January 16, 2012

In a galaxy far far away...

Tammikuu on ollut melko intensiivinen, eikä aikaa figutouhuille tai blogaamiselle ole juurikaan jäänyt. Nyt kun koulut alkavat ja päästään taas jonkinlaiseen rutiiniin, pitäisi raportoimisenkin aktivoitua! Uusi vuosi tulikin aloitettua Ericin kanssa Mygamestore Special Forces kenttäoperaatiolla, siitä lisää vielä myöhemmin. Mun alkuvuosi on nyt kulunut aika tehokkaasti vähän erikoisemman projektin parissa.

Tarina sai alkunsa 2010 kesäkuussa kun 501st Legionin Nordic Garrison vieraili promotapahtumassa mun silloisella työpaikalla Helsingin Puolenkuun Peleissä. Kyse on Star Wars-fanien muodostamasta maailmanlaajuisesta organisaatiosta, jossa levitetään hyvää mieltä ja kerätään varoja hyväntekeväisyystarkoituksiin esiintymällä erilaisissa kaupallisissa tai epävirallisissa tapahtumissa alkuperäisille elokuville uskollisten, upeiden asujen kanssa.


Toiminta on järjestelmällistä ja pyyteetöntä ja idea onkin yhdistää Tähtien sodasta innostuneita ja käyttää laajaa ilmiötä hyviin tarkoituksiin. Vuonna 2011 501st Legion vieraili lukemattomissa promotilaisuuksissa, conitapahtumissa, paraateissa ja esimerkiksi lastensairaaloissa ihmetyttämässä ja ihastuttamassa - ja lahjoitti lähes 12 miljoonaa dollaria eri hyväntekeväisyyskohteisiin. Itse jäsenet eivät saa toiminnasta (eli trooppaamisesta) korvausta, vaan tapahtuman järjestäjää kehotetaan tekemään lahjoitus sitä tarvitseville.

Vaikka henkilökunnan jäsenenä tiesin tempauksesta ennakkoon, oli silti älytön fiilis seurata kuinka Vader itse ilmestyi paikalle. Kokemus nosti kaikki lapsuuden fiilikset ja fanimeiningin pintaan ja yhtäkkiä selailikin sarjiksia ihan eri tavalla. Aina kaikenlaisista naamiaisasuista ja nyttemmin varustekeräilystä diggailleena löysin itseni suunnittelemasta omaa pukua. Otin yhteyttä pohjoismaiden varuskuntaan ja sain lämpimän vastaanoton kannustuksen ja neuvojen muodossa.

Nyt taustatyötä ja eri osien keräilyä on tehty reilu vuosi ja paketti alkaa olla kohta kasassa. Helmikuista Episodi 1:n 3D-uudelleenlämmittelyä varten on suunniteltu useita trooppeja ja tähtään puvun valmistumiseen tammikuun loppuun mennessä. Jotta puku olisi 501st standardien mukainen, pitää sen olla esineiltään ja yksityiskohdiltaan elokuvissa käytettyjen tarkkoja jäljitelmiä, usein materiaaleja ja naarmuja myöten. Hahmon saa toki päättää itse, ja mulle valinta oli alusta lähes itsestäänselvä. Badassien badass ja eliittien eliitti, Boba Fett.


 


Lisäilen myöhemmin kuvia projektisivulle blogin vasemman laidan kuvalinkin taakse. Koko projekti on vaatinut välillä uuvuttavaakin kärsivällisyyttä joko taustatyötä tehdessä, rahaa säästäessä tai tilauksia odotellessa. Nyt ollaan kuitenkin viime metreillä ja alkaa olla jo jotakin esiteltävää. Puvun rakentaminen on ollut melkoinen seikkailu ja todella opettava hanke, jossa on saanut kivasti soveltaa muusta harrasteympäristöstä opittuja kykyjä. Esimerkiksi Fett-panssarin maalaus on toteutettu kynäruiskulla. Toisaalta sain myös ottaa käteen ompeluneulan, johon ei ole tullut koskettua ihan hetkeen...

Work in progress. Palataan asiaan!

2 comments: