November 13, 2014

Storm of Vengeance: Reaching Piscina IV

Viime viikonloppuna pelasimme huikean 40K-kampanjan, jonka purku alkaa nyt! Vanhaan Storm of Vengeance -lisäriin perustuvaa peliviikonloppua oli suunniteltu monta kuukautta ja sitä varten oli tehty täysin uusi maastosetti sekä tuoreita joukkoja. Kannella olivat War Headin riveistä Teemu, Hese ja Juha ja armeijoista Carcharodonit ja örkit.

Kokoonnuimme taistelukeitaalle varhain lauantaiaamuna ja laitoimme joukot kondikseen samalla tehtäviä briiffaten. Pelejä pelattiin lauantaina neljä ja sunnuntaina vielä mega-battle, joten edessä oli tuntikausia figusotaa ja hauskanpitoa. Kaikissa otteluissa oli vahva narratiivi ja niiden lopputulokset vaikuttivat aina seuraaviin peleihin. Skenaariot perustuivat Storm of Vengeance -lisärin aikaisiin tehtäviin, mutta olin pelinjohtajana modernisoinut ne seiskaedikkaan sopiviksi sekoitellen mukaan esimerkiksi Maelstorm of War -korttitehtäviä. Tehtävät eivät kuitenkaan aina olleet asetelmaltaan reiluja, vaan örkit saattoivat esimerkiksi pelata isommilla pistemäärillä tai mukana saattoi olla FOC-rajoituksia fluffiin perustuen.

Henrik edusti kampanjassa Goffeja ja näitä johtavaa legendaarista Ghazghkull Thrakaa. Fiilistelimme toden teolla klassista kampanjakirjaa ja myös suurin osa Hesen armeijasta on wanhaa rautaa, tästä syystä päätimme käyttää myös Ghazzyn vanhaa figua peleissä. Se toimi ihan nykysäännöillä, mutta tiputimme sen pistehintaa ja vaihdoimme Mega armorin figun mukaiseen wysiywyg-varustukseen, eli 'eavy armoriin ja 'uge choppaan.

Juha taas pelasi suosikkiklaaniansa Bad Mooneja, joita johti tietysti kuuluisa Nazdreg. Sille ei enää nykyään ole omia sääntöjä, mutta otimme kolmosedikan örkkikirjan käyttöön ja vaihdoimme taas Mega Armorin kevyempään sotisopaan. Ghazghkull ja Nazdreg ovat molemmat tärkeä osa Storm of Vengeancen fluffia ja koko tarina oikeastaan keskittyy örkkikenraalien yhteistyöhön ja keskenäisiin ristiriitoihin Keisarillisten joukkojen vain koettaessa pitää puoliaan. Kevyemmin varustettujen warbossiemme kelasimme edustavan nuorempia inkarnaatioita legendaarisista örkkihahmoista.

Örkkikomentajat eivät tienneet skenaarioista etukäteen kuin nimet ja pistemäärät ja tehtävät briiffattiin vasta paikan päällä. Kaikkien pitikin varata mukaansa iso reservi joukkoja, joista tehdä sitten erikokoisia armeijalistoja kunkin tehtävän tarpeisiin. Lisäksi joihinkin tehtäviin lähetetyt joukot eivät välttämättä olisi käytössä toisaalla tapahtuvassa skenaariossa ja taistelussa kaatuneet hahmot eivät välttämättä palaisi mukaan myöhemmin! Kaikki tällainen fiilistely tuo pelaamiseen tunnetta ja tarinaa. Juha purki landing zonelleen muun muassa uusia kommandokonversioitaan, jotka olivat nyt pelikentällä ensi kertaa.

Pidimme kaikki joukkojamme omalla "osastolla", mihin ne oli helppo nostaa pelien välissä (ja yksiköiden poistuttua pelien aikana muonavahvuudesta) ja johon oli kätsä muodostaa aina seuraavan pelin listakokoonpano esittelyä varten. Lisäksi näin saimme pidettyä pelipöydän puhtaana valokuvailua ja fiilistelyä varten.

Carcharodonit ovat kasvaneet vaivihkaa aika isoksi kokonaisuudeksi ja niitä on nyt nelisentuhatta pistettä ennen kaartiliittolaisia. Seuraavaksi olisikin tarkoitus maalata lisää Steel Legionia, sillä niissä on sairaan hyvä meininki ja fluffikkaat, teemaansopivat liittolaisjoukot tekevät tarinallisista skenaarioista aina monipuolisempia.

Meidän suunniteltuihin pelihankkeisiin kuuluu aina pikku yksikköyllärit, esimerkiksi parin kesän takaiseen Fantasy Battle -viidakkosotaan Hese rakensi muun muassa kaksi uutta lohikäärmettä ja mä sudin hiki hatussa viisikymmentä Saurusta komentoryhmineen. Idis myös on, että vahvistukset tulee vastapelaajille ylläreinä; tälläkin kertaa maalasimme lisäjoukkoja toisiltamme salaa ja piilotimme aina valmistuneet tai wip-tilassa olevat figut toisten näkyviltä sessioiden välissä. Mun leuka loksahti pelipäivän aamuna auki, kun Hese esitteli toisen Orkanautin, joka oli valmistunut juuri ajoissa peleihin. "Kaksoset" nähtäisiin siis ainakin mega battlessa taistelukentällä samaan aikaan...

Mun huomio oli ennen kampanjaa aika vahvasti Turku Fanatic -ohjelmassa ja pelipäivän maastojen teossa, mutta sain kuitenkin tehtyä pienen yksikön eliittijalkaväkeä ja kaksi raskain asein varustettua Drop Podia. Carcharodons Deep Space Veteranit perustuvat GK-osien inspiroimina tehtyihin konversioihin ja ne toimivat peleissä Legion of the Damnedin säännöillä.

Musta on mun armeijan heraldiikassa päällystön ja veteraanien väri, joten erikoisjoukkojen haarniskoista tuli tosi tummat. Efekti ei näistä kuvista käy kovin hyvin ilmi, mutta maalasin panssaripinnat tummanharmaalla täyteen erilaisia tribaalikoukeroita vähän maorityylisellä designilla kuvaamaan veteraanien sotisopien yksityiskohtaisuutta ja heraldiikkaa. Punaiset "Blood stripe" -kunniaraidat olkapanssareissa tai kypärissä taas on spesialistitunnuksia ja niitä näkee mun Space Sharkeilla esmes erikoisasemiehillä, lämäreillä ja esimerkiksi Scoutien radisteilla ja pioneereilla.

Legioonan Deep Strike -kykyä mallasin kuvaamaan Grey Knight Interceptorien teleporttireput, joista leikkasin vähän höpsöt antennit tiehensä. Varustuksena ryhmällä on tietysti Melta-aseita. On aina hauskaa saada uusi ryhmä valmiiksi ja kaveriporukan yhteinen kampanja oli mahtava syy istua taas alas toteuttamaan itseään.

Viimein oli sotasuunnitelmien laatimisen aika. Galaksin kuuluisimmat örkkipäälliköt saapuivat Piscina IV:n pinnalle lähimpien henkivartijoidensa ja neuvonantajiensa kanssa. Tellyporta oli valmis ja toimintakuntoinen, mutta se vaatisi valtavan määrä energiaa toimiakseen täydellä waaaaagh-teholla.

Örkit saivat neuvokkaan ajatuksen vallata keisarillisen kaivos- ja maatalousplaneetta Piscina IV:n voimalaitoksia, kytkeä ne verkkoon ja ohjata sähkön Tellyportan käyttöön. Pian liittolaiset saisivat singottua vihreänahkaisia joukkojaan äkkiarvaamatta minne vain ja koko galaksi olisi heidän armoillaan!

Ensin Ghazghkullin ja Nazdregin piti kuitenkin selvittää örkkisosiologian mukaisesti, kumpi komentajista toimisi liittouman Warlordina planeetan valtauksen ajan. Sitten oli aika käynnistää Trukkien moottorit ja karjua "Ajoneuvoon nouse!"

No comments:

Post a Comment