May 26, 2013

Imperial Entourage

Kaiken figutouhun keskelle vähän trooppausmeininkiä! Lupasin aiemmin Model Expo -fiilistelyjen yhteydessä laittaa esille muutaman kuvan meidän messuille rakennetusta Star Wars -standista. 501st Legion -järjestön Pohjoismaiden divisioona Nordic Garrison oli siis yhteistyössä Unicefin kanssa paikalla patsastelemassa ja keräämässä varoja hyväntekeväisyyskohteisiin. Messukeskuksessa olikin siis mahdollista tavata Darth Vader, Stormtroopereita ja vaikka ketä. Meille trooppaajille kyseessä oli hauska viikonloppu otollisen yleisön kanssa!

Model Expo on Star Wars -teemaiseen hyväntekeväisyyteen erikoistuneen Nordic Garrisonin Suomen osaston vuosittainen päätapahtuma, joten siihen on yleensä laitettu normitrooppia enemmän paukkuja niin lavasteissa kuin hahmomäärässäkin. Tälläkin kertaa erilaisia hahmoja oli useita kymmeniä ja jäseniä kerääntyi Helsinkiin myös Norjasta, Ruotsista ja Venäjältä. Taustajoukot olivat nähneet hurjasti vaivaa järjestelyjen ja puitteiden kanssa ja näiden ahkeruudesta ei voi kiittää liian montaa kertaa. Viikonlopusta jäi paljon uusia tuttavuuksia ja hyviä muistoja.

Kuvat ovat Elina Herttuan, Ville Ahtosen, Johnnie Saareksen, Jessica Powellin, Oyvind Nilsenin ja Eric Raunion kameroista. Lisäksi YleX:n kuvan otti Alma Hätönen.

Pukuhuoneen hyllyssä näkyi homman nimi!

Yleisön ja monen meidän trooppaajienkin yllätykseksi kundit olivat rakentaneet kipeän AT-ST -talsijan standille! Keisarillinen sotakone oli aika vakuuttava katseenkääntäjä messuilla. Materiaaleina oli käytetty vähän kaikkea teräksestä kartonkiin ja kokispulloihin.

Darth Vader esiintyi suosituimpana hahmona säännöllisesti, mutta me muut hahmot saimme hengailla ympäriinsä vapaammin.

Tällaisissa perinteisissä troopeissa on pitkälti kyse muksujen ilahduttamisesta ja valokuviin poseeraamisesta. Unicefin henkilökunta oli mukana keräyslippaineen, joihin vierailijat saivat jälkikasvunsa tai frendinsä kuvattuaan tehdä halutessaan pienen lahjoituksen. 501st Legion on maailmanlaajuinen Star Wars -fanien vetämä hyväntekeväisyysorganisaatio ja Unicef on Suomen osaston pääyhteistyökumppani.

Useimmat lapset tulevat aika reippaasti kättelemään, heittelemään femmoja ja joskus kyselemään, että onko toi oikea ase (totta kai se on, muttei toimi tällä planeetalla!). Jotkut ovat taas vähän ujompia ja näille kannattaakin antaa aikaa kerätä itse rohkeutta lähestyä.

Olin itse perinteisesti Boba Fettin roolissa metsästämässä kapinallisia.

Joskus legioonan tekemisiä seuraavat fanit pukeutuvat itsekin leffahahmoiksi ja tulevat tapahtumiin mukaan poseeraamaan. Virallisesti standille pääsevät kuitenkin vain 501st Legionin jäsenet, jolla on asianmukaisesti liittymisprosessin kautta hyväksytetty screen accurate -puku.

501st:iin kuuluu vain pahiksia, mutta yhteistyö hyvisten Rebel Legionin kanssa on ainakin Suomessa saumatonta. Jedin Paluun juhlavuoden kunniaksi puuhamiehet olivat laittaneet kasaan Endor-teemaisen standin ja koko joukon kuuhun laskeutuneiden kapinallisten kostyymeja. Kuvassa Luke yllättää Biker Scoutin!

Tie Fighter Pilot leikkii hengellään...

Pathfinders to the rescue!

Lord Vader ja Royal Guardit.

Hengenvaarallisia Ewokeja.

Karvaturrit pahoinpitelivät leffalle uskollisesti Stormtroopereita koko viikonlopun.


Hahmot vaihtelivat standilla vähän väliä niin, että yleisöllä oli kaiken aikaa uutta nähtävää. Itse tehdyt puvut on aika raskaita ja erityisesti kuumia kantaa, joten on tärkeää pitää välissä breikkiä ja päästä huilimaan. Expossa hahmoja oli niin paljon, että standille riitti aina jengiä.

Messuilla ehti myös pyöriä pelleilemässä!

Ewok ajelee kiituriprätkällä.


AT-ST-kuljettaja oli talsijan varjossa kuin kotonaan.

Kattorakenteisiin oli ripustettu somisteeksi myös makea riippuliidin.

Vuorottelimme Fett-touhuissa Villen kanssa. Vasemmalla Villen Return of the Jedi Special Editionissa nähty Fett ja oikealla mun Empire Strikes Back -versio.

Päivää ennen Model Expoa valtasimme YleX:n toimituksen ja pääsimme promoamaan viikonlopun trooppausta!

Huippu viikonloppu huipussa seurassa. Ensi viikolla menemme piipahtamaan muuan leffabiisejä soittavan orkesterin konsertissa!

1 comment:

  1. oisko toi piipahdus keskiviikkona? Jos on niin oon menossa sinne. Oli kyllä vaikee pidätellä naurua töissä näit kuvii selaillessa. mageet menoo!

    ReplyDelete