May 13, 2013

Saturday Night Layering

Lauantain figumiitissämme valmistui taas yksikkö poikineen ja yhä useampi laitettiin alulle! Yhteiset kokoontumiset on kyllä mainioita ja sovittu tapaaminen auttaa ottamaan itseä (ja tarvittaessa muitakin!) niskasta kiinni. Kun sovitaan, että maalataan koko päivä, ei maalauspenkiltä tule kiemurreltua tietokoneen ääreen tai muihin touhuihin. Niin sitä edistystä saadaan aikaiseksi!

Jengistä olivat mukana allekirjoittanut, Olli, Eric ja Hese, kun taas Johannes ja Juha olivat estyneitä muiden harrastusjuttujen vuoksi. Kompaktimmat maalailut kuitenkin tällä kertaa ja lauantain miitti oli ehdottomasti hauska tilaisuus siveltimenvarressa läppää heittäessä. Itse keskityin lähinnä Space Sharkien rakenteluun, jotta yksiköihin voisi heittää samaan aikaan pohjamaalit päälle ja käydä pian maalauspuuhiin. Teema-armeija valmistuu aikataulussa! Ohessa pari kuvaa valmistuneista sotureista.
Project progressia tapahtui siveltimien surullisesta kondiksesta huolimatta!

Pakko fiilailla paria viime aikojen hankintaa. Valmistaudumme Ollin kanssa Tau-armeijoiden henkiinherättämiseen ja teimme pieniä investointeja tiedusteludivisioonan perustamista varten! Kroot Houndit ovat erinomaisia sekä puolustavissa bubblewrap-krooteissa, että outflankaavien partioiden mukana ja Krootoxit puolestaan tuovat mainiosti pientä pippurisuutta jälkimmäisiin... Houndiblistereitä löytyi vielä Helsingin Fantasiapeleistä ja Oxeja taas Tampereen Puolenkuun Peleistä. Alla on myös pari Ollille Mail Orderista tilaamamme Catachan-sankaria (Callsignit Harlem ja Stroganoff), jotka ovat kai jälleen uuden Inq28-Kill Teamin alku.

Saimme myös hankittua loput Speederit pientä flightwingia varten! Näille on käyttöä paitsi Johanneksen Mortifactor -armeijalistassa, myös mun haiprojektissa. Saa nähdä kumpaan joukkoon kiiturit värvätään.

Ollin ensimmäinen panssari Death Korps -armeijaan on harvinainen Exterminator! Figu jatkaa aiemmin nähdyistä Sentineleistä tuttua kovaa kokenutta hiekka-aavikkoväriteemaa punavalkoisilla piristeillä.

Olli kokosi tankin runko "väärinpäin" pyöräytettynä vähän erikoisemman lookin aikaansaamiseksi. Menetelmä tuo kyllä siististi freesin vivahteen vanhaan kunnon Lemaniin. Uusissa kiteissä ei oudosti tule Dozer Bladeja, mutta kaivoimme niitä varastolaatikoistamme lisättäväksi tähän ja pariin seuraavaan vaunuun. Torniin on lisätty Forge Worldin Death Korps -mies vaununjohtajaksi ja figun vähän GW-muovia realistisemmat mittasuhteet saavat tankin ja sen aseistuksen näyttämään entistä kookkaammilta.

Kympin takapanssarin luukusta on kätsä heittää sisään krak-kranaatteja ja sen sellaista.

Edu taas pisti viimeistelevät värit päälle Khornate Chaos Space Marines -iskujoukkoon, joka maalattiin komissiotyönä. Figut rakentanut asiakas on myös tehnyt kaikki pienet ja makeat konversiot sekä bitswapit miniatyyreihin.

Aspiring Championin raju kirves.

Uusi muovinen Aspa on yksityiskohdiltaan huikea ilmestys (selässä kettingillä roikkuva Combi-melta, amuletit ja viston näköinen puukko ovat erityisen mageita) mutta niiden ansiosta myös todella työläs maalata, mikäli kaikki pienet detailit haluaa poimia esiin.

Koreammalla kypärällä palkittu erikoisasemies on alkanut hiukan mutatoitua.

Näillä kavereilla muutos on jo vähän pidemmällä. Figuihin on hommattu myös Khornen logoilla varustetut olkasuojukset.

Muinainen World Eater vahdissa ikkunassa.

Monet 40k:n ja Faban kaaososat käyvät tunnetusti näppärästi ristiin.

Erityisesti koruttomat silmikkokypärät on tosi siistejä.

Joukossa oli myös eksoottisempia erikoisaseita.

Khornen tehokas Juggernaut-Lordi edusti raskaampaa päällystöä.

Konversion pohjana on ollet uudehkot Fantasy Battle Warriors of Chaos Skullcrusherit.

Musta kypärä toimii siistinä kontrastina muuten punaiselle haarniskalle.

Ulkomuodoltaan värikkäät kultistit edustavat iskujoukon hännystelijäosastoa. Näissäkin oli pirteitä konffeja, erityisesti reput tekivät napeille hyvää.

Hienosti sculptatut figut ovat nopeita maalata ja ne käyvät myös moniin käyttötarkoituksiin. Traitor IG:n tekemiseen löytyisi taas yhä enemmän figuvaihtoehtoja...

Osasto liittyy asiakkaan hyllyllä Ericin aiemmin maalaamiin... Ehtisipä kaveri sutia omiakin ukkojaan samalla tehokkuudella!

2 comments:

  1. Hienoja figuja. Ainoana pikkuvikana nuo muutamassa kohdassa silmään pahasti pistävät valusaumat saa sielun itkemään.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! Khornen pojista löytyvistä valusaumoista voi tosin syyttää figut koonneen asiakkaan huolettomuutta/välinpitämättömyyttä. ;)

      Delete