May 22, 2013

Blackshell bugs


Mun ja Johanneksen Tyranidit on lähteneet uusien yksikkölisäyksien myötä taisteluaktiivisuudessa oikeaan nousukiitoon! Ensinnäkin oli tosi hauska lisätä pari nopeasti väsättävää hahmoa vanhaan armeijaan ja toisaalta näppärämmän listan syntyminen johtaa myös reippaampaan pelikäyttöön! Johannes on toki Tyranid-mies henkeen ja vereen, mutta armeijakokoonpanon kilpailuhenkinen terästys nostaa kyllä motivaatiota myös turnauksiin osallistumiseen.

Oon itsekin pyöritellyt Tyranideja Necron-treenin ohella ja diggaillut siitä, miltä armeija tuntuu. Nidit ovat ehdottomasti mukana kutosedikan boogiessa ja vanhempi Codex kärsii lähinnä siitä, että ei saada liittolaisia paikkaamaan heikkouksia. Uuden edikan valossa Nidit olivat voittajia lentomonsuissa, cover-säännöissä ja erityisesti sekä näkyvimmin Psychic powereissa. Biomancy antaa ihan uudenlaisia avaimia yksiköiden pelaamiseen sekä itsekseen, että toistensa tukena. Suppeammasta yksikkövalikoimasta ja joistakin vähän nykystandardeilla yläkanttiin hinnoitelluista yksiköistä huolimatta ötökät elävät ja voivat hyvin.

Toissaviikolla pelasin rennon matsin Tuomas Hännisen örkkejä vastaan. Tumpilla oli kutakuinkin pari Warbossia prätkillä, kymmenen Nobiprätkää, pari parinkymmenen Boyzin ryhmää, Meganobit, pienet Lootat ja kolme Battlewagonia Deffrollilla. Nobibiket kävivät tietysti kovaa päälle, mutta tässä pelissä ja match-upissa Tyranidien vahvuudet korostuivat mun mielestä selvästi. Tervigonien kautta uusiutuvilla ganttimuureilla oli helppo screenata tärkeitä yksiköitä ja ottaa itse charget silloin kuin siltä tuntui. Hive Tyrantien kyky vaikuttaa juuri siellä missä niitä tarvittiin (ja tarvittaessa uskaliaasti myös midfieldissä lentotilassa prätkien tavoittamattomissa) oli avainasemassa. Myös Nobiprätkät olivat myrkkyhyökkäyksiä räkivälle ganttirintamalle Enfeeble-powerien heikentäminä aika kuuliaisia vastustajia. Kuten monesti aggressiivisia ja nopeasti liikkuvia listoja vastaan pelatessa kävi matsin lopputulos aika selväksi jo ekoilla vuoroilla. Kun Tumpin prätkät olivat ensin ganttiliimassa ja sitten koko armeijan murhaamisen kohteena, jäi Nideille lopuksi vain siivoiltavaa.

Olemme Johanneksen kanssa pelanneet pitkään paria Heavy Support -monsteria, eli Trygonia ja Mawlocia, mutta tuntuu, että toinen taitaa olla listassa ylimääräinen. Mawloc on mainio pitämään vastustajan varpaillaan ja vaikuttamaan myös kauemmas, mutta se on varsinaiseen listimistehoonsa nähden vähän kallis ja Scatter-altis. Trygon taas on varma suorittaja ja Force Weaponittomien Mariiniryhmien kauhu, mutta hitaudessaan vähän kankea ja myös ennalta-arvattava. Toisen monsterin tilalle haluaisimme laskea maailmalla ja Suomessakin menestyneitä Gargoyleita, joiden nopeus ja Adrenal-hyökkäykset toisivat listaan laaja-alaisuutta. Ne myös liikkuvat samaa tahtia Tyranttien kanssa, jolloin niiden olisi esimerkiksi mahdollista suojata HQ-valintoja rynnäköiltä Grounded testien feilatessa. Isot, edulliset ryhmät voivat myös flokata vihollisen deployment zonen tukkoon ja hidastaa etenemistä.

Tänään Daemons + Chaos Marines -armeijaa vastaan menestyksellä testattu parvi näytti tältä. Listan kevyt ganttimäärä tekee siitä vähän monilukuisempaa epävarmemman, mutta toisaalta vähän monipuolisemman ja mielenkiintoisemman pelata.

Tyranids 1850
Hive Fleet Nostromo

Hive Tyrant 260
- Warlord, Biomancy
- Psychic Scream, Paroxysm
- Twin-linked Devourers
- Winged
 

Hive Tyrant 285
- Old Adversary, Biomancy
- Leech Essence, Paroxysm
- Twin-linked Devourers
- Winged


3 Hive Guard 150
2 Hive Guard 100 
 

Doom of Malan'tai 90
Mycetic Spore 40 

Tervigon 205
- Scything Talons
- Cluster Spines
- Catalyst, Onslaught
- Toxin sacs


Tervigon 205
- Scything Talons
- Cluster Spines
- Catalyst, Onslaught
- Toxin sacs

 

10 Termagants 50
10 Termagants 50 

Trygon 200 
Mawloc 170 
Biovore 45 

Koska Tyranidien pudotuskapseleilla eli Mycetic Sporeilla ei toistaiseksi ole virallista figua, olemme käyttäneet jo pitkän aikaa Drop podia sijaisena. Podi on valmiiksi oikean mallinen ja kokoinen ja vastaa myös fluffilliselta käyttötarkoitukseltaan Mycetic Sporea. "Lainattu" yksikkö istuu meidän armeijan teemaan hyvin, sillä kapselilla kentälle saapuva Doom of Malan'tai on Hive Fleet Nostromon taustatarinassa Hive Mindin pirullisesti possessoima psyker-tyttö. Drop pod onkin siis kuulunut Doomin tuhoaman avaruusproomun evakuointiarsenaaliin, jolla olento pakenee uppoavasta laivasta viime hetkellä...

Drop podin käyttö armeijassa on kuitenkin joskus aiheuttanut kyselyitä ja jotkut harvat ovat pitäneet sitä myös proxyna fluffiselityksestä huolimatta. Päätimme siis maalata podiin vähän Alien-viittauksia ja pieniä yksikön Nidiarmeijaan yhdistäviä tekijöitä tuodaksemme sen vähän lähemmäs joukon teemaa ja lookkia. Halusin myös tehdä podille alustan jatkamaan evakuointikapselin tarinaa ja kasasin Ordnance Blast templaten päälle finnfoam-lohkareita murtuneeksi katukivetykseksi.

Verkko ja vahvikerangat tuovat baseen yksityiskohtia. Alusta myös auttaa erottamaan Sporen muista kentällä mahdollisesti olevista Drop Podeista.

Alusta on mallattu niin, että podi menee näppärästi kallelleen sille varattuun tilaan, eikä sitä ole tarpeen liimata alustaan kiinni. Tämä helpottaa muun muassa kuljettamista. Armeijan muistakin figuista tuttu vihertävä lima valuu ovenpielistä murtuneille betonielementeille... Kapselin sisällä on jotain hirveää.

Detailit yhdistävät toivon mukaan Sporen muuhun armeijaan.

Pari lentotyrantia korvasi Swarmlordin armeijalistan johtohahmona. Swarmlord on kyllä hyvä, mutta kokeneempien pelaajien on aika helppo pelata se ulos eikä kallis yksikkö tällöin oikein pääse oikeuksiinsa.

Uudehko muovikitti on näyttävä ja laadukas ja siihen tarvitsi tehdä lähinnä Alienin pääkonffi. Ampuma-aseet ja ylimääräiset kynnet jätimme pois, sillä pyssyt eivät oikein sovi Alien-teemaan ja pelkillä siivillä figu näyttää makean eläimelliseltä.

Kun figujen pääväri on kiiltävä musta, kaikki pienet spottivärit ja piristeet ovat tarpeellisia. Samasta syystä maalasimme myös armeijan beissinreunat kuparinsävyisiksi, vaikka yleensä oon aika innokas mustien alustanreunojen puolestapuhuja!

Harmaat ja valkoiset korostukset ja naarmut tuovat kiilteleviin pintoihin hiukan kontrastia.

Beissaus jatkaa armeijan lohdutonta, Alien ykkösestä fiiliksensä hakevaa harmaata autiomaateemaa.

Meillä jäi Hive Tyrant -muoviboksista yli häntä ja pää ja kun bitsboksista löytyi ylimääräiset siivet ja Carnifexin jalat, rakensimme toisen Flyrantin scratchista. Keskiruumiin sai muovailtua ihan näppärästi finnfoamista, green stuffista ja irto-osista.
Siipien nahkaosat jätimme lakkaamatta kiiltäviksi, jotta niihin tulisi vähän muusta kropasta eroava lookki ja tekstuurintunto. Niitä myös korostettiin harmaalla ja washattiin ruskeaan päin, jotta värimaailmaan tulisi lisäeloa.

Flyrantit pääsivät liittymään muuhun armeijaan ja ovat toistaiseksi olleet parvensa komennossa peittoamattomat! Lisää pelejä ja treeniä alle vain, galaksi pitää nakertaa elävältä pala kerrallaan!


No comments:

Post a Comment