September 24, 2013

Waaagh Week: The Manik Mek Shop

War Headin örkkiviikko jatkuu! Kaasu sekä liipasimet ovat pohjassa ja tämän viikon ajan blogissa tapahtuu vihreitä örkkiarmeijoiden ja -fiilistelyjen parissa. Juhan possen jälkeen valokeilaan kolisee Ollin Mek Shop -teema-armeija. Kanz, gubbinz 'n' lotz of dreg! Waaaagh!

Ollin teema-armeijan Mekboyzit tähyilivät tyytyväisenä pajansa katolta, kun näiden viime aikojen luomukset kävivät vuorotellen kameran edessä. Alkuperäinen inspis hullunkurisen jengin tekemiseen tuli Frontside-Ollille Lohjalaisesta 40K-turnauksesta viime vuosikymmenen puolella. Silloisista mittelöistä yksi mageimpia ja tapahtumarikkaimpia oli kahden örkkiarmeijan välinen mirror match. Pelin voittaneella pelurilla oli listassaan hurja määrä Killa Kaneja ja Meganobeja, josta matsia seurannut Olli sai kipinän armeijan toteuttamiseen. Dredit ja Killa Kan -boksit laitettiin heti oitis tilaukseen.

Olli maalaa nappeja useimmiten nimenomaan pelifiguiksi ja saa aikaan vaikuttavaa jälkeä aika käsittämättömällä tahdilla. Myös Kanhorde on tehty pelikäyttöön, joskin suunniteltu armeijalista sai ainakin mut vähän kohauttamaan kulmiani. 1500 pisteen listassa ei nimittäin ollut ainuttakaan scoring unitia, vaan pakollisten Troopien virkaa toimittivat Big Mek -unlockeilla ostetut Deff Dreadit! Kunnon örkkiajatteluun tietty kuuluu, että nössöt istuu objektiiveilla ja teema-armeijan pelaaja makaa kuin petaa; onhan wipeouttaaminenkin taktinen näkökulma! Tällaisen armeijan omistaminen tarjoaa kuitenkin mahdollisuuksia niin monenlaisiin rellestyksiin perinteisen turnauspelaamisen lisäksi, mistä on esimerkkinä yks meidän ikimuistoisimmista battle reporteista, Walker Brawl. Tästä jengistä ei rautaa ja asennetta puutu!

Kun muoviset Killa Kan- ja Deff Dread -kitit alunperin julkaistiin örkkipelaajien iloksi, halusi Olli konffata itselleen boksien osista Warbossin. Kun Killa Kan -armeijan teko tuli eteen, kaveri kelasi että toisen Big Mekin voisi Bossin sijaan laittaa Kanin puikkoihin. Konversio oli aika simppeli toteuttaa ja kun boksista jäi vielä parin kannun osat yli, saattaa näitä syntyä vielä tulevaisuudessa pari lisää. Pelissä figu menee Big Mekistä tai vaikka jostain Mega-Armor bossista. 

Hauskana triviana mekaanikko on saanut nimensä Machinae Supremacy -bändin biisin "Zogrim ate my hamster" mukaan, joskin Zog tarkoittaa örkkikielellä myös "Go away, Get lost, No good". Ehkä Mek on tehnyt jonkin karhunpalveluksen klaanin massipäällikölle...
Kustom Force Fieldia kantavan Big Mekin konffi-idea tuli örkkicodexista. Erään sivun taidepläjäyksessä on siisti kuva Mekistä, jolla puolet pääkopasta on rautaa ja Olli siirsi vision kirjasta figuun. Armeijan beissaus kuvaa örkkimäistä kaupunkia, viemäriverkostoa ja pajan lattiaa ja jengin teema ei oikeastaan ole olla sotajoukko vaan ihan porukka örkkien raksaajia ja "insinöörejä".
Rankat Meganobit on armeijan viimeisin lisäys. Olli fiilisteli, että megapanssarit on vaan vähäisempien mekaanikkojen työpukuja, joita pidetään siltä varalta, että korjattavaksi nostettu Trukki vaikka putoaa niskaan. Alunperin Olli ei olisi raaskinut ostaa vähän tyyriitä (vaikkakin sairaan siistejä) figuja GW:ltä ja ajatus oli konvertoida Nobit Marineiden Terminatoreista ja plasticardista. Mulla kuitenkin lojui näitä bitsboksissa ja teimme vähän diiliä, että saatiin Ollille huippufigut örkkipoppoon riveihin. Ihan huvikseni en olisi raaskinut könttejä myydä, mutta kun tiesin et ne jää lähipiiriin ja tulee maaleihin, saattoi niistä luopua. 

Myös Meganobit jatkaa iskevää Bad Moon -väriteemaa, johon Juhakin on ihastunut. Ollin örkkien ihonväri on hiukan Juhan klassista pirteänvihreää maanläheisempi ja sopii hyvin kokonaisuuteen.

Korpraali saapuu avautumaan kun lähes kaikki viholliset tuli jälleen hävitettyä, mutta objektiiveja ei taaskaan saatu otettua... Ryhmänjohtaja lohduttaa.

Meganobeihin on sekoitettu vähän vanhojen metallinobien ja uusien muovikittien osia vaihtelun vuoksi.

Armeijan toinen Deff Dread (tai Dregu) overwatchissa talonharjalla. Ollilla on dredikaksikolle veikeä fluffi, jonka mukaan väkevä örkkibossi oli riehunut keisarillisen kaupungin lunastukseen ja teurastanut samalla ryhmäkaupalla kaartin sotilaita. Lopulta soturi oli saatu kaadettua, mutta paikalle osuivat samalla Zogrimin lisäjoukot. Tajuton örkki kannettiin takalinjoihin "operoitavaksi" ja tämän kaulassa huomattiin voitonmerkkinä lootattu, vääntynyt keisarillinen tuntolaatta, jossa näkyi vielä nimi "Steve".  

Mekaanikkonerona tunnettu Zogrim halusi sankarin talteen omiin riveihinsä ja keräsi parhaat insinöörinsä ja lääkintäpoikansa kehittelemään uutta haarniskaa "Stevelle". Viekkaat Painboyt kuitenkin erottelivat Steven aivot kahteen osaan siten, että toiselle puolelle jäi ampumataito ja toiseen lohkoon pelkkää brutaalia raivokkuutta. Aivonpalat kytkettiin kukin omaan Deff Dread -yksikköönsä ja Supa Steve sekä Steve 2.0 olivat syntyneet. Jälkimmäisen "tarkka-ampujan" arsenaaliin rakennettiin tietysti pari Minigun Big Shootaa. 

Toinen, häijyn väkivaltainen puolisko varustettiin moninaisin lähitaisteluasein toimittamaan lähikantaman murhapuuhia. Ollin mukaan lähitaisteludregun asentoa inspiroi Star Warsista tuttu General Grievous. Talsijan nimi "Supa Steve" on taas örkkiversio Machinae Supremacyn "Super Steve"-biisistä.
Kukkuu! Killa-Kanit kolisevat mestoille.

Hyvällä tavalla koomisten figujen kanssa pääsi irrottelemaan dynaamisten asentojen kanssa. Yksi Kaneista ylittää viemäriverkoston jätekourua lennokkaalla loikalla.

Lähisaseista vastaavat sahat, porat ja sakset. Verisplattereilla saa vähän lisäväriä figuihin.

Osa osista on käännelty nurinkurin, jotta yhdeksän Kanin laumaan saa mahdollisimman monta erinäköistä purkkia. Tällä kaverilla on ilmeisesti jostain lokakaaresta väännetty "lippis".

Neljälläkään boksilla ei saanut Ollin varustuksiksi kaavailemaa kuutta Grotzookaa, joten kaveri konffaili osan itse muoviputkista ja bitseistä. Tärkeintä on fiilis ja örkkimäisyys!

Klank, klonk, waaagh! Joissain skorcha-kannuissa on miehistön maalailemia liekkigraffiteja.

Ekan liekinheittimellä varustetun talsijan kasattuaan Olli huomasi figun näyttävän vähän siltä kuin se jammailisi Michael Jacksonin Thrilleriä. Koko ryhmä väännettiin sitten samaan asentoon joraamaan MJ:n klassikon tahtiin ja jengin lisänimeksi tuli "Thrilla Kans".

Ylävinkkelistä näkyy hyvin erilaisin washein, drybrushein, sienituputuksin ja perinteisin layerointitekniikoin toteutettu maalausjälki. Figut näyttää makeasti raihnaisilta ja ruostuneilta ja oranssi sekä sinertävä korroosio ovat näppäriä tapoja tuoda figuun lisää väriä ja eloa.

Raskastekoisista ököistä koostuvaan armeijaan ei mahdu ihan samanlaisia massoja kuin perinteisiin örkkijengeihin, mutta tällaisia teemanmukaisia kokonaisuuksia on musta aina hauska fiilistellä!

Mekkien varastosta alkaa kuitenkin olla romu lopussa ja ne ovat funtsineet palkkaavansa täydennyspartioihin Kommandoja, Burna Boyzeja ja muita erikoisjoukkoja, joista osa onkin alkanut jo ottaa muotoaan Oltsun rakentelupöydällä. Kun riittävästi peltiä on taas kasassa, voidaan aloittaa Zogrimin Battlewagonin raksaaminen!

Zogrimin Mek Shopin työvoima ja "vahtikoirat".

Ostaisitko vedenkeittimen tai silitysraudan tältä kaverilta? Örkkiviikko jatkuu!


No comments:

Post a Comment