September 14, 2013

Raider Jacks

Kuvasinpa viimein pari mun työpisteellä viihtyvää Privateer Press -figua! Kolmikko saapui mun vieraaksi viikkoa ennen heinäkuista Ropeconia, kun mun figutouhuista hiukan eläköitynyt mentor-serkku Tom toi yllättäen näytille muutaman maalausskabaentryn. Oli tosi hauskaa nähdä, että kaveri oli taas vuosien jälkeen ottanut siveltimen käteen ja maalannut pienen osaston. Tompan suunnitelmiin kuului kuitenkin vaellus- ja kiipeilyreissu juuri coniviikonloppuna, joten sain tehtäväksi toimittaa Warmachine-napit Ropeconin maalauskilpailuun ja "Pelipöytä: Ryhmä" -kategoriaan.

Tänä vuonna ryhmäkategorian voiton vei Ropeconin maalausskaban kokonaiskilpailunkin voittanut Night Goblin -rykmentti, mutta Tompan Warjackit Castereineen saivat kunniamaininnan tekniikasta ja siitä hyvästä laadukkaan palkintosiveltimen. Maalaaja oli otettu ja toivottavasti saadaan nähdä lisää NMM:ää ja rohkeita väripaletteja lähitulevaisuudessa!

Mun mielestä figuista tekee erityisen siistit totustusta poikkeavat värivalinnat ja jäljen omaleimainen, sarjakuvamainen tyyli. Tykkään henkilökohtaisesti myös figujen freehandeista kuin hullu puurosta. Pienessä ryhmässä on myös kiva stoori, tonnikaupalla väkivaltaista khadorilaisrautaa jyräämässä jonkin epäonnisen Cygnarin teollisuusalueen läpi. Battlegroup-boksit on aika oivallisia aiheita juuri ryhmätöiksi, sillä niissä on usein hyvä, yhtenäinen lookki, mutta silti vähän toisistaan poikkeavia figuja maalattavaksi. Ja kelpaahan niillä maalausskaboihin osallistumisen lisäksi myös pelata!

Tomppaa viehätti figuissa sama asenne kuin muakin, Khador on musta just se faction, jolta WARMACHINE-figujen pitää näyttää. 

Kommander Sorscha hakkuvasaroineen ja karvahattuineen. Khadorin perinteinen punainen on vaihtunut kullankeltaiseen.

Tom sculptasi milliputtysta jostain Cygnarin Warjackista pudoneen osan, jonka päälle Kommander on loikannut loitsimaan.

Keltainen Destroyer Warjack.

Pääkallologot ovat iskujoukon ryhmätunnus.

Kalloja ja piikkilankaa löytyy myös asekädestä. Figujen metallit on toteutettu harmaansävyin non-metallic metal -tekniikalla.

Syksyisten lehtien seassa on myös cygnarilaisrobottien sinisiä palasia.

Figut ja alustat maalattiin irrallaan toisistaan ja kiinnitettiin valmiina toisiinsa. Tom kertoi, että basessa oli toinenkin Cygnar-logo, mut se jäi "näppärästi" juuri robotin jalan alle.

Juggernautissa on hiukan Destroyeria enemmän mustaa, mikä tekee siitä just sopivasti erottuvan ja yksilöllisen.

Smootheja, keltaisia blendejä. Nykyään on tietty kaiken maailman airbrush-kikkailuita, mutta vanhan liiton konkari teki kaiken kuuliaisesti siveltimellä. Huomaa makeet hapettumat kuparipinnoissa.

Rankka lyömäase.

Myös Juggernautissa on pääkalloheraldiikat.

Dynaaminen duo toimii siististi kaksikkona ja niistä tulee hyvä Army of Two -fiilis.
Värikäs iskujoukko valmiina seuraavaan tehtävään! Figut tulevat varmaan näytille Pasilaan Fight Clubin vitriiniin, jos niitä haluaa pälyillä joskus livenä.

No comments:

Post a Comment