November 15, 2018

Hound the Stars: Planning and early stages

In the next few articles we'll be debriefing our latest army projects, this time created for the battles in the violent and tragic era of Horus Heresy! A full army gallery is on its way, but we'll first dwell into the origins of the World Eaters - where the inspiration sparked and how we went about creating an Armies of Parade -winning force. 
Alpha Legion Mechanized Recon sekä World Eaters Void Assault, eli viimeisimmät War Head -teema-armeijaprojektit, ovat sijoittuneet vetovoimaiseen Horus Heresy -miljööseen, jolla on Suomessakin paljon faneja ja aktiivinen pelaajakunta. Black Libraryn ja Forge Worldin ansiokkaasti kynäilemä maailmankuva on rakentunut romaanien ja sääntökirjojen sivuilla jo vuosikausia ja harrastajien iloksi on julkaistu toinen toistaan siistimpiä yksiköitä ja sankarifiguja. Mytologiset tarinat Astartes-legioonien sisällissodasta ihmiskunnan synkimpänä hetkenä ovat avaruusoopperaa parhaimmillaan ja myös aihepiirin visual design on mahtipontisuudessaan, realistisuudessaan ja koruttomuudessaan vailla vertaansa. Olikin siis jo korkea aika paneutua aihepiiriin täydellä drivella ja fiiliksellä.

Horus Heresyyn liittyy erityisen siistin fluffin lisäksi erottamattomasti myös hyvähenkinen pelaajayhteisö. Kutkuttavasti kansallisissa 30K-piireissä toteutuu juuri se, mitä harrastukselta tällä hetkellä henkilökohtaisesti etsinkin; kasuaalit, temaattiset pelit, joissa pääosassa ovat hitsauksen ja voittamisen sijaan näyttävät miniatyyrit ja maastonkappaleet. Suomen Horus Heresy -turnausskeneä on War Headin ja KuoFi Ry:n panostuksin rakennettu alusta alkaen nimenomaan fluffihenkiseksi power play -elementtejä karsien - pelitapahtumissa kompetitiivisuus on jäänyt taka-alalle ja esimerkiksi palkinnot on jaettu pääasissa muista syistä kuin matsien voittamisesta. Tämä näkyy muun muassa tyylikkäissä armeijalistoissa ja erityisen näyttävissä figuissa; puolikuntoiset tai maalaamattomat miniatyyrit ovat Heresy-turnauspöydillä erittäin harvinaisia.

Ville Herrasen kanssa yhteistyössä startattu World Eaters -hanke lähti kehittymään jokseenkin sattumalta Villen tilattua War Headin kautta Kharnin ja Berzerkereitä uutta 40K-armeijaansa varten. Olimme kuitenkin hiljattain leikitelleet idealla yhteisprojektista ja päätimme lopulta lähteä tutkimusmatkalle Horus Heresy -aikakauteen - Berzerker-spruet laitettiinkin bitsboksiin. Käytimme aluksi paljon aikaa ja henkisiä resursseja ihan vain teeman ja armeijan meiningin speksaamiseen ja pääsimmekin pian samalle sivulle siitä, mitä legioonalaisilta halusimme; mieleen tulee selvästi muuan kesäinen stormauspalaveri Malmin Bierhausissa. Tuolloin kirjoiteltiin jo ensimmäiset versiot armeijalistasta hankintoja ja rakentelua ohjaamaan. World Eatereihin päädyimme alunperin muun muassa niiden (silloisen) eksoottisuuden ja tyylikkään punavalkoisen rynnäkköosastoväriteeman johdosta.

Projektin startattua alkoi resurssien haaliminen, mikä on inspiraatiomyrskyssä yksi tällaisten hankkeiden hauskimpia osuuksia; on mageeta kaataa kaikki bitsikaapin laatikot nurin ja alkaa metsästää osia, joista voisi olla vision toteuttamisessa hyötyä. Mulle oli alusta alkaen selvää, että koko jengi toteutettaisiin "rule of cool" ja fiilistely edellä, enkä antanut figujen käsiaseistuksen ja sen sääntöteknisen vastaavuuden seistä konversioideoiden tiellä. Kokonaisuuden jokainen figu tultaisiinkin konffaamaan teemaan sopivaksi ja alustat raksattaisiin yksilöllisesti scenic base -tyyliin. Tilauksia lähti tuolloin samaan aikaan Anvil Industriesille, Forge Worldille, pariin bitsikauppaan ja GW:lle, minkä lisäksi sopivia osia etsittiin myös lähipiirin harrastajilta.

Sain jo alusta alkaen paljon kiksejä armeijaan suunnitellusta avaruusteemasta, sillä se olisi aika persoonallinen ja tuntui sopivan erityisen hyvin World Eatereille; avaruusaluksia breachaavat, verenjanoiset gladiaattorit tuntuivat olevan kuin suoraan Horus Heresy -romaanin sivuilta. Tähän meininkiin saatiin myös hienosti istumaan suomalaisittain (ainakin toistaiseksi) harvinaiset Caestus Assault Ramit, joista muodostui armeijalistamme sydän. Myös kaikki rosterin muut yksiköt valittiin sopimaan "Void Assault" -teemaan, mistä syystä mukaan ei tullut esimerkiksi Dreadnoughteja tai kenttätykistöä; sen sijaan kiiturit, teleportaavat joukot ja hyppyreppujalkaväki laskettiin mukaan. Lohduton, mittaamaton tyhjiö ja jokin kovia kokenut avaruusasema miljöönä antoivat paljon ajatuksia myös joukkojen beissauselementteihin ja tulevaan display boardiin.

Tiesin jo elokuussa 2017 ensimmäisiä prototyyppeja rakennellessamme, että koko projektin toteuttamiseen menisi pitkä tovi; jokainen jalkaväkifigu rakennettaisiin scratchbuild-tyyliin lukuisista irto-osista ja maalattaisiin yksilöllisesti liukuhihnatyöskentelyn sijaan. Alustavaksi valmistumistavoitteeksi asetettiin Warhammer Storen Armies on Parade -kilpailu, minkä lisäksi haaveilin mahdollisuudesta viedä valmistunut kokonaisuus SN Battle Reportsin 'No Retreat' -kutsuturnaukseen Gibraltarille. Emme pitäneet tarkkaa kirjaa hankkeeseen käytetystä ajasta, mutta kokonaistyöstötunnit yltävät iisisti kolminumeroisiin lukuihin - käytettyä aikaa tärkeämpää oli kaiken aikaa se, että jälki ja lopputulos vastaisivat omassa pääkopassa kipinöivää visiota. Lopulta jätimme armeijalistan liittolaisdetachmentin vielä odottamaan vuoroaan, jotta ehdittäisiin keskittyä varsinaisiin legioonalaisiin ja 308th Void Assault valmistui kuin valmistuikin lokakuiseen armeijaparaatiin tänä vuonna. Tavoite ei tietenkään voinut olla muu kuin voitto (Ollin jo napattua yhden Armies on Parade -kultamitalin omilla, perinteisemmillä World Eatereillaan), mikä kaikeksi onneksi saavutettiin!

World Eaterit ovat olleet jo tähän mennessä todella palkitseva projekti ja oon nauttinut kovasti 30K-tematiikasta ja legioonakulttuurin tulkitsemisesta maalaten ja konvertoiden. Vahvistuksia on vielä matkalla, jotta rosteri saadaan turnauskokoiseksi, minkä jälkeen se pitää tietysti saada pelikäyttöön! Kiitokset kaikille matkan varrella tsempanneille, osia treidanneille ja fiilistelyyn osallistuneille.

Jatketaan pian kuvien ja stoorin kanssa!


No comments:

Post a Comment