May 6, 2013

Spring Expodition

Reilu viikko sitten operaattorimme pyörähtivät Helsingin Messukeskuksessa vuosittain järjestettävässä Model Expossa tekemässä kenttätyötä ja ihastelemassa hienoja pienoismalleja sekä oheistoimintaa. Model Expohan on pienoismallien, radio-ohjattavien, lennokkien, pienoisrautateiden, nukkekotien ja kaiken muunkin käsityö- ja harrastetouhuihin liittyvän meiningin näyteikkuna ja harrastemessutapahtumana pohjoismaiden suurin. Paikalla järjestetään samaan aikaan myös Pet Expo, Outlet Expo ja Lapsimessut, joten populaa ja pällisteltävää piisaa monellekin päivälle... 

Koko Expoa on vaikeaa ikuistaa kameralle ja kannattaakin joskus piipahtaa itse paikalla tsekkaamassa kreisit esillepanot, yhdistysten standit, alan yritysten myyntipisteet ja muu meininki. Ohessa kuitenkin muutama Ericin räpsimä kuva messutarjonnasta!

Model Expon pienoismallikisan pöydät ovat aina vaikuttava näky. Realistisista malleista ja dioramoista saa aina inspistä ja fiilistä myös miniatyyripelien figujen työstämiseen.

Historiallisesti korrektisti tarkkaan maalatut panssariajoneuvot olivat lentokoneiden ohella hyvin edustettuina.

Maisemoidut alustat kuuluvat asiaan, sillä figut on tarkoitettu juuri esillepantavaksi, eikä aktiiviseen pelikäyttöön.

Avonainen tykkitorni. Messukeskuksessa valotilanne on figujen kuvaamiseen aina vähän haastava, joten mitään studiolaatuisia kuvia on vaikea saada.

Tunnelmallisessa dioramassa kranaatti on katkaissut kiskot.

Antiikin sankari ja muita upeita hahmoja.

Legendaarisen Petri Kovasen historiallinen diorama.

Kovasen oli muistini mukaan tapana voittaa Ropeconin maalauskilpailun kategoriat yhtä monta kertaa kuin otti niihin osaakin ennen "eläköitymistään" figupainotteisesta Conin skabasta puhtaasti mallailuhommiin.

Maalaus ja töiden tunnelma ovat ihan omaa luokkaansa. Lisää Petrin töitä voi etsiä netistä myös Death Dealer -nimimerkin takaa.

Skabassa oli mukana myös Jabberslythe ja örkkejä!

Perinteisille pikkuautomalleille oli omat kisaluokkansa.

Rebel Snowspeeder.

Upeassa dioramassa, jolle kuva ei tee oikeutta, odotettiin junaa saapuvaksi.

Tähystäjä.

Idyllistä maisemaa pienoisrautatien varrella. Liikkuvat junat risteilivät pitkin pitkiä kiskoja ympäri maaseutua ja kaupunkikuvaa.

Palkittu kaaosloordi oli kasattu ainakin Space Wolf Canis Wolfbornista ja Chaos Space Marines Maulerfiendistä.

Kauko-ohjattavat autot huristelivat menemään suurella radalla koko messujen ajan.
Noppakerhon kaverit edustivat hienosti klubia ja figuharrastusta Blackpowder ja Force on Force -pelidemoillaan. Juha oli rakentanut Expoa varten siistin rakennuskompleksin, jossa Delta-joukot akettivat tietään kohdehenkilöä kohti tiiviissä lähitaistelussa. Tehtävä otti Juhan mukaan inspiraationsa Act of Valor -leffan loppumätöstä.

Mikan hieno Tuareg-kylä kameleineen. Näitä fiiliksiä löytää myös Mikan ja Juhan blogeista osoitteista http://maalaus.blogspot.fi ja http://mentor888.blogspot.fi.

15mm Napoleonicit ylittävät peltoja.

Suomalaiset Palikkatakomo-tiimin legoharrastajat olivat tehneet taas uskomattomia esillepanoja kaikille tutuista nappuloista.

Taistelukohtauksen nurkassa oli nukahtanut (tai listitty) kalastaja.

Ihmisjoukko kerääntyi sillalle seuraamaan suuren padon avautumista ja vesimassojen ryöppyä alas kanjoniin.

Baseball-matsi yleisöineen.

Fudismatsi. LEGO-settien teemat vaihtelivat sotilastukikohdasta leffakuvauspaikkaan ja uskomattomaan kaupunkiin, jonka korkeimmat rakennukset olivat toista metriä korkeita. Huikeita rakennelmia!

Pari eläintä Pet Expon puolelta!


Tosta.

Tälle ei voi sanoa ei.

Itse viihdytin Fett-visiirin takaa lapsia ja lapsenmielisiä ja muita hyvän päälle ymmärtäviä Nordic Garrisonin hienolla Star Wars -standilla lauantain ja sunnuntain... Koetan kaivaa muutamat fotot muista hahmoista ja esillepanostamme myöhemmin!

No comments:

Post a Comment