December 2, 2016

Killa-Kult Mekanikus

Örkkien romuritari antaa aseidensa laulaa
tukiessaan poikien etenemistä aukion yli.
DAKKA DAKKA BLAST!
40K-turnaustemme virallinen vakkarivarapelaaja ja Horus Heresy -praetorina tunnettu Noa Kaistinen pystytti tänä vuonna GW:n Armies on Parade -kilpailua varten täysin uuden örkkijoukon. Projektin alkuvoimana ja lähtökohtana oli War Headin viime vuonna järkkäämä Survivor Series -askarteluhaaste, jonka aiheena oli rakentaa ja maalata temaattinen ryhmä konvertoituja figuja 40K:n ainutlaatuisessa hengessä. Noan tuolloin kasaama kolmihenkinen örkkijengi laajeni nyt täysimittaiseksi armeijakunnaksi!

Perinteisen örkkipossen rakentamisen sijaan Noan taka-ajatuksena oli tällä kertaa modata figunsa niin, että niitä voisi silloin tällöin pelata myös War Convocationin säännöillä. Figuja päivitettiin niin aseistuksensa kuin beissikokojensakin osalta vastaamaan virallisia Skitarii- ja Mechanicus-yksiköitä ja niihin tehtiin pieniä detaileita viittaamaan teknisesti tavallista kehittyneempiin vihernahkoihin. Tuloksena on vaikuttava teema-armeija, joka antanee myös warbossilleen monipuolisia pelikokemuksia!

Noa menestyi skabassa hyvin ja ansaitsi vitriinihyllylle pronssisen palkintolaatan! Tekniseltä toteutukseltaan vaikuttava kokonaisuus oli yksi omia suosikkejamme Armies on Paradessa tänä vuonna - kirkkaan oranssi panssariväriteema, huolellisesti tehdyt alustat ja tyylikäs, örkkihenkinen weathering ansaitsivat kaikki saamansa äänet.

Armeijan päällikkönä toimii tietysti nerokas ja analyyttinen Big Mek. Tämän gretchin-sihteeri hoitaa pitkän kantaman käskynjakoa puhelimitse. Figut olivat osa Noan alkuperäistä Suvivor Series -jengiä ja sikäli armeijan kaksi ensimmäistä nappia.

Boyzit toimivat tässäkin porukassa jengin perustrooppeina.

Joukossa on pikku bitswapeja ja konversioita, kaikkia örkkejä on myös korotettu hiukan vyötäröstä. Plasma-aseet on rakennettu tavallisten Shootien päälle.

Kypäriin lisätyt headsetit on hieno pikkudetail. Noa valitsi mukaan myös mahdollisimman paljon bionisia silmiä teknisen fiiliksen tavoittamiseksi.

Deff-Onager on yksi armeijan isompia scratchbuild-konversioita ja se perustuu Deff Dread -boksin osiin.

Vaikuttava konversio talsii nyt neljällä jalalla hiekkaisen joutomaan yli.

Noan weathering-tyyli ja Citadel Technical -efektimaaleihin perustuvat beissausmenetelmät pääsevät Onagerissa oikeuksiinsa.

Armeijan Kataphron Destroyer -vastineet on tehty Forge Worldin Grottitankeista. Beissikoko ja telaketjut muistuttavat heti tuhovoimaisista Mechanicus-troopeista.

Ilmeikkäät figut lienevät olleen hauskoja maalattavia!

Kummalliset energia-aseet kuuluvat Kultin perusarsenaaliin.

Ruosteinen metallipinta ja oranssit lisäpanssaroinnit esiintyvät myös grottitankkien peltikuorissa.

Lisää talsijoita liittyy mukaan joukkoon!

Sydonian Dragoons -ratsukot on Noan armeijassa väsätty mielikuvituksellisesti Killa Kan -kitin pohjalta. Pitkäjalkaisilla honkkeliroboteilla ratsastavissa ja peitsin varustautuneissa Groteissa on sitä jotain...

Ironstrider Ballistarius -kuljettaja taas oli kasannut talsijansa katolle hiekkasäkein linnoitetun tykkiaseman.

Toinen Dragoon valmistautuu keihästämään aavikkorotan iltapalaksi.

Persoonalliset dunestriderit ovat yksi armeijan centerpiece-yksiköitä.

Ilmeikkäät Gretchinit täydentävät lisäksi armeijan jalkaväkiosastoa.

Myös grotteja on konvertoitu ansiokkaasti. Rivissä ritari, sissijohtaja ja pelätti...

...sekä ninja, seikkailija ja suojeluhälyttäjä. Tavan grottiboksista on pikku konversioin saatu tosi persoonallinen poppoo.

Armeijan Ruststalker-kommandot ovat Noan mukaan vielä kesken, mutta harteikkaat eliittiörkit päätyivät kuitenkin photoshootissamme kameran eteen.

Valtavat örkkikolossit sisältävät muun muassa Forge Worldin kommando-osia.

Armeijan kruununjalokivi on tietysti Gorkanaut-kitistä rakennettu ritari. Talsijan jalkoja on pidennetty Imperial Knight -mallisen taisteluasennon ja korkeuden tavoittamiseksi.

Keltaiset, punaiset ja siniset yksityiskohdat tuovat väriä muuten ruosteensävyiseen yleisilmeeseen.

Chipping koristaa armeijan kaikkia yksiköitä, mutta isommissa figuissa sillä pääsee todella revittelemään.

Armeijan ensiosa on nyt valmis ja vaikka siinä ei olekaan vielä ihan koko War Convocationin sisältöä, pääsee sillä jo sotimaan! Noa pelasi joukoillaan ensi kertaa War Headin örkkiturnauksessa lokakuussa.

Armies on Parden Pronssimitalistit display-alustallaan. Hatunnoston arvoinen miniatyyriarmeija on nyt nähtävissä livenä War Head -myymäläosaston vitriinissä!1 comment: