November 2, 2014

The Kadillus Harbor

Kunnin' tellyporta planz have been located!


Hyviä uutisia! Saimme Piscina IV -teemaisen maastosettimme valmiiksi ensi viikonlopun kampanjaa varten! Aloittelimme pohjatöitä jokunen viikko sitten ja tänään saatiin jengi kannelle laittamaan setti kasaan. Tavoitteena oli tehdä pöydällinen 40K-maastoa Storm of Vengeance -kampanjalisärin fluffia kunnioittaen, maiseman tuli siis tuntua kampanjan näyttämönä toimivalta Kadilluksen saarelta. Vulkaanisella alueella olisi alkeellista maateollisuutta ja hiukan ränsistyneitä voimalaitoksia, joiden virtaa örkit tarvitsisivat Tellyportansa käynnistämiseen. Tosi kivaa, et saatiin maastot ajoissa valmiiksi, niin jää vielä viikko aikaa lisäjoukkojen maalailuun ja muuhun fiilistelyyn!

Kaikki alkoi tälläkin kertaa finnfoamista! Päätin, että tekisimme neljä rakennusta, jotka olisivat sekä area terrainia, että blokkaisivat line of sightia tehokkaasti. Teemana olisi jonkinlainen farmityylinen meininki, joka olisi kasaantunut työläisten asutukseksi voimalaitosten ympärille. Kuvat on tällä kertaa tällaista kännykamerasettiä, mageempia saadaan sitten viikonlopun sodista.

Kokeilimme matskuina Renedran hauskoja muovirakennuksia. Niiden osia käyttämällä säästäisi paljon aikaa yksityiskohtien teossa. Lisäksi Storm of Vengeancen maailmakuvauksesta mulle tuli jotenkin low-scifi fiilis ja osittain puiset rakennukset tuntui sopivan siihen hyvin.

Nykyaikaistimme Renedran hökkeleitä vähän leikkaamalla niistä puuovet pois ja laittamalla tilalle aaltopahvista leikatut nosto-ovet. Myös ikkunoihin laitettiin verkot.

Renedran puuosia, pahvia ja bitsejä liimailtiin sitten finnfoamista veisteltyyn tiilitalo-osioon. Sisätiloja ei näihin rakennuksiin tulisi, mutta niiden katolle tulisi kuitenkin tähystys- ja ampuma-asemia.

Meidän maastotarvikkeista löytyy aina kaikenlaisia raaka-aineita, joita tulee aina silloin tällöin kerättyä talteen milloin mistäkin. Esimerkiksi lautapelien pelimerkit sisältäviä rankoja tulee monesti kerättyä talteen, sillä niistä saa helposti leikattua määrämittaisia yksityiskohtia ilman viivoittimilla pelleilyä ja pikkutarkkaa mattoveitsityöskentelyä.

Korvasimme myös Renedran mökkien katot peltikatoilla, joista toiseen tuli myös säleikköikkuna.

Taloihin tulisi tietysti myös savupiippuja.

Pieni farmikämppä autotalleineen alkaa ottaa muotoa. Pedro Kantorin piilopaikka!

Teimme muoviputkesta pikku tynnyreitä yksityiskohdiksi. Kaikki sälä jätettiin kuitenkin tässä vaiheessa liimaamatta, sillä ne olisi iisimpi maalata irrallaan.

Talo about valmiina. Sitten seuraavan kimppuun!

Voimalaitoksen säätövivulle tehtiin Civilization-pelin kehikoista kävelytasanne.

Carcassonne-laattakehikoiden sisään taas oli helppo leikata aaltopahvia nosto-oviksi. Kädensijat syntyivät rautalangasta.

Kun saumauslaastilla teksturoimamme ja weathering powdereilla sävyttämämme pöytä ja maastot alkoivat olla valmiit, koristelimme niitä Ebaysta ostamillamme palmuilla. Muovipuut oli sitä ennen washattu kiillon poistamiseksi Agrax Earthshadella, minkä jälkeen niiden rungot oli brushattu kellertävällä ja lehvästöt vaaleamman vihreällä.

Pienet Ikean pannualusista leikellyt "keitaat" valmiina. Nämä ovat jonkinlaisia pumppuasemia, me pelataan niitä kampanjassa varmaan metsien tai mysterious terrainin säännöillä.

Pikku keitaissa on hyvä askartelufiilis ja niistä tulee 40K:n kolmosedikka mieleen.

Kukkulat ja kallionkielekkeet teimme suoraan kiinni pöytään. Niiden ympäristö koristeltiin sitten kasveilla ja ruohotupoilla.

Toisen talon katolle vie sillake. Muurinharja on suojattu piikkilangalla.

Örkit vievät moottoripyörän yöksi talliin.

Voimalaitoskin tuli valmiiksi.

Teimme myös yhden ison hangaarin, sillä yksi Storm of Vengeancen peleistä on määrä tapahtua kokonaan sisätiloissa. Lisäksi iso line of sightia blokkaava maasto on hyvä tarinallinen centerpiece monissa peleissä.

Kapalevystä tehdystä hangaarista voi nostaa katon pois, jolloin sisälle pääsee sotimaan. Jätimme rakennukseen tilaa, jotta se olisi mahdollisimman monikäyttöinen, senhän voi tarvittaessa sitten täyttää irtokalusteilla jos niikseen tulee.

Voimalaitoksen ja hangaarin voi myös yhdistää.

Pitkien sivujen nosto-ovet on yläasennossa, jotta hangaarista on myös mahdollista ampua ulos ja lävitse.

Körmyniskaiset Goffit kävivät jo Kadilluksella tiedustelemassa viikonloppua varten.

Hyvä tulos päivän työskentelystä! 8.-9.11. aavikko palaa, jengii kuolee ja rokki soi!


1 comment: