April 30, 2013

Devouring Lamminpaeae

Scuttlers on the move
Reilu viikko sitten reissasin keskenäni hurjana turnausviikonloppuna Tampereelle Reilukerhon järjestämiin nelkkarikarkeloihin. Lauantain ja sunnuntain aikana olikin hurja tapahtumasuma, kun myös sekä Lahdessa, että Helsingissä järjestettiin aika samantyyliset, kepeät figukilpailutapahtumat juuri nimenomaan 40k:hon. Koko kevät onkin ollut kipeää kyytiä turnaustarjonnan osalta, kenenkään ei tänä vuonna pitäisi murjottaa, ettei figupeliharrastukselle tarjottaisi puitteita! Eri ryhmittymät, kuten Ordo Aboensis, Nopat & Taktiikka Ry, Reilukerho ja esimerkiksi Ostium-jengi ovat ottaneet turnausjärkkäilyn hienosti taakakseen siitäkin huolimatta, ettei GW:n puolesta tätä nykyä heltiä tapahtumiin osoitettua sponsorointia kuten ennen vanhaan.

Reilukerhon GT järjestettiin samoissa tiloissa kuin aiempi tapahtuma, mutta sääntö- ja maastopaketit oli päivitetty näyttävästi. Talkoohengessä hyvällä fiiliksellä toteutettu viimekertainen oli mainio magneetti osallistumiselle ainakin omalla kohdallani ja oli eri hauska käydä tervehtimässä viimeksi luotuja tuttavuuksia. Sain sovitusti Riku-järkkäriltä kyydin rautatieasemalta turnauspaikalle, jossa kaikki alkoikin olla jo valmiina. Turnauksen lähtölaukaus taisi lopulta viivästyä yleisen pööpöilyn takia, mutta kenelläkään ei tainnut olla kiirettä.

Koska kyseessä oli herrasmieshenkinen turnaussetti ja pelasin viimeksi Necroneita, otin tällä kertaa messiin eksoottisemmat Tyranidit. Rakensimme Johanneksen kanssa turnausta varten pari uutta HQ-valintaa, eli lentotyranttia, koska Swarmlordiin nojaava Deathstar-lista alkaa olla jo nähty ja siitä on jo aikaa, kun sai puuhailla jotain Tyranidien parissa. Totta puhuen oli myös aika kivaa pelata vaihteeksi jotakin muuta kuin sähköä ja Canoptek-constructeja ja monipuolisempi Xeno-osanotto tuo aina myös väriä turnaukseen!

The Alienids
Hive Fleet Nostromo
1750


Xenomorph Hive Queen [Hive Tyrant] 260
- Warlord, Biomancy
- Psychic Scream, Paroxysm
- Cloudswarm Parasites (Twin-linked Devourers)
- Winged

Xenomorph Norn Princess [Hive Tyrant] 285
- Old Adversary, Biomancy
- Leech Essence, Paroxysm
- Cloudswarm Parasites (Twin-linked Devourers)
- Winged

2 Alienid Hive Guard 100
- Impaler Cannons

2 Alienid Hive Guard 100
- Impaler Cannons

Ripley, The Survivor of Yutanium [Doom of Malan'tai] 90

Distress Capsule 2 [Mycetic Spore] 40

Aliegon [Tervigon] 205
- Scything Talons
- Cluster Spines
- Catalyst, Onslaught
- Toxin sacs


Aliegon [Tervigon] 200
- Cluster Spines
- Catalyst, Onslaught
- Toxin sacs

10 Aliegants [Termagants] 50

10 Aliegants [Termagants] 50

Xenomorph Trygolien [Trygon] 200

Xenomorph Throatbeast [Mawloc] 170Yritin raksata ennen turnausta Ericin avustuksella myös Biovoren, joka olisi ylimääräisten Toxin sacien kanssa vaihtunut listassa Hive Guardiin ja Scything taloneihin, mutten ehtinyt saada sitä maaleihin. Jatkoa ajatellen lisämassa ois kivaa ja ajattelin lihottaa Ganttilauttoja tai hommata Gargoyleita, mut monsteritkin on olleet hyviä. Trygon tuo aika luotettavan vastapallon Grey Huntereihin ja muihin koviin Marineiden jalkaväkiyksiköihin ja kyllä sitä joka vuoron alussa toivoisi, että olisi Mawloc tunnelissa. Ehkä molempia ei silti tarvi, massat on yleispätevämpiä Force weaponien ja Psychic powerien aikakaudella.

Battle I: Backstabber Clan of Crimson Cadia 
Imperial Guard + Chaos Space Marines

Ekan matsin vastustajana toimivat Company Command Astropathilla, parinkymmenen kaverin Blobi Autocannoneilla ja Commissarilla, Veteranit Plasmoilla ja Chimeralla, Platoon Command Chimeralla, pari Vendettaa, Griffon, Manticore, Chaos Lord, 12 Marinea Plasmoilla, 3 Obliteratoria ja Aegis Defence Line Quad gunilla. Flyrantit varovasti lentoon ja metsälle. Peli oli melkoista tappamista ja molemmilta lähti sikana kamaa (kentällä oli vaan yksi area vastustajan puolella joten takakentänkin gantit räjähteli Manticoreen ja Griffoniin). Hive Tyrantit kuitenkin pääsivät vihollisen päätyyn, Vector strikesin komennon Chimeran hajalle ja ammuin sisällön kerrasta pois. Vastaiskuna toinen Hive putosi yhden vuoron ampumiseen, mutta buffattu Warlord jäi eloon. Ammuin tällä Precision shoteilla Comissarin blobista pois ja sweeppasin loppuryhmän lähitaistelun seurauksena. Kun peli jatkui, ehti sama Tyrantti vielä siivota samalla taktiikalla Kaaosmariiniryhmän toiselta objektiivilta. Huh, hyvin suoritettu. Sain Tervigonin juostua vihun objektiiville ja tapoin kaikki vihollisen HQ:t, josta sai skenussa lisäpisteitä. Vikalla tasoittavalla olisin voinut vielä gamblata ja koettaa chargata yhden Gantin Tyrantin kaverina Veteran squadiin ja yrittää sweepin jälkeen consota objektiiville, mutten uskaltanut riskeerata Warlord-swingia Plasmojen Overwatchiin. Peliin mahtui kyllä paljon pikkuvirheitä, mikä johtui pitkälti tottumattomuudesta, Nideillä pelaamisesta oli aika pitkä aika. Lopputulos oli GT:n pisteytyksen mukaan 9000-1000. 

Battle II: Star Platoon Militia and Pirate Revilers
Eldar + Dark Eldar

Toinen matsi oli Eldradia, Avataria, kahta isoa ja kahta pientä Guardian-lauttaa, kahta Night Spinneria, kolmea War Walkeria, kahta Venomia, Warrusquadia ja Dark Eldar Lordia vastaan. Menin tokana silmät kiinni Eldradin Divination-kuhikseen, mikä vei Tyrantit vähän kauas actionista ja maksoi First Bloodin. Vastustaja hallitsi matsia aluksi, ampuen Night Spinnereilla hidastetta ja tappaen Trygonin tokan aloittavalla. Pääsin kuitenkin peliin kiinni kun sain Flyrantit midfieldiin ja heitin tuurilla ja taidolla Avatariin kaksi Enfeeblea ja ammuin sen Hive Guardeilla kerrasta läjään. Kun Guardian-blobeilta lähti Fearless ja vastapallo, saattoi niiden kanssa ryhtyä tappeluhommiin. Mawloc piti ryhmää pari vuoroa aisoissa kun taas Doom nappasi toisesta kopin. Tällä välin muu armeija ehti hajottaa Eldarien takalinjan tulituen ja varmistella Objektiiveja. Huskblade Archon nappasi Mawlocista lopulta Instant Deathin tämän feilattua Hit and Runin, mutta sitten Tyrantit pääsivät ampumaan tämän ja Eldradin ympäriltä Scoring unitin pois. Tässä vaiheessa tuli vähän epäselvyyttä jäljellä olevasta ajasta, joten en saanut enää Warlordia tapettua, mutta vastapelaajaltakin jäi Linebreaker sivustassa hölkänneiltä Guardianeilta saamatta. Tässäkin matsissa näkyi että sääntöjä saa vielä tankata, huomasin jälkikäteen esimerkiksi heittäneeni koko matsin turhaan Trygonille ja Termaganteille Dangerous terrainia Night Spinnerien osumia vastaan. 8000-2000.

Battle III: Greenside Air Forces and the Frostheart Astartes
Imperial Guard + Space Wolves

Vikassa matsissa vastaan asettuivat Primaris Psyker, kolme Guardsman Squadia Autocannoneilla ja Plasmoilla, Veteraanit Chimeralla ja Plasmoilla, Manticore, kolme Vendettaa, Aegis antennilla, Rune Priest, Wolf Priest, 10 Grey Hunteria Plasmoilla ja lipulla ja Long Fangit sinkoilla. Vastustaja jätti Hunterit reserviin, missä vaiheessa alkoi olla jo aika paljon pisteitä poissa laudalta ykkösvuorolla. Lensin Flyrantit suoraan vihollisen pöydänlaitaan kiinni, että lentsikoiden olisi hankala hakea niihin Line of sighteja reservistä tullessaan ja aloin täyttää pöytää Ganteilla blokatakseni niiden lentoreittejä takalinjaan Jawsia väistelemään jääneitä Tervigoneja kohti. Homma toimi aika hyvin, sillä vastustaja ahtautui yhteen nurkkaan Table Quarters -matsissa muun armeijan painestamana. Vastustaja heitti matsin alkupuolen aika huonosti saveja, mikä tuntui erityisesti Malan'tain Spirit Leechia vastaan. Nelosella alkoi multa kuitenkin putoilla juttuja ja vastapelaaja pääsi hyvään Kill point -johtoon. Tämä ei kuitenkaan enää jeesannut, sillä mulla oli hallussa kolme quarteria (ja yksi contestoituna), warlord, first blood, linebreaker ja muutama Kill point. 9500-500.

Näillä pisteansioilla irtosi Grand Tournamentista hieno mitali ja first pick antoisasta palkintokasasta! Reilukerhon äijät olivat hommanneet sponsororeilta ison läjän figupeliaiheista tavaraa, josta osallistujat saivat sijoitusjärjestyksessä napata palkinnot mukaansa. Palkintoja riitti kaikille osallistujille ja turnauksessa jaettiin myös erikoispalkintoja jumbosijasta ja parhaasta armeijasta. Alienidit äänestettiin osallistujien toimesta GT:n makeimmaksi poppooksi joten sain hauskasti käydä hakemassa "molemmat" palkinnot. Kiitokset kaikille äänistä ja kehuista! Armeijasta saimme kotiinvietäväksi Galeforce 9:n sculpting tool -setin sekä useamman purkin Vallejon mainioita weathering powdereita. Palkintokasasta taas nappasin yleispätevän Valkyrie-kitin.

Yleisesti viime kerrasta oli tapahtunut paljon kehitystä ja keväinen turnauskokemus Tampereella oli entistä ehompi! Swiss-paritus toi selkeän parannuksen turnausrakenteeseen, kun haaste koveni pelistä toiseen eikä palkintosijoille voinut marssia vain onnekkailla parituksilla. Myös maastoihin oli tehty kivoja lisäyksiä ja useimpiin pöytiin oli saatu mukaan asiallista Area terrainia ja kunnon raunioita perinteisten kristallikukkuloiden lisäksi. Skenaariot oli myös okei, vaikka erikoisskenut saikin lukea aika tarkkaan, että jutun juoni kävi selväksi. Hassuttelut ja spessuskenaariot on joillekin tosi vetävä osa turnaustapahtumaa, enkä jaksa uskoa että HC-pelaajatkaan jättäisivät menemättä turnaukseen vain vähän sääntökirjan skenuista poikkeavien tehtävien vuoksi.

Reilukerho tarjoili mainion turnauskokemuksen ja hyviä keskusteluita matsien välillä! Propsit ahkerille järkkäreille kovasta työstä mainioiden avaruusturnajaisten parissa!

Hienoja palkintoja ja mitaleita. Kunniamerkkeihin kuuluu myös sääntö, jonka mukaan tulevissa turnauksissa mitalin kantajalla on käytössä yksi re-roll tapahtumaa kohti jossakin täpärässä tilanteessa. Hauska idea ja lisää myös GT:n merkitystä "perinneturnauksena", johon on hauska tulla aina uudelleen.


Alienidit uusine Hive Tyranteineen ja Mycetic Sporeineen. Figuista pitää ottaa vähän paremmat kuvat, eipä tullut rakennellessa mieleen. Tarrat display basen reunassa ovat paras armeija -skaban äänestyslappuja!

Samuli-järkkärin värikkäät Eldarit Harlekiiniryhmineen, Wraithlordeineen, Pathfindereineen ja Farseereineen olivat raksattu turnausta varten. Siisti teema ja makeita konversioita, Harlekiiniryhmiä oli myös scratchbuilt-mielessä jatkettu Dark Eldar Wycheillä, jotka upposivat sekaan loistavasti.

Tampereen Reilukerhon Grand Tournamentit ovat vähän Oulun turnauksien tapaan olleet pääosin maalattujen, hienojen armeijoiden tapahtumia, joissa ei turhasta niuhoteta. Järkkärit painottivat myös rulingeissa urheiluhenkisyyttä ja kannustivat sopimaan kiistatilanteita keskustellen taikka viime kädessä nopanheitolla. Tämä toimi Tampereella hyvin, joskin jatkoa ajatellen säästäisi varmasti järkkäreiltäkin vaivaa, jos käytettäväksi linjattaisiin GW ja ETC FAQ:t, jotka vastaavat moneen kyssäriin, joihin organisaattoreilla ei välttämättä ole aikaa tai kokemusta vastata. Kyse ei musta ole niinkään kilpailuhenkisyyden korostamisesta, vaan käytännöllisyydestä, sillä epäselvyyksiä ja käytännön juttuja joutuu joskus puimaan myös rennoimmissakin frendipeleissä.
Tampereen paras pelikauppa Puolenkuun Pelit ovat syvällä pelissä paikkakuntansa figukuvioissa ja toimivat myös Grand Tournamentissa pääsponsorin roolissa. Kiitti Reilukerhon ja muiden yhteistyökumppaneiden ohella myös Puokille panostuksesta!1 comment:

 1. --------------------------K1-------K2------K3-------M------Yht--->
  1.Teemu Valve----------9000----8000---9500----5500===32000 (Tyranids)
  2. Juho Dahlman---------8500----6000---7500----4500===26500 (Eldar + Space Wolves)
  3. Jonne Laine-----------9500----2000---9500----5500===26500 (Eldar + Dark Eldar)
  4. Marko Hartikainen---8000----6500---7500----4500===26500 (TAU)
  5. Eero Palmroth-------10000---10000----500----5500===26000 (Imperial Guard + Space Wolves)
  6. Pekko Vuorenrinne--10000-----0----10000----5500===25500 (Dark Eldar)
  7. Erkka Korolainen----9000-----4000---9000----3500===25500 (Necrons)
  8, Antti Ramstadius---7000---10000----2500----3500===23000 (Necrons + Chaos Space Marines)
  9. J-P Kumpulainen----1500----6000----8500----5500===21500 (Dark Angels + Imperial Guards)
  10. Lauri Koukila--------3000----10000---2500----5500===21000 (Necrons)
  11. Timo Suonpää------5000-----4000----6500----3500===19000 (Chaos Space Marines + Daemons)
  12. Taneli Hynninen ----5500----7500----1000----3500===17500 (Gray Knights)
  13. Jouni Nummela ------0------9500----5500----2500===17500 (Gray Knights)
  14. Anssi Roivainen----1000---10000-----500----5500===17000 (Imperial Guards)
  15. Riku ja Samuli------6000----3500----1500----5500===16500 (RIku: Dark Angels/Samuli: Eldar)
  16. Jari Friman-----------500---10000------0------5500===16000 (Chaos Space Marines)
  17. Jussi Honkonen-----4000----2500----3500----5500===15500 (Space Wolves)
  18. Lassi Ahlberg-----------5000----0-----4500----5500===15000 (Chaos Space Marines + Daemons)
  19.Klaus Lehto------------------0----0----9500----5500===15000 (Black Templars)
  20. Matti Mäenpää----------1000----0----7000----5500===13500 (Dark Angels)
  21. Mikko Turja-------------4500----0----3000----4500===12000 (Tyranids )
  22. Seppo Järvelä----------2000 ----500----500----3500===6500 (Tyranids)

  ReplyDelete