April 6, 2016

Fight Club Model Gallery

Nyt kun War Headin tuleva Helsinki Grand Tournament ja sitä seuraava 40K-aloittelijaturnaus alkavat hiljalleen käydä ajankohtaisiksi, on hyvä hetki fiilistellä myös viikoittaisia peli-iltoja ja treenimahdollisuuksia. War Headin tiistaiset Fight Club -kokoontumiset pitävät sisällään paljon hyvää asennetta ja osuvaa peliseuraa, oli harrastajan mielenkiinnon kohteena sitten kasuaalihenkiset fluffipelit tai kompetitiivinen turnaustreeni. Siinä mielessä toukokuun turnauksetkin vastaavat kahdenlaiseen tarpeeseen; GT:ssä mitellään hyvässä hengessä ja kovin listoin voitosta, kun taas aloittelijaturnauksessa tutustutaan peliin ja fiilistellään 40K:n miljöötä uusien ystävien kanssa. Loistavasta ilmapiiristä kielii jo sekin, että monet Fight Club -veteraanit on ilmoittautuneet vapaaehtoisiksi toimitsijoiksi aloittelijaturnaukseen. Vasta-alkajat on aina tervetulleita, oli omat pelimieltymykset mitkä hyvänsä.

Tiistaisista taisteluista on tapana ottaa aina muutama action-kuva War Headin Facebook-gallerioihin, mutta vain pieni osa räpsyistä päätyy blogiin asti. Tässä kuitenkin special treatina muutama otos, pääpainonaan tietysti kenttiä koristavat figut!

Fight Club -vakkareita työnsä äärellä. Joillekin sotimisesta on selvästi tullut ihan tiistain päivätyö, kun matsit starttaavat puolen päivän aikaan ja sotureita saa kasin pintaan jo vähän häätää tiehensä. On ollut tosi hauska huomata, että vakiojengi on ottanut peli-illat omakseen ja pysynyt mukana vuosien ajan ja muutonkin jälkeen.

David on yksi aktiivisimmista kenraaleista ja tämän demonivahvisteiset Death Guard -joukot ovat tuttu näky taistelukentillä. Davidin Chaos Space Marineiden plus/miinus-tilastot ovat huikeat, mutta ehkä toukokuun turnauksessa kenraali saa arvoisensa haasteen...

Davidin hienosti mallattu armeija on luotu kekseliäästi käyttäen Citadelin figujen rinnalla esimerkiksi Manticin ja Forge Worldin osia ja figuja. Esimerkiksi Nurglen Spawnit on tehty tyylikkäästi Forge Worldin Plague Toadeista ja Typhuksen Zombit osuvasti Manticin näyttävistä muovikiteistä.

Davidin uusin teos on kipeä Blight Drone -henkinen Nurgle Heldrake, johon haettiin inspiraatiota Ollin Death Guard -armeijasta.

Myös aiemmassa kuvassa Davidin takana deployaava Matti on ahkera pensselinheiluttaja ja nopanheittelijä. Tämän kokoelma koostuu enimmäkseen Eldareista ja näiden Harlekiiniliittolaisista, joihin on vastikään alettu lisätä Dark Eldar -väriä. Jetbike-armeija on tehty tyylipuhtaasti Saim-Hann Craftworldin väreihin.

Eldarien maalaaminen on kuitenkin saanut hieman väistyä uuden Tau-projektin tieltä. Ghostkeel Battlesuitit on jo otettu kenttätestaukseen parissa Fight Club -ottelussa Raptor Space Marineita vastaan.

Jouni Haaviston War Convocation -säännöillä toimiva örkkiteemainen "Kult Mekanikus" -armeija on varmaankin yksi peli-iltojen omaperäisimpiä. Kokonaisuuden joukot on konvertoitu klassisista ja moderneista örkkiseteistä kuvaamaan yleisilmeensä, aseistuksensa ja beissiensä osalta tarkasti Cult Mechanicuksen ja Skitariin yksiköitä. Esimerkiksi armeijan Imperial Knightit on scratchbuildattu örkkityyliin Gorkanaut-kiteistä.

Silloin tällöin kentillä näkee myös eksoottisia harvinaisuuksia...

Imperial Knight etenee Skitarii-joukkojen suojaamana taistelussa aavikkokaupungin herruudesta.

Kaukaisuudessa odottaa kuitenkin örkkien väkivahva Stompa. Onnistuuko Space Marineiden pudotusisku hidastamaan örkkejä riittävästi, jotta ritari ehtii ottamaan vihollisen superraskaasta talsijasta mittaa?Turnauskuvassa Wraithknight on jäämässä Necronien jalkoihin.

Culexus- ja Vindicare-salamurhaajat tarkkailevat raunioitunutta tehdasaluetta maastontiedustelutehtävällä.

Tervetuloa peli-iltoihin aina tiistaisin (ja myös aloittelijaturnauksessa on vielä tilaa)!

No comments:

Post a Comment