November 12, 2014

Operation ArrowheadWar Head toteutti vuosien 2012-2014 kuluessa kampanjan, jossa haastateltiin upeiden Warhammer- ja Warhammer 40K -armeijoiden tekijöitä ja selvitettiin näiden harrastuksen sekä figukokoelmien taustoja. Haastattelujen yhteydessä otimme myös valokuvia miniatyyreistä ja niiden taitavat tekijät palkittiin kampanjan tukijan, eli Puolenkuun Pelien lahjakortilla. Armeijoita löydettiin turnaustapahtumista, netin kautta ja myös lukijoilta saatujen vinkkien perusteella.

Järjestäjän näkökulmasta oli tosi hauskaa tutustua hankkeen aikana niin moneen persoonalliseen harrastajaan. Arrowhead-kandidaateista on löytynyt jälkeenpäin hyvää peliseuraa ja myös omaan maalausharrastukseen on saanut paljon puhtia ja inspistä palkituista kokonaisuuksista. Erityisen siistiä oli todeta, että suuri osa tunnustamistamme, kipeistä armeijoista on myös aktiivisessa pelikäytössä! Koko hankkeen ideahan oli rohkaista miniatyyripelaajia panostamaan figujensa työstämiseen, kannustaa näitä luovuuteen, sekä palkita harrastajia kärsivällisyydestä ja kovasta työstä. Kuvien ja tarinoiden avulla iloa ja ideoita voivat saada myös lukijat!

Teroitimme jo heti kärkeen, että tarkoituksemme ei ollut nimetä Suomen parasta armeijaa tai asettaa figuja kansallisella mittapuulla mihinkään paremmuusjärjestykseen - jotkin upeimmista kokoelmistahan ovat saattaneet hyvin jäädä huomaamatta. Arrowheadissa on kuitenkin kyse puhtaasti fiilistelystä, eikä huikea armeijakokonaisuus koskaan saa palkintoa turhaan!

Haluaisimme kiittää sponsseista Puolenkuun Pelejä ja erityisesti näiden Tampereen toimipisteen myymäläpäällikkö Juhania. Kiitos kuuluu myös kaikille suoraselkäisille herrasmiehille, jotka suostuivat haastateltaviksi ja joiden antaman panoksen ansiosta figuharrastus näyttää Suomessa erityisen siistiltä.

Operation Arrowhead -haastattelut ja kuvagalleriat löydät linkeistä alla!

Timo Oravala - Blood AngelsJaakko Siitonen - Dark Eldar


Ville Rantalainen - Eldar


Antti Halonen - Astra Militarum and Deathwatch Kill Team


Erno Langinkoski - Orcs & Goblins


Teemu Kilpiö - Saim-Hann Eldar


Joonathan Suvanto - Space Wolves


Aatu Riuttamäki - High Elves


Oskari Holm - Horus Heresy

Operaatiosta vastasivat
1 comment: