May 19, 2013

Relic Quest

Tänään vedimme jälleen Pasilan Fight Clubilla War Headin Hammerhead-turnauksen! Pelin nimenä oli 40k ja teemana reliikinmetsästys rennossa ilmapiirissä. Toisin sanoen tällä kertaa turnauksessa vaadittiin kuvaavat figut, jaettiin maalauspisteitä ja myös kannustettiin ottamaan mukaan makeita yksiköitä niiden "pakollisten" valintojen sijaan. Pelaajat noudattivat teemaa hienosti ja tuloksena oli järkkärinäkökulmasta värikäs ja intensiivinen turnaustapahtuma ilman turhaa hampaidenkiristelyä. Turnauspaikkana oli jälleen Poromagian myymälä!

Vähän erilaisten turnausten järjestäminen ja eri juttujen kokeileminen on kivaa, samoin pelimahdollisuuksien järkkääminen ylipäätään. Tykkään henkilökohtaisesti paljon turnausten ilmapiiristä ja pelejä seuraamassa viihtyy, vaikka ei itse ottaisikaan osaa pisteiden ja sijoitusten tavoitteluun. Figupelit ovat aika viihdyttäviä seurattavia ja sivustakatsojana ehtii pyöriä pöytien välissä, todistaa monenlaisia kipeitä tilanteita ja myös nähdä eri armeijoiden makeat kokoonpanot. Tällä kertaa testasimme turnauspaketissa simppeleitä skenaarioita ilman Fast Attack ja Heavy Support -scoringia ja otimme mukaan viimeisen kierroksen toiseksi primary objectiveksi Relicin, mistä tuli myös teema turnaukselle!

Maastot laitoimme kasaan jo turnausta edeltävänä iltana ja pelit etenivät aikataulussa loppuun saakka. Koetimme käyttää pöydillä hiukan viime kertaa enemmän Area terrainia Impassable-blokkien sijaan ja myös luoda maastoilla kentille kevyitä teemoja. Turnauspöydissä pidämme tärkeänä, että niiltä löytyy vaihtelevasti liikkeen estävää ja hidastavaa maastoa ja myös eri maastotyyppejä, kuten metsiä ja raunioita, sillä monilla yksiköillä ja armeijoilla on juuri tiettyyn maastoluokkaan liittyviä erikoissääntöjä. Tällä kertaa myös osa maastonkappaleista, kuten alttari ja pyramidi, mitattiin taktisesti pöydän keskustaan niin, että viimeisen tehtävän Reliikki asetettaisiin merkittävään maastosijaintiin.

Turnaukseen tuli jälleen muutamia peruutuksia, mutta kutsumamme varapelaaja saapui paikalle paikkaamaan parittoman pelaajamäärän. Järkkäreiden on vaikeaa vaikuttaa siihen, jos pelaajat eivät hoksaa tulla paikalle oikeana päivänä, mutta viikonlopun muista kulttuuritapahtumista johtuvat peruutukset on helpompi ymmärtää. Tärkeintä on, että peruutukset tulevat mahdollisimman ajoissa niin, että muiden kiinnostuneiden on mahdollista suunnitella turnausviikonloppunsa tekemiset hyvissä ajoin. Kiitokset kaikille aikaisin ja ajoissa paikalle saapuneille pelimiehille!

Alla ovat taulukossa turnauksen pelaajat, pelipisteet, maalauspisteet, lopulliset sijoitukset sekä pelatut armeijat liittolaisineen. Suurin osa armeijakokoonpanoista taas löytyy yksinkertaistetussa formaatissa postauksen kommenteista!




Hauskaa turnausta pitää tietysti fiilistellä paikan päällä napatuilla kuvatuksilla! Turnaus starttasi ajallaan hetki aamuyhdeksän jälkeen ja freesit kenraalit pääsivät mittelemään voimiaan kuudella pelipöydällä.

Taistelukentät vaihtelivat viidakoista aavikoihin. Otto-Ville Virkkusen Necron-vahvisteiset Taut kävivät ilmasotaa Roni Landgrénin Tyranideja vastaan biitsi-teemaisella paratiisikentällä.

ETC-tiimin Aleksi Lehtiö toi peliin Örkit + Necrons -armeijalistan ja sai vastaansa ekalla kiekalla Henri Lipposen (jälleen) Necron-vahvisteiset Kaaosmariinit.

Varapelaajana apuun rientänyt Niko Mattlar osui Demoneillaan ekalla rundilla finaalipöytään asti tiensä taistellutta Porin Antin Necrons + GK comboa vastaan. Tarkemmin skenaariota lukien olisi tulos voinut kääntyä enemmän Demonien eduksi!

Ordo Aboensiksen eli Turun figupeliporukan aktiivit ajoivat turnaukseen varta vasten. Jonne Laine oli tällä kertaa vaihtanut Footslogga-Eldarinsa aggressiiviseen Space Wolves + Grey Knights Deep strike + Shunt move -kikkailuun.


Legendaarinen Tukka-Jukka Halme oli laittanut turnausta varten myös pensselit! Taistelukentillä niitettiin Lantsarien avustuksella kunniaa aidosti Black Templarien nimissä!

Ville Rantalaisen kipeät Arrowhead-palkitut Eldarit edustivat tyylikkäästi vanhempia Codexeja ja taistelivat psyykkisten voimien avustuksella hienon työvoiton Laurin sähköisestä Wraithwingista ykköskierroksella!

Fire Dragonit matkustivat peleissä Wave Serpentillä ja jalkautuivat silloin tällöin sulattamaan kovia kohteita, kuten Destroyer Lordeja. Vieressä tähtäilee kotikutoisten Aegis-aitojen vieressä Eldarien näkemys Icarus Lascannonista.

Antti Ramstadiuksen Grey Knight Strike Mariinit taitavat päivän ostoksista päätellen vaihtua pian Paladineihin...

Noa Kaistisen Maulerfiend oli monissa peleissä oma, tuhoutumaton itsensä.

Otto-Ville Virkkusen (Ronilta lainattu) Destroyer Lord vastaan Henri Lipposen siistit ja teemanmukaiset Khornen valitut.

OVV:n värikkäät Fire Warriorit ilmatorjuntapuuhissa.

Jukan Sword Brethren Terminatorit uskaltautuvat kapealle aavikkokylän kujalle...

Turnauksen elokuvamaisin tilanne oli kenties salamurhaajan salamurhaus, kun (Lasgun-tulesta haavoittuneen) Vindicare Assassinin taakse ilmestyi vaivihkaa varjojen kätköistä Guardsman Marbo, joka painoi Ripper pistoolin tarkka-ampujan takaraivoon ja kysyi tältä viimeisiä sanoja... Vindicare-temppelin ylpeyden teloitettuaan Marbo sai vielä väistää taivaalta putoavaa lentokonetta.

Antti Halosen Attican-kaarti etenee kohti objektiiveja taistelussa Necroneita vastaan.

Noa Kaistisen Khorne-prinssi ahdistaa Niko Mattlarin Plaguebearerin nurkkaan.

Antti Ramstadiuksen Warriorit hiipivät Gauss Flayereineen kohti Ville Rantalaisen muukalaispanssareita.

Henrin Necron-maajoukot kutsuvat ilmaiskun.

Aleksi Lehtiön hulvattomat, örkkisäännöillä toimivat rottamiehet on väsätty Mantic Gamesin Veer-myneistä. Samat figut sopivat myös moneen muuhun counts as -käyttöön, viime kesänä teimme samoista figuista pienen Dark Eldar -armeijan.

Aleksi on askarrellut armeijaan myös paljon muita elementtejä, kuten Big Gun Kannoneita ja Lobbia.

Ghazghkull Thraka joutui epäonniseen kaksintaisteluun Swarmlordin kanssa. Tyranidit poistuivat lopuksi taistelusta voittajana.

Aavikko ötököiden hallussa.

Palkintojenjako oli lopulta päivän odotetuimpia hetkiä. Yllätyspalkintona annoimme turnauksen parhaasta kuha-ansasta, eli pelinaikaisesta taktisesta vedätyksestä Ville Rantalaiselle C'tan Shard of the Deceiverin! Eldrad järjesteli Divination-tempulla Eldarien tuliasemat ansiokkaasti uudelleen, mikä jäi varmasti vastapuolen Wraithien mieleen.

Kolmanneksi sijoittunut Porin turnausskenen ylpeys Antti Ramstadius palkittiin Aegis Defence Linella, jonka voi tulevaisuudessa pinota vaikka vastahankittujen Paladinien tuliasemaksi.

Turusta asti turnaukseen ajaneelle ja tiensä toiselle sijalle teleporttaillen taistelleelle Jonne Laineelle myönnettiin Skyshield Landing Pad suojaamaan tulevaisuuden Deep Strike -operaatioita!

Turnauksen voittajaksi kruunattiin hienot pelit pelannut Roni Landgrén, jonka onnistui jopa hiukan sub-par -armeijalistalla voittaa kolme rankkaa match upia; Tau + Necrons, Orks + Necrons ja Necrons + Grey Knights! Myös finaaliskenun reliikki jäi kenraalin haltuun, joten oli vain osuvaa, että Roni palkittiin kunniakirjalla sekä Fantasy Flight Gamesin 40k-universumiin sijoittuvalla Relic -lautapelillä.

Turnauksessa oli hieno tunnelma, actionia pöytien täydeltä ja ainoastaan makeita, temaattisia sekä maalattuja armeijoita! Osallistujat saivat läsnäolollaan aikaan hienon pelitapahtuman, kiitokset siitä. Suuret onnittelut voittajille, Hammerhead-aavikot palavat jälleen!


No comments:

Post a Comment