May 16, 2013

Greyscale Boltslingers

Boom! Tällä hetkellä haihiitti on kaikkea muuta paitsi mustavalkoista ja nyt luentojen loputtua tältä keväältä pitäisi työstöön löytyä vähän enemmän aikaa! Aloin vastikään rakennella toista kymmenen voimahaarniskoidun soturin ryhmää, jota tullaan suunnitelmalistassa käyttämään Death Companyn säännöillä. En kuitenkaan halua ristiä figuja mihinkään yksittäiseen rooliin, jotta kokoonpanoja muuttelemalla on haettavissa erilaisia pelikokemuksia ja "uutuudenviehätys" säilyy pidemmälle. Siksi figuille on modellattu ristiin boltguneja (joko käsiin tai roikkumaan kantohihnoista) ja pistooleita lähitaisteluaseiden kavereiksi.

Forgetilaksemme on nyt viimein vireillä ja olen rakennellut frendini Juhan kanssa ostoslistan avaruushaiden armourya ajatellen! Armeijalistan toista Dreadnought-variantia varten värvätään palvelukseen Forgen MKIV Ironclad Dreadnought ja tälle veljineen laitetaan tietty asianmukaiset kulkuneuvot. Thunderfire Cannoneita mallintavasta tulivoimasta taas vastaavat makeat ohjuspatterit ja tilauksen jännittävin, yhteiseksi projektiksi hankittava osa tulee varmasti olemaan mukana jossain tulevaisuuden armeijalistassa! Drop Podien lähes seitsemänkympin kappalehinta laittaa vähän puhaltelemaan, mutta cool on aina cool!

Juhasta puheen ollen, War Head -tiimi täydentyi viime viikolla yhdellä eliittioperaattorilla! Rekrytointi oli helppoa, sillä meillä on ollut viime aikoina paljon yhteisiä kuvioita niin pelien, tapahtumien kuin ihan arkisen ajatustenvaihdonkin parissa. Mitä tulee "valintaperusteisiin", kaveri on hankkinut vakuuttavasti figuilutietotaitoa jo kolmatta vuosikymmentä ja miehen asenne wargaming-harrastukseen sekä peli-, että rakentelupuolella hakee vertaistaan. Juha myös tuo War Headin toiminta- ja varmasti myös artikkelirepertuaariin historiallisten pelien meininkiä eritoten Blackpowder ja Force on Force -peliympäristöistä. Olen hyvilläni että ystäväni vastasi myönteisesti kutsuumme ja erityisen tyytyväinen saadessani toivottaa Juhan tervetulleeksi tiimiin! Good times ahead. Sitten niitä kaloja!

Säästelin aiemmasta Cetorinos-ryhmästä MKV kypäriä ja panssariosia lähitaisteluyksikköä varten. Ajatuksena on tämän ryhmän kohdalla avata korkit splatter-purkeista ja laittaa kundeihin ihan kunnolla hurmesuihkun jälkiä. Hait on kuitenkin aika väkivaltaisia olentoja! Vasemmanpuoleisen kaverin turpaansaanut naamavärkki arpineen ja vääntyinene nenineen on Empire Flagellant-boksista. Ilme on kohdallaan!

Tein ryhmään varalta pari Power fistia, sillä vaikka armeijalistaan on laskettu vain kahdeksan miehen ryhmä, oon joskus käyttänyt kahta fistiä pienemmässäkin ryhmässä. Tilasin myös Anvil Industriesilta hartsisia moottorisahakirveitä ryhmän työkalutarpeisiin.

Tällä operaattorilla on moottorisahaveitsi. Osa kypärättömistä päistä on ulkomuodoltaan vähän karunpuoleisia ja kaverien pärstäkertoimella ei taitaisi päästä Blood Angelien messuihin. Mun ajatuksena on hakea joukoissa rankan näköistä ja uhkaavaa ilmettä; vaikka soturit näyttää pahiksilta, ne on silti Keisarillisia joukkoja ja sotivat Imperiumin puolesta uskollisesti. Se tuo kivan fiiliksen armeijaan ja taustatarinaan, sillä kaikki Keisarin sankarit eivät ole kiiltokuvapoikia...

Apteekkarilla ja kersantilla on Boltereissaan niin ikään Anvilin tekemät moottorisahapistimet. Ryhmään ei tietty saa varsinaista Apothecarya, mutta counts as -unitia käyttäessä on kuitenkin kiva kuvata, mistä Death Companyn erikoissäännöistä löytyvä Feel No Pain "on lähtöisin". Ajattelin lääkintämiehen kohdalla poikeata kaavasta kalpean ihonvärin suhteen ja maalata valkoisen haarniskan vastapainoksi tumman hipiän.

Anvil tekee myös hauskoja chainspeareja. Koetin kaivaa bitsboksista vähän lennokkaampiin asentoihin venyviä käsiä lähitaisteluaseineen jotta lähitaistelevaan ryhmään tulisi asianmukaista dynamiikkaa. Alustat ovat vielä hiekoittamatta, mutta sen ehtii vielä ennen pohjamaalausta.

Päätin toistaiseksi luopua ideasta varustaa Scoutit haulikoilla, sillä metalliset Shotgun-Scoutit on niin kiven alla paikallisesti, enkä taida jaksaa nähdä vaivaa etsiä niitä Ebaysta. Lähisfigut on kuitenkin yksityiskohdiltaan tosi makeita ja ne sopivat myös hyvin Carcharodons-teemaan.

Aloin rakentaa ensimmäistä Dreadnoughtia Ironclad-kitista. Sahat muistuttavat vähän eviä, mikä sopii tietty hyvin haivanhukselle ja ne kuvaavat myös hyvin Furioso Dreadnoughtin Blood Taloneita peliteknisesti. Mulla oli jäänyt aiemmasta projektista yksi saha ylimääräiseksi, joten sain evät molempiin käsiin.

Korotin vähän figun alustaa finnfoamilla, jotta siihen mahtuisi vähän scenic-meininkiä ja maastonmuotoa. Leikkelin myös töpön jalat uudelleenasemointia varten, koska Space Sharks -Dreadit eivät vaan voi seisoa tumput ja töppöset suorina paikallaan. Power armor -olkasuojuksista tuli vähän muotoiltuna ja kulutettuna hyvät polvisuojat.

Polvinivelet tuo mahdollisuuden koota figu vähän liikehtivämpään asentoon. Kaikkia realistisesti toimivaan mekaniikkaan tarvittavia "saranoita", mäntiä, akseleita ja whatnot ei konversiosta löydy, mutta musta lookki on tärkein. Ajattelin vetää jalkoihin vielä vähän johtoja ja tilkitä pienempiä koloja stuffilla ennen pohjamaalailua.

Taitoin etuvarvasta varovasti niin, että näyttäisi kuin se ottaisi juuri askeleen alla talsijan painon vastaan.

Sarkofagista jätin kaikki turhat tilpehöörit pois ja korvasin myös etupaneelin koruttomalla versiolla. Lähitaisteludredissä halusin hakea kammottavaa kasvotonta lookkia ja maalaankin "ikkunan" varmaan simppelisti kiiltävän mustaksi. Ohjaamon ympärille taas tulee Carcharodoneille tyypillistä tribaaliheraldiikkaa ja muuta koristelua. En voinut vastustaa selkäevää Dredin kohdalla, sillä tankeissa ne olisivat vähän hupsuja ja jalkaväen käytössä ihan liian epäkäytännöllisiä. Dreadnoughtit ovat kuitenkin osa Chapterien kulttuuriperintöä ja niiden koristelussa voi vähän irrotella!

Leikkasin evän kulmikkaaksi sopimaan figun muuhun ulkomuotoon ja näyttämään "ajoneuvomaiselta". Stuffailin myös käsiin pienet välipalat niin, että ne vääntyvät luonnollisemmin vähän lennokkaampiin asentoihin. Myös käsien pyörittelyllä saa kivasti liikkeen tuntua ja mielenkiintoa figun yleisilmeeseen.

Carcharodon Ancient Coeus murskaa järkäleitä etsiessään Keisarin vihollisia silputtavaksi.

Meltagun ja lieskari pitää vielä asentaa johonkin, ehkä rungon alle kuten Forgen versioissa. Kädet jätän varmaankin magneettien varaan, jotta ne voi tarvittaessa vaihtaa myöhemmin vaikka ampuma-aseisiin.

Kun Forge World -tilaus saapuu, ei hommattavia figua ole enää monen montaa... Sitten vain hurja rakentelu ja maalailu käyntiin! 

4 comments:

 1. Dregu on niin Shark! Evä on hyvä idea ja sopii noiden kourien kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yeah! Maalit päälle niin iso-D on valmis "kroolaamaan" petturimaisten kaartilaismassojen (tai vaikka Scarabien) lävitse...

   Delete
 2. Those guys are amazing! I realy like your take on truescaling - very well done and the addition of a small touch of modern warfare feel here and there is awesome!
  Warhead is on fire at the moment, keep it up guys!
  JP

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you sir, it's all great fun with these Marines! I love the fact if the subtle, realistic military details add to the feeling of the models. Thank you for leaving a message and we'll do our best to keep the fire going!

   Delete