April 29, 2013

Desert treaders

Ah, the forward recon elements have arrived... I've been expecting you!


Ollin Death Korps -meiningit jatkuvat! Kun enimmät Kriegiläisjoukkojen bulkkijalkaväestä oli saatu valmiiksi, oli vuorossa isompia jalankulkijoita. Olli päätti varustaa koko ryhmän Autocannoneilla, mikä onkin varmaan Sentinel set up parhaasta päästä. Figut on maalattu pelikäyttöön ripeällä reseptillä, jota voi soveltaa värit muuttamalla oikeastaan vähän kaikennäköisten maalipinnaltaan kuluneiden ja sotaa nähneiden panssarivekottimien maalailuun.

Yksi Sentinel-ryhmän jäsenistä kävi myös pyörähtämässä Helsingin GW:n The Fang -maalausskabassa ennen liittymistään toveriensa pariin. Ohessa step by step-resepti kauhtuneiden aavikkotalsijoiden maalailuun.

1. Koottu ja putsattu figu pohjamaalattiin kauttaaltaan Army Painterin Skeleton Bone -spraylla.
2. Metalliosat, kuten pakoputket, aseosat ja muut yksityiskohdat maalattiin Boltgun Metalilla.
3. Koko figu washattiin Agrax Earthshadella.
4. Sentinel korosteltiin ja samalla säistettiin töpöttelemällä sitä Screaming Skulliin kastetulla kuivalla foaminpalalla.
5. Chipping-damagea jatkettiin töpöttelemällä erityisesti panssaripintojen kulmakohtiin Abaddon Blackia.
6. Isompien mustien kulumajälkien sisään maalattiin naarmuja ja kulumaa Rhinox Hidella.
7. Figu washattiin metalleja lukuunottamatta Seraphim Sepialla lämpimämmän yleisilmeen tavoittamiseksi.
8. Kulumattomiin kulmiin ja laakeisiin pintoihin maalattiin korostuksia ohennetulla Screaming Skullilla.
9. Punavalkoiset yksikkötunnukset maalattiin ohjaamoihin Mechrite Red -> Evil Sunz Scarletilla ja Rakarth Flesh -> Ceramite Whitella.
10. Chipping-vaurioita korostettiin sieltä täältä Vermin Brownilla ja Mithril Silverillä, jolla tehtiin myös laajempia naarmuja. Ohennetulla Vermin Brownilla maalattiin myös ruoste- ja kuravalumia ohjaamon ja jalkojen pintaan.
11. Metallit washattiin Nuln Oililla ja korostettiin sitten Boltgun Metalilla ja Mithril Silverillä.
12. Lopuksi figuun tehtiin lähinnä yksityiskohtien hiontaa (kulumaa myös yksikkötunnuksiin, roiskeiden korjailua) sekä alusta.

Valmis! Alla vielä "kuvakäsikirjoitus".
Koko ryhmä Ollin veteraanitalsijoita. Sentinel on kyllä pirun makea figu ja etenkin suljetulla ohjaamolla se muistuttaa hauskasti Star Warsin AT-ST-kävelijöitä. Muistan edelleen, kun sain jouluksi 2003 Catachan Battleforcen ja rakentelin välipäivät Sentinelejä ja viidakkosotureita samalla lahjacodexeja tavaillen. Tuolloin kuitenkin mentiin rehellisesti Multilaserilla, eikä oltu vielä luisuttu Strength 7 -spämmimiseen!

Kuraa, kulumaa ja skraiduja. Taisteluvaurioita on helppo ja hauska tehdä ja ne monesti herättävät figun realismin eloon ihan eri tavalla. Säistäminen on basen tapaan näppärä panostus, joka ei yleensä vie paljoakaan ylimääräistä aikaa, mutta vaikuttaa dramaattisesti figun ulkonäköön. Kannattaa panostaa!

Luukku kiinni ja menoksi. Koska figu on niin yksivärinen, tekee kyljen punavalkoinen logo tärkeän piristeen muuten sotilaallisen yksipuoliseen ulkomuotoon. Myös kirkkaanvärisillä ohjaamon ikkunalaseilla tai oransseilla ruostevalumilla olisi halutessaan voinut tuoda nappiin lisää väriä.

Hauska kumpare-elementti alustassa! Maastonmuodot on realistisia mut ne yleensä unohtuu littanoista baseista, kun sankarit aina seisovat jonkin rojun päällä... Siksi tällaisia pikku yksityiskohtia on aina hauska nähdä!

Tiedustelupartio tehtävällä. Pian lisää maalailuja!

1 comment:

  1. Aivan mielettömän hienoa työtä. Tämä inspiroi aloittamaan Landspeeder Stormin, aavikkoteemalla tietenkin ;)

    ReplyDelete