May 20, 2013

Gunshine

Palasimme lyhyen tauon jälkeen viime syksynä alkaneen Alpha Sierra -Force on Force -kampanjamme loppuvaiheisiin ja pelasimme Juhan kanssa kampanjan ja erään sen aikana pieleen menneen operaation loppunäytöksen. Tuolloin muuan Persons of Interest (POI) -keikka meni reisille ja sen seurauksena Army Ranger -tiimi jäi taistelukentälle missing in action tilaan. Mukana oli haavoittuneita ja miehet olivat jumissa vihamielisen kaupungin sokkeloissa.

Juha kehitteli pelastusoperaatiota varten suoraviivaisen skenaarion, jossa kentälle jääneitä noutamassa olisivat näiden Ranger buddyt sekä Little Bird -kopterilla saapuva Search & Rescue (SAR tai "SCAR") -tiimi, johon oli liittynyt kokenut lääkintämies. Lisäksi taivaalla kierteli C-130 Spectre Gunship "Doomhammer", jonka tulitoimintaa ryhmänjohtajien oli mahdollista ohjata. Kapinallisilla oli tietysti omat käsiaseensa, lukumääränsä ja likaiset temppunsa...

Koska pelitilamme Poromagialla oli täyttynyt innokkailla Fight Club -kenraaleilla jo aamupäivästä, päätimme siirtää aavikkokaupungin taistelun ulkoilmaan! Perustimme pelipöydän pieneen puistoon myymälän taakse ja saimme hauskasti oikean auringon tuomaan aitoa valaistusta ja fiilistä aavikkokaupungin yläpuolelle. Nyt War Headinkin "terassikausi" on korkattu!

Kentälle jäänyt Ranger -tiimi aloitti piiloutuneena eräässä romahtaneessa rakennuksessa, kun taas pelastajat saapuivat taistelualueen reunasta ja kapinalliset vastakkaisesta. Taistelu itsessään eteni kaupunkilaisten yrittäessä saada tulikontaktia Rangereihin, osan kapinallisista yrittäessä kiertää liittouman joukkojen vasempaan sivustaan.

Ranger -tiimit Cerberus ja Broadsword onnistuivat hyvin neutraloimaan kapinallisten yrityksen kiertää sivustalle, minkä kanssa Doomhammerin pelottava tulivoima oli suuressa roolissa. Tehokas lähes danger close -etäisyydelle kutsuttu tykkituli kaatoi pari kapinallisten vasemmalle kiertänyttä ryhmää ja talon jossa toinen taistelijasolu piileskeli. Taistelun puolessa välissä Rangerien ryhmänjohtaja sai radioonsa viestin lähestyvältä SAR -tiimiltä, joka ilmoitti olevansa en-route ja paikalla tuossa tuokiossa. Tuo tuokio venyikin hieman pitemmäksi, koska kapinallisten käsiasetulitus ja RPG-singot karkottivat Little Birdin kahdesti juuri ennen laskeutumista. Lopulta SAR -miehet pääsivät maahan ja Parajumper-lääkintämies perusti "Casevac" -lääkintäpisteen rakennuksen suojiin muiden jatkaessa taistelua.

Kapinallisten toiminta oli tällä kertaa alkupelin heikkojen reservien ansiosta aika tehotonta, eikä johtanut merkittäviin tappioihin liittouman puolella. Ainut voitto, jonka kapinalliset saivat oli sitäkin näyttävämpi. Aivan taistelun lopulla neuvokas kapinallisjohtaja komensi kanssaan olleen RPG -miehen rakennuksen katolle tarkoituksenaan avata tuli juuri laskeutuneeseen Little Birdiin. Kopteria suojaavat SAR -operaattorit niittivät sinkomiehen nurin katolla, mutta rohkea kapinallisjohtaja poimi aseen käsiinsä osui kopteria suoraan moottoriin räjäyttäen sen tulipalloksi. Lentäjät onnistuivat pelastautumaan ulos koneesta ja selvisivät ihmeen kaupalla vahingoittumattomina, mutta koneen menetys oli paha takaisku. Tämä voittokaan ei auttanut kapinallisia ja kun näiden joukot olivat jo kohtuullisen vähissä, soturit katsoivat paremmaksi vetäytyä tilanteesta Spectren vaikuttavan silhuetin näkyessä edelleen pilvenrepaleiden lomassa... Ohessa tilannekuvaa taistelun melskeestä.

FOF-reporteille tuttu UAV-kuva auringonvalossa kylpevästä kaupungista!

Figupiknik kesäisen Pasilan sydämessä! Valaistusolosuhteet ja ilmanvaihto ovat kohdallaan ja kun pelataan tietysti miesten metallifiguilla, ei nappulatkaan pääse kaatumaan tuulessa! Pelitilan maalattia lisää autenttisuutta, Merijalkaväen kokis sekä pelaajien asianmukaiset univormut kruunaavat tilaisuuden.

Kapinallisryhmät etenevät varuillaan kohti liittouman sijaintipaikkaa Kalashnikovit käsissään.
Toiset kapinallissoturit yrittävät kiertää vasemman kautta sivustalle, mutta silmänräpäys kuvan ottamisesta ryhmä tuhoutuu miltei kokonaan "Doomhammerin" ärjyvään tykkituleen.

75th Rangerien pelastuspartio etenee taktisesti seinän suojassa.

Vihdoin Multicameihin sonnustautunut SCAR-tiimikin pääseen maahan ja muodostaa viuhkan pikku kopterin ympärille. 

Juhalla on hurja kokoelma myös moderneja historiallisia. Nämä figut on Empress Miniaturesin laadukasta tuotantoa.

Kapinalliset saavat lopulta traagisen rakettiosuman Little Birdiin katon tuliasemastaan.

Lentäjien onnistuu kuitenkin pelastautua palavasta koneesta ja jenkit onnistuvat tehtävässään yhyttää pelastettavat, haavoittuneita kantavat Rangerit ja selvitä vuoron kahdeksan loppuun saakka. Hooah!

Tämä taistelu päätti virallisesti koko viime syksyn pyörineen Alpha Sierra -kampanjamme, jonka vaiherikasta historiaa on raportoitu erityisesti Mentor- ja Femoral Head Ostectomy -blogeissa. Seuraavaksi siirrämme Force on Force -pelit Afrikan maisemiin ja syksyllä aloitamme Fires of Kharum -kampanjamme!

1 comment:

  1. Nonih hienoa poijaat tämähän oli oikein inspiroivaa, kun ollaan tässä pohdittukin figupiknikkiä ;)

    ReplyDelete