October 14, 2014

Road KillersViime viikko sai vauhdikkaan lopun, kun ETC-tiimin luottomiehenä tuttu Jouni huhuili taistelijaparia Oriveden 2000 pisteen 40K-turnaukseen. Ajattelin, että samahan se olisi vähän road trippailla ja käydä samalla ulkoiluttamassa jotain äärimmäisen väkivaltaista hai-iskujoukkoa. Lopulta ajoneuvomme transport capacitysta täytettiin kolme paikkaa, kun Suomen 40K-rankingin ykkönen Aleksi Meuronenkin lähti mukaan reissuun. Kaiken kaikkiaan oli hauska pyörähtää Orivedellä pelaamassa pari hassua matsia ja moikkaamassa pääkaupunkiseudun ulkopuolella vaikuttavia figututtuja.

Turnaus oli sikäli erikoinen, että se pelattiin isolla pistemäärällä ja armeijanrakennusvaihtoehdot olivat tosi vapaamuotoiset, myös Unbound-listat olivat siis sallitut. Lisäksi myös sääntöpaketti oli ainakin meidän silmään tosi Unboundiin kallellaan, eli se kannusti pelaamaan tehokkaita armeijalistoja, joissa ei oikeastaan tarvittu Objective Securedia tai trooppeja ylipäätään. Mun oli tarkoitus ensiksi tehdä Battle Forged -lista, mutta ekassa draftissa tuli vahingossa sekoiteltua White Scar -keitokseen Telion, jonka Chapter-trait ei tietenkään osunut kohdalleen. Päätin sitten kiepsauttaa listan Unboundiksi jotta sain hauskan erikoishahmon mukaan, vaikka listan muu koostumus noudattikin Force Organisation Chartia. Myös iskuryhmämme kaksi muuta jäsentä lähti mukaan Unbound-listoilla; Jounilla oli hauska Tyranids + Assassin -yhdistelmä ja Allulla vähän hävyttömämpi Tau+Eldar-pommi.

Pelit olivat ihan hauskoja kokemuksia ja sain niillä kivasti tatsia moottoripyörien pelaamiseen, sillä testasin Mariiniprätkiä Orivedellä ensi kertaa. Ekassa matsissa taistelin pahamaineisen Gargantuan C'tanin johtamaa Necron-jengiä vastaan ja olento saikin pelin alkumetreillä Avaruushaiden lahkeet lepattamaan. Sain kuitenkin näytettyä sille niin montaa Grav-asetta, että C'tan sai tarpeekseen ja kun siitä oli päästy, ei armeijassa ollut ihan hirveästi muuta. Kiitti reippaalle ja reilulle vastapelaajalle mulle ekasta Gargantuan-kokemuksesta!

Toka sota taas oli tiukka vääntö viime kauden ETC-koutsi Antti Ramstadiuksen Tau+Necroneita vastaan. Alpha strikesin ekalla vuorolla pois kaksi Riptidea, mutta en koko pelin kuluessa oikein tahtonut päästä eroon itsepäisestä Resurrection Orb Destroyer Lordista ja Broadsidejen asuttamasta Bastionista. Antti sai vielä lopuksi kirittyä hyvät Maelstrom-pisteet, mutta lopputulos kirjattiin kuitenkin Space Sharkien eduksi. Kahden voiton jälkeen kävin vielä finaalipöydällä ottamassa tukkapöllyä Allun jengiltä ja turnaus oli paketissa. Sijoitus oli luokkaa ynnämuut, mutta sain kuitenkin Paras Armeija -palkinnon, mikä on tietty aina mieltäylentävä saavutus. Paikalla olivat myös Joonathan Suvannon sikamakeat, varmasti yhtä paljon kunniamaininnan ansainneet Space Wolffit upealla Imperial Knightilla vahvistettuna, mutta palkinto ei tällä kertaa ollut sellainen, minkä olisi voinut jakaa tamperelaisen pensselitaiturin kanssa.

Orivedellä on varsin eloisa skene ja turnauksen järjestelyt paikan päällä toimivat hyvin. Eritoten palkinnot ja varsinkin maastot on olleet molemmilla vierailulla hyvät ja muistin tällä kertaa kehua niitä järkkärillekin. Tämänkertainen sääntöpaketti ei valitettavasti oikein vastannut muiden järkkäilyiden tasoa, sillä skenaariot eivät olleet erityisen kekseliäitä ja kampesivat vain Unbound-listojen pelaamiseen. Lisäksi pelkkien Kill Pointien pelaaminen finaalikierroksella on tosi puisevaa ja korostaa entisestään onnekkaan (tai epäonnisen) matchupin merkitystä. Oriveden turnausten sääntöpakettien on kuitenkin ollut tapana muuttua jatkuvasti, joten uudet opit on varmasti käytössä jo ensi kerralla! Kiitokset ahkeralle puuhamiehelle hyvästä tapahtumasta!

Turnauspäivän ilta päättyi ajelulla kotiin, mutta ensiksi piti perinteen mukaan koukata Tampereelle Hook-ravintolaan vetämään legendaariset wingssit! Syksyinen Tampere oli yhtä tunnelmallinen ja kaunis kuin aina ja sinne olisi ollut kiva jäädä pidemmäksikin aikaa. Matka kuitenkin päättyi turvallisesti Helsinkiin, kiitokset kuuluvat autoa vuorotellen kuljettaneille taistelutovereille! Hauska reissu ja hauskaa seuraa.

Hauskana tapauksena turnauksessa näkyi kolme Forge Worldin suurdemonia upeasti maalattuina (toki kukin omassa armeijassaan).

Bloodthirster on huima ilmestys vaikka piiska olikin kai jäänyt tällä kertaa pääkallovuorelle.

Jounin voittotaival pysähtyi lauantaina Nurglen järkähtämättömään ruumiillistumaan.

Sharkeilla oli taas hauska pelata ja listassa oli hyvä, aggressiivinen ote. Telion ei ehkä kuitenkaan ollut niin arvokas, että sen takia tulisi jatkossa tehtyä Unbound-listoja!

Samoin Jouni koki, ettei Culexus Assassin ehkä ollut kovinta shittiä Tyranid-armeijan jatkeena... Assassinids oli kuitenkin hauska konsepti ja ehkä se vielä nähdään tositoimissa!

Allun kuitenkin onnistui keräillä tehokkaimmat figut hyllystä turnaulistaan ja ohjastaa ne lauantaina korkeimmalle korokkeelle. Voitto ansaitusti kotiin!

No comments:

Post a Comment