May 4, 2013

Maverick Missions

Perjantain myöhäisillan ratoksi (ja odotellessa niitä oikeita lätkämatseja...) ajattelin postata muutamia kuvia tiimin viime aikojen palkkamaalausprojekteista! Komissiot on ihan kivaa vaihtelua omien armeijoiden työstämiseen ja myös aika kätsä keino rahoittaa niitä! War Headin keskuudessa palkkafiguja maalaillaan nähdäkseni kautta linjan aika rennolla otteella ja nimenomaan pelikäyttöön. Ainakaan mulla ei riittäisi aika tai kiinnostus hitsata asiakkaiden nappeja ns. showcase-tasoon, kun omiinkaan figuihin ei usein tule panostettua niin paljon! Simppeleitä pelipöytäminiatyyrejä on kuitenkin kiva tehdä kiireisten tai muutoin maalaushaluttomien puolesta.

Tällä hetkellä Olli maalaa asiakkaalle Catachan Imperial Guardia ja Edulla on työn alla World Eaters -lisäjoukkojen viimeistely. Itse alan pian raksata lisää "Dark Mechanicus Expeditionary Force" -joukkoja sekä Death Korps of Krieg -kaartilaisia. Projektilistan kärjessä on myös vähän Tau-aiheista askarreltavaa. Näiden jälkeen aion kyllä pitää kesäloman kaikesta muusta, paitsi omien ukkojen työstämisestä, sillä harrastus pitää kuitenkin pitää sinä itsenään! Turnaus- ja fiilistelyarmeijat eivät värjäydy itsestään!

Ericin maalaamia Khornate Raptoreita asiakkaan World Eaters -teema-armeijaan. Uusissa Raptoreissa on tosi makeita osia ja niiden yksilölliset chainswordit kelpais hienosti myös mun haiprojekteihin.

Kaaosfiguissa koristetrimmien poimiminen esiin kestää kuulemma usein lähes yhtä kauan, kuin koko muun figun maalaus. Näissä figuissa on ollut asiakkaan aika tarkkaan määrittämä värimaailma ja beissausteema.

Karuja kultisteja Dark Vengeance -boksista World Eaterien komenneltaviksi.

Kultistit ovat sen verran sekalaista sakkia, että niiden maalauksessa voi ottaa myös pieniä figukohtaisia vapauksia.

Näiden figujen kevyet konversiot ovat asiakkaan käsialaa, mutta teemme myös toiveesta modauksia ja scratchbuild-hankkeita palkkaduunien ohessa.

Muuan kaveri Tampereen Reilukerhosta esimerkiksi tilasi meiltä taannoin geneeristä jalkaväkeä, jota voisi käyttää tarpeen tullen liittolaisina niin Grey Knight Henchmanien, Imperial Guard -jannujen kuin Chaos Cultistienkin säännöillä. Fiilistelimme suunnitelmissamme Adeptus Mechanicus -tyylistä osastoa, joka toimisi etujoukkoina varsinaisille Tech Priest -seurueille servitoreineen. Koska "isäntäarmeijan" teema on niin tyylillisesti kuin väriteemaltaankin synkän keskiaikainen, heitimme myös figuihin techieval-lookkia.

Prototyyppifigulla oli punainen huppu ja vähän enemmän ruskeansävyjä ja vaikka sekin toimi kivasti (ja loi tarkemman linkin Mechanicus-teemaan) muutimme teeman asiakkaan toiveesta Primary Detachmentin monotonisempaa värimaailmaa vastaavaksi. Yhdistelmä kyllä toimi tosi hyvin, kun nähtiin liittolaiset ja apujoukot viimein vieri vieressä!

Figujen pohjana on käytetty Bretonnian Men at Arms -figuja, joille on vaihdettu Warzone-figusarjan trooperien kädet ja aseet. Figujen päät ovat Necron Warrioreilta ja Immortaleilta, joskin niistä on veistetty kasvonpiirteet kuten nenä ja suu pois. Happiletkuna toimivat kitarankielet ja rautalanka ja huput on muovailtu green stuffista.

Myös Men at Arms- boksin lähisaseita käytettiin hyödyksi ja nuijista sai pikku konffilla hauskoja lähisaseita tai stand-in Power Mauleja. Bitseistä sai rakenneltua myös kuvan mukaisia "all-around"-erikoisaseita, jotka ovat tarpeeksi techin ja kummallisen näköisiä toimiakseen milloin meltoina ja milloin plasmoina. Ryhmään on tehty myös jonkin verran erikoisvarustusta tai -rooleja kuvaavia nappeja, kuten esimerkiksi GK Henchmanien Mysticistä menevä linssinaama ja (kuvassa vähän huonosti erottuva) metallinpaljastin, joka voi olla vähän mikä tahansa lippu tai ikoni. Tärkeintä on, että eri codexeista mahdollisesti tulevia upgradeja löytyy kuvaamaan jokin erottuva figu.

Ryhmänjohtaja on löytänyt kosmisen kuulan... Tästä pitää raportoida Mechanicuksen Magus-päällystölle. Taaemmilla figuilla muuten näkyy niskaan lasketut huput. Maalasimme Necron-päiden "takaraivot" ihonvärillä niin, että näyttää kuin figuilla olisi rautanaamarit robottipäiden sijaan. Ihon alta kuultavista verisuonista tulee vähän Bane-viboja!

Kyyryselkäinen puukottaja. Baset tehtiin vastaamaan Primary Detachmentin alustoja.

Eka viidentoista satsi kelpasi asiakkaalle ja päästiin oitis rakentelemaan lisää.
Olli maalasi tällä välin myös pienen Battlegroupin Khadoria Warmachine-peliin.

Figuihin tuli klassinen ja "ohjekirjan mukainen" puna-musta-rauta -väriteema ja kuiva aavikkotyylinen beissaus.

Toinen Warjack tuli käänteisillä väreillä enimmäkseen mustaksi.

Armeija perustuu Khadorin MKII -aloitussettiin, johta johtaa Warcaster Sorscha Kratikoff.

Mukana on myös kipeitä Man-o-War-jalkaväkijoukkoja.

Makeita figuja tykkikilpineen.

Pieni battlegroup oli Ollin mukaan nopea ja näppärä väliprojekti.
Suomessa tuntuu syntyneen melkoisesti Bloodbowl-hiittiä, kun ainakin Porvoon ja Porin jannut ovat heittäytyneet fantasiafutiksen pariin oikein kunnolla. Meiltä tilattiin kolme custom-pelaajaa Werewolf-tiimiin ja toteuttajaksi valittiin Eric. Kaksi vielä muutosvaiheessa olevaa ihmissutta on rakenneltu vähän kaikennäköisistä osista Chaos-, Orks ja Space Wolf-rangeista.

Pahannäköisellä kaverilla on onnenamuletti ja kettinki taklauksien jälkeisten painimatsien varalta.

Takissa on vähän prätkäjengityylistä joukkueen heraldiikkaa!

Trion kolmas jäsen on ilmeisesti Trollin säännöillä toimiva täysiverinen Werewolf, jolle tuli asiakkaan toiveesta vähän pienempiä ukkoja suurempi alusta.

Sus on napannut messiin vastapuolen joukkueen sentterin kypärän. Figun pohjana on käytetty Manticin Veer-myn rottapäällikköä, jolle on asennettu Dire Wolffin pää ja örkin kädet. Mekaaniset osat kuten letkut ja kaapelit on sitten peitetty Green stuff-vaatteilla ja jenkkifutikselle tyypillisillä suojuksilla.

Jengi tuli parahiksi valmiiksi juuri alkaneita pudotuspelejä varten ja raivoisa kolmikko pääsi oitis viheriölle. Onnea liigaan ja reipasta rähinää itse kunkin asiakkaan figukevääseen!


No comments:

Post a Comment