January 18, 2013

The Bootstrap Boyz

Figuharrastukseen, kuten moniin muihinkin touhuihin liittyy se, että ympärillä tapahtuvista jutuista saa paljon inspiraatioita ja kiksejä omiin projekteihin. Se lienee yksi syy, miksi yhteiset maalausillat tai stormailut pelikaverien kanssa on niin hauskoja ja paljon houkuttelevampia kuin yksin pakertaminen. Mulla on etuoikeus kuulua tosi aktiiviseen figutiimiin, jossa ideat ja auttavat kädet eivät koskaan ole kaukana. Hyvä esimerkki kovasta inspiraation ja fiilistelyn lähteestä ovat Henrikin kreisit örkkiprojektit. Vihreät hobbyaallot lyö säännöllisin ajoin meidän peliporukan yli oli kyse sitten fabasta tai nelkkarista ja örkit sopii täydellisesti arkkivihollisiksi armeijalle kuin armeijalle!

Hese on örkkikomentaja vailla vertaa ja mittava kokoelma on paisunut jo kymmenien tuhansien pisteiden ja yli tuhannen figun kokoiseksi. Siinä missä yhden lipun alle järjestäytyneet armeijakunnat muodostavat Fantasy Battlessa parinkymmenentuhannen pisteen viidakkoja polttavan jyrän, on 40k-puolen yli kymppitonniin yltävän armeijan yksityiskohtaisuus ja persoonallisuus täysin samalla viivalla. Viime vuonna Hese päivitti Fantasy battle -armeijansa muovista metalliin tekemällä hiukan Ebay-investointeja ja klassikkoörkki toisensa jälkeen liittyi uskomattoman makeisiin teemarykmentteihin. Näissä joukoissa fluffi ja fiilistely on kaikki kaikessa ja yksilöllisempiä yksiköitä on harvassa. Ne ovat olleet isossa roolissa ikimuistoisimmissa peleissämme. Nyt vaikuttaisi siltä, että tänä vuonna on scifi-puolen vuoro! Annetaan warlordin kertoa.

"Örkit oli mun ensimmäinen Warhammer 40k (ja myös Fantasy Battle) -armeija. Aloitin ne WH40k:n kolmosedikan aikaan, jolloin örkit olivat juuri muuttumassa aikaisemmista hieman humoristista ja hymyilevistä otuksista nykyiseen huomattavasti synkempään ja väkivaltaisempaan tyyliinsä. Kaiken kaikkiaan örkkifiguja on kerääntynyt nelkytkoohon eri maalaustasoissa vuosien varrella noin kymmenentuhatta pistettä, mutta oon nyt 2013 alussa ottanut freesin startin mun suosikkiarmeijaan.

Olen kerännyt vanhoja figuja jo harrastuksen alusta asti muun muassa Ropeconeista, mutta klassikoiden metsästys on alkanut kunnolla vasta vuosi sitten FB-armeijan päivityksen myötä. Alunperin nostalgisia Rogue Trader -ajan ukkoja kertyi klassikkofabaörkkien mukana Ebay-ostosten saapuessa, mutta sitten kun niitä alkoi olla nurkissa jo satapäin kelasin, että näistähän saa hienon armeijan. Suosikkiörkkini 40k puolella ovat ehdottomasti RT-versiot!

Myöhemmin tulleet kakkosedikan hymyilevät ja lyhyet figut eivät iske samalla tavalla ja vaikka uudemmat ovat ihan siistejä, vanhoissa on vain enemmän persoonaa. Klassikkofiguissa jokainen hahmo on omanlaisensa ja yksityiskohtien määrä on häkellyttävä. Örkeiltä löytyy nyrkkirautoja, pihtejä, ammusvöitä, varastettua kamaa, koruja ja niin edelleen. Suosikkini ovat Thrugg-örkin vyöllä roikkuva eldar-tyylinen (tai eldareilta pöllitty) plasmapistooli ja Guvnor Kulon olkasuojaksi viritetty kaasunaamari!


Nimenomaan tämäntyyliset klassikkofigut ovat herättäneet innostukseni suosikkiarmeijaani kohtaan uudestaan. Olen kun pikkupoika maalaamassa joka päivä lisää örkkeja, joita tuskin tulee koskaan olemaan liikaa (tai tarpeeksi)."

Rankat ja rikkaat Bad Moon 'ard Boyzit ottavat haltuun tehdasvarikon rauniot Rynn's Worldin pölyisellä aavikolla. Klaanin keltainen tunnusväri näkyy hyvin Hesen örkkien nostalgisessa väriteemassa, joka on osin ottanut inspiraationsa alkuperäisistä, värikkäistä Rogue Trader -örkeistä. Tuolloin kirkkaat sävyt rajuine korostuksineen olivat arvossaan ja mikäpä piristäisi modernejakaan taistelukenttiä sen paremmin!

Vanhat figut olivat perinteisesti melkein kaikki nimetty GW:n sääntökirjoissa ja katalogeissa. Tämä näkyi ilahduttavasti myös figuissa, sillä niistä jokainen on täysin yksilöllinen niin varustukseltaan kuin usein kasvonpiirteiltäänkin. Mielikuvitus alkaa laukata heti figun pöydältä käteen nostettuaan ja ainakin itse aloin heti kelailla minkälainen örkki on luonteeltaan ja minkälaisesta väkivallasta se saisi kiksinsä. Nobin raskas haarniska ja boyzien hatut on siisteydessä ihan omissa sfääreissään!

Vartiomiehet arvioivat vihollisjoukkojen vahvuutta taivaanrannassa. Tämänlaista ilmeikkyyttä saa rivimiehiin nykyään vain itse konvertoiden ja sculptaillen.

Thrugg Bullneckin Ork Raiderit olivat aikoinaan örkkilaatikko, johon kuului 17 metallifigua mukaanlukien Thrugg itse, kaksi Nobia, Heavy Bolter -operaattori ja 13 perusörkkiä. Hese omistaa koko squadin ja aloitti maalaamisen Thruggista, jonka varustukseen kuuluu kaksi käsiasetta sekä pistooli-sahamiekka-nyrkkirauta-yhdistelmäase.  Tämä örkki ryhmineen on maalattu aika lähelle alkuperäisvärejään ja se esiintyy myös 40k:n ykkösedikan, eli Rogue Trader -sääntökirjan esimerkkiskenaariossa! Rynn's Worldiin sijoittuvassa Battle for the Farm -tehtävässä Crimson Fistien kapteeni Pedro Kantorin johtamat Marinet piileksivät syrjäisellä farmilla ja Thrugg Bullneck ryhmineen tulee etsimään tilalle kätkemäänsä sotasaalista!

Mojovalla puukolla varustautunut kaveri on alkuperäiseltä Rogue Trader -nimeltään Guvnor Kulo.
Kulo kuuluu Hesen armeijassa meidän örkkikaupunki Ragdadin asukkaisiin ja Gorrik's Scrapsearchereihin. Power armoriin sonnustautuneen Gorrikin ja tämän miesten tehtävänä on kaahailla pitkin aavikkoa ja etsiä metalliromua sekä hylättyjä varusteita raahattavaksi takaisin kaupunkiin myytäväksi ja Mekboyzien työpajoille. Ryhmään tulee kuulumaan kaksitoista örkkiä ja Trukk. Gorrikin varustukseen kuuluu muuten eeppisen (mutta lahkeista vähän lyhkäisen) avaruuspuvun lisäksi Bosspole, mutta Hese laittoi ryhmään Gort-lipunkantajan heiluttamaan voitonmerkkiä tämän sijasta.

Scrapsearcherit kuuluvat Deffskulls-klaaniin ja tämä näkyy sinisenä onnenvärisenä näiden kamppeissa, sotamaalauksissa ja hiusväreissä. Vasemmanpuoleinen epeli on muuten siitä hauska, että se saattaa joko tähystää, facepalmata tai levittää sinistä sotamaalia lärvilleen. Ace!

Rengaspanssaria ja konepistooleita. Tunnelma kohdallaan.

Bad Moonit tunkeutuvat tuhottuun verstaaseen etsimään Crimson Fisteja... Smells like a 'umie 'round 'ere!

Thrugg on kyllä paha jätkä, kuten varustuksesta saattaa päätellä. Ennen Warbossit (ainakaan minor herot) eivät olleet ihan yhtä järkälemäisiä kuin nykyään, mutta oli niillä silti Strenaa ja Toughnessia vitosen verran.

Gort on ripustanut lipputankoon Crimson Fisteilta ja Blood Angeleilta lunastettuja voitonmerkkejä. Kuumalla aavikolla mekaanikkohaalarin lahkeista on kai askarreltu lippis.

Klassikkoörkit kokoontuvat yhteen odottelemaan vahvistuksia. Ragdadin sota jatkuu pian, Liberatorien tähtiliput liehuvat jo horisontissa!

Liberatorien Overlord Intelligence on kuitenkin havainnut Ragdadin örkkien solmineen liittolaisdiilin planeetalla piilottelevien Rogue Trader-aikaisten World Eaterien kanssa. Hesen viimeisimmät hankinnat ovat seuraavana maalausvuorossa. Kill, maim, waaaaaagh!


2 comments:

  1. Hese is the Greatest Warbozz
    t.
    Jyri

    ReplyDelete
  2. Waaagh, Da Warboz Hese! Tuo on jo oikeastaan kulttuuriperinnön säilyttämistä, tuo vanhojen skulptien hankkiminen, hienoa hommaa!

    ReplyDelete