September 27, 2013

Waaagh Week: Mekaniaks and Mercenaries

Örkkiviikko etenee kohti viikonloppua pakokaasunhajuisissa pössiksissä! Enter Nob Bikerz!

Dakkaboss Deggial seen through a sentry's night visor during a raid against Elysian Defence lines.


Meidän figujengin lähipiirissä on omien örkkisettien lisäksi myös jokunen palkkamaalaustyönä toteutettu horde. Viime vuonna ennen Hong Kongiin lähtöä työstin Noppakerholla vaikuttavalle Tuomas Hänniselle Nob Biker -armeijan rungon, parikymmentä prätkää Warbosseineen sekä Deffkoptia nopeasti liikkuvan armeijan tarpeisiin. Myös Timo "Raaka-Arska" Oravala on intoutunut vihernahoilla pelaamiseen ja on myös tilannut maalipinnan örkkiryhmään toisensa jälkeen tasaiseen tahtiin. Edun kanssa ollaankin väännetty figuja pikku hiljaa kundien tarpeisiin yhtenevällä väriteemalla, sillä äijät ovat sopineet voivansa lainata toisiltaan erilaisia yksiköitä vaihtelevien armeijalistojen tarpeisiin. Aika hyvä menettely!

Oranssiin onnenväriin luottavat motoristit liittolaisineen kävivät pyörähtämässä kameran edessä.

Wrrrrooom! Tuomas on koonnut figut kaiken maailman osista käyttäen pohjana uudemman mallisia Ork Bikereita ja Nob-boksien osia. Tumppi toimitti napit maalattavaksi koottuina ja mustassa pohjamaalissa. Väriteemaksi valittiin realistisen pölyinen lookki ruosteella ja sellaisella roughilla Mad Max -meiningillä. Figut tehtiin aikataululla pelipöytätasoon niin, että samaan teemaan olisi näppärä tehdä lisää joukkoja jatkossa.

Warbossilla on ylimääräisin koristein varusteltu prätkä ja Space Marineilta keikattu Power fist.
Konvertoitu figu isoine sivutorrakkoineen menee hyvin tavan Warbossista tai Wazdakka Gutzmekista.

Power Klawit ja Painboyt ovat tietty pakollisia valintoja. Maanläheisin sävyin maalattuihin örkkeihin haettiin väriä lamppujen ja yksityiskohtien, kuten piuhojen ja nauhojen spottiväreillä. Painboylle tuli myös kypärään ehkä vähän kliseinen, mutta ihan hauska ristikuvio.

Motskareissa on raju meininki ja eri osista scratchbuildatut Nobit on oikeesti aika fyysisen näköisiä. Tällainen lennokas yksikkö kuvaa hyvin aggressiivisesti suorittavaa laumaa pelipöydillä ja on varmasti hauska pelata.

Ohjaaminen on noobeille, kun samalla voi ampua pistooleilla ja heitellä Stikkbommeja. Waaagh.

Kahdella Warbossilla saa unlockattua käyttöön kaksi isoa pomoprätkälaumaa, jos haluaa panostaa täysillä motskariteemaan.

Oranssit panssariosat oli ihojen maalaamisen ohella prosessin hauskin osuus, sillä niissä sai keskittyä tiettyjen yksityiskohtien ja selkeiden pintojen maalailuun. Ne oli myös aika nopea duunata, sillä perusvärin, washin ja varovaisen highlightin jälkeen kivan, kuluneen lookin sai luottua tummanruskeaa reunoihin sienellä töpötellen ja metallinvärisillä naarmuilla. Oranssi myös kontrastoi kivasti vihreän ihon kanssa ja sitä on mahdollista lisätä figuihin myös ruosteella.

Osa Nobeista on pysäköinyt ajokit ja käynyt ampumispuuhiin. Jalkautuneet versiot tuo vähän vaihtelua yksikön lookkiin.

Wrooom. Verienkelit jäävät pyörien alle.

Armeijassa on myös jonkin verran jalkaväkeä, joka matkustaa useimmiten Tuomaksen Battlewagoneissa. Nämä ovat Ericin käsialaa, mutta jatkavat samalla teemalla ja lookilla.

Nobiryhmässä on paljon vaihtelua ja siihen kuuluu myös Painboy, erikoisaseita ja Kustom Force Field Big Mek silloin, kun Warbossit ei vie molempia HQ-slotteja.

Sininen Squigi tähystää tappoapajia.

Tuomas toimitti maalattavaksi muutaman Ogrynin, joita oli ajatellut pelaavansa Meganobien säännöillä. Ajatus oli ensin maalauttaa figut vihreiksi muiden örkkien tapaan, mut Edu alkoi heti fiilistellä vanhemman edikan örkkikirjoja, jossa Ogryn-liittolaisia sai örkkienkin käyttöön. Tuohon aikaan kaarti ja vihernahat kilpailivat Ogrynien rekrytoinnista, kun vähän yksinkertaiset kaapit lähtivät usein sen mukaan, kuka vain ehti kysymään ensin. 

Tumpin konvertoimat Ogrynit maalattiin siis ihan perinteisin värein kunnianosoituksena vanhalle fluffille.

Power Klawit, isot aseet ja tuimat ilmeet sopii siististi örkkiarmeijan meininkiin. Kun saan jossain vaiheessa oman projektin käyntiin, pitää siihen varmaan tehdä vähän samanlaisia nappeja!

Rujoja varusteita ja simppeleitä vankilatatskoja.

Tuomaksella on myös pari aika hullua taisteluvaunua, jotka on tehty bitseistä ja jostain koottavien tankkien osista. Nämä toimivat sitten Apocalypseissa superraskaina vaunuina tai normipeleissä Looted Wagoneina. Figut on maalannut palkkatyönä turnausskenessäkin aiemmin aktiivisesti vaikuttanut Petri Immonen.

Panssaroinnit ja antennit on lisäaseistuksen ohella hyvä örkkimäinen touchi.
Mammuttitankilla alkaa olla kokoa, vähän isompaa voisi pelata jo Banebladena.

Oli hauska nähdä pitkästä aikaa taannoin työstetty armeija ja ikuistaa se viimein örkkiviikon kunniaksi. Kiitti Tumpille figujen lainasta ja kepeää kaasupoljinta syystalven peleihin!

2 comments:

 1. Aika päheitä figuja, aina ilo katsella!
  Voisitteko jakaa orkkien ihon "reseptin", näyttää paljon paremmalta kuin perus hulk green!
  Ja mitä oranssia noissa on käytetty, ruoste näyttää myös aika vakuuttavalta.

  ReplyDelete
 2. Hei, hauska kuulla! Kyseisen reseptin loin joitain vuosia sitten ja tykästyin siihen itse myös. Aikanaan maalailin nuo seuraavalla tavalla: Pohjalle: Gretchin Green Wash: Devlan Mud Korostukset: Gretchin Green + Dheneb Stone

  Nyt kun tuo maalivalikoima uusittiin piti soveltaa viimeisimmät näistä. Gretchin Greenin tilalta olen käyttänyt Elysian Green:iä ja Devlan Mudin asian ajaa uus Agrax Earthshade. Jahka toi Dheneb Stone varasto ehtyy niin pitää keksiä sille vielä korvaaja.

  Oranssina on tainnut olla myös vanhempaa mallia edustava Macharius Solar Orange mutta myös joitain Vallejon pikmenttejä on käytetty osassa tuomaan tomuista tunnelmaa.
  Olen etenkin vaatteissa ja varusteissa tykännyt tuoda vaihtelua käyttämällä hieman erilaisia korostusvärejä sekä washeja joten mitään yhtä täysin tiettyä reseptiä ei näihin ole.

  Toivottavasti näistä on sinulle apua!

  Eric

  War Head

  ReplyDelete