November 1, 2014

Strife of Kadillus Isle


Loppukesästä aloimme Juhan kanssa kelailla, että olisi mahtavaa pelata pitkästä aikaa jokin narratiivisten pelien jatkumo, toisin sanoen kampanja. Muistin Juhan puhuneen joskus eeppisestä Storm of Vengeance -kampanjasetistä, joka tuli kai vanhoina hyvinä aikoina White Dwarfin kylkiäisenä. Siinä Ghazghkullin ja Nazdregin muodostama örkkiliittouma iskee salakavalasti Piscina IV:n planeetalle, jota puolustavat uljaat Dark Angelit. Örkkien tavoite on vallata planeetan voimalaitoksia tehostaakseen kaikkien aikojen tellyportan toimintakuntoiseksi ja siten muuttamaan vihernahkojen sodankäynnin ikuisiksi ajoiksi. Tarina tuntui hienolta ja myös taisteluiden näyttömönä toimiva Piscina IV oli kuvailtu värikkäästi, lisäksi taustamateriaalin nostalgia-arvo oli mahtava lisäbonus! Päädyimme ottamaan Storm of Vengeancen kampanjamme pohjaksi, mutta korvaamaan tarinasta Dark Angelit tutuilla Carcharodoneilla.

Ehdin Essen-reissun aikana tutustua Juhan lainaamaan kampanjalehtiseen ja se kyllä muistutti fiiliksistä, joiden vuoksi pelaaminen tuli alunperin aikoinaan aloitettua. 1997 julkaistu matsku on täyttä nelkkaria ja eri fluffipätkät loistavia tunnelmannostattajia. Asymmetrisiin skenaarioihin oli myös kirjattu yksityiskohtaiset "historical forces" -joukkolistat, jos haluaisi pysyä täsmälleen GW:n antamissa raameissa. Kakkos- ja kolmosedikan voimasuhteet tai skenaariot eivät kuitenkaan taivu ihan suoraan nykysäännöille, mutta niistä sai hienoa inspiraatiota armeijalistojen suunnitteluun ja uusien figujen kasailuun.

Sovimme kampanjan päivämääräksi 8.-9.11. jo noin kuukausi sitten ja jaoimme vähän rooleja. Itse pelaisin kampanjassa keisarillisia joukkoja ja Carcharodoneja, kun taas vihreän allianssin muodostaisivat War Headin örkkispesialistit Juha ja Hese. Juha on tunnettu Bad Moon -kenraali, joten tämä johtaisi Nazdregin Waaaaghia ja Hesen vastuulle tulisi Ghazghkullin Goff-joukkojen kaitseminen. Kampanjassa pelattaisiin kaksi päivää siten, että ensimmäinen koostuisi useasta pienemmästä skenaariosta ja toinen mittavasta megapelistä Kadillus Islen kohtalosta. Skenujen aiheet ja aihiot on tietty haettu alkuperäisestä kampanjasta, mutta niitä on vähän modattu seiskaedikan muottiin sopiviksi.

Hese on maalannut uusia örkkijoukkoja ahkerasti, mutta olemme ehtineet tekemään jo vähän uutta maastoa kampanjaa varten. Tänä viikonloppuna olisi tarkoitus viimeistellä yksi pelikentällinen kampanjaamme sopivaa teemamaastoa. Hauska saada ihan uusi näyttämö eeppisille taisteluille!

Rakentelut aloitettiin pari viikkoa sitten uuden pelilevyn ja maastonkappaleiden parissa. Voimalaitokset kuuluvat olennaisesti kampanjan flufiin!

Maastonmuodot ovat makeita ja niiden hallinnasta tullaan vielä taistelemaan verisesti...

WIP-kuvia seuraa taas huomisesta rakentelupäivästä!

No comments:

Post a Comment