April 11, 2013

Murder Captain Priorace

Sain tänä vuonna aika sikamakean "aprillipäivälahjan" frendiltäni Heini-Marialta! Kyseessä on käsin piirretty A4-kokoinen potretti mun Space Sharks -Mariiniarmeijan tulevasta komentajasta kapteeni Revan Prioracesta. Terminaattorihaarniskaa suosiva komentaja kantaa mun Carcharodon-organisaatiossa titteliä "Murder Captain", millä on makea kaksoismerkitys; murder kun tarkoittaa sekä tappohommia, että kalaparvea. Mun ajatuksena on käyttää hahmoa useimmiten Lysanderin ja tilaisuuden tullessa Sharkien oman Tyberos "The Red waken" säännöillä.

Suunnittelimme kuvaa ideoita heitellen yhdessä ennen kuin Eini tarttui toimeen. Mun mielessä oli kolmosedikan kaaoskirjan tyylinen kasvokuva, jossa hahmon persoona ja tunteet olisivat oheissälää ja rekvisiittaa konkreettisimmin esillä. Siinä, missä rivimariinien habitus on Space Sharkien keskuudessa aika verenhimoinen, saattoi veteraanikomentajassa kuitenkin olla hiukan kokemuksen tuomaa varmuutta ja itsehillintää! Annoin Einille vapaat kädet työstää piirrosta, vaikka huomautin, ettei haittaisi, jos komentaja muistuttaisi vähän Bruce Willisia. ;) Piirroksen yksityiskohdat, kuten otsan "arvomerkkiniitit", haitatuointi, hammastunnus rintapanssarissa sekä punainen, seremoniallinen sinetti on herkullisia ja aion koettaa replikoida ne myös tulevaan figuun. Taistelussa kapteeni käyttää kuitenkin tietty kypärää.

Pakko hehkuttaa digitaiteen ja piirtopöytien aikakaudella, miten siistiä on, että piirroksia ja maalauksia tehdään edelleen "käsin" ja perinteisin menetelmin. Tekniikan ja haasteen merkitys on kuitenkin ihan eri, kun työvaiheissa ei voi juuri palata takaisinpäin ja pikku virhe voisi pilata koko työn. Mun arvostus Heini-Marian kaltaisia taitureita kohtaan on tosi korkealla ja paperille tehdyissä piirroksissa on ihan oma tunnelmansa. Ne ovat samalla tavalla aitoja ja erityisiä kuin perinteiset paperivalokuvat, joita näkee nykyään niin harvoin, että makeiden otosten pitely käsissä tuntuu jotenkin taianomaiselta. Ehkä se on sitä nostalgiaa. On kuitenkin ihan eri juttu tsiigailla piirrosta livenä, kuin esimerkiksi deviant-galleriasta. Jännä juttu!

Kuva on tehty lyijykynäluonnoksen päälle tussilla. Potretti päätyy tietty kehyksiin ja vitriiniin mun haiarmeijan taakse sen valmistuessa. Haluisin kovasti hehkuttaa War Headissa muitakin luomuksia Heini-Marian piirustusarkistosta, toivottavasti saataisiin pian kuvattua ja kasattua jokin pieni galleria!

Haarniskan eri osat ja pintatekstuuri on luotu oivallisesti ja komentajan synkässä katseessa on vahva tunnelma. Ritarillisen sielun peileihin oli ilmeisesti lisätty myös pari pientä lakkapisaraa, sillä ne kiiluivat makeasti vähän valon tulosuunnasta riippuen! Suuret kiitokset Einille upeasta duunista, kuva tuo paljon fiilistä Marineiden ja kapteenin työstämiseen!3 comments:

  1. Tosi siisti kuva!

    ReplyDelete
  2. Älyttömän makea piirros! Käsintehdyissä on ihan eri fiilis kuin digitaalisesti koneella. 10/10

    ReplyDelete
  3. Kiitos nyt kovasti kehuista, hyvä jos kuva on kelpo. Tässähän meinaa ylpistyä. Hauskaa, että kiilusilmä-efekti huomattiin, se kun ei välity skanneista. Paperilla ja kynällä on kyllä etunsa silloin tällöin. :)

    ReplyDelete