May 31, 2013

Metal of Honour

Lueskelin foorumipostauksia läpi ja löysin pari taisteluraporttia aiemmin pelatuista Necron-matseista, kaipa ne voisi jakaa tännekin! Kyseisissä peleissä on ollut kyse turnaus- ja erityisesti EM-kisatreenistä, jonka päätarkoituksena on tietty hioa pelitaitoja, mutta myös valmistautua pelaamaan tietynlaisia match-upeja. Tähän liittyy tietty olennaisesti armeijalistan viilaaminen tarkoitukseensa sopivaksi, vaikka mun Necron-build onkin rakenneltu kisoja varten eteenlaitettavan yleispäteväksi.

EM-kisoissa kaikki joukkueen kahdeksan jäsentä pelaavat eri Codexilla (myös liittolaisia saa käyttää vain kerran) ja kapteenit parittavat maiden matsit vuorotellen. Näinollen tiimistä tulee löytyä monipuolisia armeijoita ottamaan vastaan haaste kuin haaste, sekä tehokkaita lyöjiä, jotka tuunataan iskemään hampaat kurkkuun joltain tietyiltä vihollisarmeijoilta. ETC:n paritusprosessi tuokin peleihin mielenkiintoista lisätaktisuutta ja aihetta perinpohjaiseen suunnitteluun.

Kuvia treenimatseista tulee harvoin otettua, mutta keräsin stokkikuvista muutaman otoksen väritykseksi! Tosta vaikka vähän taistelumusaa lukemisen taustalle, toivottavasti peittelemätön power play -jargon ei hypi silmille!

Barbieque at Laertes IX

Eka matsi oli Eetu Peltolan Sisters of Battle + Grey Knights -allianssia vastaan. Inkvisition iskujoukkoihin kuuluivat Saint Celestine, Torquemada Coteaz, 10 Purifieria, 2x10 Sisters of Battlea, 5 Grey Knight Strike Marinea, pieni Acolyyttitiimi, Stormraven, pari Exorcistia, Rifleman Dreadnought sekä pari Rhinoa, Razorback sekä Chimera transport-osastolla. Mulla oli mun tavalliset Necronit johtajanaan salamasamurai Scavenger.

Pelasimme silloin lähestyneen Royal Family Pääsiäisen Big gunsia Vanguard Strikella ja mietin et matchupissa ei välttämättä olisi pakko rushata. Tein läjän objektiiveista, joista kolme menikin toiseen nurkkaan ja yksi vastakkaiseen kauemmas. Eetu voitti puolenvalinnan mut laittoi mut menemään ensin, joten sain kolmen objen puolen (toinenkaan vaihtoehto ei olisi haitannut kun hakeminen ei sikäli ole mikään ongelma). Deployasin aika leveästi suojaan, Scarabit ruiniin piiloon keskelle, Annihilation barget ihan vasempaan pöydänlaitaan pois Exorcistien yö-36":sta ja oikeaan laitaan Wraithit vetämään Eetun tulivoimaa ja linjaa sille puolelle. Game plan oli istua objektiiveilla, lyödä mestoille pyrkiviä lujaa takaisin, sitoa Celestine ja napsia pisteitä Heavy supporteista.

Ennen peliä vedin redeployment traitilla Wraithit refused flankin omaisesti takaisin keskikenttää kohden ja ravasin ne poikittain lähemmäs mun "tukikohta-ankkuria". Destroyer Lord kuitenkin jäi laitaan ärsyttämään Eetua ja pitämään Sisterien kodinturvajoukot varpaillaan. Salamat tuhosivat Dreadnoughtin (First blood) ja immosivat Rhinon. Annibarget flat outasin paikallaan, Spyderit rakenteli scarabeja. Eetun vuorolla Celestine ja Coteazin Purifierit tuuttasivat Chimerassa keskikenttään ja Exorcistit vähän kääntyilivät ja väistelivät Destroyer Lordia. Tulitus vei yössä yhden hull pointin Annihilation bargesta ja tappoi pari Wraithia.

Omalla kakkosvuorollani sain yhden lentsikan sisään tuhoten toisen Exorcistin. Wraithit shufflailivat vähän ja Imotekh johti Immortalit objektiiville josta löytyi chargenpuolitus. Annibarget tuhosivat Purifiereiden Chimeran ja toinen flat outtasi taas suojiksi. Heitin Scarabeja vähän eteenpäin valmiiksi vastaiskuun. Destroyer Lord pomppasi esiin Eetun päässä ja feilas 7" diffarirynnäkön toiseen Exoon jääden avoimelle. Salamat tuhosivat aiemmin immoneen Rhinon re-rollin jälkeen.

Eetun vuorolla Celestine hyppäsi lähemmäs Immortal troopeja ja flamutti niitä, mikä oli pieni virhe sillä HQ ei päässyt juoksematta objektiivin deny-rangelle. Purifierit savustivat aika läjän Wraitheja ruineista ja Eetun Raven ja troopit saapuivat kentälle. Raven ampui pari hull pointia mun Night Scytheen, muttei saanut jinkannutta konetta alas. Destroyer Lord jäi onnekseni yhteen woundiin Sisterien, Exorcistin ja huti ampuneen Raven Multimeltan jälkeen. Omalla vuorollani spawnasin lisää Scarabeja ja rushasin ne ja Wraithit keskikenttään haastamaan Coteazin Purifierit. Tasoitukseksi asetin reservistä tulleen Night Scythen tuhottavaksi Coteazin odotteluzonelle ja annoin näppärästi Purifierien ampua siis kaks kertaa omalla vuorollani. Kaikki muut Teslayksiköt kuitenkin saivat ammuttua Purifierit läjään ja Scarabit hoitivat loput. Destroyer Lord meni tuhoamaan viimeisen Exorcistin. Imotekh hyökkäsi haasteeseen liimaamaan Celestinen.

Kolmosen tasottavalla Eetun Sisterit pushasivat mun vasemmalta laidalta ja ampuivat boltereilla toiset Wraithit yhteen woundiin. Stormraven ajeli lähemmäs mun objeja, muttei saanut ammuttua kuin pari Immortalia. Vastasin ampumalla Raveniin hull pointin reservistä saapuneilla Warrioreilla ja loput parin Annibargen yhteistulituksella, sisällä matkanneista Strike Marineista yksi selvisi pudotuksesta. Destroyer Lord kävi kuolemassa combatissa Sistereita vastaan eikä noussut ylös. Imotekh piteli Celestinea rautaisessa haliotteessa ja vein vähän Immortaleja seuraksi kannustamaan armour saveissa.

Loppupeli oli tulittelua, ammuin denypotentiaalisen Strike Marinen pois ja tuhosin kaikki paitsi yhden Sisterin vasemmasta flankista, selviytyjä livahti Rhinoon. Koetin blokata Rhinon liikettä Annibargeilla ja kun oli kiire lopettaa, blokkasin objektiven toisen puolen paskasti Immortaleilla (äijät siis väärällä puolella markeria) jolloin sisko olisi voinut vielä hypätä ulos Rhinosta ja kieltää objen runaamalla, mut heitti ykkösen. Jalkaisin toiminut Strike Squad ampui vielä yhden Annihilation bargen hajalle, jonka jälkeen lopetimme. Eetu sai Celestinella Linebreakerin, yhden Heavyn ja oman nurkkaobjensa, mä sain kolme objektiivia, First Bloodin ja kolme Heavy supportia. Pisteet olisivat kai menneet 18-2, matsin jatkuessa Eetulla olisi realistisesti ollut mahiksia tuhota ehkä lisää heavy supporteja ja mulla mahdollisesti tasuroida Linebreaker. Warlordit oli aika liimassa toisiinsa, kummatkin tosin yhdessä haavassa.

Dark on the Rock

Pelasimme taannoin War Head Fight Clubissa jännittävän matsin Allun kanssa. Aleksilla oli Zimun laskema kokeellinen IG+GK -allianssi, eli Company Command, pari Platoon Commandia, 20+20 Guardman-blobia, Super Marbo, 3 Vendettaa, Coteaz, 10 Paladinia, Dreadknight ja 2x5 Acolytea Boltereilla. Mulla oli taas mun tavallinen lista. Pelattiin Relic + Kill pointit peli Vanguard Strikella, Allu pisti mut aloittaan, kuten Necroneita vastaan usein kuuluu.

Depotin Wraithit reunoille, Scarabit Stockan kerroksiin ja muut keskelle. Allu deployas Paladinit ja Dreadknightin keskelle ja Blobit metsiin, loput jäi reserviin. Mä siirsin petkutuksen mestarilla toisen Annibargen ihan etulinjaan toisen viereen laitaan ja ne flattas ekalla vuorolla kohti Allun deployment zonea. Salamat teki re-rollin jälkeen neljä osumaa Dreadknightiin, mutta Allu passas savet. Allun vuorolla Paladinit eteni ja ampui yhden Wraithin Destroyer Lordin ryhmästä. Blobi lähti hölkkäämään kohti objektiivia.

Mun kakkosvuorolla sain molemmat lentsikat ja lensin + flat outasin ne Allun pöydänreunaan kiinni, samoin kuin vasemmalta edenneet Wraithit ja Annibarget. Tämän ideana oli, että mun joukot olisivat mahdollisimman hyvässä suojassa Allun Vendetta Alpha Strikea vastaan, sillä flattays takaisi paremmat coverit ja reservistä tullessaan koneiden olisi vaikea vetää täydellisiä Line of Sighteja mun Yöviikatteisiin. Tein salamoilla muutaman woundin reliikkiä yrittävään combined Guardsman-squadiin ja pakotin vielä Annibargella LD8 testin, mutta Allu onnistui. Allun kakkosella Vendettat tulivat Scrier's Gazen ja reservikomentajan avulla kenttään, mutta joutuivat suunnitellusti lentämään vinkkelisti ristiin hakien LOSeja Night Scytheihin. Marbo heitti laukun kahden Bargen päälle ja tuhosi toisen, josta irtosi First Blood. Vendettat eivät tehneet resoja 3+ coverissa oleviin Scytheihin mun Jinkin jälkeen. Paladinit ampuivat vähän woundeja Spydereihin ja Acolytet hölkkäsivät keskeltä sisään mun Wraithien nenän edestä ampuen yhden pois.

Kolmosella mun harmiksi yö loppui, kun kohteita olisi viimein ollut. Lentsikat kääntyivät ja lensivät ampumaan toisiaan ampuneita Vendettoja takamukseen tuhoten Bargen avustuksella molemmat sisältöineen. Wraithit ja lauttautuneet Scarabit chargasivat Allun reliikkiä tavoitelleeseen blobiin ja tuhosivat sen. Mun oikealla sivustalla lähdin pushaamaan Destroyer Lordin Wraitheilla kohti CCS Vendettaa jotta se ei saisi ensi vuorolla niihin näköyhteyttä Lascannoneilla. Toisesta Scythestä ulos hypänneet Warriorit ampuivat kolme woundia Marboon ja hyvistä cover saveista (3x5) huolimatta Guardsman lähti kun ei osannutkaan mennä maihin.

Vastaiskuna Allu heitti kivasti Perilsin Coteazille tavoitellessaan Presciencea ja chargasi Dreadknightin takalinjassa mellastaviin Wraitheihin ja Paladinit mun häntäytyneisiin Scarabeihin. Vendetta tulikin keskustaa kohti ja ampui Wraithin. Acolytet yrittivät kiiruhtaa Reliikkia kohti. DK listi kaksi Wraithia neljästä, mutta Paladinit eivät saaneet tapettua kaikkia Scarabeja (neljä jäi) ja mun häntä pääsi irti Combatista.

Sitten mun lentsikat olikin paitsiossa, toinen tiputti äijät ja sitten ne vain lentelivät päämäärättömästi loppupelin. Ammuin yksillä Warrioreilla neljän Acolyytin tiimin pois ja toisen hain neljällä Scarabilla. Yksi Wraith jäi hulluilla saveilla pitelemään Dreadknightia paikoillaan. Destroyer Lordin ryhmä yritti diffarichargata seitsemää tuumaa Allun vikaan blobitrooppiin mutta epäonnistui. Allu ampui näitä sitten vimmatusti Paladineilla ja hoveriin menneellä Vendettalla vieden Lordin yhteen Woundiin ja jättäen vain kolme Wraithia Guardsmanien hölkätessä edelleen kohti reliikkiä.

Mun vitosella ammuin Annibargella hoveriin menneen lentsikan takapellistä rikki. Kombochargasin blobia takalinjaan tiputetulla viidellä Warriorilla, neljällä Scarabilla ja Destroyer Lordin ryhmällä, mutta Wraithit feilasivat 3" diffarichargen ja blobi hakkasikin kaksi Kill pointia Scarabeista ja kikeen lähteneistä Warrioreista. Ryhmä heitti kuitenkin huonon sweepin eikä ehtisi vitosvuorolla Reliikille. Paladinit ja Vendettasta pudonnut CCS ampuivat Destroyer Lordin pois ja Wraith-ryhmän yhteen woundiin. Peli loppui nopanheitolla vitoselle ja päättyi Relicissa tasapeliin (objea ei nostettu koko matsin aikana), Kill pointeilla mulle kai viiden erotuksella, mulla Linebreaker, Allulla First Blood, VP:t lähes identtiset ja lopputulos oli mulle 13-7. Jos olisin onnistunut vikan rundin chargen, olisin pelin jatkuessa voittanut Kill pointit täysillä ja napannut ehkä vielä Warlordin. Tässä tilanteessa jatkuessaan peli olisi kuitenkin swingannut Allun suuntaan tämän luultavasti saadessa Reliikin haltuunsa. Parilla konstilla sitä olisi vielä voinut koettaa estää.

Vendetta Alpha Striken väistökokeilu oli kuitenkin hyvä kokemus. Yö ja Scarabit on hyviä! Reliikkiä ei kyllä mun Necroneilla haeta Paladineja tai muita vahvoja keskikentän elementtejä vastaan! Tämä tuli todettua viimeisimmässä matsissa Zimun GK + Necron allianssia vastaan, jossa kolme Dreadknightia, Wraithit ja Destroyer Lord pistävät kovan paineen vihollispäätyyn Night Scythe -troopien ja Coteazin Strike Marineiden tavoitellessa Acolyte-hernekeppien ohella objektiiveja. Rankka lista! Reliikki jäi lopulta Zimun Scythetrooppien haltuun, vaikka mun onnistuikin nitistää Striket keskustasta. Lopulta Dreadknight-Linebreaker tasoitti secondaryt, objektiivit menivät tasan, Mies sai reliikin ja Victory Pointit menivät mulle 500-600 pisteen erotuksella. Warlordia testattiin vielä vikan tasottavalla, mutta Coteaz passas neljä instakill armor savea. Matsi loppui nopalla femmalle Zimun voittoon.

Vähän ennen tätä matsia tein juuri pahojen match upien varalta pitkästä aikaa pienen muutoksen listaan ja vaihdoin yhden Scarabin toiseen Gloom Prismiin. Vaihdon taustalla oli ajatus siitä, että voimat kuten Enfeeble Devourer-Tyrantien tai Misfortune Grey Knight -ampumisen kanssa on niin myrkyllisiä temppuja Wraitheille, että pienet lisämahkut estää voimia keskikentän hallinnasta tapeltaessa on erittäin tervetulleita. Lisäksi yksi Scarab-base ei niiden hyvissä matseissa tee eroa ja huonoissa sillä nyt ei ole niin merkitystä!

HQ 1: Imotekh the Lightning Samurai 225
HQ 2: Cryptek, Chronometron 40
HQ 3: Destroyer Lord, Sempiternal Weave, Mindshackle Scarabs 160

TROOP 1: 5 Immortals, Tesla Carbines 85
TROOP 2: 5 Immortals, Tesla Carbines 85
TROOP 3: 5 Warriors 65
TROOP 5: 5 Warriors 65

FAST 1: 6 Canoptek Wraiths, Whip coil 220
FAST 2: 6 Canoptek Wraiths 210
FAST 3: 9 Canoptek Scarabs 135

HEAVY 1: Annihilation Barge, Tesla cannon 90
HEAVY 2: Annihilation Barge, Tesla cannon 90
HEAVY 3: 3 Canoptek Spyders, 2 Gloom Prisms 180

TRANSPORT 1: Night Scythe, transporting TROOP 3 100
TRANSPORT 2: Night Scythe, transporting TROOP 4 100

1850

Toistaiseksi Prismeista ei ole ollut matseissa listojen vuoksi apua, mutta tällä mennään!No comments:

Post a Comment