October 2, 2014

Hammerhead: Spec OPS16.11. aavikko palaa, jengii kuolee ja rokki soi...

Hammerhead: Spec OPS

- Turnaukseen mahtuu 20 kenraalia.
- Osallistumismaksu on 10€.
- Tämänkertainen Hammerhead on rennon fiilistelyhenkinen pelitapahtuma.
- Käytettävien figujen tulee olla valmiiksi maalattuja, beissattuja ja erikoisaseistuksiltaan wysiwyg-säännön mukaisia. Tämä tarkoittaa, että kaikkien kranaattien ja pistoolien ei välttämättä tarvitse näkyä figuista, mutta niiden optioneina ostettujen varusteiden, kuten spesiaaliaseiden, lähitaisteluaseiden ja esimerkiksi lippujen kylläkin.

Ilmoittautuminen (avataan sunnuntaina 5.10. )

Ilmoittautuminen hoituu postaamalla nimensä Sotavasaran turnausviestiketjuun (ei vielä auki). Turnauksemme täyttyvät kuitenkin tavallisesti niin vilkkaasti, että reiluuden nimissä arvomme viikon aikana ilmoittautuneista lopullisen osallistujalistan, mikäli ilmoittautumisia tulee yli maksimikapasiteetin. Arvonta suoritetaan 12.10. Tämä on asiakaspalautteesta opittu niksi ja nähdäksemme on reiluinta kaikille, etteivät kaikki paikat mene suoraan vain aktiivisimmille netinkäyttäjille.

Turnauksen armeijalistat palautetaan ennakkoon 14.11. mennessä Sotavasaran käyttäjälle Frenzy.
Armeijanrakennuspeksit

- Pistemäärä on 1500 tai alle.
- Hammerhead: Spec OPS -turnaus pelataan Battle Forged -armeijoilla ja korkeintaan kahdella Detachmentilla.
- Listat rakennetaan Highlander-periaatteen mukaan, katso yksityiskohdat alta.
- Kaikki viralliset Codexit, Codex Supplementit, White Dwarf -lisärit sekä Formationit ovat käytössä.
- Forge World -yksiköt, joilla on Experimental Rules -leiman korvaava Warhammer 40K -leima saa käyttää.
- Kaikki Fortificationit ovat sallittuja ja pelataan Stronghold Assault -kirjan mukaan.
- Hahmodataslatet, kuten Be'Lakor ja Cypher ovat sallittuja.
- Lord of War -yksiköt ja Super Heavyt eivät ole sallittuja klassisia erikoishahmoja (Kaldor Draigo, Ghazghkull Thraka, Logan Grimnar...) ja Imperial Knighteja lukuunottamatta.
- Warlord Traitit ovat käytössä, Mysteeriobjektiivit ja -maastot eivät.
- Turnauksessa käytetään tarvittaessa GW ja ETC FAQ:ta. Järjestäjä ratkaisee kiistatilanteet paikan päällä.
- Ensimmäisen kierroksen peliparit arvotaan, lopputurnaus pelataan Swiss-muotoisesti. Tasapelitilanteet lopputuloksissa ratkaisevat viimeisen kierroksen pelistä lasketut Victory pointit.
- Armeijalistat palautetaan ennakkoon perjantaihin 14.11. mennessä. Tulostamme jokaiselle pelaajalle tämän listasta kopion, joka odottaa aamulla turnauspaikalla.

Through Diversion, Victory

Turnaus pelataan Highlander-periaatteella, mikä tarkoittaa, että kukin samanniminen yksikkö saa esiintyä listassa korkeintaan kerran, poislukien Troopit, joita saa ottaa toisen yksikön, mikäli kaikkia armeijan Troop-vaihtoehtoja on jo valittuna yksi. Dedicated Transporteja ei voi monistaa, vaikka ne olisi ostettu Troop-yksiköille.

Special OPS

Armeijalistaan tulee nimetä erikoisjoukoiksi yksi vähintään kolmen ja enintään kymmenen figun non-vehicle, non-character ja non-monster -tyypin yksikkö. Ryhmä saa maksaa enintään 250 pistettä, mihin ei lasketa sen mahdollista Dedicated Transportia. Erikoisjoukkoja kohdellaan kentällä seuraavien speksien mukaan.

- Erikoisjoukot aloittavat pelin kolmella Spec OPS -pisteellä.

- Omassa deployment-vaiheessaan pelaaja voi tehdä erikoisjoukoistaan Objective Secured -yksikön. Tämä kuluttaa yhden Spec OPS -pisteen.

- Erikoisjoukkojen suorittaessa Maelstrom of War -tehtävän, voi sen pistesaldoon halutessaan lisätä yhden Victory Pointin kortin pelaamishetkellä. Tämä kuluttaa joka kerta yhden Spec OPS -pisteen.

- Tuhotessaan vihollisyksikön kokonaan voi pelaaja käyttää yhden Spec OPS -pisteen. Tällöin erikoisjoukot saavat Preferred Enemy -erikoissäännön tuhoamaansa yksikkötyyppiä (Infantry, Flying Monstrous Creature, Skimmer...) vastaan.

- Mikäli pelaajalla on pelin lopussa tai erikoisjoukkojensa tuhoutuessa jäljellä Spec OPS -pisteitä, tämä voi kuluttaa ne loppuun. Tällöin erikoisjoukot saavat pitää ansaitsemansa Preferred Enemy -säännön turnauksen seuraavaan peliin.Pisteytys ja tehtävät

Kaikissa tehtävissä pelataan Eternal War ja Maelstrom of War -objektiiveista. Pelin jälkeen kaikki pelaajien ansaitsemat Victory Pointit lasketaan yhteen ja näiden erotuksesta syntyy ottelun lopputulos tutun 0-20 kaavan mukaan.

Jokaisessa skenaariossa käytetään kuutta Objective markeria ja Maelstrom of War -korttipakkaa. Pakasta kuitenkin poistetaan tehtävät Hold the Line, Recon ja Harness the Warp.

Kortteja saa pelata enintään kaksi vuorossa. Mikäli pelaaja nettoaisi kortista D3 Victory Pointia, tämä lasketaan aina kahdeksi pisteeksi.

Kortin, jonka suorittaminen on mahdotonta koko pelin aikana, saa vaihtaa nostohetkellä uuteen.

Saman numeroisia Secure Objective X -kortteja voi suorittaa vain yhden vuorossa.

Mikäli pelaajalla on oman armeijansa fyysinen erikoiskorttipakka, tätä saa käyttää.


Hammerhead: Spec OPS -skenaariot

1. Kierros: Easy Day
Deployment: Dawn of War
Tehtävä 1: Crusade (neljä kolmen pisteen objektiivia)
Tehtävä 2: Cleanse and Control

Behind enemy lines: Mikäli pelaaja jättää pelin aluksi erikoisjoukkonsa reserviin, näiden katsotaan sabotoivan vihollisen liikkeitä ja tukikohtatoimintaa. Pelaaja saa valita joko a) -1 penaltyn vihollisen reserviheittoihin tai b) käyttävänsä Princeps of Deceit Warlord Traitin efektin.

2. Kierros: A Word In Your Ear
Deployment: Hammer and Anvil
Tehtävä 1: Relic (yksi viiden pisteen lisäobjektiivi)
Tehtävä 2: Spoils of War

Manipulate: Mikäli pelaajan erikoisjoukot kuluttavat puoltenvalinnan jälkeen Spec OPS -pisteen, kaksi vapaavalintaista vihollisyksikköä lasketaan deploymentissa toistensa Come the Apocalypse -liittolaisiksi.

3. Kierros: Beheading
Deployment: Vanguard Strike
Tehtävä 1: Emperor's Will (kaksi neljän pisteen objektiivia)
Tehtävä 2: Tactical Escalation

Who Dares Wins: Pelaaja voi vuoronsa alkaessa kuluttaa yhden Spec OPS -pisteen ja etsiä Maelstrom of War -pakastaan Kingslayer-kortin. Kyseinen kortti on suoritettavissa ainoastaan pelaajan erikoisjoukkojen toimesta. Mikäli Kingslayeria ei pelata vuoron lopussa, se sekoitetaan takaisin pelaajan korttipakkaan.

Once more unto the breach: Turnauksen lopputulosten tiebreakerina toimivat viimeisen kierroksen Victory Pointit. Muistakaa siis laskea ja ilmoittaa pisteet!

Pelin aloittaminen

1. Pelaajat sopivat siitä, miten pöydällä olevia maastoja pelataan.
2. Heitetään noppaa objektiivien asettelusta, isomman saanut aloittaa parittomilla.
3. Heitetään noppaa deployment zoneista, voittaja valitsee puolen.
4. Valitaan Warlord-taulukko ja heitetään Trait.
5. Valitaan ja heitetään mahdolliset Psyykkiset voimat.
6. Heitetään tarvittaessa Night Fightista.
7. Heitetään pelin aloituksesta, voittaja valitsee kumpi deployaa armeijansa ensin. Ensiksi deployannut saa deploymentin jälkeen päättää kumpi aloittaa pelin.
8. Deployment.
8. Tehdään 1) Infiltrate ja 2) Scout-liikkeet.
9. Ensin deployannut tekee päätöksen ensimmäisestä vuorosta.
10. Vastapelaajan halutessa heitetään Seize the initiative.

Sunnuntain aikataulu

08:30-09:00 Ilmoittautuminen
09:00-12:00 Peli 1
12:00-13:00 Lounastauko
13:00-16:00 Peli 2
16:00-19:30 Peli 3 ja palkintojenjako

Palkinnot

Turnauksessa menestyneet palkitaan Hammerhead-turnausten tyyliin. Lisäksi fiilistelemme erityisesti erikoisjoukkoja ja näiden suorituksia, panosta siis figuihisi ja armeijasi teemaan!

Ota messiin

Maalattu ja wysiwyg armeija lisätarvikkeineen
Maelstrom of War -kortit ja kuusi numeroitua Objective Markeria
Nopat, templatet, sääntökirja, oman armeijasi FAQ
Tarjotin tai levy, jolla onnistuu armeijan siirtely pöytien välillä
Eväät tai rahaa kenttäruokailuun

Turnauksen sääntöpaketti voi vielä tarkentua ja muuttua, tässä vaiheessa haluamme vain saada ilmoittautumisen auki mahdollisimman pian. . 

Pelipaikka ja saapumisohjeet: War Head Fight Club.


No comments:

Post a Comment