October 29, 2014

Riot Control
Murhanhimoiset avaruushait reissasivat viime viikonloppuna jokavuotisen perinteen mukaisesti Turkuun Syys-Fanaticiin! ETC:n jälkeisessä kasuaalipelipuuskassani Necronit ovat saaneet jäädä vähäksi aikaa vitriiniin ja Space Marinet liittolaisineen ovat käyneet kokeilemassa onneaan vähän eri profiilien turnauksissa. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole ollut niinkään kilpailla toden teolla kärkisijoituksista, vaan enemmänkin nauttia figupelien harrastusaspektista ja saada turnauksista hyviä deadlineja rytmittämään maalausta. Tätäkin Fanaticia varten valmistui viisi uutta yksikköä sekä kourallinen uusia erikoisasespesialisteja jaettavaksi vanhoihin ryhmiin.

Koska Fanatic-sijoitus ei ollut kummoinen, eikä jengiä kiinnostane art of having-your-ass-handed-to-you, jätän tarkemmat raportit tällä kertaa kirjoittamatta. Avaruushaiden turnausluonteen mukaisesti täytyy kuitenkin aiempaan tapaan fiilistellä hienoja hetkiä ja sankaritekoja, joita Marinet suorittivat Turun miehityksensä aikana! Alla siis pelien SHARK ATTACK! -hetkiä, jossa Astartes touhusi kuin kirjojen sivuilla.

Ensimmäisessä pelissä Carcharodonien iskujoukot murskasivat Dark Eldarien vastarinnan karulla kaivosplaneetalla. Techmarine linnoitti asemat tukijoukkojen miehitettäviksi ja Chapter Master Tyberos lähetti erikoisyksikkönsä matkaan. Dark Eldarit olivat varustautuneet kymmenellä liitoaluksella, joista kuusi oli raskaamman luokan tykkiveneitä. Kirurgisten iskujen jälkeen maassa kuitenkin lojui ainoastaan savuavia hylkyjä ja muodottomiksi runnottuja muukalaisruumiita. Carcharodonit olivat kärsineet neljän miehen tappiot ja hävittäneet koko Dark Eldar -piraattiarmeijan.

Toisessa taistelussa Carcharodonit kohtasivat Necronien kummallisen Barge-armeijan, jonka taistelulinja muodostui tulivoimaisista sotakoneista. Haiden moottoripyöräjoukot boostasivat pelottomasti kohti vihollista, mutta eivät yksin, sillä niiden tueksi teleportasi kiertoradan Strike Cruiserista välittömästi ensimmäisen komppanian Terminator Breachereita! Yhteistuumin vihollisen keskelle ilmestyneet erikoisjoukot alkoivat sahata ja lyödä hajalle Necronien sotakoneita ja vaikka tappiot olivat raskaat, jäi lopulta taivaalle liitelemään vain vihollisen ilma-aseita. Lopulta muinainen konerotu heitti pyyhkeen kehään ja päivä oli Imperiumin!

Kolmannessa taistelussa yllätetyt Carcharodonit joutuivat vetäytymään vimmattua demonirynnäkköä vastaan. Tyhjästä ilmestyneet warpin taistelujoukot pyyhkivät keisarillisten linjojen yli kuin kirous ja Space Marineiden oli raskaiden tappioiden myötä pakko kerääntyä tiiviiksi puolustuspesäkkeiksi. Erikoisjoukot hävittivät kuitenkin kaksi täyttä ryhmää petollisia Screamereita ja koko joukon Khornen verikoiria ennen murtautumistaan näiden saartorenkaan läpi kohti vihollisen tukikohtaa. Taistellen läpi Horror-massan Carcharodon-iskujoukot olivat jo saavuttamaisillaan kohteensa, mutta eivät aivan ehtineet ajoissa viimeisen tukikohtaa suojanneen demooonin virnuillessa chainswordin tavoittamattomissa. Pimeys laskeutui sektorille ja Chapter Master Tyberoksen oli hyväksyttävä tappionsa.

Neljäs sota käytiin kapinallismielistä Farsight Enclaven Tau-armeijaa vastaan. Haiden erikoisjoukot olivat tutkineet Tactica Imperiumin oppeja tarkasti ja tiesivät aloittaa vihollisen harventamisen tämän raskaimmista ja tehokkaimmista aseista. Etumaastoon tiedustellen työntyneen moottoripyöräosaston yhteistyö oli saumatonta ja ensi-iskua johti Chapter Master itse; Battle-Brother laukaisi säteilevän Rad-kranaatin kohti vihollisen Riptide Battlesuitia ja Tyberos tilasi samoihin koordinaatteihin mahtavan kiertorataiskun. Savun hälvettyä vihollisen raskas taistelupuku oli kadonnut jäljittömiin ja räjähdys oli melkein vienyt mukanaan Tau-muukalaisten komentajan. Tässäkin taistelussa Carcharodonien iskujoukot lyötiin lähikantaman verisessä sodassa, mutta tukiryhmät jäivät eloon välittämään tiedusteludatan päämajaan ja evakuoimaan haavoittuneen päällystön kentältä.

Vikassa pelissä taas kulminoitui yksi tämänkertaisen armeijalistan taistelustrategian kulmakivistä; Terminator Breacherit pääsivät käynnistämään sahansa Wraithknight-paloitteluoperaatioon! Pahaksi onneksi aavejättejä tuli niskaan kolme, eikä murtosahoissa riitä pattereita kuin yhdelle taistelukierrokselle. Lopuksi kentälle jäi kaksi vihollisen Wave Serpentia, Wraithknight ja Dire Avenger -eliittijoukkoja viimeisten haijoukkojen suojauduttua linnoitettuihin raunioihin. Terminatorit kuitenkin myivät nahkansa kalliisti ja niiden turnauksen tuholistalle kertyi lopulta Raider, Ravager, kaksi Annihilation Bargea, Screamer-ryhmä, Broadside-yksikkö sekä Wraithknight. Keisari olisi ylpeä!

Uusien joukkojen ulkoiluttaminen on aina hauskaa ja hyvällä asenteella kaikista peleistä on mahdollista nauttia. Terminatorit olivat ihan näppäriä joka matsissa. Yksikkö oli viimeinen Fanaticia varten maalaamani ryhmä ja niiden sutiminen vei pari iltaa.

Yksikön ajatuksena on olla tiukkojen tilanteiden erikoisryhmä, joka kutsutaan murtamaan vihollisen linnoitteita ja suojaamaan etenemistä Carcharodonien tunkeutuessa Space Hulkeihin tai maanalaisiin tunneliverkostoihin pettureita ja hirvityksiä metsästäessään. Storm Shieldit on korvattu suurilla rynnäkkökilvillä uusista Ogryn-kiteistä. Peliteknisesti käytin joukkoja Dark Angelien Deathwing Knightien säännöillä.

Raskaiden rynnäkkökilpien ja kustomoitujen moottorisahojen lisäksi Terminatorit kantavat raskaan haarniskansa selkäpuolella ja repuissa kranatteja, lippaita ja muita taisteluvarusteita, joita näiden takana etenevät, kevyemmin panssaroidut joukot voivat tarvittaessa hyödyntää. Terminatorien työntäessä vihollista loitommas ja sahatessa mutanttimassaa palasiksi Taktiset Marinet voivat esimerkiksi heitellä frageja näiden yli aiheuttamaan sekasortoa.

Kersantti kantaa lisäksi kaiken varalta SWAT-tyylistä door knockeria, jolla voi murtaa tai murjoa raskaammankin oven. Toimii myös lyötynä voimalla Wraithknightin polvitaipeeseen.

Myös moottoripyöräjoukot olivat uusia; nämä kuvaavat Command Squadia ja kahta characteria. Halusin ehdottomasti ryhmään kaikki klassisen komentotiimin erikoisroolit, sillä kolmosedikan boksi oli ensimmäinen Marinesetti, jonka omistin. Modellasin mukaan siis esimerkiksi Techmarinen, vaikka sitä ei saakaan enää nykyään mukaan. Keskellä on Chapter Master (josta pitää napsia vielä kuva sahavasaran puolelta) sekä oikealla keihäällä varustautunut Murder-Captain.

Lipunkantaja, Veteraanikersantti sekä Company Champion, Apteekkarista ei tullut vielä napattua kuvaa. Figut on rakennettu muun armeijan tapaan, eli niillä on Terminatorien jalat ja olkasuojukset. Erikoisaseet on irroitettavat, jotta niiden tilalle voi vaihtaa tarvittaessa esimerkiksi jo aiemmin maalatut Grav Gunit. Fanaticissa prätkät toimivat Ravenwing Black Knightien säännöillä, joten niillä oli Plasma Talonit ja Grenade launcher.
Lisää kuvia uusista joukoista seuraa pian, kun hait kokoontuvat kampanjamme torjumaan örkki-invaasiota! Elämme hyviä harrastusaikoja.

2 comments:

  1. Kyllähän tuon Techmarinen saa sääntöteknisestikkin mukaan (Pitää vaan ottaa erillisenä independent characterinä.) Anyway ihan sairaan siistejä nää kaikki kyllä on

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! Joo toki, sit vaan pitäs kasata ja maalata viides veteraani Command Squadiin. :)

      Delete