihin, puhumattakaan vuosittaisten perinteiden, kuten GW:n Armies on Parade -kilpailun promoamisesta. War Headin Juha on joskus lausunut osuvasti, että jokainen maalattu miniatyyri tekee maailmasta paremman paikan, ja saanen lisätä, että entistäkin paremman, mikäli sen figun vie ihmisten ilmoille innostamaan kanssaharrastajia.

Legion XII World Eaters: 308th Void Assault

Lähdetään liikkeelle armeijan Troopeista, joissa oli figujen määrän johdosta eniten duunia, mutta joiden rakentaminen taistelija kerrallaan oli tietysti myös huippuhauskaa! Väkivaltaiset Assault Legionnaryt on kitbashattu Horus Heresy hartsi- ja muovikiteistä sekä vanhoista Chaos Raptoreista, joiden kypärämalli sopi mun mielestä erityisen hyvin avaruustaisteluteemaan. Näiden olkasuojuksissa sattui myös hauskasti olemaan irvistäviä kitalogoja, jotka sopivat hienosti World Eater -heraldiikkaan.

Mun mielestä Astartes-joukoille sopii usein vähän sekalainen aseistus ja koetin suhtautua joka figuun yksilöllisesti; minkälaista toisistaan poikkeavaa tunnusmerkistöä, heraldiikkaa ja varustusta ryhmässä voisi olla, jotta sen taistelijat tuntuisivat omilta hahmoiltaan, mutta joukko toimisi silti yhtenäisenä kokonaisuutena. Ryhmään tuli siroteltua Forge Worldin World Eater -olkasuojuksia ja myös pari boltgun-ampujaa fiilistelymielessä, vaikka Assault Squadit toki kantavatkin oikeasti vain lähitaisteluaseita.

Pohdin pitkään ryhmän reppuvalintaa - Raptoreillahan on omat, näyttävät Jump Packinsa, joita olen nähnyt jengin käyttävän myös 30K-ympäristössä. Päädyin kuitenkin vaihtamaan joukoille asianmukaiset MKIV-reput Sanguinary Guard -kitistä, sillä Raptor-reppujen käyttäminen Raptor-torsojen kanssa olisi tuntunut vähän laiskalta, ja olin jo ottanut taiteellisen vapauden käyttää "epävirallista" haarniskamallia Horus Heresy -miljöössä. Musta oli kuitenkin hauska idea antaa "juuret" 40K:n vanhalle Raptor-designille ja osviittaa sille, minkälaisista ikiaikaisista taistelijoista ne olisivat saattaneet periytyä. Tämän kuvan keskimmäinen soturi on ehkä mun suosikki koko ryhmästä; bolter näyttää rajulta Assault Marinella ja figussa on hyvää liikkeentuntua.

Rynnäkköryhmä valmiina siirtymään painottomaan tilaan.

Armeijalistaan valitsemamme Rite of War vaatii kolme Troop-yksikköä, joten rakensimme Assault Squadin rinnalle kaksi taktista ryhmää. Toisen ryhmän raskaalla chainglaivella varustautunut kersantti oli itse asiassa ensimmäinen armeijaan rakentamani figu ja sain siinä ajatuksen molempiin ryhmiin liitettävästä "unit filleristä". Ajattelin hulluuteen asti doupatun taistelukoiran toimivan siistinä yksityiskohtana ja viittauksena World Eaterien War Hounds -alkuperään. Samalla se tuo myös vähän kylmiä värisävyjä armeijaan, jossa ne alustojen lohkareita lukuunottamatta ovat aika kortilla. Combat drug -neuloin tikattu piski on konvertoitu vanhasta Faban Chaos Warhoundista ja kettinki figujen välissä on kiinnitetty magneeteilla.

Toisen ryhmän unit attachment on radistin kämmentietokoneellaan operoima breaching bot, joka voidaan lähettää ahtaissa käytävissä edeltä avaamaan vihollispesäkkeiden ilmalukkoja tai purkamaan IED-ansoja. Toinen radisti sen sijaan on jo unohtanut kaikki spesialistin tehtävänsä saatuaan töitä kahden käden kirveelleen. Molempiin figuihin on käytetty Forgen erikoisosat Legion Command Upgrade -blisteristä.

Vaikka armeijaan ei sääntöteknisesti kuulukaan Breachereita, koin niiden roolin olevan niin lähellä armeijan teemaa, että teimme fiilistelymielessä kolme rynnäkkökilvin varustettua eturivin taistelijaa molempiin taktisiin ryhmiin. Näille figuille tehtiin erityisen kovia kokeneet haarniskat, joiden maalipinta on paikoin kulunut tyystin pois - veteraaneilta on myös vaihdettu raajoja bionisiin proteeseihin. Erityisesti polvistuneissa kilpimiehissä on jotenkin erityisen "välitön" ja toiminnallinen fiilis, mistä diggaan. 

Ajatus oli, että kaikissa figuissa olisi dynamiikkaa ja tekemisen meininkiä, vaikka kyse onkin tavallisista Tactical Marineista. Avaruussotaisuuden ohella koetimme sisällyttää figuihin myös World Eaterien primitiivistä gladiaattorivibaa, johon kettingit, eksoottiset saha-aseet ja paljaat ihoalueet natsasivat hyvin. Joku voisi toki kysyä, miten (etenkin kypärättömät) taistelijat pärjäävät avaruudessa, mutta butcher's nailit saavat ihmeitä aikaan... Suuntaa osoittavan operaattorin kilpi on muuten tehty green stuffista muotin avulla, oikeanpuolimmaisen taas voidaan tarkemmalla tarkastelulla havaita ottaneen kilpensä yli laukauksen suoraan linssiin.

Taktisiin joukkoihin on käytetty kypäriä esimerkiksi Horus Heresy -kiteistä ja Khorne Berzerkereiltä, sekä paljaita päitä Primaris Intercessoreilta, Reivereilta ja Necromundan Goliatheilta. Keskimmäisen soturin bioninen käsivarsi näyttää leikkautuneen juuri lähitaistelussa irti (panssaroitu hansikas sätkii vielä lattialla) ja tämän on turvauduttava vara-aseeseen. Oikean laidan kirveenheiluttaja oli väriteemaproton jälkeen ensimmäinen armeijaan maalattu figu.

Ryhmiin tuo niin valokuvissa kuin pelipöydälläkin hyvää dynamiikkaa ja näyttävyyttä korkeusvaihtelut, joita oli näppärä toteuttaa kuvaamalla avaruusaseman kävelysiltoja ja kansille pudonneita asteroidilohkareita. Kaivosyhdyskunnan tunnuslipun salosta repinyt veteraani on aika arpinen kaveri ja tämän oikean puolen molemmat raajat on vaihdettu taannoisen lentoturman myötä bionicseihin. Gladiaattorireferensseihin taas on palattu Warlordin historiallisilta roomalaisilta napatulla kilvellä.

Toisen ryhmän kersantin bionisen käden taktinen sormivarmistus on mun suosikkidetskuja koko jengissä (ja muistan kyllä huomauttaa siitä kaikille figuja tarkasteleville!).  Toisen boltgunnerin rintapanssariin on täytynyt rakentaa tilapäinen life support device, jotta legioonalainen on saatu mukaan tehtävälle.

Myös Kharn the Bloody ja tämän Red Butcher -vartiosto on konvertoitu; armeijan warlordiin käytettiin pohjana 40K-figua, jonka asento on samaa maata Forgen 30K-version kanssa. Figusta veisteltiin pois kaikki pääkallot ja liian kaoottinen heraldiikka ja myös pistooli vaihdettiin koruttomampaan malliin. Kypärän tilalle sheivattiin yksi Space Wolffien irokeesipäistä, johon sculptattiin asianmukaisia niskaletkuja. Rinnalla roikkuu kasvoilta taistelussa laskettu rebreather. 

Kharn johtaa iskujoukkonsa asteroidikaivannon seuraavalle tasolle.

Armeijaan tarvittiin tietysti myös Apothecary, jolle päätimme ottaa jump packin. Figun pohjana on käytetty Ahrimania, mutta torso on vaihdettu mulle tuntemattoman valmistajan hartsirintapanssariin ja Red Butchereilta ylimääräisiksi jääneisiin olkasuojuksiin.  Koruton haarniska sopii hyvin kuvaamaan Artificer Armouria. Maalasin muuten vasempaan säärisuojaan ensiksi punaisen, heraldisen salaman, mutta tajusin oitis maalin kuivuttua, että tästähän tuli nyt White Scar Apothecary... Uusiksi meni, ja tunnus vaihtui Unification Warien kotkanpääsymboliin.

Tehokkaalla lääkintäspesialistilla onkin kaksi Nartheciumia: toinen perinteisessä ranneaparaatissa ja toinen Militarum Tempestus -kitistä napatussa pistoolissa, jossa on myös hyvin World Eatereille sopiva sahalisävaruste. Tälle käytin myös yhden vanhan Chaos Raptor -repun ylösalaisin käännettynä.

Armeijan vahvuuteen kuuluu myös muutama asteroidipilvissä navigoiva hyökkäyskiituri. Taktista toimintaa koordinoivat Legion Land Speederit, jotka on konvertoitu ennen Forgen figun julkaisua tavallisista speedereistä purkamalla ohjaamo pilottien ympäriltä. Lisäpotkua tuovat Stormhawk Interceptorilta lainatut turbiinit, jotka sopivat kuin nakutettu Speederin omien propellien päälle. Toisessa kiiturissa matkustaa Combat Controller -upseeri, jonka useista näytöistä ja mittareista koostuva komentokonsoli oli hauska rakentaa. Figuille on kasattu näyttävyyden nimissä vähän tavallisia flying baseja kookkaammat scenic-ovaalialustat.

Javelin Attack Speederit tuovat kaivattua pidemmän kantaman tulivoimaa armeijalistaan ja vaikka niiden eurohinta hiukan kirpaisikin, on piste/hyötysuhde aivan ohittamaton verrattuna tavallisiin Land Speedereihin. World Eater -tunnukseksi Javelinien keulaan upotettiin örkkien Trukista lainattu hammasritilä ja vaihdoin myös kuljettajat vakiomallisista MKIII-versioihin. Toisella Heavy Bolter -ampujalla on uusien Primaris Marineiden rannetietokone, tosi siisti bitsi.

Massiiviset Caestus Assault Ramit ovat armeijan sydän ja centerpiece-elementti. Mietimme tovin minkälaisia piikkejä ja kettinkejä näihin voisi kiinnittää, mutta päätimme lopulta jättää lähes kaiken ylimääräisen pois; kaikki ulokkeethan menisivät tuusan nuuskaksi siinä samassa kun kohteisiinsa törmäämiseen tarkoitettu lentokone pääsisi toteuttamaan itseään. Koneen kulunut maalipinta on toteutettu klassisella hiuslakkachippingillä.

Myös koneen ilmanottoaukkojen ympärille saatiin World Eaterien kitafiilistelyä, tällä kertaa Ogre Kingdoms Stonehorn-sprueista. Koneen toisen matkustamon päällä on armeijan joukko-osastotunnus, joka on profiilimukaelma Gladiator-leffassa nähdystä silmikkokypärästä.

Nykymuodossaan vajaan parin tonnin armeijaan on tarkoitus tehdä Allied Detachmentin muodossa hiukan temaattisia vahvistuksia, enkä malta odottaa että pääsen taas kaikessa rauhassa rakentelupöydän ääreen! Legioonalaiset ovat jo tähän mennessä olleet ikimuistoinen projekti.

Kiitokset, kun jaksoit selata tänne asti! Toivottavasti nähdään joskus Horus Heresy -pelipöydän ympärillä!

For the Red Angel and the Warmaster!

No comments:

Post a Comment