October 28, 2018

Sharpen the lances - Triad 4 hype begins!


Calling all able Freeblades - the noble House Yonas hereby bids you welcome to the revered and traditional Questoris Derby otherwise known as War Head Triad 4! If you're among the Finnish 40K Elite you might have already secured your seat in the most coveted and challenging tournament event of the year - otherwise you'll need to sharpen your lance and set your sights on the oncoming Qualifiers. See you on the battlefields!

On aika teroittaa peitset ja järjestää rivit kiihkeän figusotavuoden loppuhuipennukselle - marssi Triadiin häämöttää talvisessa horisontissa! Suomen ritarillisin 40K-haaste palaa tänä vuonna neljännessä episodissaan ja tuo jälleen jännittävät pudotuspelit War Head Fight Club -taistelukentille. Back-to-back -mestaruuttaan puolustava Triad-Sotajumala Joonas Neva on jälleen mukana mittelemässä huippupalkinnoista kansallisen figuskenen kovimpien nimien kesken. Onnistuuko Sir Yonaksen lyödä kolmannen kerran Triadin poikkeuksellisen etevä osallistujakunta, vai vievätkö uljaat kilpakumppanit ja rankkojen turnajaisten olosuhteet viimein mestarista voiton? Liity mukaan seuraamaan vuosittaista War Head -kutsuturnausta!

Suomen 40K-skenen "linnanjuhlista" tekevät tänäkin vuonna erityiset paitsi niiden poikkeuksellisen tasokas osallistujakunta, myös vaativa sääntöpaketti ja jännittävä single elimination -pudotuspelistruktuuri. Turnaukseen ei voi ilmoittautua erikseen, vaan pelaajat kutsutaan mukaan näiden meriittien sekä Qualifier-turnausmenestyksen perusteella. Finalisteille kertyvät kuusi pelikierrosta sekä single elimination -pudotuspelit ovat suomalaisittain ainutlaatuinen haaste, jota ei pääse kokemaan missään muussa turnauksessa. Triadissa mitellään voitosta hyvässä herrasmieshengessä, mutta panokset ovat korkealla - voittajaa odottavat pokaali, Sotajumala-kunniakirja sekä 200€ War Head -figulahjakortti, jolla edistää esimerkiksi seuraavaa armeijaprojektia tai vaikka Codex-kirjastoa.Triad-historiikki

Kolmen Triadin jälkeen eeppinen kutsuturnauksemme on vakiinnuttanut paikkansa Suomen 40K-skenessä ja tapahtuman ympärille on alkanut muodostua perinteitä, joihin liittyy myös monia huikeita (tai katkeransuloisia) harrastusmuistoja. Eetu "HerraMauno" Peltolan on tuskin mahdollista unohtaa 2014 finaalin dramaattista pelinlopetusheittoa, eikä Joonas "Aven" Neva olisi ehkä enää laittanut päätään pantiksi turnausvoittonsa puolesta menetettyään Bastionin, Eldrad Ulthranin ja Skyrunner Farseerinsa 2015 finaalimatsin ensimmäisellä vuorolla Joona "Strangelove" Pöppösen yllätysiskuun. Entä moniko olisi ennustanut Jouni Haaviston Carnifexien marssin aina finaaliin saakka Triadissa 2017? Toistaiseksi perinneturnauksen historian aikana on jaettu kolme Sotajumala-titteliä, joista Joonas Nevan on onnistunut viedä nimiinsä kaksi viimeisintä.

Suomessa on juuri nyt käynnissä terve 40K-haippi ja kasiedikan energisoimat pelaajat osallistuvat aktiivisesti turnaustapahtumiin. Uusien turnausjärkkärien, kuten Jyväskylä Miniature Gaming Ry:n ja Tampereen Taktiikkapelaajien tapahtumat ovat tervetulleita vahvistuksia War Headin Fight Club -turnauksille ja tärkeitä harrastuksen tukipilareita omilla paikkakunnillaan. Aktiivisuus näkyy myös hyvin European Team Championships -joukkueen valmistautumisessa - hakijoita on tänä vuonna moninkertainen määrä totuttuun nähden ja kilpailullinen 40K haalii luokseen niin uusia kasvoja kuin veteraanipelaajiakin. Maltamme tuskin odottaa, millainen Triad 4 -kutsuvieraslistasta saadaan tällä kertaa!

Vaikka turnaus on ensisijaisesti luonteeltaan kompetitiviinen, on myös armeijalistoissa nähty persoonallisia sävyjä. Mielenkiintoisimpia seurattavia ovatkin aina olleet pelaajat, jotka ovat lähteneet mukaan turnaushaasteeseen yksilöllisin buildein tai yllättävillä armeijavalinnoilla. Perinteisesti nämä pioneerit ja sankarit ovat myös olleet yleisöäänestyksessä "kansan suosikkeja" - uskaliaan underdogin toivotaan pärjäävän myös figupelikentillä. Erityisesti eksoottisempien Xenos-rotujen edesottamuksia seurataan tiiviisti, vaikka Imperiumin armeijat ja Eldarit serkkuineen ovat tänäkin vuonna ennakkosuosikkeja.

Turnauksien monet vakiokasvot ovat luonnollisesti ETC-vaikuttajia, mutta mukana on myös ollut muita kansallisissa turnauksissa menestyneitä kenraaleita. Triad onkin loistotilaisuus haastaa "ETC-turnausjyrät" näiden kotikentällä ja kerätä pari päänahkaa runkoturnauksen ja ehkä pudotuspelienkin aikana. Maajoukkuetoimintaan ahkerasti osallistuvien keskenäisiin otteluihin liittyy tietysti kipinöitä, kaunoja ja miehenpeluuta lukuisien yhteisien turnausreissujen ja vuosikausien treenaamisen ansiosta - Triadissa pelataan tietysti jokainen matsi war facen kera ja sarjatuli pohjassa.

Ennen turnauksen alkua julkaisemme perinteen mukaan Triad 4 -armeijalistakokoelman, jonka perusteella järjestetään voittajavisa - yleisöllä on tällöin mahdollisuus veikata omaa voittajasuosikkiaan ennen ensimmäisen kierroksen alkua. Oikein arvanneiden profeettojen kesken arvotaan turnauksen jälkeen 40K-tuotepalkinto ja näiden nimimerkki liitetään osaksi Triad Hall of Famea!

Triad-historia ja Hall of Fame

2017 Sotajumala: Joonas Neva, Ynnari Eldar
2017 TOP8: 
Joonas Neva, Ynnari Eldar
Jouni Haavisto, Tyranids
Eetu Peltola, Ynnari Eldar
Vili Urpilainen, Ynnari Eldar
Juha Ottelin, Imperium
Jussi Salonen, Ynnari Harlequins
Riku Saressalo, Ynnari Eldar
Jesse Nurminen, Imperium

2017 Yleisöäänestyksen voittaja: JP "Gintonic" Kumpulainen

Triad III -turnausraportti ja kuvia

2015 Sotajumala: Joonas Neva, Eldar + Dark Eldar

2015 TOP8: 
Joonas Neva, Eldar + Dark Eldar
Joona Pöppönen, Dark Eldar + Eldar
Eetu Peltola, Daemons
Otto-Ville Virkkunen, Farsight Enclaves + Tau Empire
Niko Ärväs, Grey Knights + Astra Militarum
Jouni Haavisto, Orks + Daemons
Pekka Koskivirta, Daemons
Miika Kalliokari, Eldar + Dark Eldar

2015 Yleisöäänestyksen voittaja: Shiwan

Triad II -turnausraportti ja kuvia

2014 Sotajumala: Aleksi Meuronen, Tau + Eldar

2014 TOP8:
Aleksi Meuronen, Tau + Eldar
Eetu Peltola, Eldar + Dark Eldar
Otto-Ville Virkkunen, Farsight Enclaves + Tau Empire
Pekka Koskivirta, Chaos Daemons + Chaos Space Marines
Emppu Niemi, Farsight Enclaves + Eldar
Jouni Haavisto, Adepta Sororitas + Astra Militarum + Inquisition
Jukka Halme, Space Marines + Astra Militarum + Inquisition
Jesse Nurminen, Chaos Daemons

2014 Yleisöäänestyksen voittaja: Shiwan

Triad-turnausraportti ja kuvia


No comments:

Post a Comment