May 12, 2013

Treasure Island

Terveisiä Lontoosta! Urhea kenttäagenttimme Edu piipahti brittein puolella ja dokumentoi vierailun aikana pikku pintaraapaisun verran paikallista hobby- ja figutarjontaa. Fiilistelystä päätellen eurooppalainen miljöö, kaupungin koko ja erityisesti sen historiallisuus olivat tehneet suuren vaikutuksen. Meidän haaveeksi on viime aikoina alkanut muodostua yhteinen reissu Nottinghamin pääkallopaikalle Warhammer Worldin pelimestoille ja ehkä jopa Games Day -tapahtumaan. Tänä vuonna GD tosin taitaa mennä ikävästi päällekkäin Ropeconin kanssa... Ericin kuvien perusteella voi kuitenkin suunnitella vaikka ostoslistoja valmiiksi!

Idyllinen kaupunkikuva näyttää auringonpaisteesta huolimatta aika hyvin siltä, mikä mun mielikuva Lontoosta on, vaikka epäilemättä mestoille saapuessaan olisi ihan huuli pyöreänä kaikesta siististä. Matkakuume nousee!

Must see -kohteena oli tietysti sarjakuva- ja leffadiggarin lemppariputiikki Forbidden Planet. Ericin osuva kuvaus paikasta taisi olla "Fantasiapelit on drugs"!

Patsaita sekä artikuloitavin nivelin, että perinteisinä yksiosaisina oli valaistuissa vitriineissä joka lähtöön. Clone Troopereita katselimme sillä silmällä jo vuosi sitten Hong Kongissa.

Bane toivotti vierailijat tervetulleiksi.

Magea Expanded Universe Darth Maul -patsas.

Grand Moff Tarkin!

Marvel oli patsasvalikoimassa kattavasti esillä.

Valtava Hot Toys -figuvalmistajan laadukas Iron Monger. Obadiah on haarniskassa puku päällä, ihan kuin leffassa.

Black Cat -rintakuva. Joo, on se!

Hauska anime-henkinen Star Wars Rebel Pilot.

Frank Millerin sarjiksiin perustuva nyrpeä bättispatsas. Tällaisia isompiakin hahmoja vois olla joskus hauska maalata!

Jabban nimipäivä.

Tuotteet olivat näppärästi sekä järjestelmällisesti esillä ja niitä oli huikeat määrät eli peleistä, leffoista ja sarjiksista. Edun mukaan tarttui muun muassa pari sarjisalbumia sekä Metal Gear Rising: Revengeancen soundtrack, vaikka sitä ei kuulemma pitäisi saada juuri mistään fyysisenä kappaleena!

Makeita leffa-aiheisia koruja esimerkiksi Lord of the Rings -pätkistä. Koruista oli vähän edullisempia versioita, sekä ihan real deal malleja aitoine hopeineen kaikkineen.

Pakollinen Star Wars -figuuriseinä.

Avaruusaiheisia, pahansisuisia töpselikärsiä...

...sekä siivekkäitä samaa maata! Muillekin kultti-ilmiöille, kuten Doctor Who'lle oli ihan omat hyllynsä ja lisäksi esillä oli myös selvästi sesonkikohtaisia tuoteröykkiöitä promoamaan esimerkiksi vastajulkaistuja pelejä ja elokuvia.

Supersankariosastolla oli tutun näköisiä patsaslaatikoita! Näimme saman valmistajan tuotteita myös Nürnbergin Ultra Comixissa!

Marvel-figuureita kautta linjan.

Makeita Star Wars-postereita, jossa hahmot on siirretty vähän eri miljööseen! Tällaisia kehystäisi seinille mielellään.

Rock and roll.

Laajalla sarjisosastolla oli ihan oma kerroksensa ja Forbidden Planetista löytyi sekä länsimaalaista tuotantoa, että japanilaista mangaa.

Valikoimassa oli myös klassisia artbookeja referenssiksi ja inspiraatioksi.

Spidey valvoi järjestystä yhdessä nurkassa...

...ja lepakkomies toisessa. Taustalla on vino pino laadukkaita Force FX -valomiekkareplikoita, joita sai ainakin aikoinaan Suomesta myös Stadin Pelikaupasta.

Figuuritarjonta oli Ericin kertoman mukaan laajaa, muttei silti läheskään yhtä ylenpalttista kuin Hong Kongissa tuotteiden ja niiden hurjan suosion alkulähteillä. Forbidden Planetissa on kuitenkin päästävä itsekin vielä pyörähtämään!


Edu tavoitti reissullaan myös yhden Games Workshopin lukuisista myymälöistä.

Myymälä oli kuin suoraan GW:n oppikirjasta sisustusta ja järjestystä myöten. Ammattimainen tuotteistus ja järjestelmällinen markkinointi olivat totutun tyylinmukaisesti esillä.

Makein osa liikettä ja ehdoton katseenkääntäjä oli huippu Osgiliath-aiheinen intropöytä Lord of the Ringsille. Paitsi että LOTR oli isosti esillä liikkeen pöydillä ja vitriineissä, oli Hobitille vielä omat pöydät ja fiilistelyt. Keski-Maan strategiasota vaikuttaisi siis olevan briteissä paljon suositumpi kuin koto-Suomessa, mikä on kyllä vähän harmi. Mä odottelen tyyntä projektimyrskyssä, että pääsisin pystyttämään viimein fiilistelymielessä pienen ja vaatimattoman Moria Goblin -jengin.

Gondorin jousiampujat yrittävät pitää rantautuvat örkit loitolla. Repel the invaders!

Tosi siisti ja tunnelmallinen pöytä on hyvä osoitus siitä, ettei kaiken tarvitse aina olla valtavaa ja megalomaanista ollakseen vaikuttavaa.

Rauniot ja erityisesti vesiraja oli tosi siististi tehty. Tässä kyllä kelpaa pelata esittelypelejä, joita oli kaupassa käynnissä Ericin mukaan kaiken aikaa.

Osgiliathin lahdessa oli leffasta (ja kirjasta...) poiketen myös oma Veden vartijansa...

Hobitin introsetti oli kasattu Escape from Goblin Town-boksista ja Realm of battle -levyistä samaan tyyliin kuin Stadinkin GW:ssä. Nappulat oli erityisen näppärästi maalattu.

Hävytön hiisikingi.

Yleiskuvaa kaivannon silloille.

WH40K-pöydällä oli iso modulaarinen temppeli.

Korkea rakennus oli yhdistelmä eri Cities of Death -osia, Citadelin Modular Movement tray -levyjä sekä muita raakamateriaaleja.

Sisällä oli pieni suihkulähde patsaineen ja ulkopuolella viidakkovivahteisia istutuksia. Ihan siisti pöytä vähän Siege-teemaiselle esittelypelille, jossa Kaaoksen joukot koettavat tunkeutua Keisarilliseen linnoitukseen.

Myös Fantasy-puolella introttiin linnameininkiä!

Siisti Griffon-prinssi kantoi vähän tavallisesta sinivalkoisesta poikkeavaa suurhaltiaheraldiikkaa.

Maalauspöydällä oli ihan GW:n playbookin mukaisesti uutuusfigu maalausohjeineen!

Paikallisessa järjestetään maalauskilpailuita kuukausittain.

Siistissä Techpriest-konversiossa oli yhdistelty osia ainakin Necron- ja Chaos Space Marines -komentajista.

Dynaaminen gargoyle-kenraali.

Korea Necrosnake, eli Tomb Kingien Necrosphinxin yläosa yhdistettynä Tyranid Trygonin hännänpätkään. Tällainen olisi makea centerpiece käärme-teemaiseen Khemri-armeijaan, jossa olisi muina joukkoina Necropolis Knighteja.

Näppärä ja helposti toteutettava Tyranid-väriteema.

Tau-joukkoja kustomoituine Defence line -aitoineen.

Isoimmat figut olivat päässeet näyteikkunaan vetämään jengiä oven kautta harrastepelien maailmaan.

Siinä missä Saksassa ja Honkkareissa hobby-kaupoissa saatiin fiilistellä kameran kanssa meininkejä olan takaa, Englannissa oltiin vähän ujompia ja henkilökunnan jäsenet kehottivat välttämään sekä itseään, että asiakkaita valokuvissa. Edulle jäi epäselväksi, josko tämä oli vain jotain henkilökohtaista varovaisuutta, vai esimerkiksi jokin lainsäädännöllinen seikka? Noh, liikkeen visuaalinen tarjonta tuli kuitenkin pitkälti ikuistettua!

Lontoo on aikamoinen figuharrastajan mekka ja pari liikettä on hiuksenhieno prosentti laajasta tarjonnasta hobbytouhujen luvatussa maassa. Kuvat olivat kuitenkin Edulta kivoja tuliaisia ja omiaan herättämään reissusuunnitelmia! Ehkä pian palataan saarelle isommalla jengillä!

No comments:

Post a Comment