September 10, 2014

Welcome to GofftownOlemme viikon ajan pitäneet Hesen kanssa useita maalausiltamia, mikä on ollut tosi hauskaa! Lauantaina fiilistelyt venyivät ihan all-nighteriksi asti ja laitoimme nappeja väreihin aina aamubussien lähtöön saakka. Sutimisen ohessa on voinut fiilistellä kaikennäköistä, isona puheenaiheena on ollut muun muassa 40K:n vanhojen edikoiden charmi nykyisiin päättömyyksiin verrattuna. Vettä nostalgiamyllyyn kaatoi vastikään vastaanottamamme kirjalahjoitus, jonka opuksien sivuja on käännelty nyt pari viikkoa tuntitolkulla ja inspiroiduttu siitä, miten makeita meidän harrastuksen alkuaikojen meininki oli. Nykyään Warhammerin aloittavien Old World ja 40K-universumi ei kyllä valitettavasti taida olla lähelläkään sitä, mistä meidän loputtomalta vaikuttava inspis kumpuaa. Useat Tuben meille lahjoittamista kirjoista löytyi jo hyllystä, mutta niiden pariin palaaminen oli ihan sairaan siistiä pitkästä aikaa. Figuilu on mageeta.

Hesen örkkien vitriinihylly on täyttynyt maalauskampanjan aikana ja nyt oli viimein aika päästää ne valloilleen myös pelipöydällä. Koska Henrik ja Eric eivät olleet pelanneet vielä peliäkään seiskaedikkaa, otimme 1200 pisteen erän nykylaitosta tarinan värittämässä skenaariossa. Taistelussamme Taun tiedustelijat oli lähetetty örkkikylään tutkimaan vihernahkojen likaista pommia, josta kaupunkilaisilla ei ollut aikomusta luopua. Tau-joukkojen motiivina ei ollut niinkään käyttää räjähdettä, vaan tutkia, olisiko örkkien teknologia ja ymmärrys voineet riittää sen rakentamiseen ja sitten tuhota pommi turvallisesti. Pommi kuvasi Relic-objektiivia ja sen lisäksi pelasimme hauskoja Maelstrom-missioneita.

Kokeellinen Remora-muunnelma "Swordfish" tiedusteli operaatioaluetta ennen taistelua. Pelasimme matsin tietysti War Head Fight Clubilla!

Hesen örkit koostuivat tälläkin kertaa klassikkoraudasta, jota vahvistivat modernit sotakoneet. Armeijaan kuului Bad Moon Warboss Mega Armorissa, Painboy, viisi Nobia avaruuspuvuin (4+ save), pari Mekaanikkoa, keskikokoinen ryhmä Lootia, kaksi Boyz-ryhmää Shootilla, Gretchinit, Bubble-chucka, Lobba, Battlewagon ja mahtava Goff Gorkanaut.

Edun pahaa-aavistamaton kokoonpano oli muunnelma mun Ropecon-listasta. Hunter Cadressa oli runollinen Commander, kaksi Fire Warrior -tiimiä Devilfisheissa (toinen Riflein, toinen Carbinein), viisi XV15 Stealth Suitia, XV111 "Wolverine" Riptide Battlesuit, Swordfish UAV controller (Sky Ray) sekä kolme Broadsidea raketinheittimin.

Taistelun hämärillä alkumetreillä häivepuvut soluttautuivat ovelasti suoraan kohdepommin välittömään läheisyyteen. Heti tilaisuuden tullen mobiilit tiedustelijat lähtivät kantamaan packagea kohti omia asemia.

Örkkikaupunki kuitenkin heräsi eloon ja Bad Moon -klaanin sotapäällikkö lähetti innokkaat joukkonsa matkaan. Thrugg Bullneck oli järjestänyt mobeineen painiharjoituksia viljapellossa, mutta nyt oli tosi kyseessä. Taun ohjuskeskitys tuhosi ison osan kuuluisan Nobin ryhmästä heti taistelun alussa, mutta loput onnistuivat suojautumaan läheisen rakennuksen taa.

Gorkanaut ja Battlewagon etenivät rinta rinnan ja tulittivat miehistöineen vihollisen talonharjalle linnoittautunutta tulitukiyksikköä. Bad Moon -komentaja oli vakuuttunut siitä, että tähän kylään mahtuisi vain yksi sheriffi (Maelstrom Mission: Kingslayer) ja upotti miehineen heti pari haavaa Broadside-ryhmäänsä suojanneeseen Tau Warlordiin. Gorkanautin ovet avautuivat kirskuen ja viisi raskaasti aseistettua Nobia lääkäreineen purskahti mylvien keskikenttään.

Samassa pätevien Gretchin-tulenjohtajien laskelmat saatiin täsmäämään ja armoton keskitys löysi maalinsa. Bubble-Chucka tappoi avoimelle ehtineistä, Reliikkiä kantaneista Stealth Suiteista kaksi ja likainen pommi putosi pölyiseen maahan. Loput Stealthsuitit vetäytyivät uutta hyökkäystä varten.

Vaikka toinen örkkiryhmä oli jo pelottavan lähellä, lähettivät Taut toisen jalkaväkiryhmistään noutamaan pommia. Broadsidejen ohjattu  rakettituli kaatoi huikeiden räjähdysten saattelemana Gorkanautin, samoin Riptiden uskalias lähikantaman meltaoperaatio pysäytti Battlewagonin niille sijoilleen. Lämpöohjukset ja Burst Cannonit pippuroivat aukeaa ylittäviä vihernahkoja kiukulla.

Gorkanautin tuhoutumisen aiheuttamassa sekasorrossa Nob-iskujoukot kuitenkin pääsivät Tau-linjoihin ja koko kentän yli kantautuvan WAAAAGH!-mylvinnän saattelemana rysähtivät lähitaisteluun. Edes Taun koordinoidusta overwatchista ei ollut pysäyttämään näiden hirviömäistä päällekarkausta ja örkkien erikoisjoukot tekivät välittömästi selvää Tau-komentajasta Broadsideineen. Sky Ray kosti johtajansa kaatumisen heti ampumalla ohjuksensa Nob-ryhmään tuhoten jokaisen paitsi ryhmän lääkintämiehen, joka jäi Stealth Suitien tulitoiminnankin jälkeen haavoittuneena virnistelemään hurmeiselle pääkadulle.

Toisaalla myös örkkien päällikkö loikkasi halvaantuneesta Battlewagonistaan ja johdatti tulitukijoukkonsa lähitaisteluun Riptiden kanssa. Aluksi pienemmät örkit kauhistuivat Taun valtavan sotakoneen voimaa ja ulottuvuutta...

...mutta nähtyään komentajansa Power Klawin purevan mainiosti tähänkin viholliseen, heittäytyivät örkit hurmoksella kolossaalisen taistelupuvun niskaan ja kaatoivat sen. Samalla Boyz-ryhmät kävivät kranaatteineen ja kirveineen Taun kuljetusvaunujen kimppuun ja tuhosivat niiden moottorit. Jäljelle jääneiden Fire Warriorien ei auttanut kuin lähettää hätäsignaali ja vetäytyä turvalliseksi katsomaansa suuntaan odottamaan vahvistuksia ja evakuointia.

Peli päättyi kymmenen pisteen erolla Hesen veikeiden örkkien hyväksi! Raunion veljeksetkin ihastuivat seiskaedikan Maelstrom-tehtävämekaniikkaan, mikä on kyllä siisti tunnelmannostattaja ja tarjoilee välitöntä narratiivia fluffipeleihin, jos vain jaksaa vähänkään mielikuvitustaan vaivata. Kun Hesen örkkijoukot vielä tästä kasvavat, pitää varmaan mobilisoida uusi Hunter Cadre ja koettaa antaa ököille kovempi harjoitusvastus ennen Halloween-kampanjaamme!

No comments:

Post a Comment