September 29, 2014

Calm Tides
Syyskuu on ollut aika hiljainen blogailukuukausi, mutta kulisseissa tapahtuu! Pikku hobbykokoontumisia on ollut kaiken aikaa ja väliin on pitänyt ihan tieten tahtoen mahduttaa pari kotipäivää, ettei kaikkea aikaa tulisi vain vietettyä Fight Clubilla ja maalauspöydän ääressä. Tervetullut irtiotto oli perjantain pikku road trip, jonka teimme kulttuurikaupunki Lahteen. Idis oli lähinnä karistella tomuja ja käydä legendaarisessa Puolenkuun Pelien pääkallopaikassa tsekkailemassa menoa pitkästä aikaa.

Ericillä on ollut viime viikkoina ihan hillitön Lord of the Rings -hiitti, joka on viimein kulminoitunut useisiin ostoksiin. Metalliset LotR-figut alkaa olla katoavia aarteita ja GW:n lopetettua niiden tuotannon on harvinaisuuksien hinnat nousseet lujasti Ebayn ja muiden nettihuutokauppojen listoilla. Olemme seurailleet vähän huolestuneina GW:n Mail Orderin tarjontaa ja useita sankareita ja blisteriyksiköitä on putoillut pois listoilta ihan lähiaikoina.

Tästä inspiroituneena Edu laittoikin ison Mail Order -tilauksen menemään ja nappasi varastoon kaikenlaista tarpeellista (Uruk-Hai varsijousimiehiä, Hobitteja, pohjoisen samoojia, Mordorin jalkaväkeä ja lukuisia muita tunnelmallisia metallifiguja) maalattavaksi sitten kun aika tulee. Tällä hetkellä Eric keskittyy maalailemaan Arnorin joukkoja (joiden eka ryhmä niitti menestystä Ropeconin maalauskilpailun ryhmäkategoriassa) mutta suunnitelmissa on ollut työstää myös Dúnedaineja sekä Osgiliathin veteraaneja.

Lahden reissulla oli myös sivutavoite, eli raidata vanhoja LotR-blistereitä kauppojen hämyisistä nurkista. Lahteen pystytetty Fantsu olikin ehtinyt jo mennä nurin, mutta PKP onneksi tarjoili yhden täysosuman; legendaarinen hobitti Härkäräikkä koneineen liittyi Edun kokoelmaan. Mukaan tarttui myös monia muita, pitkään nurkissa lojuneita blistereitä jo ihan niiden jälleenmyyntiarvon takia; veikkaan kuitenkin että Edu ei voi vastustaa kiusausta maalata niitä omiin armeijoihinsa. Hyvää omistautumista ja on hauska nähdä pienten Skirmish-jengien ottavan muotoa! Ajattelin itsekin maalata ensi vuoden Coniin pienen, tunnelmallisen hiisiryhmän.

Ensi kuussa reissataan vähän pidemmälle, kun teemme taas iskun Saksan Esseniin Spiel 2014-pelimessuille. Viime vuodelta muistuu mieleen ziljardin valokuvan räpsiminen, täysin uusiin skirmish-peleihin tutustuminen, makeat spontaanit kirpparihankinnat ja Forge Worldin standilta poistetut Monstrous Arcanum ja Legion Fire Raptor. Kuvaraportin avulla voi virittäytyä tunnelmaan ja suunnitella vielä vaikka ex tempore syysreissun saksanmaalle! Heti Spielin jälkeen näköpiirissä häämöttää Turku Fanatic, jossa nähdään taas ihan uusia joukkoja - lisäksi tulossa on GW:n Armies on Parade, War Headin Storm of Vengeance -kampanja ja myös uusi Hammerhead-turnaus.

Winter is coming ja meininki on aitoo!

2 comments:

  1. Multa löytyis metalliset Faramir, Boromir ja Denethor jos niille on tarvetta. PM tavoittaa sotusta accountin Wynn takaa.

    ReplyDelete
  2. http://www.amazon.com/Havoc-Tactical-Miniature-Brent-Spivey/dp/0984303707

    Tässä on muuten mainio peli, jota silmälläpitäen on tullut itsekin hankittua hiukan LoTR figuja.

    Ilolla odotan lopputuloksia.

    ReplyDelete