November 18, 2014

Teeth of Terra Triumphant

Sunnuntaina miteltiin taas Pasilan herruudesta War Headin Hammerhead-turnauksessa! Tällä kertaa tapahtuman päämääränä olivat fluffivetoiset pelit kevyemmillä armeijalistoilla ja erikoisjoukkojen suorituksia kuvaavilla lisäsäännöillä. Hubailuteema niitti kiitosta jo suunnitteluvaiheessa, sillä kukapa ei haluaisi päästä käyttämään niitä vähän vähemmän tehokkaita lempparinappeja, jotka on jääneet pehmusteisiin jo vähän turhan pitkäksi aikaa! Turnauspaketin ja sääntöthreadin löytää täältä.

Hammerhead: Spec OPS -lopputulokset

1. Teemu Juselius, Imperial Fists, 57
2. Jouni Haavisto, Inquisition + Adepta Sororitas 52
3. Jukka Halme, Chaos Space Marines, 47
4. Aleksi Meuronen, Space Wolves + Astra Militarum, 46
5. Björn Söderström, Daemons, 44
6. Joonathan Suvanto, Space Wolves + Imperial Knight, 40
7. Topi Valtonen, Space Wolves, 37
8. J-P Kumpulainen, Raven Guard, 33
9. Joonas Neva, Grey Knights, 32
10. Tapio Apajalahti, Blood Angels + White Scars, 28
11. Miika Kalliokari, Blood Angels, 25
12. Roni Landgrén, Blood Angels + Imperial Knight, 25
13. Lauri Koistinen, Chaos Space Marines, 23
14. Harri Hokkanen, Eldar + Haemonculus Covens, 22
15. Matti Perlinen, Necron + Ultramarines, 21
16. Antti Halonen, Grey Knights + Astra Militarum, 18
17. Eetu Peltola, Blood Angels, 15
18. Noa Kaistinen, Astra Militarum + Dark Angels, 13
19. Riku Saressalo, Ultramarines, 12
20. Pauli Hulkkonen, Flesh Tearers, 7

Muut palkitut:

Pikkujouluisa tsemppauspaketti: Pauli "Pavetron" Hulkkonen
Spec OPS -asennepalkinto: Lauri "kojo" Koistinen
Makeimmat erikoisjoukot -palkinto: J-P "Gintonic" Kumpulainen
Makein armeijakokonaisuus: Antti "Hatsi" Halonen


Turnaukseen kokoontui 20 erikoisjoukoin varustautunutta pelaajaa. Pöytiä oli katettu kahdellekymmenellekahdelle, mutta klassisten viime hetken peruutusten vuoksi koko kapasiteettia ei tarvinnut ottaa käyttöön.

Turnauksen voittajan, Teemu Juseliuksen, tuli muun muassa puhdistaa vuoristokylä kapinallisista Blood Angeleista, joita johti itse Gabriel Seth.

Tapahtumassa mittelivät sulassa sovussa kenraalit, jotka ovat aloittaneet turnauspelaamisen hetki sitten, sekä veteraanit, joilla turnauksia on takana jo kymmenittäin. Riku Saressalon tasapainoinen Space Marine -armeija kimposi Tapio Apajalahden Blood Angeleista hangaarisektorilla ensimmäisen kierroksen sodassa.

Teksturoidut pelialustat sekä maastot olivat jälleen lähes kaikki War Head -tuotantoa. Valtavan hangaarin kohtalosta käytiin kiivaita taisteluita ja sen poisnostettavan katon alla väänsivät kättä esimerkiksi hurjat Wolf Guard Terminatorit ja Sisters of Battle papistoineen.

Fluffiturnausteema aiheutti hurjan Blood Angelien esiinmarssin! Neljännes kaikista armeijoista oli Baalin kasvatteja ja yhtä punaisista kokonaisuuksista komensi tietysti Miika Kalliokari. J-P Kumpulaisen Blood Ravenit eivät kuitenkaan antaneet kantaisilleen armoa kakkoskierroksella.Jokaisella pelaajalla tuli olla listassaan ryhmä erikoisjoukkoja, joiden edesottamuksia seurattiin pelien kuluessa ja niistä oli mahdollista ansaita lisäpisteitä. Noa Kaistisen makeassa Militarum Tempestus -teemaisessa armeijassa oli paljon eliittijoukkoja.

Rajut liekit koristivat Taurox Primen konepeltiä.

Jouni Haavisto palasi Spec OPS -turnauksessa juurilleen Adepta Sororitasin pariin ja ohjasi siskot veljineen hienosti turnauksen toiselle sijalle.

Jounin Spec OPS -tiiminä toimivat mobiilit Seraphimit.

Miika Kalliokarin verienkelien Death Company erottui joukosta poikkeavalla väriteemallaan.

Näitä tuki myös Death Company Dreadnought!

Aleksi Meurosen Dark Angeleihin oli liittynyt ritarillisia leijonaratsastajia!

Lion'El Cavalry joutui ratsastamaan urheasti kohti Imperial Knightia turnauksen viimeisellä kierroksella.

Onneksi näiden liittolaisina oli tulitukena tarkka-ampujat Aki, Maki ja Turo.

Allun Spec OPS -ryhmä oli yksikkö kaartin veteraaneja kuljetusvaunuineen.

Björn Söderströmin erikoinen demoniarmeija pärjäsi turnauksessa hyvin ja se koostui pelkästään klassikkofiguista. Bloodcrusherit rymistelivät menestyksekkäästi koko turnauksen ajan ja edustivat samalla wanhan ajan asennetta.

Osa figuista oli vallan muinaisia ja ne seisoivat edelleen vanhoilla neliöbeisseillä.

Topi Valtonen matkusti turnaukseen varasijoilta mukaan päästyään ja toi pelottavan Space Wolf -armeijansa mukanaan. Erikoisjoukkoina toimivat raivokkaat Thunderwolfit.

Roni Landgrénin Spec OPS -tiedustelijat tukivat Imperial Knightin ja Crimson Fistien taistelutoimia parhaansa mukaan.

Myös Matti Perlisen Necronit orjakaleereineen ja teemaansopivine liittolaisineen olivat mukana.

Samoin turnausharja Eetu Peltola oli paneutunut fluffiteemaan hienosti! Tämän vanhasta Blood Angels -armeijasta löytyi tietysti Chapter Master Dante.

Harri Hokkasen spesiaalit Grotesque-erikoisjoukot.

Yksi näyttävimpiä kokonaisuuksia oli J-P Kumpulaisen Raven Guardien säännöillä toiminut Blood Ravens -armeija.

Sen näyttävät Vanguard Veteranit ja Shriken säännöillä toiminut Shadow-Captain Vega oli rakennettu ja maalattu täysin alkutekijöistä turnausta varten.

Dynaaminen yksikkö palkittiin turnauksen parhaana Spec OPS -tiiminä.

Armeijan Sternguardeja Plasma Guneilla...

...ja näiden mobiileja tukijoukkoja.

Tapio Apajalahden Blood Angels -armeijakokonaisuus on aina huippuvaikuttava näky.

Armeijassa yhdistyvät huikea tekniikka, pirteät värisävyt ja non-metallic metal -maalaustyyli.

Figujen maalipinnan on toteuttanut lahtelainen hovimaalaaja Kimmo "Maddog" Ruohoniemi.

Riku Saressalon Spec OPS -jengi oli täysi kymmenen Scoutin ryhmä Telionilla, Missile Launcherilla ja Land Speeder Stormilla.

Turnauvsoittaja Juseliuksen Warlord käytteli Teeth of Terra -miekkaa ja Primarch's Wrath -erikoisbolteria.

Parhaana armeijana palkittiin Antti Halosen Deathwatch-teema-armeija. Tästä pidetään piakkoin jonkinlainen photoshoot pienempienkin yksityiskohtien esittelemiseksi!

Jukka Halmeen Filthgrinder-erikoisterminatorit.

Kova haastaja parhaan armeijan ja parhaiden erikoisjoukkojen palkintokategorioihin oli Joonathan Suvannon huikea Space Wolf -armeija.

Jo moninkertaisesti Suomen figuskenessä palkittu armeija on nyttemmin vahvistunut Imperial Knightilla. Figu on kuitenkin kuulemamme mukaan vielä kesken ja sen runkoon tulee vielä esimerkiksi jääpuikkoja.

Armeijan uusiin yksiköihin lukeutui myös Murderfang.

Spec OPS -asennepalkinnon sai Lauri Koistinen, joka noudatti hienosti fluffiteemaa armeijalistassaan ja toi mukaan turnaukseen hauskan liskodiskonsa.

Emperor's Lizards -armeijassa oli varsin eksentrisiä yksiköitä, esimerkiksi Noise Marineita, Raptoreita, Havoceja ja HQ-valintana käytetty Lucius the Eternal.

Liskot raskain asein.

Yksi turnauksen huippuhetkiä oli, kun Teemu Juseliuksen Ironclad putosi liskojen takalinjoihin, immotti Meltagunillaan Vindicatorin ja tuhosi seuraavalla vuorolla Land Raiderin kun reaktiotulitus ei pysäyttänytkään sitä. Kun Laurin seuraavankaan vuoron ampuminen ei vienyt Drediltä kuin kaksi hull pointia, oli lähitaisteluaseettoman liskodredin pakko ottaa pikku riski, chargata vihuwalker ja puraista viimeinen HP pois takapeltiin kohdistuneella Hammer of Wrathilla!

Myös Obliteratorit kylvivät tuhoa käristämällä Deep Strike -iskulla muun muassa Noa Kaistisen kaartiveteraaneja.


Lopuksi oli palkintojenjaon aika. Voittaja Teemu Juselius palkittiin Hammerhead-kunniakirjalla sekä 50€ figulahjakortilla Poromagiaan lisävahvistusten rekrytoimista varten.

Myös toiseksi sijoittunut Jouni Haavisto ja kolmanneksi suoriutunut Jukka Halme palkittiin lahjakortein.

Bonuspalkinnot noudattivat niin ikään turnauksen Spec OPS -teemaa. Antti Halonen palkittiin parhaan armeijan rakentajana kunniakirjalla ja Varustelekan 50€ lahjakortilla.

Samoin J-P Kumpulaisen parhaille Spec OPSeille jaettiin uusia varusteita. mutta myös erikoisjoukkojen erikoisjoukkoja; blisteri vanhoja Stormtroopereita.

Asennepalkintona oli tuorein WD sekä Limited Edition Web Exclusive Space Marine -kapteeni, josta muuttunee Lauri Koistisen käsittelyssä jossain vaiheessa lisko.

Halusimme jakaa myös turnauksen häntäsijan miehittäneelle soturille pikkujouluhenkisen tsemppauspalkinnon, johon koottiin WD:n lisäksi joulukortti, siveltimiä, avaimenperä, pinssi ja myös joulupukki ilman rekeä. Paketin ansaitsi Flesh Tearereita pelannut Pauli Hulkkonen.

Nyt fluffiturnauskiikarit voi Akin, Makin ja Turon tavoin asettaa horisonttiin ja vuodenvaihteen jälkeiseen aikaan. Hammerheadien ensimmäinen kakkososa, eli joukkueturnaus Alliancesin re-run on tuloillaan... Viimeistään siellä nähdään!

No comments:

Post a Comment